Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba anlattıklarını çok iyi anlıyorum üzülmen,ağlaman gayet normal bende yaşadım ama şu an biraz daha rahatım diyebilirim artık eskisi gibi üzülmüyorum ben,çünki formülünü buldum takmıyor gibi yapıp sen bilirsin kendin için yiyceksin yoksa yemek istediğinde acıktığında asla yemek vermem dedim tabi bu savaş ikimizide çok üzdü aç uyuduğu gün oldu,zor biliyorum bende çok zorlandım üzüldüm ,birkaçkereden sonra anlıyor nekadar kararlı olduğumu görüyor ve paşa paşa yemeğini yiyor azda olsa :dance:hiç yememesinden daha iyiDarısı seninkine birde tavsiyem sabahları biraz acıksın uyanır uyanmaz hazırlama kahvaltıyı bırak biraz acıksın mümkünse balkonda açık havada yiyin iştahları açılıyor yinede zor yiyor ama en azından itiraz etmiyo azda olsa yiyor buna şükür.Sevgilerlemerhaba canım aynı sorun fazlasıyla bende de var 2 yaşını bitirdi ama yemek problemi bitmedi benim de denemediğim yol kalmadı yemeyen çocuktan neler çekildiğini bir annesi bir de allah bilir sabır sabır gösterdim ama bir yerde o da kalmıyor hele de binbir güçlükle yedirdiğin birkaç lokmayı da çıkardığı zaman hiç abartısız oturup hıçkıra hıçkıra ağlıyorum
bütün burada yazılan yazıları tek tek okudum gerçekten de çok zor yemeyen çocukla uğraşmak Allah bize ve bizim gibi olanlara yardım etsin
doktora da kaç defa sordum açıkınca mutlaka yer diyor ama hiç acıkmıyor ki ne yapacağımı şaşırmış durumdayım
bir de şimdi diş çıkarıyor iştahı hiç kalmadı zorla bile yemiyor bu yazıyı da inanırmısınız gözlerim yaşlı yazıyorum
İnşallah benim çocuk da sizin çocukta düzelir ben sizi çok iyi anlıyorum beni de anladığınızdan eminim çünkü başına gelmeyen ne zor olduğunu bilemez
iştahını açacak birşey bulduğum zaman hemen buraya yazacağım bu arada aynı sorunu olup çözüm bulan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim
sevgilerle a.s.
Merhaba anlattıklarını çok iyi anlıyorum üzülmen,ağlaman gayet normal bende yaşadım ama şu an biraz daha rahatım diyebilirim artık eskisi gibi üzülmüyorum ben,çünki formülünü buldum takmıyor gibi yapıp sen bilirsin kendin için yiyceksin yoksa yemek istediğinde acıktığında asla yemek vermem dedim tabi bu savaş ikimizide çok üzdü aç uyuduğu gün oldu,zor biliyorum bende çok zorlandım üzüldüm ,birkaçkereden sonra anlıyor nekadar kararlı olduğumu görüyor ve paşa paşa yemeğini yiyor azda olsa :dance:hiç yememesinden daha iyiDarısı seninkine birde tavsiyem sabahları biraz acıksın uyanır uyanmaz hazırlama kahvaltıyı bırak biraz acıksın mümkünse balkonda açık havada yiyin iştahları açılıyor yinede zor yiyor ama en azından itiraz etmiyo azda olsa yiyor buna şükür.Sevgilerle
canım bıtkısel ıstah acıcılar var.bır danıs ıstersen.kızlar bu sıtede yazmıstı daha once.adını unuttum.
sirop de granadine=granadine surubu
surup degil icecek
kastettigin bumuydu sari papatyam acaba
Sağol canım teşekkür ederim yok zaten artık ısrar etmiyorum ama düzensiz oluyo beslenmesi,Tatlı yapıyorum yiyor seviyorlar.Eskisi gibi takılmıyorum artık üstüne düştükce daha beter yemiyor:smiley-cool:arkadaşım çocuğu rahat bırak o acıkınca mutlaka yer onun midesi nekadar zaten.bende oğlum iştahsız diye çok üzülmüştüm çocuğun midesini açıp nerdeyse obezite yapıyodum allahtan diyetisyenler var da çocuğumu normale döndürdük kızım 5 yaşında oda iştahsız hiç dert etmiyorum acıkınca nasılsa yiyo iştahsızlık bi sorun deyil bence çocuğunu bunaltma sütlü tatlı seviyosada yap yesin enerji olur yarasın
çocullar seven seas ın portkalısını seviyorlar vişnelinin tadı kötüymüş yemeklerine muhallebilerine ceviz rendeleyebilirsin besleyici ve faydalı. çinkoyu denedin mi o da büyümeyi destekliyor ve birazcık da olsa iştah açıyor gibia.s.
Canım evet portakallı ama hiç sevmedi çok yoğun heralde ondan:çok üzgünüm::çok üzgünüm:tatlılarına dediğin gibi cevizi ekliycem robottan geçirirsem anlamaz..Çinko yu aldım ama dr sordum sevenseasla ağır gelebilir dedi o bittikten sonra başlıycam:1hug:
arkadaşlar bu konudada yazmıyım dedim ama daha dayanamadım.çocuklarınızın eğer fizyolojik olarak bi problemi yoksa bence bütün problem sizde!bana kızabilirsiniz belki ama bu bir gerçek!çocuğunuzu karşınıza alın ve ellerini yumruk yaparak birleştirmesini isteyin ne kadar hacimi oldu?işte herkesin midesinin büyüklüğü iki elin yumruk halinde birleştirilmiş hali kadar.evet biz yetişkinler bunu baya zorlayarak esnetiyoruz ama bunun sağlıklı olmadığını ve obez olma riski teşkil ettiğini biliyoruz.çocuklarınıza yemek yemeyi zevk haline getirmelisiniz.sizden güçlü büyük birinin size sevdiğiniz bişey bile olsa baskı ile yedirmeye çalıştığını ve zorladığını düşünün ben iştahlı bi insanım ben bile yemek istemiyebilirim.Ki çocukken öylee yapıyodum.anneme kızdığım zaman yada sırf benimle ilgilensin uğraşsın diye yemeği koz olarak kullanıyordum ve sıkıntı yaratıyordum.şimdi kendi çocuklarıma bunu yaşatmıyorum ve onlar yemek yemeye bayılıyorlar üzerlerinde baskı yok çünki!
davranış değişikliği nasıl oluşturabiliriz?
ilk önce kendimizde tabiki çocuğun peşinden asla tabakla koşturmuyorsunuz!
yemekleriniz saatli ve düzenli olmalı!sabah ,öğle,kuşluk,akşam her yemek saatinde ailenin evde olan bireyleri aynı anda sofrada olmalı!eğer çocuk sofraya gelmek istemiyorsa karnın tok mu?acıkmadınmı?diye sorup.tamam aç olup olmadığını sen daha iyi bilirsin.ama bidahaki yemek zamanına kada başka abur cubur yemek yok.deyip kesinlikle bişey yemesine izin vermemelisiniz.bi dahaki yemek saatinde yine aynı tutum içinde olun!eğer inata bindirirse en fazla 3gün yapabilir bunu ben 3 gün dayananı görmedim ama kitap 3 gün diyor.bunun davranış haline dönüşmesi için sabretmelisiniz.kimse 2 günde açlıktan ölmez.aman yemek yemedi ben büsküi veriyim cips yesin filan yok!kararlı ve istikrarlı tutum karşısında benim diyen çocuk duramaz emin olun.yok ilaç mış,şuymuş,buymuş hepsi boş.tabii çocuğunuzun tabağını yetişkin gidi doldurmayın az koyun doymazsa ister!hem daha o büyük dolu tabağı görür görmez gözü korkup bunu bitiremem deyipde yemiyebilir.hadi bakalım bide bunu deneyin sonuçları bekliyorum!yazdıklarımı harfiyen uyguladığınızda olumsuz sonuç alıcağınızı düşünmüyorum.
tv başında yada bilgisayar başında yemek yedirmeyi lütfen burakın.yanlış olduğunu bildiğiniz davranışları yapmayın.yemek mutfakta yada yemek odasında sofrada yenir!kural 1
anlıyorum gülsecim ama sen böyle davrandığın müddetce çocuk bu konuda hassas olduğunu düşünüp sonuna kadar bu kozu kullancak.belki çok katı gibi görünebilir yazdıklarım ama despotca değil tatlılıkla uygulasan artık yeni kararlar aldım bundan sonra evimizde yemekler saatli bu saatler dışında yemek yok deyip 3 gün uygulasan sana söz veriyorum %100 başarılı olucaksın.
:çok üzgünüm:benim kızımda 4 yaşında.geçen seneden beri aynı sorunu yaşıyorum.deli olacağım.geçen yıla kadar iştahı çok iyiydi.koca bir tabak kurufasulyeyi silip süpürüyor,babasının tabağına sulanıyordu(ahhh ahhhhh)şimdi mercimek çorbası,yoğurtlu makarna dışında hep sorun yaşıyoruz.eti hiç sevmedi.onuda lahmacun dışında yediremiyoruz.ama kahvaltısını çok güzel yapıyor.yemek saati gelince tüylerim diken diken oluyor.kafamçokkarıştı yemese vicdan azabı çekiyorum resmensenağlama