Kızlık Zarı dediğin nedir? Beyin zarı gibi, soğan zarı birşey midir?

İnan bana o durum bile şuan içinde bulunduğumuz durumdan daha iyi.
Bakire olduğu halde sırf ilk gece kan gelmedi diye öldürülen,babasının evine gönderilen ,dayayk yiyip işknce gören kızlarımız var bizim ülkemizde.O kızların günahı ne canım:.....

evet benimde okuduğum bir kitapta kadınların %57 sinde ilk ilişki sonrasında kanama olmadığı yazıyordu. Eğer kadın yeteri kadar hazır ise ilişkiye erkekte sert davranmazsa kanama olmuyor. Vajinismusdan kurtulmuş biri olarak bende de olmadı kanama bu daha önceden biri ile birlikte olduğum anlamına gelmiyor. kanaması olmayan çokda fazla arkadaş tanıyorum

öff çok fena bende düşük yaptığımda hast.ye bir kızı getirmişlerdi oda aşırı kan kaybetmişti düğün gecesi
meğer adama kolay olsun diye zeki arkadaşları krem sür demişleroln olmuş
kızcağız bembeyazdı çok üzülmüştüm..keşke erkekelerinde biyerleri yırtılsabelki öküzleşmezler bu kadar

kesinlikle katılıyorum yasemin , böyle dedikleri için vaji topiğine hergün yeni yeni insanlar geliyor. O kadar korkutulmuşuz ki zar ile , onu korumak öyle bir benimsetilmişki evlendiğimizde sevdiğimiz erkekle birlikte bile olamadık

Benim düğün gecesi kanamam olmadı mesela.
İlerki günlerde oldu...Benim dışarda çarşaf bekleyen insanların gelini olduğumu düşünün,eşimin bana güvenmediğini........
:

Severek evlenen ve gelinin bakire olmaması nedeniyle yıkılan onca yuva var.
Sevgi de neymiş peh
Mühim olan kızlık zarı

o korkutanlara hiç kulak asmazdım aslında , işte o gece gelip çatana kadar rahattım.. koruduk koruduk da noldu .. evliliğimin ilk ayları zehir oldu bu yüzden diyorum, bilinçli anne olmak önemli.. kız çocuklarımız bizim ağzımızdan duysun her şeyi.. ordan burdan kalitesiz bilgilerle kafaları dolmasın

bende bu yuzden hangı yaşam biçimi doğru kestıremıyorum toplumda dul kadına bakış açısı belli herkes malasef bende faydalanayım dıye bakıyor cınsellik yaşamış bir kadınada bu şekilde bakılıyor buda acı bı durum düşüncelerin değişmesi gerekiyor sulandırlmadan ve mahalle baskısı denen şeyinde artık bıtmesı gerekıyor ki bu düşünmeden herkesin dedıkoduya göre tek beyınle yargılamasının son bulması için buda bıraz ımkansız gıbı görunuyorr en azından bızler çocuklarımızı bu yönde yetiştirelim diycem ama kızımın yada oğlumun önunune gelenle cınsellik yaşamasınıda istemem malum ilişkiler gunumuzde kısa sureli ben evlilik öncesi cinsellliğin kadını yıprattığını düşünüyorum

Herkesin özgür olduğu bir ülke mi ?
Bolca yazısız normun hüküm sürdüğü, başta kadınların özgürlüğünün, isteklerinin kısıtlandığı bir ülke demek daha doğru olur fikrimce.. Bir zara göre muamele yapan, insanı herşeyinden önce bununla yargılayabilen bir toplum..
Namusu kişide değil de, bir zarda arayan tüm erkekler, insanlar.. Onların düşüncesizliği, geri kalmışlığı, en büyük cahillikleri bana göre..
Ama ne yapılabilir ki? Kişiliğin önüne çoktan geçmiş zaten bu zar kalıbı!
Bir zara kanıp ruhu bozuk, kişiliği bozuk insanla beraberlik süren çok.. Bu konuda tüm hemcinslerimin yanındayım, asla bir zar bireyden önemli değil. Asıl sorun olsa olsa geri kafalı insanlardan oluşan bir toplumdur!

Severek evlenen ve gelinin bakire olmaması nedeniyle yıkılan onca yuva var.
Sevgi de neymiş peh
Mühim olan kızlık zarı

zar da zar yani
işte bu yüzden evlenmeden önce o kadar şey yaşayıp, korkudan zar diktirmeler başladı.. evlilik koca bi yalan bi yalan üzerine kurulu düşünsene..
sevdiğin erkekle bunu bile paylaşamıyosun

ay evet sonu hastanelerde biten ilk geceler bende duydum böyle hikayeler

Bende diyorum ne kadar arttırsak , biriktirsekte bizim evin bereketi neden yok diye

Sen şunu 8 yıl kadar önce diyeydin ya arkadaş.

Tamamdır

Yöre halkıda tavuklu pilav eşliğinde ''işlemin tamamlanmasını '' kutlasınlar da tam olsun.

Bende anlamını bildiğim için özellikle takmamıştım .

Hem görüntüsü de hoş değil ...

Evet konunun aslına gelecek olursam ; insanların kişisel özgürlüğünden yanayım her zaman.Hiçbir olayın diktesinden hoşlanmam.
Benim doğrum bana doğrudur ayrıca.
Ha şimdi ben evlilik öncesi ilişki yaşadım diye buyrun herkes arkamdan gelsin mi demeliyim ,pek tabii ki hayır !
Ama şunu iyi bilirim ki,herkes hayatını boyunca arkasında durabileceği kadarını yaşasın , gerisine bile isteye yeltenmesin .

Benim düğün gecesi kanamam olmadı mesela.
İlerki günlerde oldu...Benim dışarda çarşaf bekleyen insanların gelini olduğumu düşünün,eşimin bana güvenmediğini........
:

aman Allah korusun iyiki öyle birine denk gelmedin gerçekten , şanslımı sayalım kendimizi ne yapalım bilemedim

Kedinlikle bilinçli olmamız gerekiyor , yoksa bu tabular bu şekilde devam edecek , bunu değiştirecekler yine bizleriz biz nasıl aşılarsak çocuklarımızda çocuklarına bunları öğretecek. Bu nedenle çok okumamız lazım arkadaşlar çocuk yetiştirmek gerçekten çok zor hele ki böyle bir zamanda.

Bu zar uğruna kadınlar dul olmaktan korkuyorlar.
Bir daha evlenemem düşüncesine bürünüyorlar.
Boşanmış kadına 2.el muamelesi yapıyorlar resmen.
Geçen Esra Erol da denk geldim.
Bir delikanlıya çok hoş bir kız talip oldu.
Çocuk bekar.Kız ise evlenmiş boşanmış.
Çocuk kızı beğendi görüştüler.Ama kız 2.evlliğim olacak deyince çocuk vazgeçmiş.
Açıklaması da şu ben kimseyle olmamış hiç evlenmemiş istiyorum.
Açık açık diyemiyor bakire istiyorum diye.Çünkü yiyeceği lafları biliyor pekala.
İki bacak arasını namus olarak gören biri daha işte.

Cevapları okurken beni tek bir şey rahatsız etti. "Namus bacak arasında değil kafadadır, yapacak olan zarını koruyarak da yapar" gibisinden laflar edilmiş, bazıları da onaylamış. Kızlık zarı, üzerine yüklenen anlamdan kurtarılırken, bir güzel evlilik öncesi cinsel ilişkiyi tercih edenler namussuz ilan edilmiş. Her şeyi yapmış zarı kalmış ahlaksız denmiş vs. Her konuda bir günah keçisi buluyoruz değil mi? Ben tasvip ettiğimden değil, ama zar diktiren, her şeyi yaşayıp sözde bekaretini koruyan kişileri de elimden geldiğince yargılamamaya çalışırım. Ben bilemem mi o kişi ne yaşadı, ne hissetti, ne düşündü, bulunduğu çevre ona neler dayattı. Hem zara gereksiz anlam yüklemekten bahsediyoruz, hem de bu insanları acımasızca yargılıyoruz. Bence asıl mesele kızlık zarı falan değil. Ne zaman ki bizden farklı yaşayan insanları acımasızca yargılamaktan vazgeçip istisnasız hoşgörüye sahip oluruz, o zaman dünya güzel bir yer olur.

erkeklerin daha önce ilişki yaşamasının deneyim olduğunu düşünenlere sunu söyleyeyim bunun deneyimi olmaz başkaları yaşam tarzını işine geldiği gibi belirleyebilir saygı duyarım ama kendim açısından bunun dinen günah olduğunun bilincindeyim kuran-ı kerimde bir ayette erkekler apış aranızı koruyun diyor başka bir surede geçen bir ayette de kadınlara kendini koruması gerektiğini söylüyor Allahın adaleti sonsuz her iki cinsiyete de bu konuda yasak koymuş erkeklere ayrıcalık tanımamış namus dedikleri şey sadece kadınlara özgü olmalı diyor hastalıklı toplumumuz oysa ki Allah katında namus her iki cinsiyet için de var nasıl cinsel ilişkiye girileceği konusunda anne kızına baba da oğluna fazla detaya girmeden gerektiği gibi anlatmalı ama eskiler iyi bilir türk toplumunda büyüklerimiz leylekler getirdi diye bir masal uydurmuş sürüp gitmiş cinselliği evlilik içinde bile ayıp görenler var helal olanı ayıp görmek yanlış olur bizim kadınlarımız bu konuda sınıfta kalmış durumdalar çoğu erkeği memnun etmek olarak algılamakta halbuki erkeğin kimyasında var olan cinsel zevk kadının da kimyasında mevcut kadınlarımız bu konuda çok örümcek kafalılar maalesef kadının bunu isteme hakkı yoktur kadın dediğin ağır başlı olmalı kadın dediğin istese de istediğini belli etmemeli diye düşündükleri için cinsellikten nefret ettikleri için çoğunun kocası dışarıda başka kadınlarla aldatıyorlar tabi ki aldatmanın tek nedeni bu değildir ama genel itibariyle düşündüğümüzde bu tespitin doğru olduğunu görüyoruz ayrıca eskiden genç kızlar cinselliği evlendikleri geceye kadar bilmezlermiş büyüklerimden duyduğum bir şey bu o yüzden hep ilk gece canın acıyacak diye diye genç kızlarda vajinismus kabusu türedi ben bile bu yalana inandım halbuki evlenince gördüm ki o kadar da abartılacak bir durum değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…