• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlık Zarı dediğin nedir? Beyin zarı gibi, soğan zarı birşey midir?

Şimdi nasıl ifade etsem bilemedim.

Ahlaki degerlere göre kadınlar evlilik öncesi birlikteliği kabul etmiyor,
erkeklerde evlenecegi zaman bakire kız arıyor,
fakat her iki durum birbirinden o kadar farklı ki...

Kadın ahlaki degerlere göre kendisini eşine saklıyor,
ancak o seçtiği eşin kendi ahlak yapısına uyup uymadıgını sorgulamıyor.
Erkektir elinin kiridir diyor ve hatta kkda bile okudum pek çok kadın evlenecegi erkegin,
daha önce birliktelik yaşamış olmasını istiyor.

Erkek de evlenmeden önce her türlü şeyi yaşıyor, evlenmeye gelince bakire kız istiyor.

Sizce bu durumda bir tezatlık yok mu?

Madem ahlak degerlerine göre yetiştiriliyoruz o halde biz kendimizi nasıl eşimize sakladıysak,
eşimizin de bize saklaması gerekmiyor mu?

Bu benim için çok önemli bir konu,
kadın bakirse, erkek de bakir olacak o kadar, bunun başka açıklaması olamaz.

Zira ahlaki degerler hem kadın hem erkek için vardır.
Cinsiyet ayrımı yapılamaz...

Son düzenleme:

fakat her iki durum bibirinden o kadar farklı ki...

Erkektir elinin kiridir diyor ve hatta kkda bile okudum pek çok kadın evlenecegi erkegin,

Erkek de evlenmeden önce her türlü şeyi yaşıyor, evlenmeye gelince bakire kız istiyor.

Madem ahlak degerlerine göre yetiştiriliyoruz o halde biz kendimizi nasıl eşimize sakladıysak,

konuyu çok güzel özetlemişsiniz sayfadaki arkadaşların çoğu sizin dediğiniz gibi erkek evlenmeden önce birliktelik yaşayabilir diyor sonra da neden kadınlara karşı ayrımcılık yapılıyor diye sorguluyorlar ayrımcılığı sadece erkekler yapmıyor kadınların da bu ayrımcılıkta payı büyük unutmayalım kendimize bu kötülüğü yapmayalım eşitlikten bahsediyorsak her konuda eşit olmalıyız

konuyu çok güzel özetlemişsiniz sayfadaki arkadaşların çoğu sizin dediğiniz gibi erkek evlenmeden önce birliktelik yaşayabilir diyor sonra da neden kadınlara karşı ayrımcılık yapılıyor diye sorguluyorlar ayrımcılığı sadece erkekler yapmıyor kadınların da bu ayrımcılıkta payı büyük unutmayalım kendimize bu kötülüğü yapmayalım eşitlikten bahsediyorsak her konuda eşit olmalıyız

Toplum olarak ahlaki degerleri işimize geldiği gibi yontmakta üzerimize yok :)

Ahlaki degerler kadınlara o kadar maledilmiş ki,
kadınlar tarafından erkegin evlilik öncesi cinsel ilişki yaşayıp yaşamadıgı sorgulanmıyor,
fakat erkek evlenecegi zaman en başta onu sorguluyor.

O zaman bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demezler mi? :)

Hatta pek çok kadın evlenmeden önce doysun , yaşasın ki ,
evlendikten sonra gözü başkasına kaymasın derdinde...
Tek dert buyken bir de ahlaki degerden bahsetmek çok garip geliyor bana.

Evet ahlaki degerlerimiz var.
Fakat AHLAKİ DEGERLERİMİZ HEM KADIN, HEM DE ERKEK İÇİN VAR...

Son düzenleme:
Zaten sizi ekestirmek adina soylemedim. Sizin erkekler uzerinden ornege maalesef kadinlarin daha acimasizca elestirmesinden bahsettim.
Dini boyutundan da bahsetmiyorum. Çünkü dini boyut kisilerin inançlari ile doğru orantilidir. Kisilerin tercihleri ile ilgilidir.
Ama sosyolojik boyutu daha onemlidir.
Bir zar parcasi veya ozel kimseyi ilgilendirmeyen bir tercihi yuzunden otekilestirilmeye karsiyim. Ve bu parca icin intihar edenler, öldürülenler, dayak yiyenler, psikolojik sorunlar yasayanlar varken.
Evet önemini yitirmeli...
Yeteri kdr karsilikli onem verenler icin onemini korumali.

Bir kadinin etiketi olmamali. İkinci el, acilmamis paket, kullanilmis kadin, kullanilmamis kadin.

İster bakire olsun ister olmasin bir kadin bu tarz benzetmelere mazur kalmamali.
Kendi tercihlerinin tasaruffu kendi elinde olmali. Erkeklerin degil
Ve karsitliklara saygi duymali; ahlaksiz demek yerine kendi secimi veya geri kafali demek yerine kendi secimi demeyi bilmeliyiz.

Bazi yerel toplumlarda da hala bekaretini evlenmeden once kabile liderleri almakta. :) onlara gorede butun kadinlar esitlenmekte:) o da yanlis, o da yanlis.
canım tam olarak o acımasız eleştiriyi nerde yapmışım? sana zahmet bi yazar mısın. bulmadım çünkü:)

kadınlar tarafından erkegin evlilik öncesi cinsel ilişki yaşayıp yaşamadıgı sorgulanmıyor,

son kısım zaten herşeyi anlatıyor. kadın kadar erkek de önemli. eger kadın bu durumda kalıyorsa sebebi biraz da erkektir.

ahlak dedikleri kavram sadece kadınlara özgü bir şey olsaydı hz yusuf züleyhanın arzularına karşı koymazdı beni istiyor nasıl olsa derdi ve sonunda da yıllar gectikten sonra züleyha yaptığı hatadan dolayı pişman olmuş en sonunda da evlenip çolu çocuğa karışıp mutlu bir hayat sürmüşlerdir hatta okuduğum kadarıyla evlendiklerinde gerdeğe girecekleri esnada züleyhaya böylesi bizim için daha hayırlı değil mi bak istediğin oldu demiştir her şeyin bir zamanı ve yeri vardır

Benim en cok üzüldüğüm kadinlarin, kadinlara karsi yaptigi acimasiz, temeli olmayan ve sert yorumlar.
Erkekleri yetistirenlerin kadin oldugunu dusundukce daha da uzuluyorum
Hele ki metres, hanimefendinin yaptigi arkadasinin Kizlarla beraber olmasi, ama o kizlarla evlenemeyecegi bakire istedigini. Bunu bir kadina soyleme cesareti bulmasini ve bir kadinin da hak vermesini kabullenemiyorum.

Evde de bu konuyu tartisiyoruz suan kuzenlerimle. Erkekler bu sekilde yetistirildigi surece ztn kadinlar da hak etmedikleri muameleyi gormekte.
Bakire ile evlenmek isteyip kadinlarla birlikte olan ve onlara yollu diyen zihniyet bnm midemi bulandirir.
Gercekten bu benzetme cok uzdu. Kadinlar neden hemcinslerinin secimlerine saygi duymamakta ?
Empatiye kendini kapatmakta?

kadın bile saygı duymazken erkeğin saygı duymasını nasıl bekleyebiliriz ki :S kadın kadının kurdudur diye boşuna dememiş atalar..hemcinslerim bile kadını bu kadar aşağlarken erkek ne yapmasın ki..eğer dayanışma içerisinde olabilseydik, birbirimizi koruyup kollasaydık bugün bu hallere düşmezdik. Ama malesef yorumlardan da gördüğüm kadarıyla bu imkansız. Ne kadar acı oysa aynı duyguları paylaşıyoruz, bizi bizden kimse daha iyi anlayamaz..ama gel gör ki ilk tekmeyi vuran da yine kadınlar (üzgünüm ama bu bir gerçek). ayrıca şu konuya değinmek istiyorum, affedersiniz her haltı yeyip sonra ben namusum ayaklarına yatan o kızlar varya işte asıl onlar namussuz! sonra bu kız evleniyor, kocası da" 3 damla kanı" görüyor "ha bu kimseyle yatmamış" iyi deyip hayatına devam ediyor..Hemcinslerim namus iki bacak arasında değil, namus beyindedir"..
bir bakşa mevzu da "evlilik öncesi cinsellik" yaşayan kızımızı yerden yere vurmak! yaw sanane sen mi mesulsun ki ahkam kesiyorsun! sen kendi hayatına bak o kendi hayatına baksın! herkes başkasının yaşantısına saygı duymak zorundadır! kaldı ki cinsellik öcü bir şey değil..

Son düzenleme:
e$inin onceden ba$kasiyla olmu$ olmasi insana bazen du$unduruyor degi$ik açidan , huzun de veriyor , acaba lar havada uçu$uyor ..
ben hiç sorun etmemi$tim bunu ni$anliyken yani ogrendigim zaman
$imdi du$unuyorumda yanilmi$im , bu bi sorunmu$ meger
en basiti bakir olmasi zinadan korkmasi anlamina gelir buda benim inancima uyan $ey , seçme yaparken standartlarimi duzugun belirleyememi$im demekki :)
ama 22 ya$indayken insan bunu gormuyorki

aslinda tercih meselesi herkes kafasina gore seçim yapacak
ama kizlik bozulmasin diye yapilanlari duydugumda midem bulaniyor benim, onlari napacaz onu bilmiyorum :37:

kiz da yapsa erkek de yapsa zina dir buda son noktam olsun, zina da affedilmeyen gunah lar içinde ..

'Namus sadece kadına özgü bir şeyse, Hazreti Yusuf'un sakındığı neydi?'

Yanlış anlaşılmasın Bekareti namusla falan eş tutmak için söylemedim bunu.
Günahtır değildir isteyen inanır inanmaz. Orası da kimseyi ilgilendirmez.
Çeşitli sıfatlar yakıştırmak kimseye düşmez.
Ama bu söz aslında söylenmek isteneni çok güzel anlatıyo.
Kadını cinsel objeymiş gibi görüp.
Bekareti olmayana tonla laf saydıran adamların çoğunun yemedikleri halt kalmaz ne de olsa..

Konuyu ısrarla cinsel birliktelikle bagdaştıran arkadaslara konumuzu sabote etmemelerini rica ediyorum. Eğer cinsel birlikteliğin evlilik oncesi ve sonrası halinin gerekliliğini ya da sakıncasını tartışıp asıl konu olan 'Kızlık zarı ve namus' konumuzu ele alırsak çok daha doğru paylaşımlar yapacagımıza inanıyorum.
Bekaret kemerinden falan bahsedilmiş. Bunların hiçbirinin konumuz olan kızlık zarı ve üzerine yüklenen anlam ile alakası yok.
Rica edeceğim lütfen...

bende erkeklerın her haltı yıyıp evlenırken bakıre kız ıstemelerı yok mu ona delı oluyorum...
bekaretını kaybettı dıye psıkolojısı bozulmus ıstemedıgı bır erkekle ilişkiyi sürdürme zorunlulugu hısseden kadınlar var malesef...bu toplumun kadınların ustunde kurdugu olumsuz bır baskı malesef....kadın dogdugumuz ıcın sanssızız boyle bır toplumda...

fakat her iki durum birbirinden o kadar farklı ki...

İşte ben de bunu anlamıyorum niye gidip o zaman ahlaksız adamları kendilerine sevgili, eş hatta çocuklarının babası olarak seçiyor bu çok ahlaklı kadınlarımız sırf tecrübeli olsun diye mi? Ben şahsen böyle bir erkeği tercih etmem hayatımda ki etmedim de çok şükür.

bu forumda "şu şehirde kızlık zarı diken yer" diye başlık açanları, "evet bana da lazım" diyenleri taşlayanlar erkekler değil maalesef, yine kadın.

neden kadın? çünkü kendi "korumuş" ya, "korumayan"lardan üstün ya, bunun da fark edilip, "namuslu" ödülü alması gerekiyor ya, ondan.

ilk taşı atacak kadar "masum" olan o kadınlar var ya, tek çeşit kızlık zarı olmadığını bile bilmez. en az 7 tane vardır, arkada, önde, esnek, çok esnek, doğumda bile yırtılmayabilir...

kadın kadını asıp keserken, erkeklere laf söyleyebilir miyiz? namus=kızlık zarı diye sözüm ona düşünen! varlıklara ne anlatılabilir? onların yetiştirdiği çocuklardan ne beklenebilir?

aman zar bozulmasın, ama geri kalan ne varsa cinselliğe dair yaşayayım diyenler var, yaşayanlar var. onlara ne diyebiliriz?

kısacası bu konu bitmedi, bitmeyecek, bitmez. bitmedikçe de cinayetler bitmeyecek.

erkek yada kadın ne farkeder ki ben başkasının dokunduğu ,kokladığı birisiyle evlenmek istemem.........ama hayatta her şey olabiliyor herşey insanlar için bakış açısına göre değişir....şair ne demiş....... kadın dediğin istanbul gibi olmalı fethi zor fatihi tek olmalı.:nazar:

Son düzenleme:
erkek yada kadın ne farkeder ki ben başkasının dokunduğu ,kokladığı birisiyle evlenmek istemem.........ama hayatta her şey olabiliyor herşey insanlar için bakış açısına göre değişir....şair ne demiş....... kadın dediğin istanbul gibi olmalı fethi zor fatihi tek olmalı.:nazar:

Dolayisiyla sizde bakir birisiyle evlenirsiniz. İnş...

benımle aynı fıkırde olan kadınları, kızlık zarına fazla deger veren kadınları örümcek beyınlı, gerı kafalı olarak adlandırmıslardı bı yorumda ona ıstınaden soyledım. yoksa evet bencede gerı kafalılık degıl asla!
arkadaslarımın cogundan duydum "yapacağimi yaparim ama oyle tiple evlenmem, guvenmem " ifadesını. haklı buluyorum. çünkü o kızlara orta malı gözüyle baktıklarını da söyluyorlar. "gel şimdi bununla evlen, kimin midesi alır ki" ifadelerini de duydum.
bende erkek olsam evlenmezdim.

bende annemın babamın kızıyım.. bana aşıladıkları ahlâki degerler sayesinde evlenmeden herhangı bırıyle bırlıkte olmadım, tek erkeğim eşim. Rabbim kısmet ederse, bende kızımı aynı sekılde yetiştirip, ailemin bana yaptıgı gıbı, koruyup kollayıp, arkadaslarını cevresını takip edeceğim. başı boş bırakıp, ilgisiz davranırsam, kendisine ilgi gösteren baskalarına meyledebilir. bunu istemem...
Her daim herkesın evladını ve kendı evladımı Rabbımın koruması ve bızlere onalrı ıyı yetıstırebılmeyı nasıp etmesı ıcın dua edıyorum.

vay beeee... toplum yarası olarak bakılabılen bı konu mu oldu kızlık zarı.. bravo valla..
konuyu, tv yayınlarındaki gıbı, artık forumlarda konusularak da kız olup olmamak onemlı degıl mesajını beyınlere yerlestırme cabası olarak algıladım ne yalan söyleyeyım.

silah cıktı mertlık bozuldu misali, kızlık zarı dikimi cıktı kimin noldugu belli olamıyor artık.
eskısı gbı degıl artık malesef..

Kızlık zarı bır namus belirtsiinden cok, rahmi, bulasabılecek herhangı bır mıkroptan korumak amaclıdır.
kızlık zarının ortasında kucuk bır delık vardır ve burdan adet kanı akar.

bızden buyuk bır oğretmen arkadasımız, (ben evlenmeden önce) "siz daha bozulmamıs bağsınız, evlendıkten sonra cıkıyor butun kadın hastalıkları" demesının sebebını evlendıkten sonra anlamıs bulunmaktayım. evet kızlık zarı rahmı koruyormuş.

gelelim namus simgesı olarak bakılmasına....
kızlıgına dokundurmadan!!! her haltı yiyip sonrada sırf kızlık zarı saglam dıye namuslu olarak gorulen tiplere bende gıcıgım..:47: he şu var, ben onlarında sadece ters ilişki yasadıgını sanmıyorum. her haltı yiyip sonra gıdıp dıktırıyordur "bence"!
bu tipleri gecelim..
gercekten kendını koruyup kollayan, eşine saklayan, temiz biri olmak önemli bence. kadın erkek farketmıyor. hamd olsun böyle temız bır evlılıgım var. evlilik de insanın meşru yönden cinsel isteklerini gidermesi ve coğalması ıcındır.
bu yuzdendir ki peygamber efendımız, "evlenin, dininizin yarısınını tamamlayın", demiş.

tek eşlilik sağlıklıdır!

yorumlarda bahsedılen örümcek beyınlı gerı kafalı bırıyım bende, kendını koruyup kollamak eşine saklamak taraftarıyım.
önune gelenle yat kalk sonra aşık ol bırıne, o adamın sana guvenmesını bekle. bı gidin ya..
herkesın nefsını terbıye etmesı gerekli.
önceden millet aşkından yataklara düşermiş, şimdide yatağa düşmeyi aşk sanıyorlar!

erkekler, kendını kullandırma potansıyelı olan tipleri gayet ıyı anlıyor ve kullanıyorlar.
bır erkeğin şehvetsel hislerini tatmin etmiş, kendını kullandırmış ve bence gözünden düşürmüş oluyor böyle kadınlar.
bunu fazlaca erkek arkadasımdan duydum: "yapacagımı yaparım ama oyle bı tıple evlenmem, guvenmem!"
:ssz:

O adamları kadınların midesi alıyor ama...

Kendi hem cinsiniz için orta malı ifadelerini kullanmanız malesef geri kafalılık...

Kızınız diyelim ki sevdiği adam ile birlikte oldu ona orta malı gözüyle mi bakacaksınız?

Siz evlilik öncesi ilişki de kızlık zarını garanti olarak görüyorsunuz. Ama o zarın esnek olduğu yada kızlık zarı doğuştan olmayan ya da bir kaza sonucu yırtılan kadınlar bu garanti yüzünden haketmedikleri muamelelere maruz kalıyorlar...

Erkeklere de bu konuda hak veriyorsunuz. Kadınlar erkeklerin şehvetini giderirken erkeklerde kadınların şehvetini gidermiş olmuyor mu? o zaman onlar neden evlenirken temiz adlediliyor bu bakış açısı ile. Kadınlar neden kullanılmış oluyor. Siz neden onların bu ikiyüzlü bakış açısına hak veriyorsunuz.

Bu şekilde konuşan erkek arkadaşlarınıza hak vermek yerine ağzının payını vermenizi beklerdim hem cinsim olarak...

Yorumlarda rastgeldim... Bir arkadasımız evlilik oncesi iliskiye iyi bakmamış. Bunu anlarım... Kızını da böyle yetiştirecekmiş, bunu da anlarım.
Ama bunu yasayan kadinlarimiza 2. Sınıf vatandaş, kullanmalik kadın diyemez kimse. Evlendikten sonra kim kime nasıl güvenecek peki? Zar yok artık bu mantığa göre? Daima güvensizlik icinde mı yaşanacak?
Bir de dikim olayına maalesef demiş. Ben ise iyi ki var artık bu yöntem diyorum. Zar da zar diyen esine güvenmeyen erkeklere müstahak diyorum. Bunu kadına dikte eden toplum utansın, bunu diktirmek zorunda kalanlar değil...
Bir de, erkeklerin midesi nasıl alacakmış sözüne cevap vermek istiyorum; bir sürü kadını zevkleri uğruna önem vermeden kullanmış erkeği siz es diye yanında nasıl alabiliyorsunuz? Siz madem kendinizi zarınız olduğu icin temiz ilan ederken her türlü şeyi yasamış bir erkeği yani pis bir erkeği nasıl yanınıza layık görüyorsunuz?
Beden kadına da erkeğe de eşit verilmiş. Bunu unutmayın...
Sırf kadına ait değil bu namus kavramı.

benımle aynı fıkırde olan kadınları, kızlık zarına fazla deger veren kadınları örümcek beyınlı, gerı kafalı olarak adlandırmıslardı bı yorumda ona ıstınaden soyledım. yoksa evet bencede gerı kafalılık degıl asla!
arkadaslarımın cogundan duydum "yapacağimi yaparim ama oyle tiple evlenmem, guvenmem " ifadesını. haklı buluyorum. çünkü o kızlara orta malı gözüyle baktıklarını da söyluyorlar. "gel şimdi bununla evlen, kimin midesi alır ki" ifadelerini de duydum.
bende erkek olsam evlenmezdim.

Öncelikle erkek arkadaşlarınızla nasıl muhabbetleriniz var anlamadım.
Hiçbir erkekle bu tarz muhabbetler yaptığımı hatırlamıyorum ,yapmam da zaten.(Sen kimle neler yapıyosun,kim orta malı, neyi miden alıyor gibi.)
Bence bu da namusla ,ar, edeple ilgili birşey.
Bazen dejenere toplum falan denir ya olur olmadık yerde sizin şu muhabbetleriniz tam da bu tanımın içini dolduruyor aslında.
Bu arada keşke erkek olsaymışsınız hemcinsimi bu halde görmek de şimdi benim midemi bulandırdı ne yalan söyleyeyim.

Öncelikle erkek arkadaşlarınızla nasıl muhabbetleriniz var anlamadım.
Hiçbir erkekle bu tarz muhabbetler yaptığımı hatırlamıyorum ,yapmam da zaten.(Sen kimle neler yapıyosun,kim orta malı, neyi miden alıyor gibi.)
Bence bu da namusla ,ar, edeple ilgili birşey.
Bazen dejenere toplum falan denir ya olur olmadık yerde sizin şu muhabbetleriniz tam da bu tanımın içini dolduruyor aslında.
Bu arada keşke erkek olsaymışsınız hemcinsimi bu halde görmek de şimdi benim midemi bulandırdı ne yalan söyleyeyim.

her cümleni 100 kez beğenmek istiyorum :42:

hiçbir erkek arkadaşım benimle bu muhabbeti yapmadı yapamaz da..o cesareti vermem onlara,ne münasebet!

yaparlarsa da evet onlar haklı deyip kendi hemcinslerimi namussuz ilan etmem..ağızlarının payını veririm öyle kala kalırlar..

kendileri her haltı yesin bi de çok biliyormuş gibi namuslu kız şöyle olur el değmemiş çiçek arıyorum desinler..

hıı oldu o zaman!

kadınlar evlatlarınızı iyi yetiştirin,kız-erkek ayrımı yapmadan insani değerlere saygılı bireyler olarak yetiştirin.. ben de evlenmeden birlikteliğe sıcak bakmayan biriyim ama bu tip yaşam biçimini tercih edenlere de metres,ikinci el kadın,yok namussuz gibi hitaplar kimsenin haddine değil..

erkekleri üstün yapan ve bu tip cümleler kurmaya cesaretlenderin nedir? kadınlar da bulunan ve namus ölçüsü olarak görülen bir zar mı?

hiçbir erkek arkadaşım benimle bu muhabbeti yapmadı yapamaz da..o cesareti vermem onlara,ne münasebet!

yaparlarsa da evet onlar haklı deyip kendi hemcinslerimi namussuz ilan etmem..ağızlarının payını veririm öyle kala kalırlar..

kendileri her haltı yesin bi de çok biliyormuş gibi namuslu kız şöyle olur el değmemiş çiçek arıyorum desinler..

hıı oldu o zaman!

kadınlar evlatlarınızı iyi yetiştirin,kız-erkek ayrımı yapmadan insani değerlere saygılı bireyler olarak yetiştirin.. ben de evlenmeden birlikteliğe sıcak bakmayan biriyim ama bu tip yaşam biçimini tercih edenlere de metres,ikinci el kadın,yok namussuz gibi hitaplar kimsenin haddine değil..

erkekleri üstün yapan ve bu tip cümleler kurmaya cesaretlenderin nedir? kadınlar da bulunan ve namus ölçüsü olarak görülen bir zar mı?

evlenmeden önce eşimle bile böyle bir muhabbet yapmadık

hıı oldu o zaman!

Bugün Türk toplumunun erkek egemen bir toplum olmasının tek sebebi biz kadınlarız zaten.
Biz kendi hemcinslerimizi,ar namus ,ahlak diye yerden yere vururken ,biz annelerin yetiştirdiği erkek çocuklardan nasıl tam tersini savunmasını bekleyebiliriz ki.

Back