Doğuma Hazırlık Kizlar normal doğum mu sezaryen mi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Evet doğum şekli anneliği değiştirmiyor sonuç olarak. Hayırlısı olsun inşallah

Ayaga kalkarken yere bakarsan bayiliyorsun bakmamak lazimmis bende tam bakarken kaldir kafani dediler son an kurtuldum sizlama evet oluyor ya birde butun karnin vucudun ici hava dolu patpat poseti gibi dokunuyorsun eline geliyor sinir bozucu gogus ucu yarasi allah herkesi korusun. Tam Ooo neydi giiizzz diye hatirladim suan

Aaa bu ben ilk ayaga kalkarken acidan bayılmışım. Keşke daha erken bayilsaydim 22 ay emzirdim, tek bir gun geçmedi göğüs yaram. Bebegimi zevkle bir kere emziremedim, hep ağlayarak..
Ama ne oldu? Cocuk 3 yasinda. Ben ikinciyi dusunuyorum. Cunku aptalligin sonu yok

Surekli karnıma bakip bakip agliyodum böyle ici su dolu balon gibiydi ay ne bicim birseydi o ya. Neyse geldi geçti ya güzel seylerdi de ben kıymetini bilemedim kimsede uyarmadı tabi benimde sormak aklıma gelmedi Allah tüm doğuracak hamilelere yardim etsin inşallah

Ben daha dün kizimin gözünün içine bakarak ömür boyu tek cocuk kalacaksın annecim dedim kesin bunlari unutup 2.yi yaparım gerci kendime her 2. Çocuğu istediğinde buyuk abdestini yapmak için agladigin allaha bana yardim et diye yalvardığın gunu hatirla demiştim yani o olay beni çok zorlamistida

Sezeryanda hani af edersiniz ilk bagirsak gazını çıkarmak cok önemli ya.
Yıllarca bunun ne kadar zor oldugunu dinledim etraftan.
Daha belden asagi uyusuklugum hafif hafif geçiyor. Tam geçmemiş. Birseyler oluyor alt tarafimda ama ne dkksksks gaz çıkarmak bu kolay olamaz, olmamali. Kesin altima yaptım dedim.
Zaten sonda var da, büyüğü kaçırdım kesin dedim djksjske
Birkac dakika bekledim koku gelecek mi diye. Allahim simdi gulmekten ölüyorum ama o zaman korkunctu omrumden ömür gitmişti.
Velhasili, bildiğimiz pirt yapmışım. Kolaymış..

Cidden mi?

Bu "sizce kırmızı elbise mi, mavi elbise mi kizlarrr" tarzında seçim yapılabilecek bir konu mu sanıyorsunuz?

Bebek nasıl isterse öyle gelir.
Bedeniniz neye hazırsa.
Ben korkuyorum o zaman hadi sezeryan olayım demek de ne bileyim...

Asıl sezeryanda kesilip biciliyorsunuz
Hiç sezeryan videosu izlediniz mi siz?

İğneden kan vermekten fln ben de çok korkuyorum. 2çocuğumu da normal "doğal" doğurdum. Ne serum tskılmasına izin verdim ne de sırtımdan epidural denen ağrı kesici yapılmasına.
Doğum öncesi nefes derslerine gittim, pilates yaptım, herkes spor salonunda doğurucam sandı
İkisini de çok şükür problemsiz doğurdum.

Ben ne izlediğimi gayet iyi biliyorum. Her insan bir değil asla da olamaz. Geçmişte insanlarin doktor hastane ile ilgili veya yakınlarıyla bu denli ciddi bir rahatsızlık olabilir bir hastalık olabilir vs. büyük bir psikoljik sorunlar yaşamadığını nerden biliyorsunuz?
Bebeğin sağlığı ve doğum şekli ne kadar önemli ise onun her daim yanında olacağı annenin de bir o denli fiziki ve ruhsal psikoljik sağlığı o kadar önemli diye düşünüyorum. Her insanın acı eşiği farklıdır. Anlayabiliyorsunuzdur umarım. Fıkır almanin kötü birşey olduğunu düşünmüyorum. Bilmeden yargılamayın lütfen. Bizde farkındayız burda elbise seçmiyoruz . Ruh sağlığı ve sonrası için hazırlık yapıyoruz. Neyi seçersem ne ile karsilasagimi bilmek en doğal hakkım. Bu durumla ilgili tecrübesi olanlardan fikir almam çok normal. Yeni hamileyim . Ve inanın ki çok da ciddiyim bunu sormakta . Sizin bir fikriniz yoksa burda kendisini hem psikoljik olarak rahatlatmak adina hemde stres yapmamaları için. Kendilerini doğuma hazırlamarı için, siz ciddimisiniz gerçekten elbise mi seçiyorsunuz yazmak yerine hiç yazmamzsaniz daha çok yardımcı olursunuz

Inşallah bende öyle olurum canım. Maaşallah sana. Ne güzel olmuş senin adına sevindim. Ne güzel yazmışsın öyle teşekkür ediyorum.

Hayır sadece kan veriyorum. bir kere de lokal anestezi ile operasyon geçirmiştim o kadar . Kalçadan iğne vurdurmus insan degilim
bu da ilginc degil mi masallah diyeyim. insan grip olur hasta olur penisilin, agri kesici igne cok vuruldum ben ozellikle cocukken.
bir arkadasim vardi ben hic cay icmedim derdi en az onun kadar sasirdim suanda.

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için hemen ekliyorum listeme dediğinizi, bide Hindistan cevizi yağı iyi geliyo diyolar

Bana hiç bisey iyi gelmedi kapaklar hariç. Yenidogan Bebek surekli emmek ister o sebeple Hindistan cevizi yagi surmeniz riskli gibi
Hımm o da doğru kapaklar peki nasıl iyi geliyo tam işlevini anlayamadım kıyafete sürtünmeyi mi engelliyo haricinde bi iyileştirme gibi bi faydası yok dimi

Hımm o da doğru kapaklar peki nasıl iyi geliyo tam işlevini anlayamadım kıyafete sürtünmeyi mi engelliyo haricinde bi iyileştirme gibi bi faydası yok dimi

Yarayı iyileştirir
Simdi söyle onları taktığınız da o gümüş kapaklar orayı muhafaza ediyor ve sizin kendi sütünüzun akmamasini ve orada kapalı kalıp gogus uçlarında sifa olmasını sağlıyor bir bakıma kendi sütünüz sizin gogus ucunuzda hapsolup iyileştiriyor ben dogum yaptim 3.gunumde goguss ucum o kdr kreme rağmen paramparça oldu aglama krizlerine girdim annemin ellerini sıka sıka çığlık ata ata emziridgimi biliyorum kanda geliyordu oyle bir yarayı gittik gümüş kapak aldiko yara o günün gecesinde hafiflemisti rahatlamışti 2.gununde yara acı kalmadı ayni zamanda gümüş kapak gogus ucundaki o karaligida oluyor siyah okuyor gogus uçları birden o kapaklar o siyahligi almıştı 2ay kullandım zaten goguslerim alışınca yara olmadı hatta sattim bn kendi kapaklarimi gogus ucu yarasını sakin hafife almayın cok onemli vallahi ben çok çektim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…