kızlık zarının önemsenmediği toplumlardada kımın eli kımın cebınde belli değil tamam bızdede var yenı yenı ama okadar değil ingiltereden kızlık zarını 17 yaşına kadar muhafaza edene bılmeme ne kadar para verılıyorduu birde bu toplumlarda cınsel hastalıklar var yanı hangı durum daha bılmıyorum
Konu gerçekten hassas ve farklı farklı yönleri var. Kızların "Zarını" kaybetmeden de her türlüsünden ilişkiyi yaşamalarının ikiyüzlülük olması. Bakire olmayanın düğününden 1 hafta önce diktirip "Kız Oğlan Kız" olarak hayatta en çok şeyi paylaşacağı insanı alenen kandırması. Erkeklerin bekar hayatları boyunca skor yapıp, bakire kız arayışına girmesi, kadınına "ambalajı açılmamış çubuk kraker" muamelesi yapması. Var da var, her türlüsü var. Fakat ben farklı bir yerden konuya dahil olmak istiyorum. Kızlık zarı yüzünden ölen, en sevdiklerinin silahından çıkan kurşun ile öldürülen kadınlar var bu ülkede. Hem de o kadar çoklar ki. Ve bir kısmının otopsi raporlarında bakire oldukları anlaşılıyor. Her 10 ilk ilişkiden birinde zarda bozulma olmaz, herhangi bir kanama görülmezmiş. Toplumca dejenere olmadan, ahlaki değerlerimizi kaybetmeden bu "şeye" verdiğimiz değer nasıl azalır, bunun sorgulanması lazım bence...
ya belki bir işe yarar düşündüm........ama o vajiina yıtığını ayda bir kez mutlaka acilde görürdüm ben.......herhalde kadında vajinismus var...bu hödükler de zorluyor anladığım kadarıyla
görev yaptığım yerde öyle çok ücra bir yer değildi....izmitteydim
buna bu kadar anlam yüklemek manasızbazı yerlerde hala kapıda çarşaf bekleyenler oldukça bu konu hiç önemini kaybetmez.
kızlık zarı kanaması yüzünden , kulaktan dolma bilgilerle , yok patlıcak, yok kan durmayacak,oluk oluk akacak diye korkutanlar oldukça vajinismus hastası evli bakireler de bitmez.. kızlık zarı hiçbişey değildir. namus da değildir.
evet benimde okuduğum bir kitapta kadınların %57 sinde ilk ilişki sonrasında kanama olmadığı yazıyordu. Eğer kadın yeteri kadar hazır ise ilişkiye erkekte sert davranmazsa kanama olmuyor. Vajinismusdan kurtulmuş biri olarak bende de olmadı kanama bu daha önceden biri ile birlikte olduğum anlamına gelmiyor. kanaması olmayan çokda fazla arkadaş tanıyorum
kesinlikle katılıyorum yasemin , böyle dedikleri için vaji topiğine hergün yeni yeni insanlar geliyor. O kadar korkutulmuşuz ki zar ile , onu korumak öyle bir benimsetilmişki evlendiğimizde sevdiğimiz erkekle birlikte bile olamadık
İnan bana o durum bile şuan içinde bulunduğumuz durumdan daha iyi.
Bakire olduğu halde sırf ilk gece kan gelmedi diye öldürülen,babasının evine gönderilen ,dayayk yiyip işknce gören kızlarımız var bizim ülkemizde.O kızların günahı ne canım:.....
Benim düğün gecesi kanamam olmadı mesela.
İlerki günlerde oldu...Benim dışarda çarşaf bekleyen insanların gelini olduğumu düşünün,eşimin bana güvenmediğini........
:
Severek evlenen ve gelinin bakire olmaması nedeniyle yıkılan onca yuva var.
Sevgi de neymiş peh
Mühim olan kızlık zarı
Evlenince bağlatmazsın sende o ışığı görüyorum
Sorma ya
O kat kat çarşaf serme olayına sinir oluyorum.
Kardeşimin sevgili görümcekleri iki üç tane el havlusu büyüklüğünde bez koymuşlardı yastığının altına .
Çok kanayacak onunla kana basarsınız diye
Mübarek sanki ortalık kan gölüne dönecek
Kına gecem sonrası İstanbula gelmiştik.
Eşimin pek kıymetli yengesi bana şunu anlatmıştı
"ahh gızııım gendini çoğ gasma (çok kasma demek istiyor)
çoğ gasarsan gan durmaz gorgarsınız (çok kasınca kan durmazmış biz de korkarmışız)
benim böyük gızımın gerdeği zor geçti.
Öküz damat abandıkça abanmış.Sonra da çıkamamış.
Gilitlenmişler öylece"
İlk geceyi terör gibi anlatan biri daha işte
bu mesaj
2009 da yazılmış cinsellik bölümüne açılan bir konu bu. hala saklayan var demekki..
merka ettiğim ve sizlere sormak istediğim şu : siz ne zamana kadar sakladınız??
ve O çarşaf için evi bereketi derler saklanması gerekdiğini duymuşdum acaba bunun aslı varmı
Yeni evleneceklerin evinin çatısına testi koyarlarmış, düğünün ertesi sabahı damadın yengesi vb. tamamdır deyince damat babası testiye ateş edermiş, bence zırvalık ama gelenekmiş işte, hala devam ediyor mu bilmem
Tamam çoğunuzdan büyüğüm ama o kadarda değilim canım.
Ben evlenirken bizim buralarda yoktu öyle bir adet şükür.
Hatta kırmızı kurdela merasimi yaptırmak istediler,kabul etmedim.
Aslında o zaman ne anlama geldiğinide bilmiyodum,sırf gelinliğim çirkin gözükür diye istememiştimiyikide taktırtmamışım
Tavana kan sıcraması mı?
Bu şaka dimi gerçek mi yoksa ya ona dayanılmaz ki
Benim düğün gecesi kanamam olmadı mesela.
İlerki günlerde oldu...Benim dışarda çarşaf bekleyen insanların gelini olduğumu düşünün,eşimin bana güvenmediğini........
:
o korkutanlara hiç kulak asmazdım aslında , işte o gece gelip çatana kadar rahattım.. koruduk koruduk da noldu .. evliliğimin ilk ayları zehir oldubu yüzden diyorum, bilinçli anne olmak önemli.. kız çocuklarımız bizim ağzımızdan duysun her şeyi.. ordan burdan kalitesiz bilgilerle kafaları dolmasın
Herkesin özgür olduğu bir ülke mi ?
Bolca yazısız normun hüküm sürdüğü, başta kadınların özgürlüğünün, isteklerinin kısıtlandığı bir ülke demek daha doğru olur fikrimce.. Bir zara göre muamele yapan, insanı herşeyinden önce bununla yargılayabilen bir toplum..
Namusu kişide değil de, bir zarda arayan tüm erkekler, insanlar.. Onların düşüncesizliği, geri kalmışlığı, en büyük cahillikleri bana göre..
Ama ne yapılabilir ki? Kişiliğin önüne çoktan geçmiş zaten bu zar kalıbı!
Bir zara kanıp ruhu bozuk, kişiliği bozuk insanla beraberlik süren çok.. Bu konuda tüm hemcinslerimin yanındayım, asla bir zar bireyden önemli değil. Asıl sorun olsa olsa geri kafalı insanlardan oluşan bir toplumdur!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?