• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları kızlarr yardım edin

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
merhaba canım aynı sorun fazlasıyla bende de var 2 yaşını bitirdi ama yemek problemi bitmedi benim de denemediğim yol kalmadı yemeyen çocuktan neler çekildiğini bir annesi bir de allah bilir sabır sabır gösterdim ama bir yerde o da kalmıyor hele de binbir güçlükle yedirdiğin birkaç lokmayı da çıkardığı zaman hiç abartısız oturup hıçkıra hıçkıra ağlıyorum
bütün burada yazılan yazıları tek tek okudum gerçekten de çok zor yemeyen çocukla uğraşmak Allah bize ve bizim gibi olanlara yardım etsin
doktora da kaç defa sordum açıkınca mutlaka yer diyor ama hiç acıkmıyor ki ne yapacağımı şaşırmış durumdayım
bir de şimdi diş çıkarıyor iştahı hiç kalmadı zorla bile yemiyor bu yazıyı da inanırmısınız gözlerim yaşlı yazıyorum
İnşallah benim çocuk da sizin çocukta düzelir ben sizi çok iyi anlıyorum beni de anladığınızdan eminim çünkü başına gelmeyen ne zor olduğunu bilemez
iştahını açacak birşey bulduğum zaman hemen buraya yazacağım bu arada aynı sorunu olup çözüm bulan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim
sevgilerle a.s.

merhaba canım aynı sorun fazlasıyla bende de var 2 yaşını bitirdi ama yemek problemi bitmedi benim de denemediğim yol kalmadı yemeyen çocuktan neler çekildiğini bir annesi bir de allah bilir sabır sabır gösterdim ama bir yerde o da kalmıyor hele de binbir güçlükle yedirdiğin birkaç lokmayı da çıkardığı zaman hiç abartısız oturup hıçkıra hıçkıra ağlıyorum
bütün burada yazılan yazıları tek tek okudum gerçekten de çok zor yemeyen çocukla uğraşmak Allah bize ve bizim gibi olanlara yardım etsin
doktora da kaç defa sordum açıkınca mutlaka yer diyor ama hiç acıkmıyor ki ne yapacağımı şaşırmış durumdayım
bir de şimdi diş çıkarıyor iştahı hiç kalmadı zorla bile yemiyor bu yazıyı da inanırmısınız gözlerim yaşlı yazıyorum
İnşallah benim çocuk da sizin çocukta düzelir ben sizi çok iyi anlıyorum beni de anladığınızdan eminim çünkü başına gelmeyen ne zor olduğunu bilemez
iştahını açacak birşey bulduğum zaman hemen buraya yazacağım bu arada aynı sorunu olup çözüm bulan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim
sevgilerle a.s.
Merhaba anlattıklarını çok iyi anlıyorum üzülmen,ağlaman gayet normal bende yaşadım ama şu an biraz daha rahatım diyebilirim artık eskisi gibi üzülmüyorum ben,çünki formülünü buldum takmıyor gibi yapıp sen bilirsin kendin için yiyceksin yoksa yemek istediğinde acıktığında asla yemek vermem dedim tabi bu savaş ikimizide çok üzdü aç uyuduğu gün oldu,zor biliyorum bende çok zorlandım üzüldüm ,birkaçkereden sonra anlıyor nekadar kararlı olduğumu görüyor ve paşa paşa yemeğini yiyor azda olsa :dance:hiç yememesinden daha iyi:nazar:Darısı seninkine birde tavsiyem sabahları biraz acıksın uyanır uyanmaz hazırlama kahvaltıyı bırak biraz acıksın mümkünse balkonda açık havada yiyin iştahları açılıyor yinede zor yiyor ama en azından itiraz etmiyo azda olsa yiyor buna şükür.Sevgilerle

Merhaba anlattıklarını çok iyi anlıyorum üzülmen,ağlaman gayet normal bende yaşadım ama şu an biraz daha rahatım diyebilirim artık eskisi gibi üzülmüyorum ben,çünki formülünü buldum takmıyor gibi yapıp sen bilirsin kendin için yiyceksin yoksa yemek istediğinde acıktığında asla yemek vermem dedim tabi bu savaş ikimizide çok üzdü aç uyuduğu gün oldu,zor biliyorum bende çok zorlandım üzüldüm ,birkaçkereden sonra anlıyor nekadar kararlı olduğumu görüyor ve paşa paşa yemeğini yiyor azda olsa :dance:hiç yememesinden daha iyi:nazar:Darısı seninkine birde tavsiyem sabahları biraz acıksın uyanır uyanmaz hazırlama kahvaltıyı bırak biraz acıksın mümkünse balkonda açık havada yiyin iştahları açılıyor yinede zor yiyor ama en azından itiraz etmiyo azda olsa yiyor buna şükür.Sevgilerle

ilgin için çok teşekkür ederim canım tavsiyelerini dikkate alacağım a.s.
doğru söylüyorsun bir yere gittik ve orada kovaya suyu doldurup şişelerle ağaçları sulayarak yemek vermiştim insan nasıl yemek vereceğini düşünürken mucit oluyor ister istemez yeter ki birşeyler yesinler diye sürekli birşeyler icat etmek zorunda kalıyoruz :teytey:

arkadaşım çocuğu rahat bırak o acıkınca mutlaka yer onun midesi nekadar zaten.bende oğlum iştahsız diye çok üzülmüştüm çocuğun midesini açıp nerdeyse obezite yapıyodum allahtan diyetisyenler var da çocuğumu normale döndürdük kızım 5 yaşında oda iştahsız hiç dert etmiyorum acıkınca nasılsa yiyo iştahsızlık bi sorun deyil bence çocuğunu bunaltma sütlü tatlı seviyosada yap yesin enerji olur yarasın
Sağol canım teşekkür ederim yok zaten artık ısrar etmiyorum ama düzensiz oluyo beslenmesi,Tatlı yapıyorum yiyor seviyorlar.Eskisi gibi takılmıyorum artık üstüne düştükce daha beter yemiyor:smiley-cool:

m.gif
e.gif
r.gif
h.gif
a.gif
b.gif
a.gif
Nerdesiniz arkadaşlar benimki yine başladı yememeye :çok üzgünüm::çok üzgünüm:rahat bıraktım bir süredir acıkınca azda olsa yiyordu düzensiz besleniyordu ama napıyım şimdide bu tempoya alıştı düzene oturtamıyorum, belki bütün gün aç geziyor akşam tatlı,puding diye tutturmaya başlıyor napıcam ben lütfen yardım edin??

tatlıyı yemekten sonra vereceğini söyle ve kararlı ol. gerçekten çok zor başetmek yorulunca gezince de mi yemiyor bir de hepten başı boş bırakınca yemeyi de unutuyorlar sanki, yiyecekleri kandırarak verebilirsin belki mesela yemeği tatlı gibi gösterebilirsin balla veya pekmezle tatlandırarak. benimkisi de sütü kesinlikle içmiyor ben de çorbasına vs katıyorum , yemek vakti beni çileden çıkartıyor evin içinde dört dolanıyoruz kısacası seni çok iyi anlıyorum. bilgisayar veya tv karşısında denedin mi gerçi sağlıksız olduğunu söylüyor doktorlar ama insan bazen çok umutsuz kalıyor aklına gelen her yolu deniyor. inşallah düzelirler. çinkoyu denemeye başladın mı

Sağol canım ya tv int başında arada yedirmeye çalışıyorum tabikide zararlı am napalım ağzına ne alırsa midesine ne giderse kar sayıyorum ,benimkinde hiç sınır yok dışarda parkta okadar yoruluyorki anlatamam eve gelince ben mutfağa giriyorum zaten yemek her an oluyor o içeri giriyor çizgi film izlemek için bir geliyor bakıyorumki uyumuş:çok üzgünüm:Artık sen düşün ne hissettiğimi.MultivitaminSeven seas ı kullanıyorum çok önerdiler ama çokta bi faydası olmadı ayrıca hiç sevmiyor.Sen neler yapıyorsun?

çocullar seven seas ın portkalısını seviyorlar vişnelinin tadı kötüymüş yemeklerine muhallebilerine ceviz rendeleyebilirsin besleyici ve faydalı. çinkoyu denedin mi o da büyümeyi destekliyor ve birazcık da olsa iştah açıyor gibia.s.

arkadaşlar bu konudada yazmıyım dedim ama daha dayanamadım.çocuklarınızın eğer fizyolojik olarak bi problemi yoksa bence bütün problem sizde!bana kızabilirsiniz belki ama bu bir gerçek!çocuğunuzu karşınıza alın ve ellerini yumruk yaparak birleştirmesini isteyin ne kadar hacimi oldu?işte herkesin midesinin büyüklüğü iki elin yumruk halinde birleştirilmiş hali kadar.evet biz yetişkinler bunu baya zorlayarak esnetiyoruz ama bunun sağlıklı olmadığını ve obez olma riski teşkil ettiğini biliyoruz.çocuklarınıza yemek yemeyi zevk haline getirmelisiniz.sizden güçlü büyük birinin size sevdiğiniz bişey bile olsa baskı ile yedirmeye çalıştığını ve zorladığını düşünün ben iştahlı bi insanım ben bile yemek istemiyebilirim.Ki çocukken öylee yapıyodum.anneme kızdığım zaman yada sırf benimle ilgilensin uğraşsın diye yemeği koz olarak kullanıyordum ve sıkıntı yaratıyordum.şimdi kendi çocuklarıma bunu yaşatmıyorum ve onlar yemek yemeye bayılıyorlar üzerlerinde baskı yok çünki!
davranış değişikliği nasıl oluşturabiliriz?
ilk önce kendimizde tabiki çocuğun peşinden asla tabakla koşturmuyorsunuz!
yemekleriniz saatli ve düzenli olmalı!sabah ,öğle,kuşluk,akşam her yemek saatinde ailenin evde olan bireyleri aynı anda sofrada olmalı!eğer çocuk sofraya gelmek istemiyorsa karnın tok mu?acıkmadınmı?diye sorup.tamam aç olup olmadığını sen daha iyi bilirsin.ama bidahaki yemek zamanına kada başka abur cubur yemek yok.deyip kesinlikle bişey yemesine izin vermemelisiniz.bi dahaki yemek saatinde yine aynı tutum içinde olun!eğer inata bindirirse en fazla 3gün yapabilir bunu ben 3 gün dayananı görmedim ama kitap 3 gün diyor.bunun davranış haline dönüşmesi için sabretmelisiniz.kimse 2 günde açlıktan ölmez.aman yemek yemedi ben büsküi veriyim cips yesin filan yok!kararlı ve istikrarlı tutum karşısında benim diyen çocuk duramaz emin olun.yok ilaç mış,şuymuş,buymuş hepsi boş.tabii çocuğunuzun tabağını yetişkin gidi doldurmayın az koyun doymazsa ister!hem daha o büyük dolu tabağı görür görmez gözü korkup bunu bitiremem deyipde yemiyebilir.hadi bakalım bide bunu deneyin sonuçları bekliyorum!yazdıklarımı harfiyen uyguladığınızda olumsuz sonuç alıcağınızı düşünmüyorum.
tv başında yada bilgisayar başında yemek yedirmeyi lütfen burakın.yanlış olduğunu bildiğiniz davranışları yapmayın.yemek mutfakta yada yemek odasında sofrada yenir!kural 1

çocullar seven seas ın portkalısını seviyorlar vişnelinin tadı kötüymüş yemeklerine muhallebilerine ceviz rendeleyebilirsin besleyici ve faydalı. çinkoyu denedin mi o da büyümeyi destekliyor ve birazcık da olsa iştah açıyor gibia.s.

Canım evet portakallı ama hiç sevmedi çok yoğun heralde ondan:çok üzgünüm::çok üzgünüm:tatlılarına dediğin gibi cevizi ekliycem robottan geçirirsem anlamaz..Çinko yu aldım ama dr sordum sevenseasla ağır gelebilir dedi o bittikten sonra başlıycam:1hug:

Canım evet portakallı ama hiç sevmedi çok yoğun heralde ondan:çok üzgünüm::çok üzgünüm:tatlılarına dediğin gibi cevizi ekliycem robottan geçirirsem anlamaz..Çinko yu aldım ama dr sordum sevenseasla ağır gelebilir dedi o bittikten sonra başlıycam:1hug:

bana dr ikisini de aynı anda verdi ben de sabah aç karnına seven seası veriyorum öğleden sonra uyanınca da tok karnına çinkoyu veriyorum hem cevizde omega 3 olduğu için zihin gelişimine de olumlu katkısı varmış , a.s.görüşmek üzere

arkadaşlar bu konudada yazmıyım dedim ama daha dayanamadım.çocuklarınızın eğer fizyolojik olarak bi problemi yoksa bence bütün problem sizde!bana kızabilirsiniz belki ama bu bir gerçek!çocuğunuzu karşınıza alın ve ellerini yumruk yaparak birleştirmesini isteyin ne kadar hacimi oldu?işte herkesin midesinin büyüklüğü iki elin yumruk halinde birleştirilmiş hali kadar.evet biz yetişkinler bunu baya zorlayarak esnetiyoruz ama bunun sağlıklı olmadığını ve obez olma riski teşkil ettiğini biliyoruz.çocuklarınıza yemek yemeyi zevk haline getirmelisiniz.sizden güçlü büyük birinin size sevdiğiniz bişey bile olsa baskı ile yedirmeye çalıştığını ve zorladığını düşünün ben iştahlı bi insanım ben bile yemek istemiyebilirim.Ki çocukken öylee yapıyodum.anneme kızdığım zaman yada sırf benimle ilgilensin uğraşsın diye yemeği koz olarak kullanıyordum ve sıkıntı yaratıyordum.şimdi kendi çocuklarıma bunu yaşatmıyorum ve onlar yemek yemeye bayılıyorlar üzerlerinde baskı yok çünki!
davranış değişikliği nasıl oluşturabiliriz?
ilk önce kendimizde tabiki çocuğun peşinden asla tabakla koşturmuyorsunuz!
yemekleriniz saatli ve düzenli olmalı!sabah ,öğle,kuşluk,akşam her yemek saatinde ailenin evde olan bireyleri aynı anda sofrada olmalı!eğer çocuk sofraya gelmek istemiyorsa karnın tok mu?acıkmadınmı?diye sorup.tamam aç olup olmadığını sen daha iyi bilirsin.ama bidahaki yemek zamanına kada başka abur cubur yemek yok.deyip kesinlikle bişey yemesine izin vermemelisiniz.bi dahaki yemek saatinde yine aynı tutum içinde olun!eğer inata bindirirse en fazla 3gün yapabilir bunu ben 3 gün dayananı görmedim ama kitap 3 gün diyor.bunun davranış haline dönüşmesi için sabretmelisiniz.kimse 2 günde açlıktan ölmez.aman yemek yemedi ben büsküi veriyim cips yesin filan yok!kararlı ve istikrarlı tutum karşısında benim diyen çocuk duramaz emin olun.yok ilaç mış,şuymuş,buymuş hepsi boş.tabii çocuğunuzun tabağını yetişkin gidi doldurmayın az koyun doymazsa ister!hem daha o büyük dolu tabağı görür görmez gözü korkup bunu bitiremem deyipde yemiyebilir.hadi bakalım bide bunu deneyin sonuçları bekliyorum!yazdıklarımı harfiyen uyguladığınızda olumsuz sonuç alıcağınızı düşünmüyorum.
tv başında yada bilgisayar başında yemek yedirmeyi lütfen burakın.yanlış olduğunu bildiğiniz davranışları yapmayın.yemek mutfakta yada yemek odasında sofrada yenir!kural 1

Ah Ece cim yyazdıklarının da çok haklısın ve hepsi gerçek dediğin gibi böyle olması gerektiğini zaten biliyorum ama, aması var işte:utangac:Hiç bir zaman elimde tabakla gezmedim koşturmadım yesin diye...Öğünlerde düzenli olamıyoruz çünkü düzenli yemediği için mesela sabah kahvaltısında çok az yediği için yada yapmadığı için öğlen yemeğini daha erken hazırlıyorum,belki acıkmıştır diye,ona rağmen yinede sofraya zorla geliyor,yemek istemediğini söylüyor sadece masada o an meyve suyu, ayran,meyve ne varsa onu alıp gidiyor:çok üzgünüm:Onada müsade etmesem bu sefer gerçekten ,çok üzülüp ağlıyor başlarda onlarıda vermiyodum baya serttim,kararlıydım yemekle birlikte diyordum ama baktımki dahada inatlaşıyor kabalaşıyor işler farklı boyuta ulaşıyor... şimdi seslenmiyorum, zaten öyle abur cuburu da yoktur yemez sevmez.Tabi kide ben çok sinirlenmiş oluyorum ve üzülüyorum haliyle de soruyorum acıktınmı diye? Çünki ben sormasam hayatta ben acıktım diycek bir çocuk değil,bensiz gittiği yerlerde bile yemiyormuş gelince yine ben dayanamayıp soruyorum acıkmadınmı diyorum yok halaa ,belkii o an masada görürse canı çekerse yiyor:çok üzgünüm: İşte böyle Ece bu yüzden vitamin ve şuruplara yöneliyoruz hiç değilse alamadığı vitaminleri alsınlar diye yoksa benimki zaten çok zayıf sıska kışada gircez ,hasta olmasın birazda iştahı açılsın diye bunlara mecburen yöneliyoruz:utangac:Teşekkürler:1hug:

anlıyorum gülsecim ama sen böyle davrandığın müddetce çocuk bu konuda hassas olduğunu düşünüp sonuna kadar bu kozu kullancak.belki çok katı gibi görünebilir yazdıklarım ama despotca değil tatlılıkla uygulasan artık yeni kararlar aldım bundan sonra evimizde yemekler saatli bu saatler dışında yemek yok deyip 3 gün uygulasan sana söz veriyorum %100 başarılı olucaksın.

anlıyorum gülsecim ama sen böyle davrandığın müddetce çocuk bu konuda hassas olduğunu düşünüp sonuna kadar bu kozu kullancak.belki çok katı gibi görünebilir yazdıklarım ama despotca değil tatlılıkla uygulasan artık yeni kararlar aldım bundan sonra evimizde yemekler saatli bu saatler dışında yemek yok deyip 3 gün uygulasan sana söz veriyorum %100 başarılı olucaksın.

Sevgili Ece beni anladığına sevindim ama inan yemeyince yemiyor ,Dediğin gibi kullanıyor bizi hiç okadar katı ve kuralcı olamadım ,onları üzmemek için:çok üzgünüm:belkide bu yüzden bunları yaşıyoruz önerilerin ve paylaşımın için teşekkürler dikkate alıcam,yapmaya çalışıcam.SEVGİLERLE:1hug:

:çok üzgünüm:benim kızımda 4 yaşında.geçen seneden beri aynı sorunu yaşıyorum.deli olacağım.geçen yıla kadar iştahı çok iyiydi.koca bir tabak kurufasulyeyi silip süpürüyor,babasının tabağına sulanıyordu(ahhh ahhhhh)şimdi mercimek çorbası,yoğurtlu makarna dışında hep sorun yaşıyoruz.eti hiç sevmedi.onuda lahmacun dışında yediremiyoruz.ama kahvaltısını çok güzel yapıyor.yemek saati gelince tüylerim diken diken oluyor.kafamçokkarıştı yemese vicdan azabı çekiyorum resmensenağlama

:çok üzgünüm:benim kızımda 4 yaşında.geçen seneden beri aynı sorunu yaşıyorum.deli olacağım.geçen yıla kadar iştahı çok iyiydi.koca bir tabak kurufasulyeyi silip süpürüyor,babasının tabağına sulanıyordu(ahhh ahhhhh)şimdi mercimek çorbası,yoğurtlu makarna dışında hep sorun yaşıyoruz.eti hiç sevmedi.onuda lahmacun dışında yediremiyoruz.ama kahvaltısını çok güzel yapıyor.yemek saati gelince tüylerim diken diken oluyor.kafamçokkarıştı yemese vicdan azabı çekiyorum resmensenağlama

Canım merhaba seninkide sorunluymuş:çok üzgünüm:eskiden iştahı iyiydi'de demişsin şimdi ne oldu acaba?Çok ilginç şaşırdım doğrusu bildiğim iştahlı olan hep iştahlı gider yuva'ya falan başladımı,yada kardeş geldimi?Genelde öyle söylerler çocuk ciddi değişikliklerde kendi içinde sorunlar yaşarmış...Haliyle sende üzülüyorsundur aç kalıyor diye alışkın değilsin yememesine Ama gerçekten ilginç ve sinir bir durum yiyen çocuğun birden 1yıldır iştahsız olması kafamçokkarıştıDr götürdünmü peki?Ben alışkınım benimkinin oldum olası iştahı yoktur hiç bir zamanda görmedim iştahlı olduğun....Yemediği zaman vicdan azabı çekiyorum demişsin tabiki anne olarak çok üzülüyoruz haklısında,ama yapabilecek fazla bir şey yok ECE'NİN DE dediği gibi rahat bırak biraz bakalım ne olacak,benim üzüntüm inan daha fazla küçüğe yedirip o kalınca mahvoluyorum..Allah kolaylık versin sanada.:1hug:

Back