- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
Midem bulandı :120: 23 sene saklamış iğrenç kokuyordur o...
Ne manayla saklar ki bir insan onu
Manası şu olsa gerek; "Bakire olarak evlendim. Buyrun kanıtı bunca yıldır saklıyorum, madalyamı bekliyorum"
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Midem bulandı :120: 23 sene saklamış iğrenç kokuyordur o...
Ne manayla saklar ki bir insan onu
Bakin yorumunuz biraz tehlikeli,
Bekaretini kaybeden insanı metres olarak adlandirmak
Birlikte olan erkeği sdc kullanan biri olarak adlandirmak
Bunlar sizin fikriniz olabilir. Ancak fikirlerinizin doğru oldugu anlamina gelmez. Ancak sizin seciminiz olur. Ama kimseye damga vuramazsiniz.
Benim üzüldüğüm nokta kadin haklarindan, kadina siddet, tore cinayeti, kadinin bireysellestirilmesi yonunde calismalar yapilirken. Kadinlarin yine hemcinslerinin secimlerini aşağılaması.
Toplumsal yargilarini sert dille yapmaları.
İşte o erkekleri yetiştiren bizleriz. :) kendi canavarlarimizi yetiştiriyoruz. Siz bir kadini anlamadan yargilarken erkeklerden ne bekliyorsunuz?
Erkekler ve kadinlar icin de tek bir lafim var bir seye gereginden fazla deger verirlerse hep aldatilirlar.
Kendi degerinizi kendiniz koyun ister bekaretinizi koruyun, ister sevin birlikte olun arkasinda durun. Ama kimseyi yargilamayin yoksa bir bakmissiniz siz YARGİLANİYORSUNUZ
Sorun zar değil, namus zarla alakalıda değil. Ne beyinde ne zarda namus. Namus demek kadının iffetini koruması. Diğer erkek ve kadınlara karşı koruması. Dünyaya karşı koruması. Hangi kız tecavüze uğramak ister ki ?! İstemez kimse. Niye istemez ?! Zorlama var, muhtemelen kızlıkta gidecek. Gitsin kızlık. Asıl önemli olan o mu ?! Değil. O kızın üzerinde bıraktığı psikoloji. Eğer gönül rahatlığı ile zina yapabiliyorsanız gönül rahatsızlığı içerisinde cehennemde yanacağınızın garantisini verebilirim. Bizi yaratan sahibimiz bize nasıl yaşayacağımızı göstermiş. Bunun dışına çıkmak bizim kendimize zulmetmemiz zorluk çekmemizden başka birşeye sebep olmaz. Helak oluruz, acı çekeriz. Acı dediğimiz şey sıkıntılar bu dünyada da öbür dünyada da bizim peşimizi bırakmaz. Ölüm kurtuluş değildir. Daha kötü bir yoldur. Eğer hakkıyla kul olamadınızsa ebedi cehennemi kim ister. Kaldı ki 1 dakika parmadığınızı ateşte tutamıyoruz !
O adamları kadınların midesi alıyor ama...
Kendi hem cinsiniz için orta malı ifadelerini kullanmanız malesef geri kafalılık...
Kızınız diyelim ki sevdiği adam ile birlikte oldu ona orta malı gözüyle mi bakacaksınız?
Siz evlilik öncesi ilişki de kızlık zarını garanti olarak görüyorsunuz. Ama o zarın esnek olduğu yada kızlık zarı doğuştan olmayan ya da bir kaza sonucu yırtılan kadınlar bu garanti yüzünden haketmedikleri muamelelere maruz kalıyorlar...
Erkeklere de bu konuda hak veriyorsunuz. Kadınlar erkeklerin şehvetini giderirken erkeklerde kadınların şehvetini gidermiş olmuyor mu? o zaman onlar neden evlenirken temiz adlediliyor bu bakış açısı ile. Kadınlar neden kullanılmış oluyor. Siz neden onların bu ikiyüzlü bakış açısına hak veriyorsunuz.
Bu şekilde konuşan erkek arkadaşlarınıza hak vermek yerine ağzının payını vermenizi beklerdim hem cinsim olarak...
Bu devirde bu toplumda hala tartışılması bile hala utanç verici bi konu.
Anlamadığım herkes niye ''Her şeyi yaşıyo da bi zarı koruyo'' deyip bazı şeyler yaşayan insanlara yüklenme gereği duymuş?İsterse yaşar.Bekaretin tanımı bazı kültürlerde zara dayalıyken,bazı kültürlerde vajinal ilişkiye dayalı.Ee teknik olarak bu insan böyle bi ilişki yaşamamış,mesele nedir?Günah keçisi bu insanlar mı seçildi?
Olaya din yönünden yaklaşanlar için;
1.İslam'a göre zina iki cins için de geçerli.Bi erkek bunları yaşayınca günah demiyosunuz da,neden kadına gelince günah deme gereği duyuyosunuz?Din kadınları kontrol altında tutabilmek için bi araç mıdır?
2.Burası binlerce kişinin okuduğu yazdığı bi forum.Forum kurallarında da yoruma din katılamaz dendiği halde neden hala her konuda,her yorumda din görüyoruz?Herkes bi inanca göre meselenin ne olduğunu,o inanca göre hükümlerini bilmek zorunda değil ki.
Bu konuda kadınlara çok büyük görevler düşüyo.Her şeyden önce insana saygılı bireyler yetiştirebilmek önemli bence.[/QUOTE
ayrıca onun inandığı şeye ben inanmak zorundada değilim. herkesin inancı kendine. illa herkes kendileri gibi olmalı,kendileri neye inanıyorsa ona inanmalı.
yok öyle şey.
Sorun zar değil, namus zarla alakalıda değil. Ne beyinde ne zarda namus. Namus demek kadının iffetini koruması.
Eğer gönül rahatlığı ile zina yapabiliyorsanız gönül rahatsızlığı içerisinde cehennemde yanacağınızın garantisini verebilirim.
Sorun zar değil, namus zarla alakalıda değil. Ne beyinde ne zarda namus. Namus demek kadının iffetini koruması. Diğer erkek ve kadınlara karşı koruması. Dünyaya karşı koruması. Hangi kız tecavüze uğramak ister ki ?! İstemez kimse. Niye istemez ?! Zorlama var, muhtemelen kızlıkta gidecek. Gitsin kızlık. Asıl önemli olan o mu ?! Değil. O kızın üzerinde bıraktığı psikoloji. Eğer gönül rahatlığı ile zina yapabiliyorsanız gönül rahatsızlığı içerisinde cehennemde yanacağınızın garantisini verebilirim. Bizi yaratan sahibimiz bize nasıl yaşayacağımızı göstermiş. Bunun dışına çıkmak bizim kendimize zulmetmemiz zorluk çekmemizden başka birşeye sebep olmaz. Helak oluruz, acı çekeriz. Acı dediğimiz şey sıkıntılar bu dünyada da öbür dünyada da bizim peşimizi bırakmaz. Ölüm kurtuluş değildir. Daha kötü bir yoldur. Eğer hakkıyla kul olamadınızsa ebedi cehennemi kim ister. Kaldı ki 1 dakika parmadığınızı ateşte tutamıyoruz !
Peki ya kadınlarımızın buna gereğinden çok değer verişleri? Bu nolacak?
Acınası durumda değil miyiz 21. yüzyılda hala bunu konuşmak tartışmak bile komik hale gelmişken...
Uğruna canların verildiği, öldürüldüğü ve en önemlisi 'namus' adı altında tabir edilen 'hymen zarı' yani halk diliyle 'kızlık zarı' sorunu...
Bu bütün toplumumuzun yarası değil de nedir?
Soruyorum size... Bu kızlık zarı dedikleri; soğan zarı gibi, beyin zarı gibi bir şey mi? Nedir neyin temsilcisi neyin göstericisidir?
Evlenmeden önce ilişkiye girene 'eğlenilecek kız' profili veren toplumum... Kızlık zarına sahip olana 'bakire' diyen toplumum... Kızlık zarını eşine hediye gibi gösteren toplumum... Evlilik öncesi ilişki yaşamayana 'temiz' diyen toplumum...
Yaşı kaç olursa olsun, eğitimi ne olursa olsun, hangi çevrede yetişmiş olursa olsun bir takım bahaneler ile kadını 'koruyup-kollanan aciz bir varlık gibi gösteren toplumum...
Kızlık zarının hayatımızdaki önemini tartışmak istiyorum bu konuda...
Buyrun... Kimse kimsenin fikrine saygısızlık etmediği sürece her fikir kabulümdür...
Konuya bir konu sahibi gibi teker teker yorum alarak müdahale etmeyeceğim.
Bu tüm KK nın konusu çünkü, benim değil.