• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlık Zarı dediğin nedir? Beyin zarı gibi, soğan zarı birşey midir?

Şu ana kadar okuduklarımdan anladım ki bazı hemcinslerimiz kadınlıktan nefret ediyor. Erkeklerin yaptığı yanlışları bile allayıp pullayıp sanki normalmiş gibi, yapmadıklarında sorun varmış gibi yansıtıp kadınların artık attığı her adımı yanlış bulanlar var bu forumda. Şu zar konusunda destek veren binlerce erkek bulabilirsiniz ülkemizde. Ama kendi cinsiyetinden nefret eden bir o kadar da kadın bulursunuz.

erkek yada kadın ne farkeder ki ben başkasının dokunduğu ,kokladığı birisiyle evlenmek istemem.........ama hayatta her şey olabiliyor herşey insanlar için bakış açısına göre değişir....şair ne demiş....... kadın dediğin istanbul gibi olmalı fethi zor fatihi tek olmalı.:nazar:

Dolayisiyla sizde bakir birisiyle evlenirsiniz. İnş...
aynen öyle aksini düşünemiyorum bile.:26:

merka ettiğim ve sizlere sormak istediğim şu : siz ne zamana kadar sakladınız??
ve O çarşaf için evi bereketi derler saklanması gerekdiğini duymuşdum acaba bunun aslı varmı:kahve:

yemişim ben bununla gelecek bereketi yaaaaaa:)

ne çarşa saklayanlardamı varmış .........sil peçeteye at gitsin kan nerde peçetede ,peçete nerde çöplükde:32:

söylenecek çok şey var aslında ama ne söylenebilir ki anlamayanlara..
namusu sadece 2 bacak arasında arayandan namusu 2 bacak arasındaki o kus kadar sey sanandan ne bekleyebilirsin ki..
herkesin naumusu tabi ki kendine, isteyen önce yasar isteyen sonra o kişinin kendi iradesi kendi kararıdır kimseyi ilgilendirmez tabi. ama yukarılarda da dediğiniz gibi sen git her b.ku ye ondan sonra de ki 'ayy ben kendimi kocama sakladım' işte bunların agzına kürekle vuracaksın ki bi daha konusamasın.
neyse..
benim asıl diyeceğim herşey ailede başlar ailede biter. sen oğluna bakire gelin istiyosun ama oğlunu tembihledin mi aman oğlum baskasının günahına girme diye..
ben 5 yıldır birlikteyim eşimle (düğünümüz 4 ay sonra 6 ay önce nkah yaptık) eşimin ailesi (kafası belden asagıya calısmayan ahlaksızlığın dibe vurduğu ) sözde modern aile.
eşimin tayini çıktı ve biz artık aynı şehirde olmayacaktık nikahı erken yapalım dediğimizde oğluna söylediği şey ''' ne acelen var üstüne mi kaldı git biraz istanbul da gez dolas eglen yat kalk sonra canın halen o nu istiyosa nkahı yaparız'''
böyle bi zihniyetten ne beklersiniz?
biz biz olalım kendi çocuklarımızı onlar gibi yetiştirmeyelim

söylenecek çok şey var aslında ama ne söylenebilir ki anlamayanlara..
namusu sadece 2 bacak arasında arayandan namusu 2 bacak arasındaki o kus kadar sey sanandan ne bekleyebilirsin ki..
herkesin naumusu tabi ki kendine, isteyen önce yasar isteyen sonra o kişinin kendi iradesi kendi kararıdır kimseyi ilgilendirmez tabi. ama yukarılarda da dediğiniz gibi sen git her b.ku ye ondan sonra de ki 'ayy ben kendimi kocama sakladım' işte bunların agzına kürekle vuracaksın ki bi daha konusamasın.
neyse..
benim asıl diyeceğim herşey ailede başlar ailede biter. sen oğluna bakire gelin istiyosun ama oğlunu tembihledin mi aman oğlum baskasının günahına girme diye..
ben 5 yıldır birlikteyim eşimle (düğünümüz 4 ay sonra 6 ay önce nkah yaptık) eşimin ailesi (kafası belden asagıya calısmayan ahlaksızlığın dibe vurduğu ) sözde modern aile.
eşimin tayini çıktı ve biz artık aynı şehirde olmayacaktık nikahı erken yapalım dediğimizde oğluna söylediği şey ''' ne acelen var üstüne mi kaldı git biraz istanbul da gez dolas eglen yat kalk sonra canın halen o nu istiyosa nkahı yaparız'''
böyle bi zihniyetten ne beklersiniz?
biz biz olalım kendi çocuklarımızı onlar gibi yetiştirmeyelim

Erkek yapsa elinin kiridir zihniyetine bir örnek daha...
Kadın yapsa adını başka birşeye çıkarırlar
Erkek isteyince yat kalk oğlum ama dikkat et üstüne kalmasın olur.
Benim de oğlum var.Ama bu kafada bir anne olmayacağım kesin.

Erkek yapsa elinin kiridir zihniyetine bir örnek daha...
Kadın yapsa adını başka birşeye çıkarırlar
Erkek isteyince yat kalk oğlum ama dikkat et üstüne kalmasın olur.
Benim de oğlum var.Ama bu kafada bir anne olmayacağım kesin.

aynen istediğinle yat kalk sonra canın hangisini çektiyse onu alalım
kendi hayatımdaki en küçük örneğimdi bu
ama çok şükür bende eşimde çocuklarımızı bu zihniyette yetiştirmeyeceğiz..

Esra Erol'un kitabında okumuştum.
Patronunun oğlu tarafından tecavüze uğradı.Ve babası kızlığın gitti başka biri almaz seni diyerek tecavüzcüyle
evlendirdi!!!
Bu nasıl bir akıl nasıl bir zihniyet...
Tecavüzcüyü şikayet etmek yerine kızını ona verdi.Ve kızının hayatını mahvetti.
Sonra da şiddet yüzünden boşanmışlar orası ayrı bir dert.

onun için önemli değil ki kızının hayatı..
onun için önemli olan namus. kızını o tecavüzcüyle evlendirdiğinde namusunu temizlediğini sandı..
Allah ıslah etsin..

Zaten tek tesellim bu kadddaaar millet yapıyor ve birşey olmuyor bana da olmaz heralde düşüncesi.
Vajinismus olup olmadığımızı bekarken anlayabilir miyiz?
Yaşıma rağmen bu konularda çok bilgisizim.:2:

canım, ben evlenmeden anlayamıştım. hatta o kadar rahattım ki, ne varmış zor olucak, yaparım diyodum..
işte o gün geldi , çattı olmadı..
anlaşılır mı bilmiyorum ama:26: doktorlar anlar belki. ama tamamen o ilk geceyle alakalı

canım, ben evlenmeden anlayamıştım. hatta o kadar rahattım ki, ne varmış zor olucak, yaparım diyodum..
işte o gün geldi , çattı olmadı..
anlaşılır mı bilmiyorum ama:26: doktorlar anlar belki. ama tamamen o ilk geceyle alakalı

Hayırlısı inşAllah Rabbim bunaltmaz:(
teşekkür ederim ilginiz için
:)

Hayalcim öyle güzel bir noktaya parmak basmissin ki inan sabahlara kadar yazabilirim bu konuda.

En basta bu zihniyet neyin zihniyeti?
Benim istedigim gibi yasayacaksinin zihniyeti bu zihniyet.
Her alanda, her yerde, insana ait her konuda oldugu gibi bu konuda da " benim dedigim gibi yasayacaksin" diktasinin ürünü.
Her insanin bir birey, her bireyin kendi iradesi ve secim hakkinin oldugunu kabul etmek istemeyen beynin ürünü.
Bir insanin secimi, baska bir insana zarar vermiyorsa, yanliz kendini ilgilendiriyorsa neden müdahale edilir?
Birak kardesim birak, isteyen bakir kalir isteyen kalmaz.

Hele cinayat islenmesi.
Ne söylesem kelimeler kifayetsiz.
Ayiplasam, kinasam, kizsam nafile.
Can alanin bile cani alinmazken, bir insan sadece ve sadece kendi secimini yaptigi icin öldürülebiliyor.
Bunada dini hüküm kaftani giydiriliyorya, bagirasim geliyor.
" bir insani öldürmek tüm dünyayi öldürmek gibidir, bir insani kurtarmak tüm dünyayi kurtarmak gibidir" ayetini gözleri görmüyor, bir insani sadece kendi secimi icin öldürüyorlar.
Nasil verecekler hesabini.
Anlamiyorlar, anlayamiyorlar, anlatilamiyor.

Son düzenleme:
Hayalcim öyle güzel bir noktaya parmak basmissin ki inan sabahlara kadar yazabilirim bu konuda.

En basta bu zihniyet neyin zihniyeti?
Benim istedigim gibi yasayacaksinin zihniyeti bu zihniyet.
Her alanda, her yerde, insana ait her konuda oldugu gibi bu konuda da " benim dedigim gibi yasayacaksin" diktasinin ürünü.
Her insanin bir birey, her bireyin kendi iradesi ve secim hakkinin oldugunu kabul etmek istemeyen beynin ürünü.
Bir insanin secimi, baska bir insana zarar vermiyorsa, yanliz kendini ilgilendiriyorsa neden müdahale edilir?
Birak kardesim birak, isteyen bakir kalir isteyen kalmaz.

Hele cinayat islenmesi.
Ne söylesem kelimeler kifayetsiz.
Ayiplasam, kinasam, kizsam nafile.
Can alanin bile cani alinmazken, bir insan sadece ve sadece kendi secimini yaptigi icin öldürülebiliyor.
Bunada dini hüküm kaftani giydiriliyorya, bagirasim geliyor.
" bir insani öldürmek tüm dünyayi öldürmek gibidir, bir insani kurtarmak tüm dünyayi kurtarmak gibidir" ayetini gözleri görmüyor, bir insani sadece kendi secimi icin öldürüyorlar.
Nasil verecekler hesabini.
Anlamiyorlar, anlayamiyorlar, anlatilamiyor.

Umduğum gibi güzel bir yorum...
Şu söz de damgasını bastı sanırım güne:
bir insani öldürmek tüm dünyayi öldürmek gibidir, bir insani kurtarmak tüm dünyayi kurtarmak gibidir" ayetini gözleri görmüyor, bir insani sadece kendi secimi icin öldürüyorlar.
Teşekkür ederim sevgili weiss :34::16:

Zaten konuyu dine dayandıranları anlamıyorum. Rabbimiz bile bir suç işlediğimizde saniyesinde cezasını vermiyor, bizlere tövbe hakkı tanıyor. Ne yaparsak yapalım tövbe edin yeter diyor. Biz burada sıradan, hatalarla bezenmiş insanız. Biz kim oluyoruz ki onun zarı var bunun yok hüküm veriyoruz hemen. Evlilik öncesi ilişki konusu da yani, o ahlaksız dediğin insan belki hayat kurtardı, belki çok iyilik yaptı, senin ondan daha fazla günahkar olma ihtimalin yok mu?

Zaten konuyu dine dayandıranları anlamıyorum. Rabbimiz bile bir suç işlediğimizde saniyesinde cezasını vermiyor, bizlere tövbe hakkı tanıyor. Ne yaparsak yapalım tövbe edin yeter diyor. Biz burada sıradan, hatalarla bezenmiş insanız. Biz kim oluyoruz ki onun zarı var bunun yok hüküm veriyoruz hemen. Evlilik öncesi ilişki konusu da yani, o ahlaksız dediğin insan belki hayat kurtardı, belki çok iyilik yaptı, senin ondan daha fazla günahkar olma ihtimalin yok mu?

Öyle güzel birsey yazmissiniz ki.
O kisinin tövbe hakkini elinden aliyorlar öldürerek.
Bunun vebali cok büyüktür.
Siz kim oluyorsunuzda, bir insanin en basta Rabbine tövbe hakkini bile elinden alip, onu öldürüyorsunuz.
Belki o kisi affedilecek.
Belki gelecekte insanlik icin cok faydali bir is yapacak.
Yada bir insan hayati kurtaracak.
O kisi kendi iradesi ile birsey secmis, yanliz kendini ilgilendirir.
Ama onu bu secimi icin öldüren eller kanli birer katildir.
Asil onlarin Allah tan korkulari olsa adam öldürmezler.

Sevgicanım, bu tarz kızlık zarı da zarı diyen insanlar kişinin ne düşündüğünü önemsemezler...
Onlara göre inanç tektir sen de öyle inanmak zorundasındır...
Tövbe diye düşünmezler, bunu yaşadıysan pissindir ve dünyada pisliğe yer yoktur deyip seni ortadan kaldırırlar. :50:

Küçükken bizi mikroplardan koruyan bir zar işte, et parçası, bu gereksiz anlamları biz yüklemişiz ona, adını da tabu koymuşuz...

Ama kim ne derse desin bence bir kadının ilk ilişkisi çok önemli ve çok özel biriyle paylaşılmalı.

Erkekler bunu almak-vermek olarak gördüğü sürece, "sevişmek" yani "bir olmak" olarak görmediği ve böyle yetiştirilmediği sürece bence bu gelenek değişmez. "Sahip olmak" ne kadar çirkin bir deyiş. Kimse kimsenin sahibi olamaz.

Sevişmek bir amaç değil araç olmalı.

Kendi adıma konuşursam bir zamanlar kesinlikle evlenmeden olmaz derdim ama şimdi düşünüyorum da eşim diyeceğim insana bir zardan fazlasını sunabilirim hani diyorlar ya forumda bazen görüyorum asla evlenemem o olmazsa diye. Neden? Sen sadece bundan mı ibaretsin? Çok kızıyorum böyle kızları görünce ben. Biz erkeklerin eline bu fırsatı veriyoruz aslında. Eğitimli, ahlaklı, dürüst olmanın hiç mi önemi yok zekanın, kalbinin güzelliğinin de hiç evlenemem diyorsunuz, üzülüyorum valla, üniversite mezunu 30 yaşında kadın bile bunu diyebiliyor :50:

Karşıma o kadar değer vereceğim, güvenebileceğim bir erkek çıksa bunu o kadar katı bir şekilde düşünmem sanırım. Ama gelin görün ki hiç güvenebileceğim bir erkek arkadaşım olmadı bu konuda, hiç kendimi kollarına bırakmak isteyemedim birinin... Karşıma o kadar güvenebileceğim bir erkeğin çıkabileceğinden de şüpheliyim...

Yaşayamamam ne tabudan ne evlilik takıntısından ama güvenim o kadar çok kez sarsıldı ki artık herkese şüpheyle yaklaşıyorum. Beni bir erkeğin buna ikna etmesi çok çok zor görünüyor artık.

Aslında ne kadar kötü insanın deli gibi seviyorum dediği insana güvenememesi, onunla en özel anları yaşayamaması.
Keşke erkeklerimiz ve toplum biraz daha farklı olsaydı.

Şahsen biraz toplum korkusu da yaşıyorum, bunu gizleyemem. Çünkü herkes cinselliğe tü ka ka deyip alttan alttan gizli gizli yürütüyor, sonra namus bekçiliği yapıyor, ne ilginç :)

Sorsan neredeyse herkes eline dokundurtmuyor mesela bu forumda :1:

Amerika gibi de olalım demiyorum, uçmayalım ama en azından insan sevdiğine dokunduğu için ahlaksız ilan edilmemeli. Asıl sevmediğine dokunan ahlaksızdır, yalan söyleyen, dedikodu yapan, içten pazarlıklı tipler ahlaksızdır.

Belki böyle dediğim için de yargılanacağım şimdi ama umrumda değil :)

Son düzenleme:
Küçükken bizi mikroplardan koruyan bir zar işte, et parçası, bu gereksiz anlamları biz yüklemişiz ona, adını da tabu koymuşuz...

Ama kim ne derse desin bence bir kadının ilk ilişkisi çok önemli ve çok özel biriyle paylaşılmalı.

Erkekler bunu almak-vermek olarak gördüğü sürece, "sevişmek" yani "bir olmak" olarak görmediği ve böyle yetiştirilmediği sürece bence bu gelenek değişmez. "Sahip olmak" ne kadar çirkin bir deyiş. Kimse kimsenin sahibi olamaz.

Sevişmek bir amaç değil araç olmalı.

Kendi adıma konuşursam bir zamanlar kesinlikle evlenmeden olmaz derdim ama şimdi düşünüyorum da eşim diyeceğim insana bir zardan fazlasını sunabilirim hani diyorlar ya forumda bazen görüyorum asla evlenemem o olmazsa diye. Neden? Sen sadece bundan mı ibaretsin? Çok kızıyorum böyle kızları görünce ben. Biz erkeklerin eline bu fırsatı veriyoruz aslında. Eğitimli, ahlaklı, dürüst olmanın hiç mi önemi yok zekanın, kalbinin güzelliğinin de hiç evlenemem diyorsunuz, üzülüyorum valla, üniversite mezunu 30 yaşında kadın bile bunu diyebiliyor :50:

Karşıma o kadar değer vereceğim, güvenebileceğim bir erkek çıksa bunu o kadar katı bir şekilde düşünmem sanırım. Ama gelin görün ki hiç güvenebileceğim bir erkek arkadaşım olmadı bu konuda, hiç kendimi kollarına bırakmak isteyemedim birinin... Karşıma o kadar güvenebileceğim bir erkeğin çıkabileceğinden de şüpheliyim...

Yaşayamamam ne tabudan ne evlilik takıntısından ama güvenim o kadar çok kez sarsıldı ki artık herkese şüpheyle yaklaşıyorum. Beni bir erkeğin buna ikna etmesi çok çok zor görünüyor artık.

Aslında ne kadar kötü insanın deli gibi seviyorum dediği insana güvenememesi, onunla en özel anları yaşayamaması.
Keşke erkeklerimiz ve toplum biraz daha farklı olsaydı.

Şahsen biraz toplum korkusu da yaşıyorum, bunu gizleyemem. Çünkü herkes cinselliğe tü ka ka deyip alttan alttan gizli gizli yürütüyor, sonra namus bekçiliği yapıyor, ne ilginç :)

Sorsan neredeyse herkes eline dokundurtmuyor mesela bu forumda :1:

Amerika gibi de olalım demiyorum, uçmayalım ama en azından insan sevdiğine dokunduğu için ahlaksız ilan edilmemeli. Asıl sevmediğine dokunan ahlaksızdır, yalan söyleyen, dedikodu yapan, içten pazarlıklı tipler ahlaksızdır.

Belki böyle dediğim için de yargılanacağım şimdi ama umrumda değil :)

Merhaba arkadaşım yazdıklarınıza kısmen katılarak bir konuda fikrimi açıklayacagım.Yazınızın sonunda benı yargılayacaklar yazmıssınız ama ben konu sahıbının 'fıkırlerı konusalım,tartısalım' sozune dayanarak yazıyorum amacım asla yargılamak değil ki bu haddim de değil.
Ben yazınızın bir bölümüne katılmıyorum.Demişsiniz ki HERKES cinselliğe tü kaka der ama gizli gizli yapar ve sonra namus bekcılıgı yapar.
Belkı o gozunuzden kacan kucuk bır ayrıntı ama savundugunuz dusunceyı herkes dıyerek genellememelısınız.
Evet dedıklerınızden var sorsanız cima ne demek diye ben bilmem der ama gizliden yaparlar herseyı ama bu sadece Bazıları..
Bunu genellemek ınsanları zan altında bırakmak olmaz mı
Forumda sorsan cogu erkek elı degmedı der demıssınız bunu soyleme amacınızı anlayamadım.
Yanı bu sızce kotu bırsey mı yoksa bahsettıgım dusuncenızın devamı mı.
(Ben dırekt sıze hıtap ettım ama bundan rahatsız olursanız cevap vermemenızı anlarım.Şimdiden teşekkürler)

Merhaba arkadaşım yazdıklarınıza kısmen katılarak bir konuda fikrimi açıklayacagım.Yazınızın sonunda benı yargılayacaklar yazmıssınız ama ben konu sahıbının 'fıkırlerı konusalım,tartısalım' sozune dayanarak yazıyorum amacım asla yargılamak değil ki bu haddim de değil.
Ben yazınızın bir bölümüne katılmıyorum.Demişsiniz ki HERKES cinselliğe tü kaka der ama gizli gizli yapar ve sonra namus bekcılıgı yapar.
Belkı o gozunuzden kacan kucuk bır ayrıntı ama savundugunuz dusunceyı herkes dıyerek genellememelısınız.
Evet dedıklerınızden var sorsanız cima ne demek diye ben bilmem der ama gizliden yaparlar herseyı ama bu sadece Bazıları..
Bunu genellemek ınsanları zan altında bırakmak olmaz mı
Forumda sorsan cogu erkek elı degmedı der demıssınız bunu soyleme amacınızı anlayamadım.
Yanı bu sızce kotu bırsey mı yoksa bahsettıgım dusuncenızın devamı mı.
(Ben dırekt sıze hıtap ettım ama bundan rahatsız olursanız cevap vermemenızı anlarım.Şimdiden teşekkürler)

Yoo, hayır rahatsız olmam. Herkes derken o güruh içindekileri kastettim. O herkes olmayanlardan biri de benim ki tü ka ka demiyorum zaten gördüğünüz gibi =) Hayır, asla kötü bir şey değil. Bunu söyleme amacım dediğim gibi rol yapanlar. Herkes ne ise o olmalı, onu söylemeli. Ancak bu şekilde tabularımızın bomboş birer kabus olduğunu fark edebiliriz. Benim her iki türlü yaşayan insana da saygım var. Her görüşe. Yeter ki birbirini karalamak olmasın amaç. Ama şuna kızıyorum aslında birçok şeyi yaşadığını bildiğiniz insanlar bir bakıyorsunuz bir ortam geliyor başkalarına ahkam kesiyor. Bunu algılayamıyorum. Neden birbirini kötülesin taraflar. Herkes seçimlerinde özgürdür.

Ayrıca saygılı üslubunuzu çok takdir ettim =)

Son düzenleme:
Yoo, hayır rahatsız olmam. Herkes derken o güruh içindekileri kastettim. O herkes olmayanlardan biri de benim ki tü ka ka demiyorum zaten gördüğünüz gibi =) Hayır, asla kötü bir şey değil. Bunu söyleme amacım dediğim gibi rol yapanlar. Herkes ne ise o olmalı, onu söylemeli. Ancak bu şekilde tabularımızın bomboş birer kabus olduğunu fark edebiliriz. Benim her iki türlü yaşayan insana da saygım var. Her görüşe. Yeter ki birbirini karalamak olmasın amaç. Ama şuna kızıyorum aslında birçok şeyi yaşadığını bildiğiniz insanlar bir bakıyorsunuz bir ortam geliyor başkalarına ahkam kesiyor. Bunu algılayamıyorum. Neden birbirini kötülesin taraflar. Herkes seçimlerinde özgürdür.

Ayrıca saygılı üslubunuzu çok takdir ettim =)

Teşekkür ederim nezaketiniz için.
Haklısınız birbirimizi karalamamak gerek.
Ben evlilik öncesi ilişkiyl asla tasvip etmıyorum ve hiç sevgilim olmadı.Ama benim tercihimi tercih etmeyenleri ne suclarım ne karalarım ki buna ne hakkım var.
Birbirimize saygı duymamız lazım.
Birde demişsiniz ya aslında birçok şeyi yasayan bır bayan bır ortamda ahkam kesıyor anlayamıyorum.
Sebep ne bılıyormusunuz bazı hanımlar kendi kusurunu örtbas edip başkasınınkini açık etmeyi çok sever.
Karşılık olarak madalya takılacak ya.
Ne diyeyım kulu kandırmak kolay ama O'nu kandırmak imkansız.

Teşekkür ederim nezaketiniz için.
Haklısınız birbirimizi karalamamak gerek.
Ben evlilik öncesi ilişkiyl asla tasvip etmıyorum ve hiç sevgilim olmadı.Ama benim tercihimi tercih etmeyenleri ne suclarım ne karalarım ki buna ne hakkım var.
Birbirimize saygı duymamız lazım.
Birde demişsiniz ya aslında birçok şeyi yasayan bır bayan bır ortamda ahkam kesıyor anlayamıyorum.
Sebep ne bılıyormusunuz bazı hanımlar kendi kusurunu örtbas edip başkasınınkini açık etmeyi çok sever.
Karşılık olarak madalya takılacak ya.
Ne diyeyım kulu kandırmak kolay ama O'nu kandırmak imkansız.

Haklısınız tabii ki ben de bir zamanlar sizin gibi derdim ama görüyorum ki bu mutluluğun bir şartı olmuyor.
Hatta bazen bunu yaşayan kızların benden daha mutlu olduğunu görüyorum. Demek ki bu mutluluk için bir koşul değilmiş diyorum...
Nasıl yazılıyorsa öyle gidiyor kaderinde.
Önceden bu olmazsa olmaz görüyordum. Kendimi aşağılıyormuşum bir nevi.
Ama kimseye güvenemiyorum, benimki yine evliliğe kalacak gibi, zaten beni evlenmeye ikna edebilmiş adam güven vermiş demektir diye düşünüyorum =)
Evet, çok şaşırıyorum. Benim yanımda rahat rahat anlatan bir şahıs mesela bir arkadaş ortamında asla elime erkek bile değmedi havasına girdiğinde çok şaşırmış ve bozuntuya vermemiştim =)
Herkes bir gün kendiyle hesaplaşır zaten, insanın iç huzuru olsun, vicdanı rahat olsun yeter ki...

Back