• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları kızlarr yardım edin

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

gxuxlse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2007
592
0
96
Ankara
Çok üzgünüm çoook Merhaba arkadaşlar benim sorunum 3 yaşındaki oğlum çok zor yemek yiyor herşeyi denedim aç bıraktım problemli,hiç bir zaman kendiliğinden gelip bizimle masada oturup yemek yemiyor...Sütlü tatlı çok seviyo kahvaltıda bile yemek istiyor bu sıcaklarda iyice iştah gitti sütüde zorla içirmeye çalışıyoruz ama zor yemeyen çocuk nekadar zormuşş:çok üzgünüm:Lütfen yardımcı olun bana akıl verin önerilerinize ihtiyacım var?

ahhh ahhhh aynı sorun 5 yaşındaki oğlumdada var ama sağlık durumunda bir problem yok çok şükür.
bence sende bir doktora götürüp kontrol ettir, kansızlık, vitaminsizlik falan varsa kötü.
vitamin şurupları kullandınmı bazı çocukların iştahını açıyor.

Sağol Canim Dr Götürdük Bi Sorun Yok Sağlik Durumu Iyi Ama çabuk Hasta Olur Yaşitlariyla Hemen Hemen Ayni Ama Zayif Işte Kişin Multivit Portakalli Ve Balikyaği Kullandik Ama öyle Aman Açmadi Birakinca Yine Ayni !!seninki Büyük Allah Bağişlasin Neler Yediriyosun Ne Seviyo Mesela çok Uğraştiriyomu Seni??iyiki Bi Yardim Istedik Yani Nerde Bu Insanlar?sen Ve Benden Başka Sorun Yaşayan Yok Heralde??

Sağol Canim Dr Götürdük Bi Sorun Yok Sağlik Durumu Iyi Ama çabuk Hasta Olur Yaşitlariyla Hemen Hemen Ayni Ama Zayif Işte Kişin Multivit Portakalli Ve Balikyaği Kullandik Ama öyle Aman Açmadi Birakinca Yine Ayni !!seninki Büyük Allah Bağişlasin Neler Yediriyosun Ne Seviyo Mesela çok Uğraştiriyomu Seni??iyiki Bi Yardim Istedik Yani Nerde Bu Insanlar?sen Ve Benden Başka Sorun Yaşayan Yok Heralde??

Sağlık sorunu yoksa fazla zorlama Kurbaa' nın dediği yöntemleri dene birde. Bende genelde şartlı yedirmeye çalışıyorum, önceleri alkışlamayla başladık, ilk önce yemeğini bitireni alkışlıyoduk, bizde dahil :Roflol: sende dene bi bak diğer oğlunun bile yemek yemesini etkiler. Kızım o şekilde tabağında ki yemeği bitirmeye alıştı. Oğluşum hala uğraştırıyor beni, yaşıtlarına göre baya zayıf. Başkasının yanında ben yokken yiyormuş, bende bunu anlayamıyorum, herkes gayet güzel yiyor sen yokken diyor şaşırıyorum:uhm: Gelişmelerden haberdar edersin... Allah yardımcımız olsun canım.

Canım benim çocuğum yok ama ben de küçükken hiç yemek yemediğim için annemin bana uyguladığı bir yöntem vardı onu seninle paylaşayım, belki faydası olur dedim;
Önce çocuğunun en sevdiği besinleri bi sırala. Mesela ben köftelik kıymayı çok severmişim, onun dışında hiç et yemezmişim. Annem de bunu keşfettiği için bana sık sık kabak dolması, biber dolması, karnıyarık falan yaparmış ama dermiş ki önce sebzesini yiyceksin, hepsini bitirirsen kıymasını da yemene izin veririm. Ben de kıymayı görünce gözü dönen bi afacan olarak tabağımı silip süpürürmüşüm:)
Ödül olarak sevdiği tatlıları ya da almak istediği bi oyuncağı gösterebilirsin. Eğer bir hafta boyunca yemeğini yersen sana o istediğin uzaktan kumandalı arabayı alıcam gibi... Annemin bu yöntemi sayesinde hep istediğim renkli misketlerden bir sürü almıştım!
Oğluşun abur cubur yemeyi seviyor mu? Ekmek çok yer mi? Özellikle çocukların öğün aralarında, oyun oynaren atıştırdığı gıdalar hem besleyici olmuyor, hem de çocukları çok tıkıyor. O tarz yiyeceklere katiyen izin vermemeni öneririm.
enerjisini harcatacak aktiviteler de iyi olabilir. Henüz yaşı küçük tabi ama sabahtan akşama kadar koştura koştura top oynayan hiç bi çocuk akşam bir porsiyon köfteye hayır demez bence. Annem beni yüzme kursuna başlatmış çok küçük yaşta, hem gelişimim çok sağlıklı oldu, hem de iştah sorunum kökten çözülmüş oldu.
Annem eve gelince sorarım yine, şimdilik bu kadar canım. Sana sabır dilerim, hiç kolay değil bu afacanlarla uğraşmak;)

Canım önerilerin için teşekküeler uygulamaya çalışıcam ama benimki bildiğin gibi değil kanmıyor hiç bir şeye ekmek yemez öyle aman aman her çocuk gibi aburcuburuda yok mesela çukulata her çocuk çok severek yer benimki zorla parka falan götürürken eline veririm ye gidelim diye:çok üzgünüm:inşallah eylülde kreşe başlıycak düzelir diye umut ediyoruz.Zor valla bende iki tane öbürüde 11aylık mahvoluyorum:1no2:SAĞOL:1hug:
i

Sağlık sorunu yoksa fazla zorlama Kurbaa' nın dediği yöntemleri dene birde. Bende genelde şartlı yedirmeye çalışıyorum, önceleri alkışlamayla başladık, ilk önce yemeğini bitireni alkışlıyoduk, bizde dahil :Roflol: sende dene bi bak diğer oğlunun bile yemek yemesini etkiler. Kızım o şekilde tabağında ki yemeği bitirmeye alıştı. Oğluşum hala uğraştırıyor beni, yaşıtlarına göre baya zayıf. Başkasının yanında ben yokken yiyormuş, bende bunu anlayamıyorum, herkes gayet güzel yiyor sen yokken diyor şaşırıyorum:uhm: Gelişmelerden haberdar edersin... Allah yardımcımız olsun canım.

Nazcım inan bana şartlı yedirmekten sıkıldım yersen şöyle böyle ama bazende bırakıyorum yoruluyorum çünkü :1no2:bazende pes etmeden uğraşıyorum ama biliyosun dr söylediği yemiyorsa kaldırın tabağını öbür öğüne kaddar bişi vermeyin diyorlar :çok üzgünüm:DAYANABİLSEK Tabiki kardeşide etkileniyo...:sm_cool:O AYRI BİR KONU.Biliyomusun benimkide öyle başkalarının yanında gayet iyi sorunsuz yer herkonuda sorunsuz bana gelince problemli :utangac:dediğin gibi AMİN CANIM SAĞOLL

ödülle,alkışla olacak iş değil bu.nereye kadar ödüllendirilebilir.ihtiyaç olduğunu bilmeli.benim de kızım sebze yemiyor.doktora götürdüm normal,zorlama dedi.beni tatmin etmedi cevabı ama .pekmezle cevizle takviye yapıyorum.boy kilo kontrolü yaptır.gelişimi normalse bir süre rahat bırak.bence bir uzmana danış canım.

Arkadaşlar önerileriniz için teşekkürler dr gittik herşeyimiz normal çok şükür ben dayanamıyorum öğünlerini düzenli yesin istiyorum.Olmuyo bakalım biraz daha rahat davranmaya çalışıcam bu şekilde birbirimizi üzüyoruz.

Canım benim büyük oğlumda aynı seninki gibiydi.İki yaşından beri yedirmediğim vitamin şurubu,balık yağı,çam balı,dut pekmezi,keçi boynuzu,pestil v.s. aklına gelebilecek herşeyi denedim ama maalesef iştahını açamadım.Sadece bir bardak sütle yaşıyordu bütün gün.Afrikalılar gibiydi.Yüzüde aynı senin oğlana benziyor.Şu an yedi yaşında ilk defa bu sene yemek yediğini görüyorum Yani geç te olsa yedirdiklerimin faydasını görmeye başladım.Canını sıkma bende çok üzülüyordum ama kendimi üzdüğümle kaldım.Düzelir inşallah.allah yardımcın olsun canım

sağol canım bende düzelir diye umut edip sabrediyorum..Bende çok şurup verdim ama artık almak istemiyor şimdi minadex portakallı kullanıyoruz iştah açıcı özelliği varmış,maşallah seninkine darısı bize inşallah.Amin hepimizin yardımcısı olsun.

Teyzemin bi komşusu vardı birisi günlerce yemez acıktım demez diğeri de dokunma bütün dolabı yerdi kadın birisinin ağzına zorla sokarken diğeri öbez olmasın diye elinden zorla alırdı...Allah yardımcımız olsun anneler

benim kızım da da aynı sorun vardı kansızlık varmış dr açıklamasına göre kansızlık iştahsızlığa neden olur çocuk yemek yemediği içinde daha çok ilerlermiş..bize ferrum damla verdi ..şurup değil şuruplar genelde ağır kokuları nedeniyle bebekleri kusturuyor yeğenimdede var ona şurum vermişler çocuk içemiyoroda kardeşimde damla aldı ..kızımın iştahı acayip açıldı ne bulursa yiyor artık:)):teytey:

21 yaşındayım size akıl vermek pek haddime değil ama ben okulöncesi öğretmenliği okuyorum...yemek yemeyen çocuklar için biraz bişiler öğrenmiştik...örneğin yemesini istediğiniz bi şeyi şekil vererek tabağa koyabilirsiniz..örneğin bir çicek yaprakları sebzele (domates salatalık havuç...) olabilir yada tatlı şeyleri krabiye qibi kalıpla pişirerek verebilirsiniz...sütlü tatlıları seviyor diyosunuz ama unutmayınki onlarda iştah keser...

Çok üzgünüm çoook Merhaba arkadaşlar benim sorunum 3 yaşındaki oğlum çok zor yemek yiyor herşeyi denedim aç bıraktım problemli,hiç bir zaman kendiliğinden gelip bizimle masada oturup yemek yemiyor...Sütlü tatlı çok seviyo kahvaltıda bile yemek istiyor bu sıcaklarda iyice iştah gitti sütüde zorla içirmeye çalışıyoruz ama zor yemeyen çocuk nekadar zormuşş:çok üzgünüm:Lütfen yardımcı olun bana akıl verin önerilerinize ihtiyacım var?

gülse, önce allah sabır versin yardımcın olsun diyorum.senin yazını okuyunca yemek konusunda kendi oğlumla yaşadığıklarıma bi geri döndüm.gerçekten çok zor sen çok iyi anlıyorum.ben artık şöyle diyordum.düşmanıma beddua edecek olsam "Allah sana iştahsız çocuk versin,yeter"

iştahsız çocuğa ne yapsan kar etmiyor canım.lavaboya oturdum suyla oyun oynarken, elimde de tabak kedi kovalarken,mutfak ortasına bütün okey taşlarını dağıtarak, 2 tane spidermani de oğlumla birlikte besleme oyunu oynayarak, saatlerce aç bırakarak, vs vs daha binbirçeşit numara deneyerek uğraştım.ama banamısın demiyor.ne kendini sinir harbine uğrat ne de onu üz.zorlama derim.oğlum şu an 6 yaşında.5 yaşında kreşe başladı.tadını bilmediği besinleri, sanki doğduğundan beri yiyormuş gibi iştahla yemeye başladı.ve farkedilir derecede kilo almaya başladı.ama eve gelince akşam yemeklerinde yine sorun çıkarmaya devam etti.bu da biraz anneye naz yapmaktı sanırım.biraz da zamana bırakmak lazım.
iştah açıcı niyetine kullandığın şuruplardan da çok fazla şey bekleme.yurt dışında çocuk beslenmesi uzmanı bir dr un açıklamasına göre çocuklarda iştah açıcı şurup diye bir şurup yokmuş.

çocuğunun aç olduğunu bilip de normal davranmak çok zor biliyorum ama, gayret et zorlama bence ne zaman isterse o zaman yesin.ki gelişiminde de bir sorun olmadığına göre panik olma,sabret bakalım biraz ne zaman isterse o zaman yesin.

bu çocuklar ömür törpüsü son sözüm budur:kahve:

Gülse Merhaba Canım,
Herhalde şimdiki çocukların (özelliklede erkek çocukların)hepsi aynı.Yemiyorlar,yemiyorlar,yemiyorlar.Amaç bizi fıtık etmek,delirtmek.Benimkide aynı hayatım.Bir lokma boğazından geçecek diye ödü kopar.
Bende bunu eczacı bir arkadaşımla paylaşmıştım.O bana çocuklarda çinko eksikliği olduğunda iştahsız olabileceklerini söyledi.Bende yaklaşık 4-5 aydır oğlana çinko şurubu içiriyorum.Ama sanırım faydası var.Yemesi nispeten daha düzeldi.En azından öğünlerde bir şeyler yiyor,meyvesini,yoğurdunu yiyor.
İstersen bir dene.Birşey kaybetmezsin.

kardeşini kıskanıyor olabilirmi?
senin onla daha çok ilgilenmeni istediği için yemeğini yemiyor olabilir, böylece dikkat çekmeye çalışıyordur belki.
aynı şeyi bende kardeşim doğduğunda yapmışım 2 yaş var aramızda , spora başlayana kadar da hiç iştahım yoktu.
Annem çareyi bana da biberon almakta bulmuş ilk başlarda, sonraları kardeşimi uyutup bana özel zaman yaratıyormuş ki gönlüm olsun da yiyeyim. bence birde buna dikkat et.

Teyzemin bi komşusu vardı birisi günlerce yemez acıktım demez diğeri de dokunma bütün dolabı yerdi kadın birisinin ağzına zorla sokarken diğeri öbez olmasın diye elinden zorla alırdı...Allah yardımcımız olsun anneler

Doğrudur valla benim yiğenlerimde öyleydi.Allah işine karışılmaz ama gerçekten zor ve komik bi durum

Back