bu gerdek geceleri neden çok korkunç bi şekilde anlatılıyor acaba genç kızları korkutmak için felanmı yoksa eski devirde adamlar biraz fazlamı sertti kan fışkırttırıyolardı felan yada çarşaflar felan seriliyor yerlere yatak açmalar felan biraz tuhaf açıkcası legeni altına koyacak kadar kanamaların oldugu anlatılırdı çocuk bezi baglayanları bile duydum..
Maksat 'cinsellikten uzak dur hediyeni eşine sakla'.
Kizlik zari üreme organlarini enfenksiyonlardan koruyan bir zardir. ( burun kiliyla ayni islevi görür)
Sosyolojik olarak zamanla değişen dünyada ki( daha onceleri toplumlar anaerkildi, kadinlar eslerini secer mağaraya atardı)
Ataerkil toplumlarda zamanla erkekler, din kavramlar ve tibbin gelismis olmadigi donemlerde soylarda bir karisma olmasin, kim kimin çocuğunu oldugunu bilsin diye bu bekaretvkavramina onem verdiler. 15. Yy gibi
Aslinda altinda yatan en önemli psikolojik neden erkeklerin kendilerini kiyaslatmayacak olusudur. Ego burada devreye girer.
Sosyolojik olarak uzerinde tezler vardir ama aslinda sogan zarindan farksizdir.
Onemli olan kisi kendi mutlulugunu nasil buldugudur.
Birde ltf bayaan diye birsey yok kadin var.
konuşulan konu aynı zaten canım.. ben sırf o korku yüzünden 3 ay vajinismus kabusu yaşadım..
sen sakın inanma böyle şeylere.. ölmüyor kimse merak etme
öyle kan akmalar , patlamalar falan yok
bu gerdek geceleri neden çok korkunç bi şekilde anlatılıyor acaba genç kızları korkutmak için felanmı yoksa eski devirde adamlar biraz fazlamı sertti kan fışkırttırıyolardı felan yada çarşaflar felan seriliyor yerlere yatak açmalar felan biraz tuhaf açıkcası legeni altına koyacak kadar kanamaların oldugu anlatılırdı çocuk bezi baglayanları bile duydum..
Maksat 'cinsellikten uzak dur hediyeni eşine sakla'.
anlatılanların çoğunun saçma olduğunu kendi adıma evlenince gördüm kan miktarı o kadar az ki el ayamın ortası kadar ancak diyebilirim tabi kişiye göre değişiklik gösterir eğer kendini çok kasarsan miktarı artabilir bende ameliyathane stajımda görmüştüm ilişki yırtığı demişlerdi kadın doğumcu genel anestezi ile kadının vajinasını dikmişti kocası çok abanmış muhtemelen insanlarımız cok cahil maalesef ilk ilişkiden sonra en az 6 saat gecmesi lazım ikinci bir ilişki için ama bizim erkeklerimiz kafalarında hayvanca fanteziler kurduğu için ya da kan gelmedi diye zorladıkça zorluyorlar bu kadın için bir zulüm oluyor tabi o kadın ilk gece böyle bir travma yaşadığı için cinsellikten nefret ediyor,başım ağrıyor dişim ağrıyor diye bahaneler uydurup cinsellikten kaçıyor kocası da karısını suçluyor asıl suç erkekte bir kadına nazikçe yaklaşılması gerektiği bilmediğinden
Bende bunu böyle biliyorum. Ya da en azından bizim sülalecek bu duruma yüklediğimiz anlam bu..aslında bu kırmızı kurdele merasimi eski şamanist Türklerde bekaretin sembolü falan değilmiş. kırmızı kuşağın geline güç, kuvvet ve doğurganlık vereceğine inanır böyle bir tören yaparlarmış hatta babanın ya da erkek kardeşin kuşağı bağlaması da gelin kıza el verdiklerini ailelerini temsil etme yetkisi verdiklerinin göstergesiymiş. hala bazı yörelerde gayret kuşağı derler. nasıl bekaretin sembolü haline geldiğini ise gerçekten bilmiyorum :S
Her zaman korunması gereken ve evlenene kadar saklanılması gereken bi olay.* cnku o kaybolduktan sonra ister istemez erkeklerin gözünde başka bi insan olucaksın senı ne kadar sevse de belki seni oyle kabul edip evlense de.. her zaman aklının bi köşesinde acabalar gezicekacı ama gerçek... bu toplumda yaşıosan namus simgesi olarak gosterılen bu olayı sılıp atamazsın her şeyden önce kendıne saygı* ailene saygı... insanlar hangı kulturde yetıstıklerını aılelerını bı zevk ugruna sılebılıolar cok acı...insanların senın hakknda ne dusundugunden cok daha onemlı bu kendıne olan saygısızlıgın veya saygın... bazıları farklı yorumlamıs kızlık zarı dururkende ınsanlar bı cok sey yasıo dıye... ben o bi cok sey yaşayanlarda onun saglam kaldıgına ınanmayanlardanım zaten =) ama onca seye ragmen koruyabılende varsa o da onun potansıyelı :) oylelerı de tabıkı namuslu degıl .. her ne olursa olsun ..türk kızı için korunması ve eşine saklanması gereken ozel bı durum oldugunu dusunuorm ustunden asırlarda geçse bu boyle......
HELAL OLSUNNNNN ÇOK GÜZELL YAZDIN...!!!!!
İŞTE BU KADAR..
ya aşık olunur, sewersin lakin niye eşi olmadan bi adamla yatıp METRES olursun ki, bunu anlamam öyle insana şunu söylemek istiyorum ne kadar ucuz! ERKEK ADAM SEVDİĞİ KIZA ZATEN DOKUNMAZ KENDİNE GELİN ETMEDEN! Diğerleri işini görür amac budur, aşkla alakası yok.. şehvet aşk değildir!!!!!!!
HELAL OLSUNNNNN ÇOK GÜZELL YAZDIN...!!!!!
İŞTE BU KADAR..
ya aşık olunur, sewersin lakin niye eşi olmadan bi adamla yatıp METRES olursun ki, bunu anlamam öyle insana şunu söylemek istiyorum ne kadar ucuz! ERKEK ADAM SEVDİĞİ KIZA ZATEN DOKUNMAZ KENDİNE GELİN ETMEDEN! Diğerleri işini görür amac budur, aşkla alakası yok.. şehvet aşk değildir!!!!!!!
önce kullandığımız kelimenin anlamını bilmemiz gerekiyor.
metres Evli bir erkekle nikâhsız yaşayan kadın a denir. sevdiği ile beraber olan kadına değikadar acı bir şey olamaz[/h]ve kimsenin bunu yaşadığı için bir insanı ucuzlukla suçlaması kadar acı birşey olamaz. ve bunu birde hermcinsinden duyarsa.
cinselliğede işini görmek gibi bakış açısıda oldukça ilginç.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?