• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlık Zarı dediğin nedir? Beyin zarı gibi, soğan zarı birşey midir?

Haklısınız tabii ki ben de bir zamanlar sizin gibi derdim ama görüyorum ki bu mutluluğun bir şartı olmuyor.
Hatta bazen bunu yaşayan kızların benden daha mutlu olduğunu görüyorum. Demek ki bu mutluluk için bir koşul değilmiş diyorum...
Nasıl yazılıyorsa öyle gidiyor kaderinde.
Önceden bu olmazsa olmaz görüyordum. Kendimi aşağılıyormuşum bir nevi.
Ama kimseye güvenemiyorum, benimki yine evliliğe kalacak gibi, zaten beni evlenmeye ikna edebilmiş adam güven vermiş demektir diye düşünüyorum =)
Evet, çok şaşırıyorum. Benim yanımda rahat rahat anlatan bir şahıs mesela bir arkadaş ortamında asla elime erkek bile değmedi havasına girdiğinde çok şaşırmış ve bozuntuya vermemiştim =)
Herkes bir gün kendiyle hesaplaşır zaten, insanın iç huzuru olsun, vicdanı rahat olsun yeter ki...

Sizi anlıyorum ama işte benim erkeklerden ve cinsellikten uzak durma sebebim tabudan yada guven duyamamaktan değil inancımdan dolayı.
Dediniz ya iç huzur önemli sonuna kadar haklısınız ben huzuru böyle yaşıyorum aksine bir erkek bana gayriihtiyarı dokunduğu anda dahi çok huzursuz oluyorum.
Allahtan kendi adıma tek dileğim beni eş anlamında hüsrana ugratmaması ama bu 'ben kendimi ona sakladım oda beni aldatmasın' mantıgıyla değil.
Ben bir erkek için kendimi korumuyorum ki ondan bu anlamda bir beklentiye gireyim.
Allah hepimizi güzelliklerle karşılaştırsın:)

Sizi anlıyorum ama işte benim erkeklerden ve cinsellikten uzak durma sebebim tabudan yada guven duyamamaktan değil inancımdan dolayı.
Dediniz ya iç huzur önemli sonuna kadar haklısınız ben huzuru böyle yaşıyorum aksine bir erkek bana gayriihtiyarı dokunduğu anda dahi çok huzursuz oluyorum.
Allahtan kendi adıma tek dileğim beni eş anlamında hüsrana ugratmaması ama bu 'ben kendimi ona sakladım oda beni aldatmasın' mantıgıyla değil.
Ben bir erkek için kendimi korumuyorum ki ondan bu anlamda bir beklentiye gireyim.
Allah hepimizi güzelliklerle karşılaştırsın:)

Bunu kendiniz ve seçiminiz adına yapmanız çok çok harika ve bu zamanda bulunmayacak bir nimet bence...
Tamamen kendi zihniyetiniz, tebrik ederim :)
İnşallah, herkese gönlüne göre versin :)

Bunu kendiniz ve seçiminiz adına yapmanız çok çok harika ve bu zamanda bulunmayacak bir nimet bence...
Tamamen kendi zihniyetiniz, tebrik ederim :)
İnşallah, herkese gönlüne göre versin :)

Amin çok teşekkür ederim çok naziksiniz.
Hayırlı geceler:)

Bu aslında kızlık zarı meselesi değil sadece.Yargılama ve karşıdaki insanı küçümseme hevesi.Yoksa bir başkasının bir tarafından sanane yani, günahından da sanane. Tabi ki tebliğ var İslam'da duyarsan uyarırsın elbette ama yargılamak kınamak sınıflandırmak bunlar gerçekten ego tatmininden başka bir şey değil.

Mesele ne zar ne kızlık.. Bence önemli olan iç huzur..
Şahsi fikrim herşeyi zamanında yaşamak isterim. Heyecanı kalması adına..

Sevgicanım, bu tarz kızlık zarı da zarı diyen insanlar kişinin ne düşündüğünü önemsemezler...
Onlara göre inanç tektir sen de öyle inanmak zorundasındır...
Tövbe diye düşünmezler, bunu yaşadıysan pissindir ve dünyada pisliğe yer yoktur deyip seni ortadan kaldırırlar. :50:

ortadan kaldırmak.... aynen öyle:50:
bu eskiden taşlanma (recm) olarak uygulanıyordu. cahiliye devrinde. bunu dinimizin hükmü diye kakaladılar önce..[halbuki böyle bişey yok, ne kadar arasanız da kuranda böyle bişey geçmez)
şimdi de adı töre cinayeti oldu.. yıllar geçse de zihniyetler değişmiyor demek ki...

yalnız dikkat ediyorum da ne kadar çapkın ve sapık erkek varsa bi kaşarla evleniyo ve onu dünyanın en temiz kadını sanıp ona tapıyo:1:

Tıpta 'himen' denen zar, günlük dilde 'kızlık zarı' adlandırmasıyla cinsiyetçi bir tutum kazanmış, içerisine de bolca değer yargısı yüklenmiş, yazık..

Kadınlar kendi bedenlerinin gerçek sahibi olarak görülmediğinden, bedenlerinin 'sahip'leri olan erkeklerin o bedene atfettikleri değerlerinde taşıyıcısı olarak yaşar, çok yazık..

Emanet bir eşya gibi taşıyoruz bedenimizi.

Kadın cinselliğinden neden bu kadar korkulur? kadınlar bedenlerinin, hazlarının, arzularının sahibi olur, öyle olduğunda da sözkonusu erkekler tarafından denetlenemez hale gelir, aman ne korkunç

Son düzenleme:
Kişi nasıl elinden kolundan başka organlarından kendi sorumluysa kızlık zarından da kendi sorumludur.
Kimsenin şöyle yap böyle yap demesini doğru bulmuyorum. Dini açıdan tabi ki yaşanması doğru değil ama bu konu çok derin ve kişinin kendi sorunu. Günahsa günahını kendi çekecek.
Ama toplumda herkesin kızlık zarından millet sorumluymuş gibi davranıyorlar. İstedikleri gibi yargılayabilme hakkını kendilerinde görüyorlar.
Bir de erkek istediği yapar ama kadın yapamaz o zara dokundurmamalı düşüncesi çok yaygın. Zaten daha önce cinsellik yaşamış bir erkek hangi mantıkla bakire bir kız isteyebilir ki?
Sonra kızlar konu açıyor erkek arkadaşıma bakire olmadığımı söylemeli miyim diye. Peki erkek arkadaşın bakir mi sen sordun mu demek geçiyor içimden. Ama o kız önemli değil diye düşünüyor yani bin tane kadınla yatsa da benimle evleneceği için benim bakire olmamı ister diyorlar. Biz kadın olarak bu kadar mı değersiz görüyoruz kendimizi. Sadece bir zara mı bağlı tüm geleceğimiz ve insanların bize bakış açısı?
Erkekler her önüne gelenle yaşayınca bu erkek pistir bununla evlenilmez bu eğlenmek için diyo muyuz da erkekler bunu kadınlar için düşünebiliyor?.

belki saklayıp yüksek fiyatla müzayedede satmayı düşünüyordur. bir kaç yıl sonra antika olması muhtemel çünkü:1:

Koptum yoruma :60: Müzeye kaldırılması muhtemel ıykkkk :120:
Acaba komşularıyla birbirlerine gösterip aaa senden ne kadar az akmış benden bu kadar diye karşılaştırma yapıyorlar mı :30:

Koptum yoruma :60: Müzeye kaldırılması muhtemel ıykkkk :120:
Acaba komşularıyla birbirlerine gösterip aaa senden ne kadar az akmış benden bu kadar diye karşılaştırma yapıyorlar mı :30:

benimkisi seninkini döver yapıyolar demek ki.:1::1::1:

ben ilk defa burada duydum ya bu saklama olayını ,hani kapıda bekleyip çarşaf istenmesini falan duymuştum ama bunu duymamıştım.:1::1:

ben ilk defa burada duydum ya bu saklama olayını ,hani kapıda bekleyip çarşaf istenmesini falan duymuştum ama bunu duymamıştım.:1::1:

Kapıda çarşaf isteme olayını bir yakınıma yaklaşık 12 sene önce yaptılar...
Kız çok sinirlendi ama yapacak birşey yoktu geçti geçen... :19:
Yalnız, bu gerçekten iğrençti... Gerçi hepsi(kapıda bekleme, çarşaf isteme, çarşaf bekletme, saklama) toptan çok iğrenç :120:

arkadaşımın annesiydi lisedeydim o zamanlar onlara gitmiştim kıza yaptıgı çeyizleri gösterirken çarşafı gösterdi yıkanmış ama belliydi çıkmamıştı böyle sarı bi şekilde duruyordu izler kızcaz utanmıştı fakat kadın gögsünü gere gere böbürlenerek göstermişti..

aman ne marıfet:):)

Kapıda bekleyende kadın, bayrak gibi elinde çarşaf gezdirende...
Biz kadınlar kafa yapımızı değiştirmediğimiz sürece sandık köşelerinde birilerine gösterilmek üzere saklanır mahremimiz:19:

Back