• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlık Zarı dediğin nedir? Beyin zarı gibi, soğan zarı birşey midir?

önemli olan dürüstlük ve ahlaklı olmak demiştim kızlar bir örnek vereyim..erkek kardeşim bir kızla tanışmıştı kızın bir ilkisi olmuş,normal bir aile kızı,bende kardeşime olabilir dedim sonuçta dürüst davranmış istese yalanda söyleyebilirdi,bunlar görüşmeye devam ederken kızın başkası ilede görüştüğünü fark etmiş kardeşim o zaman kızdan ayrıldı..
aslında insanlar artık okadar örümcek kafalı değil ama dejenerasyon çok fazla maalesef..:50:

bu gerdek geceleri neden çok korkunç bi şekilde anlatılıyor acaba genç kızları korkutmak için felanmı yoksa eski devirde adamlar biraz fazlamı sertti kan fışkırttırıyolardı felan yada çarşaflar felan seriliyor yerlere yatak açmalar felan biraz tuhaf açıkcası legeni altına koyacak kadar kanamaların oldugu anlatılırdı çocuk bezi baglayanları bile duydum..

bu gerdek geceleri neden çok korkunç bi şekilde anlatılıyor acaba genç kızları korkutmak için felanmı yoksa eski devirde adamlar biraz fazlamı sertti kan fışkırttırıyolardı felan yada çarşaflar felan seriliyor yerlere yatak açmalar felan biraz tuhaf açıkcası legeni altına koyacak kadar kanamaların oldugu anlatılırdı çocuk bezi baglayanları bile duydum..

Maksat 'cinsellikten uzak dur hediyeni eşine sakla'.:31:

birde hediyeni eşine sakla hediye paketi boş çıksın ( kan gelmesin
) sabah apar topar hastaneye götürme olayı var

Kizlik zari üreme organlarini enfenksiyonlardan koruyan bir zardir. ( burun kiliyla ayni islevi görür)

Sosyolojik olarak zamanla değişen dünyada ki( daha onceleri toplumlar anaerkildi, kadinlar eslerini secer mağaraya atardı)

Ataerkil toplumlarda zamanla erkekler, din kavramlar ve tibbin gelismis olmadigi donemlerde soylarda bir karisma olmasin, kim kimin çocuğunu oldugunu bilsin diye bu bekaretvkavramina onem verdiler. 15. Yy gibi

Aslinda altinda yatan en önemli psikolojik neden erkeklerin kendilerini kiyaslatmayacak olusudur. Ego burada devreye girer.

Sosyolojik olarak uzerinde tezler vardir ama aslinda sogan zarindan farksizdir.

Onemli olan kisi kendi mutlulugunu nasil buldugudur.

Birde ltf bayaan diye birsey yok kadin var.

ben de bir yerlerde dinlemiştim tam kaynak veremiycem hatırlamıyorum ama toplumların nereden anaerkillikten ataerkilliğe geçtiğine neden erkeklerin kadınları ezdiğine veya ezmeye çalıştığına dair.
İnsanın en önemli içgüdülerinden biri üremektir.Ve kadınlar her zaman için ürediklerini bilirler ,çocuğu kendi doğuruyor çünkü ama erkekler için durum bu şekilde değil.Tam olarak çıkış noktasını buna konumlandırıyordu konuşan kişi.

yaşadığımız zamanda artık cinsellik tabu olmaktan çıkıyor kızlar ,kişi kendinden sorumludur,aynaya baktığında kendisi ile yüzleşebiliyorsa problem yok,

konuşulan konu aynı zaten canım.. ben sırf o korku yüzünden 3 ay vajinismus kabusu yaşadım..
sen sakın inanma böyle şeylere.. ölmüyor kimse merak etme:8::8:
öyle kan akmalar , patlamalar falan yok

Zaten tek tesellim bu kadddaaar millet yapıyor ve birşey olmuyor bana da olmaz heralde düşüncesi.
Vajinismus olup olmadığımızı bekarken anlayabilir miyiz?
Yaşıma rağmen bu konularda çok bilgisizim.:2:

anlatılanların çoğunun saçma olduğunu kendi adıma evlenince gördüm kan miktarı o kadar az ki el ayamın ortası kadar ancak diyebilirim tabi kişiye göre değişiklik gösterir eğer kendini çok kasarsan miktarı artabilir bende ameliyathane stajımda görmüştüm ilişki yırtığı demişlerdi kadın doğumcu genel anestezi ile kadının vajinasını dikmişti kocası çok abanmış muhtemelen insanlarımız cok cahil maalesef ilk ilişkiden sonra en az 6 saat gecmesi lazım ikinci bir ilişki için ama bizim erkeklerimiz kafalarında hayvanca fanteziler kurduğu için ya da kan gelmedi diye zorladıkça zorluyorlar bu kadın için bir zulüm oluyor tabi o kadın ilk gece böyle bir travma yaşadığı için cinsellikten nefret ediyor,başım ağrıyor dişim ağrıyor diye bahaneler uydurup cinsellikten kaçıyor kocası da karısını suçluyor asıl suç erkekte bir kadına nazikçe yaklaşılması gerektiği bilmediğinden

anlatılanların çoğunun saçma olduğunu kendi adıma evlenince gördüm kan miktarı o kadar az ki el ayamın ortası kadar ancak diyebilirim tabi kişiye göre değişiklik gösterir eğer kendini çok kasarsan miktarı artabilir bende ameliyathane stajımda görmüştüm ilişki yırtığı demişlerdi kadın doğumcu genel anestezi ile kadının vajinasını dikmişti kocası çok abanmış muhtemelen insanlarımız cok cahil maalesef ilk ilişkiden sonra en az 6 saat gecmesi lazım ikinci bir ilişki için ama bizim erkeklerimiz kafalarında hayvanca fanteziler kurduğu için ya da kan gelmedi diye zorladıkça zorluyorlar bu kadın için bir zulüm oluyor tabi o kadın ilk gece böyle bir travma yaşadığı için cinsellikten nefret ediyor,başım ağrıyor dişim ağrıyor diye bahaneler uydurup cinsellikten kaçıyor kocası da karısını suçluyor asıl suç erkekte bir kadına nazikçe yaklaşılması gerektiği bilmediğinden

bende bu kadar abartılmıcak durumda oldugunu yaşadıgımda anladım..ilk ilişkiden sonra 6 saat geçmesini bile bilmeyen erkekler hadi kadın ilk defa yaşıyor bilmiyor.. yıllardır milli olma yolunda ilerlemeyi biliyorlar peki bunu neden bilmiyorlar kadınlara ilk günden işkence eder gibi ilişkiyi devam ettiriyorlar

aslında bu kırmızı kurdele merasimi eski şamanist Türklerde bekaretin sembolü falan değilmiş. kırmızı kuşağın geline güç, kuvvet ve doğurganlık vereceğine inanır böyle bir tören yaparlarmış hatta babanın ya da erkek kardeşin kuşağı bağlaması da gelin kıza el verdiklerini ailelerini temsil etme yetkisi verdiklerinin göstergesiymiş. hala bazı yörelerde gayret kuşağı derler. nasıl bekaretin sembolü haline geldiğini ise gerçekten bilmiyorum :S
Bende bunu böyle biliyorum. Ya da en azından bizim sülalecek bu duruma yüklediğimiz anlam bu..
Erkek kardeş ya da amca bağlar bizde kuşağı dua ederek. 3 Kere bağlar çözer dua eşliğinde.
Ama kuşak sadece baba evinden çıkarken bağlanır. Sonrasında gelin çıkarır. Düğün sırasında takılmaz.

Çok şey var söylenecek, bazılarını arkadaşlar söylemiş. Katıldığım düşünceler çok fazla. Saklamak isteyen saklar, saklamak istemeyen saklamaz, kimi 1 kişiyle yaşar bekaretini kaybeder,söyler namussuz olur, kimi 10 kişiyle başka türlü şeyler yaşar ( sırf kızlık gitmesin diye ters ilişki ) ama kızlığını korur namuslu olur, erkeklerimizin gözünde. Aileler küçüklükten başlar aç oğlum göster pipini demeye. Kıza da ört ört eteğini ayıp derler. Her olayda kız suçludur, erkek kahramandır. Bunlar değişmez... Neden değişmez çünkü o erkekleri yetiştiren anneler zaten hemcinslerini bu konuda aşağılamaya bayılırlar... Ayrı bir çelişki de şu bunu çok iyi anladım. Saygıdeğer erkeklerimiz bir çok kişiyle beraber olan bir rus bayanla evlenir, ama aynı şeyi Türk kızı yapsa istemez. Ya da el değmemiş kızla evlenir, onu eve kapatır. Kendisi yine 100 kişiyle beraber olmuş bir hayat kadınıyla ilişkiye girer. Şimdi bu duruma bakarsak erkekler paylaşmaktan hoşlanıyor. Ama aynı zamanda el değmemiş kızla evlenmek istiyor. Eee bu nasıl yaman bir çelişki? Anlamak zor Allah akıl fikir versin...

Her zaman korunması gereken ve evlenene kadar saklanılması gereken bi olay.* cnku o kaybolduktan sonra ister istemez erkeklerin gözünde başka bi insan olucaksın senı ne kadar sevse de belki seni oyle kabul edip evlense de.. her zaman aklının bi köşesinde acabalar gezicek ;) acı ama gerçek... bu toplumda yaşıosan namus simgesi olarak gosterılen bu olayı sılıp atamazsın her şeyden önce kendıne saygı* ailene saygı... insanlar hangı kulturde yetıstıklerını aılelerını bı zevk ugruna sılebılıolar cok acı...insanların senın hakknda ne dusundugunden cok daha onemlı bu kendıne olan saygısızlıgın veya saygın... bazıları farklı yorumlamıs kızlık zarı dururkende ınsanlar bı cok sey yasıo dıye... ben o bi cok sey yaşayanlarda onun saglam kaldıgına ınanmayanlardanım zaten =) ama onca seye ragmen koruyabılende varsa o da onun potansıyelı :) oylelerı de tabıkı namuslu degıl .. her ne olursa olsun ..türk kızı için korunması ve eşine saklanması gereken ozel bı durum oldugunu dusunuorm ustunden asırlarda geçse bu boyle......

Son düzenleme:
Her zaman korunması gereken ve evlenene kadar saklanılması gereken bi olay.* cnku o kaybolduktan sonra ister istemez erkeklerin gözünde başka bi insan olucaksın senı ne kadar sevse de belki seni oyle kabul edip evlense de.. her zaman aklının bi köşesinde acabalar gezicek ;) acı ama gerçek... bu toplumda yaşıosan namus simgesi olarak gosterılen bu olayı sılıp atamazsın her şeyden önce kendıne saygı* ailene saygı... insanlar hangı kulturde yetıstıklerını aılelerını bı zevk ugruna sılebılıolar cok acı...insanların senın hakknda ne dusundugunden cok daha onemlı bu kendıne olan saygısızlıgın veya saygın... bazıları farklı yorumlamıs kızlık zarı dururkende ınsanlar bı cok sey yasıo dıye... ben o bi cok sey yaşayanlarda onun saglam kaldıgına ınanmayanlardanım zaten =) ama onca seye ragmen koruyabılende varsa o da onun potansıyelı :) oylelerı de tabıkı namuslu degıl .. her ne olursa olsun ..türk kızı için korunması ve eşine saklanması gereken ozel bı durum oldugunu dusunuorm ustunden asırlarda geçse bu boyle......

HELAL OLSUNNNNN ÇOK GÜZELL YAZDIN...!!!!!
İŞTE BU KADAR..
ya aşık olunur, sewersin lakin niye eşi olmadan bi adamla yatıp METRES olursun ki, bunu anlamam öyle insana şunu söylemek istiyorum ne kadar ucuz! ERKEK ADAM SEVDİĞİ KIZA ZATEN DOKUNMAZ KENDİNE GELİN ETMEDEN! Diğerleri işini görür amac budur, aşkla alakası yok.. şehvet aşk değildir!!!!!!!

İŞTE BU KADAR..
ya aşık olunur, sewersin lakin niye eşi olmadan bi adamla yatıp METRES olursun ki, bunu anlamam öyle insana şunu söylemek istiyorum ne kadar ucuz! ERKEK ADAM SEVDİĞİ KIZA ZATEN DOKUNMAZ KENDİNE GELİN ETMEDEN! Diğerleri işini görür amac budur, aşkla alakası yok.. şehvet aşk değildir!!!!!!!

Bakin yorumunuz biraz tehlikeli,
Bekaretini kaybeden insanı metres olarak adlandirmak
Birlikte olan erkeği sdc kullanan biri olarak adlandirmak
Bunlar sizin fikriniz olabilir. Ancak fikirlerinizin doğru oldugu anlamina gelmez. Ancak sizin seciminiz olur. Ama kimseye damga vuramazsiniz.

Benim üzüldüğüm nokta kadin haklarindan, kadina siddet, tore cinayeti, kadinin bireysellestirilmesi yonunde calismalar yapilirken. Kadinlarin yine hemcinslerinin secimlerini aşağılaması.
Toplumsal yargilarini sert dille yapmaları.
İşte o erkekleri yetiştiren bizleriz. :) kendi canavarlarimizi yetiştiriyoruz. Siz bir kadini anlamadan yargilarken erkeklerden ne bekliyorsunuz?

Erkekler ve kadinlar icin de tek bir lafim var bir seye gereginden fazla deger verirlerse hep aldatilirlar.
Kendi degerinizi kendiniz koyun ister bekaretinizi koruyun, ister sevin birlikte olun arkasinda durun. Ama kimseyi yargilamayin yoksa bir bakmissiniz siz YARGİLANİYORSUNUZ

İŞTE BU KADAR..

önce kullandığımız kelimenin anlamını bilmemiz gerekiyor.
metres Evli bir erkekle nikâhsız yaşayan kadın a denir. sevdiği ile beraber olan kadına değil..ve kimsenin bunu yaşadığı için bir insanı ucuzlukla suçlaması kadar acı birşey olamaz. ve bunu birde hermcinsinden duyarsa.:ssz:
cinselliğede işini görmek gibi bakış açısıda oldukça ilginç.
peki evlenince yaşanan cinsellik şehvet olmuyormu.yada,..onun içinde aşk varda evlenmeden beraberlik yaşayıncamı bu şehvet oluyor ve aşk olmuyor. yani bir imza bu duygularımı veriyor yada yok ediyor..

Son düzenleme:
Bu konuda beni en rahatsız eden şeylerden biri de ki burda da çok gördük böyle yorumları açılan konuları: Ayy kocam tecrübeli olsun erkeğin tecrübesizi makbul değil bakış açısı . Hem her yerde şöyle günah böyle günah diye bas bas bağırıyorlar ama eşim varsın günahkar olsun tecrübeli olsun mantığında pek çok kadın. Peki daha önce bir sürü kadınla birlikte olmuş kim bilir ne idğü belirsiz mikroplar kapmış illa çok büyük hastalık olması gerekmiyor şu an bir çok kadında genital uçuk, mantar hastalığı varsa bir çoğununun sebebi geçmişte kocalarının tecrübe edinme hatıralarından kalmadır.Bu tip erkeklerle nasıl birlikte olabiliyor hatta onları çocuklarının babası yapabiliyor bu kadınlarımız ben de bunu anlamıyorum. Varsın eşim tecrübeli olmasın her şeyi birlikte yaşayalım yani başka kadınların, başka bedenlerin üzerinde edindiği tecrübeyi de istemem günahsa sırf tecrübe için beni daha iyi yönlendirsin diye de eşimin veya sevgilimin günahkar olmasını da istemem yani. Bir de seven insan dokunmaz lafını anlamıyorum ben . Sevmediği birine dokunmak onunla bir şeyler yaşamak daha iğrenç değil mi? İnsan tabiki de aşık olduğu , sevdiği insana dokunmak onun kokusunu hissetmek ister ha iki taraf da bunu istiyorsa yaşanması gereken şeyler yaşanır istemiyorlarsa yaşanmaz .Yaşamayana da niye yaşamıyorsunuz denilmez yaşayana da sen bunları yaptın artık şöylesin böylesin diye ahlaksızca ithamlarda bulunulmaz bence.

vay beeee... toplum yarası olarak bakılabılen bı konu mu oldu kızlık zarı.. bravo valla..
konuyu, tv yayınlarındaki gıbı, artık forumlarda konusularak da kız olup olmamak onemlı degıl mesajını beyınlere yerlestırme cabası olarak algıladım ne yalan söyleyeyım.

silah cıktı mertlık bozuldu misali, kızlık zarı dikimi cıktı kimin noldugu belli olamıyor artık.
eskısı gbı degıl artık malesef..

Kızlık zarı bır namus belirtsiinden cok, rahmi, bulasabılecek herhangı bır mıkroptan korumak amaclıdır.
kızlık zarının ortasında kucuk bır delık vardır ve burdan adet kanı akar.

bızden buyuk bır oğretmen arkadasımız, (ben evlenmeden önce) "siz daha bozulmamıs bağsınız, evlendıkten sonra cıkıyor butun kadın hastalıkları" demesının sebebını evlendıkten sonra anlamıs bulunmaktayım. evet kızlık zarı rahmı koruyormuş.

gelelim namus simgesı olarak bakılmasına....
kızlıgına dokundurmadan!!! her haltı yiyip sonrada sırf kızlık zarı saglam dıye namuslu olarak gorulen tiplere bende gıcıgım..:47: he şu var, ben onlarında sadece ters ilişki yasadıgını sanmıyorum. her haltı yiyip sonra gıdıp dıktırıyordur "bence"!
bu tipleri gecelim..
gercekten kendını koruyup kollayan, eşine saklayan, temiz biri olmak önemli bence. kadın erkek farketmıyor. hamd olsun böyle temız bır evlılıgım var. evlilik de insanın meşru yönden cinsel isteklerini gidermesi ve coğalması ıcındır.
bu yuzdendir ki peygamber efendımız, "evlenin, dininizin yarısınını tamamlayın", demiş.

tek eşlilik sağlıklıdır!

yorumlarda bahsedılen örümcek beyınlı gerı kafalı bırıyım bende, kendını koruyup kollamak eşine saklamak taraftarıyım.
önune gelenle yat kalk sonra aşık ol bırıne, o adamın sana guvenmesını bekle. bı gidin ya..
herkesın nefsını terbıye etmesı gerekli.
önceden millet aşkından yataklara düşermiş, şimdide yatağa düşmeyi aşk sanıyorlar!

erkekler, kendını kullandırma potansıyelı olan tipleri gayet ıyı anlıyor ve kullanıyorlar.
bır erkeğin şehvetsel hislerini tatmin etmiş, kendını kullandırmış ve bence gözünden düşürmüş oluyor böyle kadınlar.
bunu fazlaca erkek arkadasımdan duydum: "yapacagımı yaparım ama oyle bı tıple evlenmem, guvenmem!":ssz:

Son düzenleme:
önce kullandığımız kelimenin anlamını bilmemiz gerekiyor.
metres Evli bir erkekle nikâhsız yaşayan kadın a denir. sevdiği ile beraber olan kadına değikadar acı bir şey olamaz[/h]ve kimsenin bunu yaşadığı için bir insanı ucuzlukla suçlaması kadar acı birşey olamaz. ve bunu birde hermcinsinden duyarsa.:ssz:
cinselliğede işini görmek gibi bakış açısıda oldukça ilginç.

Ve en acisi erkekler malum isini halleder gider demis. "malum" is ne demek, kiminle birlikte oluyor gene bir " kadin" ile.
Bu sözlerle kadinlar ehliyetlerini erkeklere veriyor.

18 yy ingiltere' de aristokratlar bakire kadinlarla evlenirler. Ve " malum iş" kadinlik gorevi derlerdi. Erkekle kadinin ayri yatak odalari olur sdc bebek icin o malum isi yaparlardi. Kadinlarda yatakta dumduz yatar, basini saga cevirie konusmadan görevin bitmesi beklenirdi. ( ingiliz kadinlarinin soğukluk lafı oradan gelir)

Erkeklerin evliyken metresleri olmasi meşru idi. Her birine ev açar bakimini üstlenirdi. Eslerinden farkli olarak yatakta rahat olabilirlerdi. Cunku bu da onlarin goreviydi. Evli erkekler metres tutardi:)

Sene 2013 bir kadin bekar bir kadina sevdiginle birlikte oldugu icin yargilayabiliyor. Ve "metres " diye. Kimse de o yetki yok.

Önce kadinlar kadinlara saygi duymali !

Back