Kızlık Zarı dediğin nedir? Beyin zarı gibi, soğan zarı birşey midir?

aslında bu kırmızı kurdele merasimi eski şamanist Türklerde bekaretin sembolü falan değilmiş. kırmızı kuşağın geline güç, kuvvet ve doğurganlık vereceğine inanır böyle bir tören yaparlarmış hatta babanın ya da erkek kardeşin kuşağı bağlaması da gelin kıza el verdiklerini ailelerini temsil etme yetkisi verdiklerinin göstergesiymiş. hala bazı yörelerde gayret kuşağı derler. nasıl bekaretin sembolü haline geldiğini ise gerçekten bilmiyorum :S

Son düzenleme:
ayy kızlar ne korkunç şeyler yazmışınız öyle
evli olduğum halde korktum valla olmayanın vay haline
tavana kan sıçraması oluk oluk kan gelmeler bom sesi çıkması
öküz gibi abanmalar
allahtan evlenmeden önce kimse bana gerdeği anlatmamış
valla giremezdim öyle yada böyle acemi macemi girdik bi şekilde
hele g string giyen su aygırı arkadaşıma yengenin anlattıkları evlerden ırak
sonuç itibariyle biz ne kadar sinirlensekte kabul etmek istemesekte erkekler hala ve ısrarla bakire istiyo
hatta bi erkekten kadınlar için tek kullanımlık lafını duydum

Biz esimle 7 yil flort ettik
ama evlilik oncesi cinsellik yasamadik, hatta nikahimizdan tam 6 ay sonra dugunumuz oldu buna ragmen yasamadik :)

Fakat benim kendi kararimdi, esim de saygi duydu
bazen dusunuyorum da ben de bize dayatilanlarla kendimi gerdek gecesine saklayanlardanmisim :)
Ama hic de pisman degilim

Yalniz benim de gerdek gecesi kan gelmedi ,
esim sorun bile etmedi hatta kan geldi mi diye bakmadi bile ,
ben telaslandim ama kan gelmemis dedim sacma olacak ama kucukken bisikletten dusmustum ondan dolayi diye dusundum
ben soylemesem esim kan gelmedigini bilmeyecekti bile belki de :)

Fakat 2 gun sonra bir baktim 2 damla kan evet dedim demekki boyle bir sey bu dedim :))

Bence once erkekler egitilmeli sonra da kizlarimiz...
Zira adam her seyi yasayip el degmemis kiz istiyor ya sinir oluyorum ,
asil ahlak dusmani onlar benim gozumde ,
madem oyle kiz istiyorsun sen de bakir kalacaksin
bu konuda ayette de var sanirim ...

Hos bir ulkede 18 yasini dolduran erkekler icin genelevler mevcutsa varin gerisini siz dusunun...

zar da zar yani
işte bu yüzden evlenmeden önce o kadar şey yaşayıp, korkudan zar diktirmeler başladı.. evlilik koca bi yalan bi yalan üzerine kurulu düşünsene..
sevdiğin erkekle bunu bile paylaşamıyosun

Evet aynen :13:
Bence zar dikimi de kürtaj gibi yasaklanmalı.
Evlilik öncesi ilişki elbet yaşanabilir.
Bu kişinin kendi hür kararıdır.
Kimse yadırgayıp aşağılayamaz.
Ama ilişki yaşıyorsa arkasında durmalı.
Zar dktirip kimseyi kandırmamalı.
O zarı diktirince bakire gözükünce sevecekse bir erkek onu hiç sevmesin mümkünse.

sayfaların tamamını okuyamadım, ancak kızlık zarı beyin zarı kadar önemli ama soğan zarı kadar da önemsiz değildir,
toplumun bu konuya yüklediği değer malum, bunun yıkılabileceğini sanmıyorum, ben de aynen ausensia gibi (yazımı yanlış oldu idare edin:) her kadın kendi tercihini yaşamalı, yaptıklarının arkasında durmalı, pişman olmamalı, karşı tarafı yargılamamalı, diye düşünüyorum, bu yüzden bu zarı isteyerek kaybetmeden önce düşünmek lazım, yaşadığının arkasında olacaksın, seni bu şekilde istmeyen zaten düşünce yapına terstir, seni sen olduğun için seven birini bulacaksın, zor olacak ama anlayış ancak böyle değişir, herkes bakire gibi davranırsa bakirelik hep önemli olacak..

Ben de hep sunu savunurum
zar diktirmeyi tasvip etmem

ancak bir erkek kendisi bakir olmadigi halde, bakire kizla evlenecegim diye feryat figan el degmemis kiz arayip zara bu kadar onem veriyorsa ,
boyle erkeklere mustehak !

Allahin sopasi yok
sen karsindakini kandirirsan , seni de elbet bir kandiran cikar ...

ben bi de daha yeni şöyle bişey duydum, erkekler bakire olmayan kızlara patlak diyolarmış
kız milleti olarak erkek milletinin oyuncağı olmuşuz

canım şaka tabi ki, yani dalga geçiliyor bizle evlenmeden önce..
merak etme hiçbiri olmuyor

Ya ne bileyim belki tavana kadar sıçraması şaka ama genel olarak çok zor olduğunu dayanılmayacak kadar canlarının yandığını söylüyor bazı tanıdıklarım.
Kimisi de hiçbirşey olmaz diyor sızın gıbı.
Off offf ilk gece de ayrı bir dert

Bu zar dikimi mevzusuna kadınlar erkekler yüzünden giriyor...
Bu aptal bakış açısı yüzünden.
Bu tarz dar kafalı erkeklere zar diktiren kadınların oyunları müstahak...
Önce beyin zarlarını diktirsin o erkekler sonra zarlı kızı arasınlar

konuşulan konu aynı zaten canım.. ben sırf o korku yüzünden 3 ay vajinismus kabusu yaşadım..
sen sakın inanma böyle şeylere.. ölmüyor kimse merak etme
öyle kan akmalar , patlamalar falan yok

ben bi de daha yeni şöyle bişey duydum, erkekler bakire olmayan kızlara patlak diyolarmış
kız milleti olarak erkek milletinin oyuncağı olmuşuz

bi de yürüyüşden falan anlıyorlarmış güya ,hymenoplasti geçireni de anlıyorlar mı acaba ,ay gerizekalılar ya

katılıyorum. bu insanlarda bunu istediklerinden yapmıyorlar. yine toplum ve çevre bu hale getiriyor bu kişileri... başka ülkede olsa buna gerek bile görmezlerdi... toplumun dayatması bu kızları diktirmeye,yada zarı korumaya sürüklüyor. bana göre doğrumu değil ama toplum ve gelenekler evlenirken bunu istiyorsa ki, bu toplum erkekten böyle şey beklemiyor ve hep kızlar yargılanıyorsa,ortada ayrım varsa, bunu yapmalarını hata olarak göremiyorum ve kızamıyorum onlara..
erkekler kandırılıyor evet.. doğru.ama bunun suçu ne kandırılan erkek nede o kız. suçlu bunu yapılmasına sebep olan toplum..

bi de yürüyüşden falan anlıyorlarmış güya ,hymenoplasti geçireni de anlıyorlar mı acaba ,ay gerizekalılar ya

haha yürüyüş mü, kırk yıl düşünsem aklıma gelmez
o kadar ilgililer ki bekaret , kızlık veya cinsellik.. konuşmaları falan da hep öyle zaten erkeklerin..
eminim kendi aralarında neler neler konuşuyolardır

ya bu konu kadar abartılan başka bi konu yoktur heralde memleketimde. çocuklarımıza zamanı geldiğinde onlara cinselliğin insan doğasının önemli bir parçası olduğunu, bunu yaşamayı isteyeceklerini, ama mutlaka sevdikleri bir insanla olması gerektiğini söylemeliyiz bence. ve 18 inden sonra. o kadar. evli olmuş olmamışlar insanlar beni ilgilendirmiyor. namusmuş. namus yalan söylememektir, ülkesini sevmektir, masumların mazlumların hakkını savunmaktır. cinselliği baskılaya baskılaya insanları bunaltmak vs değildir. bu ne ya. sıtkım sıyrıldı bu ikiyüzlülükten. dolandırıcılık yap, milleti kandır, sonra neymiş namusmuş. bakire kızmış ta yok bilmem ne. ilk ben dokuncakmışım da falan filan. ne bu ya. ikiyüzlü hayatınızı hem kendinize hem de etraf dayatmaktan vazgeçin.
çok sinirlendim ama ya
bi de şunu düşünün.
cinsellik önemli diye heryerde konuşuyorsunuz hemde bekaret diyorsunuz. ya uygun değilse iki kişi birbirine. evlencek ama bi bakcak aaaaa aaa, biz uyuşmuyorz, nolcak şimdi. boşanamayız da bunu anlatıp. ii ozman yaşayıp hayatı zehir edelim birbirimize.

Bizim erkeklerden şahit olduğum bir cümle: "Rus'la evlenirim, bakire olması önemli değil onların; çünkü Rusya'da zaten her kız erken yaşta cinselliği yaşıyor. Orada bunlar doğal şeyler. Ama bizim ülkede yanlış. O yüzden Türk kızı olacaksa bakire olmalı, aksini kabul edemem."
Mantığa gel!

Yalnız sizden ricam, konuya yorum yaparken dinen ele almayın ayetler yazmayın.
Burada sevap günah tartışılmıyor, ki zaten sitede din konuşmak yasak.

Yok Mune bilerek yazmadim zaten

Ama sunu da soylemeden gecemeyecegim

Tum bunlar kadina din kisvesi altinda yuklenen olgular ...

Benim sorguladigim diger bir tarafi ise bunun din kisvesi altinda kadina maledilmesi ,
erkege gelince sorgusuz sualsiz 18 yas ustu yasal sayilmasi

Demem o ki dinler bile kurallarinda cinsiyet ayrimi yapmazken toplum olarak onu bile isimize gore yontuyoruz

O nedenle gelecek yeni nesillerde erkek cocuklarindan baslayarak bu zihniyeti yikmaliyiz...
Ancak o zaman zarin ne anlama geldigi anlasilir...

Kizlik zari üreme organlarini enfenksiyonlardan koruyan bir zardir. ( burun kiliyla ayni islevi görür)

Sosyolojik olarak zamanla değişen dünyada ki( daha onceleri toplumlar anaerkildi, kadinlar eslerini secer mağaraya atardı)

Ataerkil toplumlarda zamanla erkekler, din kavramlar ve tibbin gelismis olmadigi donemlerde soylarda bir karisma olmasin, kim kimin çocuğunu oldugunu bilsin diye bu bekaretvkavramina onem verdiler. 15. Yy gibi

Aslinda altinda yatan en önemli psikolojik neden erkeklerin kendilerini kiyaslatmayacak olusudur. Ego burada devreye girer.

Sosyolojik olarak uzerinde tezler vardir ama aslinda sogan zarindan farksizdir.

Onemli olan kisi kendi mutlulugunu nasil buldugudur.

Birde ltf bayaan diye birsey yok kadin var.

Namus da ahlak da iki bacak arasındaki bir doku parçasından çok çok daha fazlası kanımca. Evlilik öncesi biriyle birlikte olmak ya da olmamak kişisel bir tercihtir ve kimseyi ilgilendirmez. İsteyen yaşar, istemeyen yaşamaz.
Kızlık zarı diktirmekten bahsedilmiş, bence insan yaşadığı şeyin arkasında durmalı. Yanlış olduğunu düşünmemiş ki birlikte olmuş. Ama açıkçası diktirenleri çok da yargılayamıyorum. Kadının her fırsatta ezildiği bir toplumda, toplumun görüşünü kendi düşüncesinden önde tutanlara/ tutmak zorunda olduğuna inanlara üzülüyorum daha çok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…