Canım benim çocuğum yok ama ben de küçükken hiç yemek yemediğim için annemin bana uyguladığı bir yöntem vardı onu seninle paylaşayım, belki faydası olur dedim;
Önce çocuğunun en sevdiği besinleri bi sırala. Mesela ben köftelik kıymayı çok severmişim, onun dışında hiç et yemezmişim. Annem de bunu keşfettiği için bana sık sık kabak dolması, biber dolması, karnıyarık falan yaparmış ama dermiş ki önce sebzesini yiyceksin, hepsini bitirirsen kıymasını da yemene izin veririm. Ben de kıymayı görünce gözü dönen bi afacan olarak tabağımı silip süpürürmüşüm:)
Ödül olarak sevdiği tatlıları ya da almak istediği bi oyuncağı gösterebilirsin. Eğer bir hafta boyunca yemeğini yersen sana o istediğin uzaktan kumandalı arabayı alıcam gibi... Annemin bu yöntemi sayesinde hep istediğim renkli misketlerden bir sürü almıştım!
Oğluşun abur cubur yemeyi seviyor mu? Ekmek çok yer mi? Özellikle çocukların öğün aralarında, oyun oynaren atıştırdığı gıdalar hem besleyici olmuyor, hem de çocukları çok tıkıyor. O tarz yiyeceklere katiyen izin vermemeni öneririm.
enerjisini harcatacak aktiviteler de iyi olabilir. Henüz yaşı küçük tabi ama sabahtan akşama kadar koştura koştura top oynayan hiç bi çocuk akşam bir porsiyon köfteye hayır demez bence. Annem beni yüzme kursuna başlatmış çok küçük yaşta, hem gelişimim çok sağlıklı oldu, hem de iştah sorunum kökten çözülmüş oldu.
Annem eve gelince sorarım yine, şimdilik bu kadar canım. Sana sabır dilerim, hiç kolay değil bu afacanlarla uğraşmak