-
- Konu Sahibi Kucukbeyinannesii
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Biraz rahatlamaya ihtiyacım var benimde .. stres yapmak istemiyorum en başından yoksa geri kalan 8 ay da neler olur bilemiyorum. Bütün annelerimizin oyle olur inşallah. Allah yardımcımız olsunValla ben mecburi sezeryan oldum keske normal doğursaydm dedm cunku sezeryan sonrasi malesef biraz zorlaniyorsunuz ama normal doğumunda zorluğu varmis yapan arkadaşlarıma sordum onlarda zorluğundan bahsetti ama bence siz önemlisiniz size insanlar normal dogur bence vs dedi diye buna yonelmeyin eger cok korkuyorsanız ve yapamayacaginzi düşünüyorsanız sezeryanda olabilirsiniz tabiki bunu siz bilirsiniz sıkmayn canınızı Allah büyüktür bir avazda olsun inşallah
Ben olmuştum epidural sırtınizda omurilik kemiginize bir iğne yapılıyor bu igne biraz büyük ve can acıtıyor hafif vurulduğunuz an ayaklarnz karıncalanr yavaş yavaş hissinizi kaybetmeye başlarsınız o epidural iğnesi nasıl biseyse hala bel ağrısı çekiyorum oyle etkili birsey yani sezryan sonrasi yaklaşık 5 6 saat sonra ayaklarınıza his geliyor bu arada bende öyle olmuştuBen epidural istiyorum olan varsa bana da bilgi versin bacışlar
Helal olsun size Ben kendime gelememistim sezeryan sonrasi ne tatlı canim varmis 1Kimin ne söylediğini bosver. Simdiye kadar hic bir kadinda cikip ben guzel dogurdum diye anlatmiyor. Ama kötü doguma ragmen 3 tane doğurmayı biliyor. Madem normal dogum cok sancili,aci,kan revan, ablacim sen hayirdir 3 kez ayni şeyleri kendine yapmışsın diyesi geliyor insanın ama diyemiyorigne olmaktan korkarken sezeryanda acilan damar yolu, serumlar, epudural igne, 15 cm kesik ameliyat onlari nasil kabulleneceksin. hersey yolunda gidiyorsa tabiki de kesinlikle normal dogum. Hicbirsey kolay degil. Yeni bir can geliyor azicikta canimiz acisin birsey olmaz ben zorunlu sezeryan oldum kizim ters geldi, hemde suyum bitmisti. Cok sukur ne agri sanci ilk gun ayaklanip ertesi gun hastaneden ciktim o gunden sonrada eve geldigimde bile yatıp aman yanim agriyor aman dikislerim sizliyor demedim. Benim guzel gecti diye herkesi gecmek zorunda degil belki ikinci cocuguma zor olur allah bilir. Hayırlısını isteyin ve herseyi akisina birakin. Doğum seklinize siz değil bebeginiz karar verir
Ay ben daha hiç izlemedim ve izlemem de korku girer içimeben de youtube da doğum videolarına sardım.
Çok doğru yazmışsınız. 2 3 4 çocuk doğruluyor kötü birşey olsa 2. Neden istensiniz 3. 4. kötü ama yine yapılıyor oluyor gerçekten haklisin doğuranlar da insan bizim gibiKimin ne söylediğini bosver. Simdiye kadar hic bir kadinda cikip ben guzel dogurdum diye anlatmiyor. Ama kötü doguma ragmen 3 tane doğurmayı biliyor. Madem normal dogum cok sancili,aci,kan revan, ablacim sen hayirdir 3 kez ayni şeyleri kendine yapmışsın diyesi geliyor insanın ama diyemiyorigne olmaktan korkarken sezeryanda acilan damar yolu, serumlar, epudural igne, 15 cm kesik ameliyat onlari nasil kabulleneceksin. hersey yolunda gidiyorsa tabiki de kesinlikle normal dogum. Hicbirsey kolay degil. Yeni bir can geliyor azicikta canimiz acisin birsey olmaz ben zorunlu sezeryan oldum kizim ters geldi, hemde suyum bitmisti. Cok sukur ne agri sanci ilk gun ayaklanip ertesi gun hastaneden ciktim o gunden sonrada eve geldigimde bile yatıp aman yanim agriyor aman dikislerim sizliyor demedim. Benim guzel gecti diye herkesi gecmek zorunda degil belki ikinci cocuguma zor olur allah bilir. Hayırlısını isteyin ve herseyi akisina birakin. Doğum seklinize siz değil bebeginiz karar verir
Kesinlikle izlemeyinAy ben daha hiç izlemedim ve izlemem de korku girer içime
Peki tavsiye edermisiniz yani iyi geçti sanırım dimi süreç, bide riski vs varmıdır acaba doğudayım çok fazla doktor seçeneğim yok aslında korkum bu, buranın doktoru personeline güvenemiyorum içim rahat değil ama en güzeli de epidural gibiBen olmuştum epidural sırtınizda omurilik kemiginize bir iğne yapılıyor bu igne biraz büyük ve can acıtıyor hafif vurulduğunuz an ayaklarnz karıncalanr yavaş yavaş hissinizi kaybetmeye başlarsınız o epidural iğnesi nasıl biseyse hala bel ağrısı çekiyorum oyle etkili birsey yani sezryan sonrasi yaklaşık 5 6 saat sonra ayaklarınıza his geliyor bu arada bende öyle olmuştu
Valla foto bile görsem kapatıyorum eşim izlemiş bana diyo bide abow o ne falan ben kaçıyorum adam anlatcaktı bana susturmasamKesinlikle izlemeyinaslında doğumun gerçekleşme anı sıkıntı değil dogum yapan kadının bağırmaları insanları etkiliyor
En guzel yani da normal doğumun sanırım bu .Canım inşallah sağlıkla kucağına al ve sağlıkla buyut bebeğiniKesinlikle normal doğum,sabah doğurdum akşam üzeri bebeğimle evime geldim. Banyomu yaptım,bebeğimin bütün kontrollerinde peşinden gittim.ikinciye plasenta aşağıda sezeryan dediler ,çok üzülmüştüm eve gelip ağladım.en son gittiğimde yukarı çıkmış normal doğum yapabilirsin dediler,beklemedeyim,zamanı az kaldı,o nezaman hazırsa ozaman gelecek. allahım sağ salim kucağıma aldırsın
Kesinlikle eşler de doğuma sokulmalı diye düşünüyorumValla foto bile görsem kapatıyorum eşim izlemiş bana diyo bide abow o ne falan ben kaçıyorum adam anlatcaktı bana susturmasam
Kesinlikle benim de sevmediğim bi durum bu o halde görünmek istemem, hem görüp napcaklarsaKesinlikle eşler de doğuma sokulmalı diye düşünüyorum
Ay ben korona olmusum haberim yok basim agridan çatlıyor yorgunum, tat kokuda gidince test yaptirdim pozitif cikti esim diyor hic belli etmedin 1 haftadir. E dedim napim simdi basim ağrıyor diye hastaliga birakamam kendimi, evde cocuk var ilgi bekliyor, sen aksama yemek bekliyorsun, is yerim is bekliyorHelal olsun size Ben kendime gelememistim sezeryan sonrasi ne tatlı canim varmis 1
Surec cok hızlı ilerledi isini bilen doktorlar anestezi uzmanı hemşireler ebeler olursa bir bakmışsınız bebek kucaginizda. Epiduralde biraz doktorların sizin karnınızı elleyip orada biseyler yaptığını hissediyosnz ama bu acı bir his degil sadece size birseyin dokunduğunu anlıyorsunuz bu kadar zaten bebek cikiyor ilk size dikiş atiliyor odaya cikiyosunz serum falan takiliyor agri kesici veriliyor gerekirse kum torbası konuyor ameliyat bölgesine karin içeri girsin diye sanırım sadece buyuk abdestinizi yaparken biraz zorlanicaksinz o kdr onun dışında 1 bucuk hafta biraz yürürken bir zorlama olur sonrasi geçiyor zaten . Birde size tavsiyem gogus ucu için gümüş kapak edinin ben almamıştım cok cektim inanın boyle bir acı yok sonrasında esim buldu aldi ve o gogus yaralarım bir günde iyileşti neredeyse bebegimi emzirmeyecektim düşünün. Dogum ne kadar önemliyse buda o kdr onemli aklnzda bulunsunPeki tavsiye edermisiniz yani iyi geçti sanırım dimi süreç, bide riski vs varmıdır acaba doğudayım çok fazla doktor seçeneğim yok aslında korkum bu, buranın doktoru personeline güvenemiyorum içim rahat değil ama en güzeli de epidural gibi
Evet fiziksel bir olaydan çok psikoljik bir olay da sizinle aynı fikirdeyim. Ben her insan bünye olarak farklıdır acı eşikleri elbette bir çocuk getirmek hicbir zaman kolay değil-dir. Ama bence hem fiziksel sağlık hemde psikoljik sağlık açısından çok önemli bir durumAnnenin ve bebeğin fiziksel sagligi kadar, annenin ruhsal sagligi da onemli diye düşünüyorum.
Doktorum beni cati muayenesi bile yapamamıştı. Sana normal doğum yaptiramam, bu travmayi kaldiramazsin dedi.
Söyledikleri cok dogruydu. Bebegin de benim de fiziksel olarak normal doguma elverisli olmamiz, bunu yapabilecegimiz anlamına gelmiyordu.
Spinal anestezi ile sezeryan oldum.
Hic pisman değilim.
Iyilesme sureci tamamen bunyeye bağlı. Normal dogum yapip 1 ay oturamayanlar da gordum, sezeryan sonrasi 3 gunde normal hayatina geri dönenler de.
Her kadin kendi vücudu ve kararlariyla kendine özel. Her bebek, her dogum biricik ve tek.
Baskalarinin fikirleri, kararlari sizi etkilemesin.
Tercihiniz her ne olursa olsun, 3 5 ay sonra veya 3 5 yil sonra bu kararınızı sorgulamayın. Hamilelik, doğumun yaklaşmasının verdigi heyecan ve endişe, cok baska duygular.
Doğum yapip hersey gectikten sonra acaba yanlis karar miydi diye kendinizi uzmeyin.
Bebeginize saglikla kavusturacak olan hangisiyse, o olsun. Önemli olan yontem degil, sonuç
Ya beni sezeryan sonrasi ayağa kaldırmaya gelmislerdi bayılmışım neredeyse ağrım var diye kalkamamistm cok komikti yaAy ben korona olmusum haberim yok basim agridan çatlıyor yorgunum, tat kokuda gidince test yaptirdim pozitif cikti esim diyor hic belli etmedin 1 haftadir. E dedim napim simdi basim ağrıyor diye hastaliga birakamam kendimi, evde cocuk var ilgi bekliyor, sen aksama yemek bekliyorsun, is yerim is bekliyorhasta olup sızlanmaya zaman yok hastaliklara, agrilara karsi savunmasiz kalmayı pek sevmiyorum.