• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlık Zarı dediğin nedir? Beyin zarı gibi, soğan zarı birşey midir?

aslında bana biraz garanti belgesi gibi gelmiştir bu zar:D rabbim verdiğine göre vardır elbet bi hikmeti.
çok mu önemli bişidir hayır değildir, afedersiniz evlenene kadar her şeyi yapan bi bayanın tek blöfüdür bu!
zaten artık onunda kolayını buldular, diktirebiliyolar.
evet bekaretinle evlenmek de harika bişeydir, size bu duyguyu hiçbirşey hissettiremez.
kadın ve erkek kendilerini namahremden koruyup evlenirlerse ilk gecelerinde kadının ve erkeğin günahı silkelenen agaç dallarından dökülen yaprak gibi günahları dökülürmüş. bu zarın ucunda sevap boyutuda var yani
size güvenen bi erkek için 3 damla kanın çok bi hükmü yoktur....

her erkek ve kadın düşünsel seviyesindek kişilerlle beraber olur ve olmalıdır....zaten bu kadın ve erkek kendi gibi olmayan
düşünmeyen kadın ve erkeğe zaten bakmamalıdır. .
ha bunu kabul eden, normal gören erkek yoktur denmesin sakın.. çevremde dolu. evlenenlerrde dahil..

Son düzenleme:
vay beeee... toplum yarası olarak bakılabılen bı konu mu oldu kızlık zarı.. bravo valla..
konuyu, tv yayınlarındaki gıbı, artık forumlarda konusularak da kız olup olmamak onemlı degıl mesajını beyınlere yerlestırme cabası olarak algıladım ne yalan söyleyeyım.

silah cıktı mertlık bozuldu misali, kızlık zarı dikimi cıktı kimin noldugu belli olamıyor artık.
eskısı gbı degıl artık malesef..

Kızlık zarı bır namus belirtsiinden cok, rahmi, bulasabılecek herhangı bır mıkroptan korumak amaclıdır.
kızlık zarının ortasında kucuk bır delık vardır ve burdan adet kanı akar.

bızden buyuk bır oğretmen arkadasımız, (ben evlenmeden önce) "siz daha bozulmamıs bağsınız, evlendıkten sonra cıkıyor butun kadın hastalıkları" demesının sebebını evlendıkten sonra anlamıs bulunmaktayım. evet kızlık zarı rahmı koruyormuş.

gelelim namus simgesı olarak bakılmasına....
kızlıgına dokundurmadan!!! her haltı yiyip sonrada sırf kızlık zarı saglam dıye namuslu olarak gorulen tiplere bende gıcıgım..:47: he
şu var, ben onlarında sadece ters ilişki yasadıgını sanmıyorum. her haltı yiyip sonra gıdıp dıktırıyordur "bence"!
bu tipleri gecelim..
gercekten kendını koruyup kollayan, eşine saklayan, temiz biri olmak önemli bence. kadın erkek farketmıyor. hamd olsun böyle temız bır evlılıgım var. evlilik de insanın meşru yönden cinsel isteklerini gidermesi ve coğalması ıcındır.

bu yuzdendir ki peygamber efendımız, "evlenin, dininizin yarısınını tamamlayın", demiş.

tek eşlilik sağlıklıdır

yorumlarda bahsedılen örümcek beyınlı gerı kafalı bırıyım bende, kendını koruyup kollamak eşine saklamak taraftarıyım.
önune gelenle yat kalk sonra aşık ol bırıne, o adamın sana guvenmesını bekle. bı gidin ya..
herkesın nefsını terbıye etmesı gerekli.
önceden millet aşkından yataklara düşermiş, şimdide yatağa düşmeyi aşk sanıyorlar!

erkekler, kendını kullandırma potansıyelı olan tipleri gayet ıyı anlıyor ve kullanıyorlar.
bır erkeğin şehvetsel hislerini tatmin etmiş, kendını kullandırmış ve bence gözünden düşürmüş oluyor böyle kadınlar.
bunu fazlaca erkek arkadasımdan duydum: "yapacagımı yaparım ama oyle bı tıple evlenmem, guvenmem!":ssz:

Bekaretini saklamak orumcek kafalili değil bir seçimdir. Ancak birlikte olmakta bir secimdir.
Kimsenin sizi yargilama hakki yokken siz neden yargiliyorsunuz?

Ve bir erkek arkadasiniz size "yapacağimi yaparim ama oyle tiple evlenmem, guvenmem " dediginde siz ne diyorsunuz. Hangi cesaretle soyluyor ? Bir kadin olarak siz de o yetkiyi ona da veriyormusunuz?

Bakin evlisiniz ve kadinsiniz. Ve yrn kiziniz olabilir.
Boyle kesin yagilarda bulunan ailelerden birinin bir kizi bnm danisanim. Kiziniz olabilir buyuk konusmayin !!!

yazacaklarımı yanlış anlamayın lütfen sadece bi bakış açısı sunmak istiyorum:
ne yazikki ülkemiz gençleri modernlik adına, medeniyet adına batıyı örnek aldı, ayrı eve çıkmalar, nikahsız yaşamalar vb..
eğer hâlâ onları medeni görenler varsa bi de bunu okusunlar.
örnek aldığınız medeniyetlerde erkek savaşa gitmeden evvel kadınına bekaret kemeri takarmış. büyük tuvaletini bile o şekil yapmaya çalışırmış. o bekaret kemerleri kışın üşütür yazın yakarmış malum ağır demirden yapılmış bi iç çamaşırı.
onlarda da bekaret önemli yani!!!!

ne yazikki ülkemiz gençleri modernlik adına, medeniyet adına batıyı örnek aldı, ayrı eve çıkmalar, nikahsız yaşamalar vb..
örnek aldığınız medeniyetlerde erkek savaşa gitmeden evvel kadınına bekaret kemeri takarmış. büyük tuvaletini bile o şekil yapmaya çalışırmış. o bekaret kemerleri kışın üşütür yazın yakarmış malum ağır demirden yapılmış bi iç çamaşırı.

o söylediğiniz dönem ortaçağ dönemi.. o zamanllar öyleymiş

Önem derecesi kisilerin verdigi anlamla dogru orantilidir.
Eslerden her ikisi icin onemliyse onemlidir.
Ama eslerden birisi daha once kadinlarla birlikte olacak ondan snr da onemlidir deme hakki ve ehliyeti yoktur.
Veya ikisi icinde onemli degildir secimler ona gore yapilir.

Ancak toplumda kimse bir kadini bekareti var diye azize yok diye de kotu kadin, pis kadin vb sifalar takamaz
Bu bir secimdir.

Evet bati toplumlarinda da onemliydi ilk mesajimi okursaniz ancak 15 yy dan bahsediyoruz. 18 yy kdr
Bekareti olmayan kadin tek esli degildir demek
Metrestir vb. Degildir demek ve bunlari kadinlarin soylemesi aci

Heleki erkegin elinin kiri bakis acisini kabul edemiyorum. Hele ki bu bakisin yarattigi yikimlai somut olarak goren biri olarak buyuk konusulmamali, secimlere saygili olmalidir.
Erkekleri yetistiren kadinlarinda ogullarina pasa degil beyefendi olarak yetistirmelidirler...

o söylediğiniz dönem ortaçağ dönemi.. o zamanllar öyleymiş
ha o döneme bakarsak kadınlarıda cadı diye diri diri yakıyorlardı oralarda,kadının okuma yazma öğrenmesi yasaktı.. ama bunlar çok çok eslkiden olan olaylar. günümüzle alakası olamaz..

Bekaretini saklamak orumcek kafalili değil bir seçimdir. Ancak birlikte olmakta bir secimdir.
Kimsenin sizi yargilama hakki yokken siz neden yargiliyorsunuz?

Ve bir erkek arkadasiniz size "yapacağimi yaparim ama oyle tiple evlenmem, guvenmem " dediginde siz ne diyorsunuz. Hangi cesaretle soyluyor ? Bir kadin olarak siz de o yetkiyi ona da veriyormusunuz?

Bakin evlisiniz ve kadinsiniz. Ve yrn kiziniz olabilir.
Boyle kesin yagilarda bulunan ailelerden birinin bir kizi bnm danisanim. Kiziniz olabilir buyuk konusmayin !!!

benımle aynı fıkırde olan kadınları, kızlık zarına fazla deger veren kadınları örümcek beyınlı, gerı kafalı olarak adlandırmıslardı bı yorumda ona ıstınaden soyledım. yoksa evet bencede gerı kafalılık degıl asla!
arkadaslarımın cogundan duydum "yapacağimi yaparim ama oyle tiple evlenmem, guvenmem " ifadesını. haklı buluyorum. çünkü o kızlara orta malı gözüyle baktıklarını da söyluyorlar. "gel şimdi bununla evlen, kimin midesi alır ki" ifadelerini de duydum.
bende erkek olsam evlenmezdim.

bende annemın babamın kızıyım.. bana aşıladıkları ahlâki degerler sayesinde evlenmeden herhangı bırıyle bırlıkte olmadım, tek erkeğim eşim. Rabbim kısmet ederse, bende kızımı aynı sekılde yetiştirip, ailemin bana yaptıgı gıbı, koruyup kollayıp, arkadaslarını cevresını takip edeceğim. başı boş bırakıp, ilgisiz davranırsam, kendisine ilgi gösteren baskalarına meyledebilir. bunu istemem...
Her daim herkesın evladını ve kendı evladımı Rabbımın koruması ve bızlere onalrı ıyı yetıstırebılmeyı nasıp etmesı ıcın dua edıyorum.

Peki doğuştan zarı olmayan yada kanamayacak kadar zayıf yapılı olanlar mutlu bir yaşam sürmemeliler mi? Yada yapabileceği herşeyi yaptığı halde zar sahibi olan biri normal bir şekilde hayatına devam edebilir mi? Bekaret bana göre de önemlidir ama zaten konu bu bekaret konusunun namus konusunun zara bağlanması. Bir kadın kanama olmadı diye toplumdan dışlanıyor, eline erkek eli değmediği halde. Onların suçu ne?

HELAL OLSUNNNNN ÇOK GÜZELL YAZDIN...!!!!!
İŞTE BU KADAR..
ya aşık olunur, sewersin lakin niye eşi olmadan bi adamla yatıp METRES olursun ki, bunu anlamam öyle insana şunu söylemek istiyorum ne kadar ucuz! ERKEK ADAM SEVDİĞİ KIZA ZATEN DOKUNMAZ KENDİNE GELİN ETMEDEN! Diğerleri işini görür amac budur, aşkla alakası yok.. şehvet aşk değildir!!!!!!!

Herkesin yorumuna saygım var elbet ama şu yorumda biraz yaralayıcı olmuş.
Yanlış olmuş.Ağır olmuş.

Evvela metres evli bir adamla beraberlik yaşayan kadına denir.
Sevdiğiyle beraber olan kadına metres denmez.
Artı sevdiğiyle beraber olana da ucuz denmez.

Kelimelermizi seçerek kullanırsak daha iyi olur.

benımle aynı fıkırde olan kadınları, kızlık zarına fazla deger veren kadınları örümcek beyınlı, gerı kafalı olarak adlandırmıslardı bı yorumda ona ıstınaden soyledım. yoksa evet bencede gerı kafalılık degıl asla!
arkadaslarımın cogundan duydum "yapacağimi yaparim ama oyle tiple evlenmem, guvenmem " ifadesını. haklı buluyorum. çünkü o kızlara orta malı gözüyle baktıklarını da söyluyorlar. "gel şimdi bununla evlen, kimin midesi alır ki" ifadelerini de duydum.

bende annemın babamın kızıyım.. bana aşıladıkları ahlâki degerler sayesinde evlenmeden herhangı bırıyle bırlıkte olmadım, tek erkeğim eşim. Rabbim kısmet ederse, bende kızımı aynı sekılde yetiştirip, ailemin bana yaptıgı gıbı, koruyup kollayıp, arkadaslarını cevresını takip edeceğim. başı boş bırakıp, ilgisiz davranırsam, kendisine ilgi gösteren baskalarına meyledebilir. bunu istemem...
Her daim herkesın evladını ve kendı evladımı Rabbımın koruması ve bızlere onalrı ıyı yetıstırebılmeyı nasıp etmesı ıcın dua edıyorum.
bakın ben burada örümcek beyinli geri kafalı diyen bir mesaj görmedim. gözümden kaçmışsa affola.asla böyle nitelendirmem. saygı duyarıım seçimine. ama aynı saygıyı karşımdanda beklerim.. yani bunun tersini düşünen biri olarak.. ucuz,metres,temiz değil diye lakaplar şu an son 2 sayfada cirit atıyor.

Peki o erkeklerin "orta mallariyla" birlikte olurken hangi mideye sahipler. Ve yok ben bir kadin olarak abimlerden, kuzenlerimden, dostlarimdan boyle bir soz duymadim. Ben daldan dala konarim diyen bir erkegin evlilik anlayisida bu sekildedir.:) ve bir kadin olarak bir kadini asla elestirmem. Ve evet Allah beni kimsenin eksikligini, farkliligini kucuk gordurup, karsimdaki kisiyi ezdirtmedigi, elestirtmedigi icin hergun dua ediyorum.

Etik olarak anlatamam ama o ailede ilgili bir aile. Ama yok mu o buyuk konusmalar... Degerlerinizi verin ama her dailm yaninda olacagini hisettirin. Ve bir kadin hakkinda konusturmayin...oglunuz olursa da yukaridaki arkadaslariniz gibi her cicekten bal al ama mi diyeceksiniz.

Cok uzuldum biz bosuna emek veriyormusuz. Kadin stklarinda fln demekki

allah allah, sen şimdi şu kırmızılı ile işaretlediğim yerde ne anlatmak istedin?
evlenmeden önce birlikte olanlar ahlaksız mı, oluyor?

burada örümcek beyinli diyen sadece bendim galiba....gerçekten ne yazdığımı okumadınız........herkes ne istediğinde özgür...........ama bakire kız isteyip onunla evlenen ama ahlaksız ve bu işi parayla yapan kadınlarla daha mutlu olduğunu farkettiğim bir eşim var......ben onlara örümcek kafalı diyorum ve hakkımı helal etmiyorum

Bakın pepe arkadaşım örümcek kafalı kelimesini ne için kullanmış.
Lütfen cımbızla bir yerlerden laf çekip konuyu dağıtmayalım.
Konu güzel bir konu.Kapanmasını istemem şahsen.
Ama o onun mesajından bunu çekerse bu şu şöyle demiş derse banlananlar da olur konuya da yazık olur.

Bakın pepe arkadaşım örümcek kafalı kelimesini ne için kullanmış.
Lütfen cımbızla bir yerlerden laf çekip konuyu dağıtmayalım.
Konu güzel bir konu.Kapanmasını istemem şahsen.
Ama o onun mesajından bunu çekerse bu şu şöyle demiş derse banlananlar da olur konuya da yazık olur.

Evet çok güzel bir konuya değinilmiş. Kapanmasın...

Herkesin kendi yaşamı.

Bana göre yanlış olan, bir başkasına göre doğru olabilir veya tam tersi.

Herkes fikrini belirtebilir ama kimse kimseyi yargılayamaz çünkü kimsenin buna hakkı yok. Bu her konu için geçerli...

kızlık zarının görevi tam olarak saptanılmadı, ama herkesin ortak fikri ,bayanların regl döneminde vajina duvarını mikroorganizmalara karşı karşı korumak yani bu "zar" her hangi bir şeyin simgesi değil..ilk önce bunu iyice idrak etmeliyiz..
gelelim asıl soruya; kimisi evlilik öncesi cinselliği ahlaksızlık olarak nitelendirmekte kimisi ise yeme-içme gibi doğal bir ihyitaç olduğunu düşünmekte..
Türk toplumunun örf ve adetlerine göre bayan, kesinlikle evlenmeden bu tarz bir ilişkiye giremez, girerse sonuçlarına da katlanır..ama gel gelelim erkek için böyle bir kural yok..hatta kimisi ayıplar o oğlan çocuğunu (17 yaşındakini) sen nasıl "milli " olmazsın diye..
göğüsleri henüz çıkmaya başlayan kızımıza hemen "kapat oranı, bol şeyler giy, kendine dikkat et" denilirken, erkek için böyle bir durum söz konusu değil, aksine " bak benim oğlum erkek oldu" diye bas bas bağırılır..kızlar, etek giyerken " oranı muhafaza et, kimseye gösterme" denilir ama erkek çocuğu için böyle bir durum yine söz konusu değil, aksine "sünnet edilir, düğün dernekler kurulur" oğlum erkek oldu artık denilir..yani 1-0 gerideyiz..şimdi bu tarz bir düşünceye sahip toplumumuz, nasıl olur da bekaretini kaybeden bir kıza iyi gözler bakar...

Son düzenleme:
kızlık zarının görevi tam olarak saptanılmadı, ama herkesin ortak fikri ,bayanların regl döneminde vajina duvarını mikroorganizmalara karşı karşı korumak yani bu "zar" her hangi bir şeyin simgesi değil..ilk önce bunu iyice idrak etmeliyiz..
gelelim asıl soruya; kimisi evlilik öncesi cinselliği ahlaksızlık olarak nitelendirmekte kimisi ise yeme-içme gibi doğal bir ihyitaç olduğunu düşünmekte..
Türk toplumunun örf ve adetlerine göre bayan, kesinlikle evlenmeden bu tarz bir ilişkiye giremez, girerse sonuçlarına da katlanır..ama gel gelelim erkek için böyle bir kural yok..hatta kimisi ayıplar o oğlan çocuğunu (17 yaşındakini) sen nasıl "milli " olmazsın diye..
göğüsleri henüz çıkmaya başlayan kızımıza hemen "kapat oranı, bol şeyler giy, kendine dikkat et" denilirken, erkek için böyle bir durum söz konusu değil, aksine " bak benim oğlum erkek oldu" diye bas bas bağırılır..kızlar, etek giyerken " oranı muhafaza et, kimseye gösterme" denilir ama erkek çocuğu için böyle bir durum yine söz konusu değil, aksine "sünnet edilir, düğün dernekler kurulur" oğlum erkek oldu artık denilir..yani 1-0 gerideyiz..şimdi bu tarz bir düşünceye sahip toplumumuz, nasıl olur da bekaretini kaybeden bir kıza iyi gözler bakar...

Benim en cok üzüldüğüm kadinlarin, kadinlara karsi yaptigi acimasiz, temeli olmayan ve sert yorumlar.
Erkekleri yetistirenlerin kadin oldugunu dusundukce daha da uzuluyorum
Hele ki metres, hanimefendinin yaptigi arkadasinin Kizlarla beraber olmasi, ama o kizlarla evlenemeyecegi bakire istedigini. Bunu bir kadina soyleme cesareti bulmasini ve bir kadinin da hak vermesini kabullenemiyorum.

Evde de bu konuyu tartisiyoruz suan kuzenlerimle. Erkekler bu sekilde yetistirildigi surece ztn kadinlar da hak etmedikleri muameleyi gormekte.
Bakire ile evlenmek isteyip kadinlarla birlikte olan ve onlara yollu diyen zihniyet bnm midemi bulandirir.
Gercekten bu benzetme cok uzdu. Kadinlar neden hemcinslerinin secimlerine saygi duymamakta ?
Empatiye kendini kapatmakta?

Önem derecesi kisilerin verdigi anlamla dogru orantilidir.
Eslerden her ikisi icin onemliyse onemlidir.
Ama eslerden birisi daha once kadinlarla birlikte olacak ondan snr da onemlidir deme hakki ve ehliyeti yoktur.
Veya ikisi icinde onemli degildir secimler ona gore yapilir.

Ancak toplumda kimse bir kadini bekareti var diye azize yok diye de kotu kadin, pis kadin vb sifalar takamaz
Bu bir secimdir.

Evet bati toplumlarinda da onemliydi ilk mesajimi okursaniz ancak 15 yy dan bahsediyoruz. 18 yy kdr
Bekareti olmayan kadin tek esli degildir demek
Metrestir vb. Degildir demek ve bunlari kadinlarin soylemesi aci

Heleki erkegin elinin kiri bakis acisini kabul edemiyorum. Hele ki bu bakisin yarattigi yikimlai somut olarak goren biri olarak buyuk konusulmamali, secimlere saygili olmalidir.
Erkekleri yetistiren kadinlarinda ogullarina pasa degil beyefendi olarak yetistirmelidirler...
yazdıklarımı tekrar okursanız erkek yapabilir ama kadın yapamaz demedimki:D sanırım yanlış algıladınız. kim ne derse desin evlililk haricindeki ilişkiye zina denir. elhamdürillah müslümanım ve zinacılarında azap göreceğini kuranda okudum. bu bana ve inanlara kâfîdir. bu yazdıklarıma bakarak da sizleri bu konuma koyduğumu düşünmeyim neyin ne olduğunu RAB bilir. yaşasınnnnn oleyyy zar önemini kaybetti çok da mühim değil artık desek ne olacak. günah listesinde mi kalkacak yoksa ahlak listesinden mi?
Peki doğuştan zarı olmayan yada kanamayacak kadar zayıf yapılı olanlar mutlu bir yaşam sürmemeliler mi? Yada yapabileceği herşeyi yaptığı halde zar sahibi olan biri normal bir şekilde hayatına devam edebilir mi? Bekaret bana göre de önemlidir ama zaten konu bu bekaret konusunun namus konusunun zara bağlanması. Bir kadın kanama olmadı diye toplumdan dışlanıyor, eline erkek eli değmediği halde. Onların suçu ne?

sevgi hanım çok doğru bişeye değinmişsiniz. daha öncede yazdım zar herşey değildir. eger varsa onu korumak ama hakkıyla korumak da güzel şeydir.
biz kızlık bekaretini konuşuyoruz ama bizim beyinlerimiz bakire ne yazıkki. tam olarak karşıdaki insanı anlamadan önyargılarla hucum ediyoruz. bırakın o fikirlerde girsin beynimize. bu benim için de geçerli.

bekaret kemeriyle ilğili yazıma bi arkadaşımız o öncedendi diye yanıt vermiş. teşekkürr ederim. ben de onu diyorum işte öncendi onlar. azmış bir toplumun önlemiydi. işte sodom işte gomore zina serbest kaldı ve lanetlendiler. bize gelen peygamber ve kitap herşeyi söylüyor. iffetini koru diyor. 3 damla kan hiçbir kadının temiz olduğunu da ispatlamaz.

Zaten sizi ekestirmek adina soylemedim. Sizin erkekler uzerinden ornege maalesef kadinlarin daha acimasizca elestirmesinden bahsettim.
Dini boyutundan da bahsetmiyorum. Çünkü dini boyut kisilerin inançlari ile doğru orantilidir. Kisilerin tercihleri ile ilgilidir.
Ama sosyolojik boyutu daha onemlidir.
Bir zar parcasi veya ozel kimseyi ilgilendirmeyen bir tercihi yuzunden otekilestirilmeye karsiyim. Ve bu parca icin intihar edenler, öldürülenler, dayak yiyenler, psikolojik sorunlar yasayanlar varken.
Evet önemini yitirmeli...
Yeteri kdr karsilikli onem verenler icin onemini korumali.

Bir kadinin etiketi olmamali. İkinci el, acilmamis paket, kullanilmis kadin, kullanilmamis kadin.

İster bakire olsun ister olmasin bir kadin bu tarz benzetmelere mazur kalmamali.
Kendi tercihlerinin tasaruffu kendi elinde olmali. Erkeklerin degil
Ve karsitliklara saygi duymali; ahlaksiz demek yerine kendi secimi veya geri kafali demek yerine kendi secimi demeyi bilmeliyiz.

Bazi yerel toplumlarda da hala bekaretini evlenmeden once kabile liderleri almakta. :) onlara gorede butun kadinlar esitlenmekte:) o da yanlis, o da yanlis.

Back