• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlık Zarı dediğin nedir? Beyin zarı gibi, soğan zarı birşey midir?

Sorunun sadece zar olduğu bir zihniyette namus dediğin kavram doktorun atacağı iki dikişe bakar.

Kızlar diktirmek çözüm yada çare değil. Belki kocanız olacak insan farketmeyecek ancak sizin vicdanınız asla sizi bırakmayacak.

Sorun zar değil, namus zarla alakalıda değil. Ne beyinde ne zarda namus. Namus demek kadının iffetini koruması. Diğer erkek ve kadınlara karşı koruması. Dünyaya karşı koruması. Hangi kız tecavüze uğramak ister ki ?! İstemez kimse. Niye istemez ?! Zorlama var, muhtemelen kızlıkta gidecek. Gitsin kızlık. Asıl önemli olan o mu ?! Değil. O kızın üzerinde bıraktığı psikoloji. Eğer gönül rahatlığı ile zina yapabiliyorsanız gönül rahatsızlığı içerisinde cehennemde yanacağınızın garantisini verebilirim. Bizi yaratan sahibimiz bize nasıl yaşayacağımızı göstermiş. Bunun dışına çıkmak bizim kendimize zulmetmemiz zorluk çekmemizden başka birşeye sebep olmaz. Helak oluruz, acı çekeriz. Acı dediğimiz şey sıkıntılar bu dünyada da öbür dünyada da bizim peşimizi bırakmaz. Ölüm kurtuluş değildir. Daha kötü bir yoldur. Eğer hakkıyla kul olamadınızsa ebedi cehennemi kim ister. Kaldı ki 1 dakika parmadığınızı ateşte tutamıyoruz !

Bakin yorumunuz biraz tehlikeli,
Bekaretini kaybeden insanı metres olarak adlandirmak
Birlikte olan erkeği sdc kullanan biri olarak adlandirmak
Bunlar sizin fikriniz olabilir. Ancak fikirlerinizin doğru oldugu anlamina gelmez. Ancak sizin seciminiz olur. Ama kimseye damga vuramazsiniz.

Benim üzüldüğüm nokta kadin haklarindan, kadina siddet, tore cinayeti, kadinin bireysellestirilmesi yonunde calismalar yapilirken. Kadinlarin yine hemcinslerinin secimlerini aşağılaması.
Toplumsal yargilarini sert dille yapmaları.
İşte o erkekleri yetiştiren bizleriz. :) kendi canavarlarimizi yetiştiriyoruz. Siz bir kadini anlamadan yargilarken erkeklerden ne bekliyorsunuz?

Erkekler ve kadinlar icin de tek bir lafim var bir seye gereginden fazla deger verirlerse hep aldatilirlar.
Kendi degerinizi kendiniz koyun ister bekaretinizi koruyun, ister sevin birlikte olun arkasinda durun. Ama kimseyi yargilamayin yoksa bir bakmissiniz siz YARGİLANİYORSUNUZ

sen benim cümlelerime katılmıyor olabilirsin doğruluk payı bellidir..
Kısaca sen bana ne demek istedin Kardeşş!

Sorun zar değil, namus zarla alakalıda değil. Ne beyinde ne zarda namus. Namus demek kadının iffetini koruması. Diğer erkek ve kadınlara karşı koruması. Dünyaya karşı koruması. Hangi kız tecavüze uğramak ister ki ?! İstemez kimse. Niye istemez ?! Zorlama var, muhtemelen kızlıkta gidecek. Gitsin kızlık. Asıl önemli olan o mu ?! Değil. O kızın üzerinde bıraktığı psikoloji. Eğer gönül rahatlığı ile zina yapabiliyorsanız gönül rahatsızlığı içerisinde cehennemde yanacağınızın garantisini verebilirim. Bizi yaratan sahibimiz bize nasıl yaşayacağımızı göstermiş. Bunun dışına çıkmak bizim kendimize zulmetmemiz zorluk çekmemizden başka birşeye sebep olmaz. Helak oluruz, acı çekeriz. Acı dediğimiz şey sıkıntılar bu dünyada da öbür dünyada da bizim peşimizi bırakmaz. Ölüm kurtuluş değildir. Daha kötü bir yoldur. Eğer hakkıyla kul olamadınızsa ebedi cehennemi kim ister. Kaldı ki 1 dakika parmadığınızı ateşte tutamıyoruz !

hELAL OLSUN sANA...:46:

..katılıyorum

Erkeklerden çok kadınlar önem veriyor birlikte oluyor seviyor çünki oda istiyor bazıları ise nasıl ise bakire değilim diye takılıyor sonra kızlık zarı dikimine koşuyor ee önemliydi madem niye yaşadın değil madem niye diktiriyorsun ?

Cinselliğe karşı değilim ama arkasında duramayacak olanlar keklerim mantığında olanlar yaşamasın tüm kadınlığı etkiliyor.

O adamları kadınların midesi alıyor ama...

Kendi hem cinsiniz için orta malı ifadelerini kullanmanız malesef geri kafalılık...

Kızınız diyelim ki sevdiği adam ile birlikte oldu ona orta malı gözüyle mi bakacaksınız?

Siz evlilik öncesi ilişki de kızlık zarını garanti olarak görüyorsunuz. Ama o zarın esnek olduğu yada kızlık zarı doğuştan olmayan ya da bir kaza sonucu yırtılan kadınlar bu garanti yüzünden haketmedikleri muamelelere maruz kalıyorlar...

Erkeklere de bu konuda hak veriyorsunuz. Kadınlar erkeklerin şehvetini giderirken erkeklerde kadınların şehvetini gidermiş olmuyor mu? o zaman onlar neden evlenirken temiz adlediliyor bu bakış açısı ile. Kadınlar neden kullanılmış oluyor. Siz neden onların bu ikiyüzlü bakış açısına hak veriyorsunuz.

Bu şekilde konuşan erkek arkadaşlarınıza hak vermek yerine ağzının payını vermenizi beklerdim hem cinsim olarak...

Bende hak veriyorum hele şu dönemde erkekleri eve atan kızlar var ve ortalık lafı dedikleri ise her gün biri ile takılan kadınlar hani diyoruz ya önüne gelenle birlikte oluyor o kadınlar. Dozu olmalı bu işin işte yaşamak kötü değil ama yansıttığın durum ve kendini olduğun gibi kabul etmelisin.

Bayanlar bu konu hakkında yabancı dizileri izleme dönemimden sonra neden bizim kültürümüzde bu kadar önemli ki diye günlerce ve hatta aylarca düşünmüşlüğüm var. Peki vardığım kanı ne? Hemen özetleyeyim.

Kızlık zarına önem veren kişileri cinsiyetlerine ve neden önem verdiklerine göre iki gruba ayırıyorum.
1.Kadınlar
_Kızlık zarına değer veren kadınlar karşı cinse karşı bekarlığını, saflığını kanıtlamak istiyorlar.Daha önce başkasıyla yaşamamış olduğu bir deneyimi eşlerine bırakarak onlara ne kadar özel olduklarını göstermeye çalışıyorlar.
Ya da;
_Toplumsal baskılar nedeniyle kızlık zarını koruyamamaları halinde mahalle baskısına maruz kalmamak istiyorlar.Halen Anadolu'da da yaşanmakta olan "babasının evine 'bu kız bozuk' diyerek geri gönderilme eyleminin öznesi olmamak istiyorlar.
2.Erkekler
>En en en büyük nedenlerini açıklıyorum şimdi sizlere. Erkekler kızlık zarına önem veriyor çünkü, toplumsal normlardan önce düşündükleri temel bir sebep var.
_Birlikte olacakları kadınların, müstakbel eşlerinin kendilerini cinsel anlamda başka bir erkekle kıyaslama ihtimalini istemiyorlar. Biraz daha detay verirsem (dinlediğim bir konuşmada aynen duyduğum cümleyle) Birlikte olacakları kadının kendi cinsel organlarını başka erkeklerinkiyle kıyaslanmasını istemiyorlar. Bu yüzden kızlık zarı onlara büyük anlam veriyor. Çünkü bu kızlar çoğunlukla başka bir erkekle bir şekilde ilişki yaşamamışlar ve kendilerini kıyaslayacak herhangi bir örnekleri yok.
_Bir de toplumsal normlara destek verenler var. Ama inanın sadece bunun için kızlık zarına önem verenler çok az.

Özetle hanımlar. Aramızda halen bize öğretildiği gibi saf duygularımızla "ilklik önemlidir" diyen, kızlık zarının önemine vurgu yapanlar olabilir. Onlara saygı duyuyorum elbette. Ama erkeklerin asıl düşüncelerini de göz ardı etmemelerini diliyorum. Zira gercekten bir erkek ilkliğe, ilişkinin saflığına önem veriyorsa kendide bakir olmalıdır. Bir çok kadınla ilişkiye girmiş, onlara eğlenilecek, iffetsiz kadınlar gibi bakmış, evleneceği kadını bakire isteyen erkekler kadınlara büyük bir haksızlık yapmakta, onları ikincil nesneler olarak göremekte ve değer vermemekle beraber saygı da duymamaktadır.

Bu devirde bu toplumda hala tartışılması bile hala utanç verici bi konu.
Anlamadığım herkes niye ''Her şeyi yaşıyo da bi zarı koruyo'' deyip bazı şeyler yaşayan insanlara yüklenme gereği duymuş?İsterse yaşar.Bekaretin tanımı bazı kültürlerde zara dayalıyken,bazı kültürlerde vajinal ilişkiye dayalı.Ee teknik olarak bu insan böyle bi ilişki yaşamamış,mesele nedir?Günah keçisi bu insanlar mı seçildi?
Olaya din yönünden yaklaşanlar için;
1.İslam'a göre zina iki cins için de geçerli.Bi erkek bunları yaşayınca günah demiyosunuz da,neden kadına gelince günah deme gereği duyuyosunuz?Din kadınları kontrol altında tutabilmek için bi araç mıdır?
2.Burası binlerce kişinin okuduğu yazdığı bi forum.Forum kurallarında da yoruma din katılamaz dendiği halde neden hala her konuda,her yorumda din görüyoruz?Herkes bi inanca göre meselenin ne olduğunu,o inanca göre hükümlerini bilmek zorunda değil ki.
Bu konuda kadınlara çok büyük görevler düşüyo.Her şeyden önce insana saygılı bireyler yetiştirebilmek önemli bence.

Bu devirde bu toplumda hala tartışılması bile hala utanç verici bi konu.
Anlamadığım herkes niye ''Her şeyi yaşıyo da bi zarı koruyo'' deyip bazı şeyler yaşayan insanlara yüklenme gereği duymuş?İsterse yaşar.Bekaretin tanımı bazı kültürlerde zara dayalıyken,bazı kültürlerde vajinal ilişkiye dayalı.Ee teknik olarak bu insan böyle bi ilişki yaşamamış,mesele nedir?Günah keçisi bu insanlar mı seçildi?
Olaya din yönünden yaklaşanlar için;
1.İslam'a göre zina iki cins için de geçerli.Bi erkek bunları yaşayınca günah demiyosunuz da,neden kadına gelince günah deme gereği duyuyosunuz?Din kadınları kontrol altında tutabilmek için bi araç mıdır?
2.Burası binlerce kişinin okuduğu yazdığı bi forum.Forum kurallarında da yoruma din katılamaz dendiği halde neden hala her konuda,her yorumda din görüyoruz?Herkes bi inanca göre meselenin ne olduğunu,o inanca göre hükümlerini bilmek zorunda değil ki.
Bu konuda kadınlara çok büyük görevler düşüyo.Her şeyden önce insana saygılı bireyler yetiştirebilmek önemli bence.[/QUOTE

ayrıca onun inandığı şeye ben inanmak zorundada değilim. herkesin inancı kendine. illa herkes kendileri gibi olmalı,kendileri neye inanıyorsa ona inanmalı.
yok öyle şey.:ssz:

Son düzenleme:
Sorun zar değil, namus zarla alakalıda değil. Ne beyinde ne zarda namus. Namus demek kadının iffetini koruması.

Yanlış... Namus dediğimiz insanların kendinden mesul olması...
Kadın ya da erkek diye cinsiyetleştiremeyiz.
Kişiyi bağlar bu. :31:
Herkesin kıstası da farklıdır... :34:

Eğer gönül rahatlığı ile zina yapabiliyorsanız gönül rahatsızlığı içerisinde cehennemde yanacağınızın garantisini verebilirim.

Din alimliğini din alimlerine bırakmamız gerek hem... Ne biliyoruz ki bütün insanların Müslüman ya da başka bir inanışa bağlı yaşadığını?
Ayrıca, her koyun kendi bacağından asılır... Değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

pardonda bunun garantisini nasıl verirsiniz. tövbe haşa siz Allah mısınız. onu kullar bilemez. hiç kimse, kimin cehennemde yanacağının garantisini veremez. onu bir tek Allah bilir.

Bir kadının kendini hazır hissettiği, doğru kişiyi bulduğunu düşündüğü, mutlu olacağına inandığı anda sırf toplum baskısı, güvensizlik, korku, küçüklükten beri bize öğretilmiş şeyler nedeniyle yaşayamadığı ve ilerde sadece yaşamak zorunda kaldığı için yaşadığı cinsellik cinsellik olamıyor maalesef. Çünkü cinsellik bizim için ayıp. Vajinismus gibi bazı hastalıkların temelinde bile bazen bu baskı yatabiliyor. Din konusuna hiç girmek istemiyorum çünkü bu konudaki açıktan başlarsam soluğu hangi konuda alırım bilemiyorum... Bu şekilde düşünenlere yapıştırılan tüm sıfatlara rağmen bence tek bir gerçek var ki o da bizim daha cesur olduğumuz...

her şeyden önce ismi iğrenç bir şey. kızlık, kadınlık zara değil yaşa ve başa bağlıdır. bir kadının namusu, bir insanın namusu neyse odur. yani onur, şeref, haysiyet, dürüstlük gibi şeyler.

ben evlendiğimde bakireydim ama öncesinde ilişkilerim olmuştu. bu şeyi saçma bulurdum ama korkardım da. şimdi çok yersiz olduğunu anlıyorum. namus bacak arasında değil, kafada.

Anladigim, okuyabildigim kadariyla cok ofkeliyiz, cok kizginiz. Hakli olanlarda var, haksiz olanlarda.

26 yasinda bekar bir insanim oncelikle bunu belirtmek istiyorum. Ve hala bakireyim. Ben bakireligi kizlik zarina indirgemedim hicbir zaman. Hic oyle dusunmedim. Ben kendimi evlendigi gece kendisini kocasina sunacak, ona bekaretini verecek basit bir kiz olarakta hic gormedim asla gormem de. Bakire kalip kalmamak senin secimine kalmis birsey. Ben bakire kalmayi tercih ediyorum cunku o ani sevdigim ve insallah bir omur boyu beraber yasayacagim insanla paylasmak istiyorum. Bakireligi kizlik zarina indirgemedigimi soylemistim. Bakire kalan fakat bircok sevgilisi olmus, opusmus, sevismis ve sadece 'o' isi yapmamis insanlara bakire diyebilir miyiz? Evet bana gore bakirelik sadece kizlik zari degil, bakirelik bir kizin kendine olan saygisi da demek benim icin. Ne yani kimsenin elini tutmayalim, opmeyelim mi diyenler olabilir. Ben sadece secimlerimizi iyi yapalim diyorum. Hicbir iliskiye gecici gozuyle bakmamak, hep bir sonraki gunu, bir sonraki adimi dusunmek gerekiyor. Daha cok genciz, ciddilik bana cok uzak diyen, sorumluluktan uzak birisi ile oylesine sevgili olma yolunu neden secersin ki zaten?

Bircok kavramin ici bosaltildi gunumuzde. Eskiden insanlar birbirlerinin gozlerine bakarken utanirmis, simdiler de utanmami kaldi. Seni seviyorum derken bile samimi degiliz. O kadar sIk yasiyoruz ki bu durumlari, hersey cok normal geliyor, bir bakis bile cok siradan cok normal geliyor.

Evet haklisiniz. Size gelene kadar bilmem kac kizla beraber oldu. Sonra da bakire kiz isterler ya, tam turk erkegi akli diyorum ben buna. Sen istediginle beraber ol ama hala bakire kiz hayali kur. Dupeduz sacmalik. Erkek ancak kendisi de bakir ise bakire bir kiz istemeye hakki vardir. Yoksa asla boyle bir haktan bahsedemez. Boylelerine lafim her daim hazirdir.

Benim hatalarim olmadi mi oldu. Elini tuttugum, optugum bir insan girdi hayatima. Asla bunun ilerisine gitmemis olmasina ragmen bu ders oldu bana. Ne zaman aklima gelse pisman oluyorum, keske hic olmasaydi diyorum. Ilerde evlenecegim erkegin gecmisi hic ilgilendirmeyecek beni. Ben kendimi bir erkege degil, ben kendimi kendime ve Allah'ima sakliyorum. Inanin dinim Islam olmasaydi ben yine bu dusuncelerde olacaktim.

Uzun lafin kisasi, bakire iseniz 'Allah kahretsin bu kizlik zarini, iste hep bu erkeklerin baskisi' diyerek gecmesin gunleriniz. Kimse icin bakire degilsiniz siz. Kendiniz icin, kendinize olsan sayginiz icin bakiresiniz. Oncelikle bunu kabullenin. Bakire olmayanlarin kendisine saygiyi yok demeye getirmiyorum lafim yanlis anlasilmasin. Bu benim olaya bakis acimdir, benim kendi dusuncemdir.

Ilerde anne oldugumda, bircok iliski yasamis bir anne olmak istemiyorum ben. Boyle bir gecmise de sahip olmak istemiyorum. Bu yuzden yasayacaksam o ani, bu kocamla yasayacagim an olur. Bir baskasiyla degil...

Peki ya kadınlarımızın buna gereğinden çok değer verişleri? Bu nolacak?
Acınası durumda değil miyiz 21. yüzyılda hala bunu konuşmak tartışmak bile komik hale gelmişken... :50:

bu konuyu kadinlarimizin onemsemesinin tek nedeni toplumumuzun bize bu sekilde bi dayatma yapmasidir diye dusunuyorum acikcasi. 21. yuzyilda olmamiza ragmen hymen , bekaret kelimeleri hala birer tabu. oyle sozde namusuna duskun erkeklerimiz varki mustakbel esinden bekaret raporu isteyebilecek kadar alcalabiliyolar.

Uğruna canların verildiği, öldürüldüğü ve en önemlisi 'namus' adı altında tabir edilen 'hymen zarı' yani halk diliyle 'kızlık zarı' sorunu...

Bu bütün toplumumuzun yarası değil de nedir?

Soruyorum size... Bu kızlık zarı dedikleri; soğan zarı gibi, beyin zarı gibi bir şey mi? Nedir neyin temsilcisi neyin göstericisidir?

Evlenmeden önce ilişkiye girene 'eğlenilecek kız' profili veren toplumum... Kızlık zarına sahip olana 'bakire' diyen toplumum... Kızlık zarını eşine hediye gibi gösteren toplumum... Evlilik öncesi ilişki yaşamayana 'temiz' diyen toplumum...

Yaşı kaç olursa olsun, eğitimi ne olursa olsun, hangi çevrede yetişmiş olursa olsun bir takım bahaneler ile kadını 'koruyup-kollanan aciz bir varlık gibi gösteren toplumum...

Kızlık zarının hayatımızdaki önemini tartışmak istiyorum bu konuda...

Buyrun... Kimse kimsenin fikrine saygısızlık etmediği sürece her fikir kabulümdür...

Konuya bir konu sahibi gibi teker teker yorum alarak müdahale etmeyeceğim.

Bu tüm KK nın konusu çünkü, benim değil. :34:

Aslında kızlık zarının bir önemi yok..Sorunun onunla alakası bile yok... Sorun bizim toplumun beyninde,özellikle erkeklerin..Fotoğraftaki gibi :1: boş, yankı yapıyor... :ssz:

$beyin.jpg

Neden sadece kadınlar yanıyor cehennemde. Allah'ın iffetine sahip çıkması gereken kulu kadınlar mı? Erkekler istediği kadar kızla beraber olur, ayrılır, çocuk yapar aldırtır ama erkeğin elinin kiridir nasıl olsa. O erkeğin ailesi, arkadaşları aslanım be derler erkek gerine gerine anlatırken onun için gurur meselesidir. Ama kadın için utanç. O erkekler yanmayacak mı o zaman cehennemde sen erkeksin yaparsın diye bir kural mı var. Zina suçtur yanacaksınız filan tek başına mı yapılıyor peki bu. Sevdilerse karşılıklı sevdiler, istedilerse karşılıklı istediler. Kızlık zarı evlenmeden bozuldu diye iyi kız ya da kötü kız mı olunuyor. Bence insan kişiliğiyle, karakteriyle, ,insanlara davranışlarıyla, hak yememesi, adil olmasıyla iyi ya da kötü olur. Her şeyin sorumluluğunu kadına yüklüyorsunuz cehennem ateşini bile kadın hakkediyor size göre çünkü kızlığını koruyamamıştır. Kime göre neye göre yargılıyorsunuz kulun kulu yargılaması var mı dinimizde ancak Allah yargılar o da o kişiyi ilgilendirir. İki kişi arasında yaşananlar konusunda kimsenin ahkam kesmeye hakkı yok. Hatta bir insanın nasıl biri olduğunun bilinmesi onu daha dürüst yapar dışlanmayı bile göze alır çünkü düşüncelerini, yaşadıklarını savunup arkasında durabiliyordur ama herşey yapıp edip sonra masum eli kimseye değmemiş numarası yapan kişilerde var o kişilerde insanları kandırıyor ama Allah'ı kandırabilir mi kimsenin ne olduğunu bilemeyiz ama bildiğimiz gördüğümüz şeyleri yargılamak işimize gelir hepimiz ahlak bekçisi kesiliriz.

Back