• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah Kızlar nikah memurunu düğün salonuna getiren var mı?

bizimde nikah salonda kıyılmıştı ama ben herhangi bir ücret vermedim..

bizim izmirde baska bır nıkah salonuna getırmek gecen yaz 300dü. bu yaz ne kadar olur bılınmez, bır de 5-6 ay evvelden gıdıp işlerı tamamlıyorlar bılıyorum.
cunku yogunluk oluyor.

Kızlar ümraniye 300 diyor başka bişi demiyor o kadar kızdımki heryere mail attım.
en sonunda telefonum çaldı. kim aradı dersiniz ümraniye belediyesi nikah sarayı müdürü :roflol:

Neymiş efendim belediyelerden belediyeye değişirmiş. onlarda nikah ucuzdur ama başka bir şey pahalıdır. yok efendim bu karar encümen kararı ile çıkıyor. biz müdahale edmiyoruz.

dedimki zaten fiyatlar doğru dürüst bir şey olsaydı toplu nikah yapmanıza gerek kalmazdı. Millet parasızlıktan nikahsız oturuyor. sonra siz toplu nikah yaptık diyorsunuz dedim. Fiyatlar uygun olsa herkes nikahını kıydırır dedim. adam yok ole bişi dedi. :kızgın:
çok masrafları varmış memurlara ödeme yapmaları gerekiyormuş vs.. vs.. rahat 10 dk konuştuk. Ama fiyatlar standarttır diyo. bide bugün mail geldi diğer belediyelerinde fiyatları değişmiştir diyeeCADIARZU
hee bende yuttum oldu canımmm lülülülülülü
kıymıyorum nikah falan yaaa:mymeka:
evlenmiyorumda vaz geçtim bennn kaydirigubbakcemile3
diyette yapmıyorum eşyada bakmıyorum yeter yaa ne bu sıkıntı bıktım vallaaa kafamçokkarıştı-tatlicadiarzu-

hahah şekerım ıyı bıle demısler, ızmırde yazın 300du dıyorum, ıstanbul daha pahalı buradan ve umranıye dıyorsun 300 olması cok normal ıyı bıle hatta, onlara bır de hedıye alın derım. şaka degıl uygun fıyatı. cok pahalı evlenmek. sengözlerimebaksanab

canım ben düğünümün olduğu salona getirtirmiştim nikah memurunu. eşim 100 lira ödemişti.çok fazla değil. ama hakikaten çok güzel oluyor. önce sor nikah memuruna ona göre fiyat uygun gelirse getirtirsiniz canım olmaz mı? Allah hayırlı etsin tüm evlilikleri...

yeni gördüm canım ayarlamışsın. çok güzel nikahla düğünü birarada çıkaracaksın.hem de daha dolgun bir düğün oluyor. mutluluklar...

teşekkürler canım çok şükür o işide hallettik okadar mutlu oldumki çook istiodum çünkü Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah..

bursa da yaşadığım ilçede nikah için para almıyorlar salona getirdiğimizde sadece 50 TL nikah cüzdanı için alıyorlar 160 TL bana çok geldi açıkçası

sanırım şehirden şehire farkediyor 300 verenlerde var aramızda malesef :uhm:

EVLENMEK İÇİN BAŞVURUDA BULUNAN ÇİFTLERDEN İSTENEN BELGELER

1-NÜFUS CÜZDANLARI ASLI VE İKİŞER ADET FOTOKOPİSİ
Resimli, Son(10) yıl içerisinde değiştirilmiş, son medeni duruma dair bilgileri içerir, okunaklı T.C. Kimliği.(Başka bir kimlikle başvuru yapılmaz)

2-EVLENME YAŞI
18 Yaşını doldurmuş olmaktır.Doldurmamış iseler
a)17 Yaşını doldurmuş ise; Anne ve Babanın imzalı izinleri ile
b)16 Yaşını doldurmuş ise; Mahkemenin vereceği "evlenebilir kararı" ile evlenme başvurusu yapılır.

3-RESİM
Son 6 (altı) ay içerisinde çekilmiş, cepheden, inkılap kanunlarına uygun olarak, baş açık (Bayanlarda alın, çene ve yüz tamamen görünmek kaydıyla baş örtülü olabilir),poz üniforma,poz veya pul resim olmayan (fotokopi veya bilgisayarda çoğaltılan resimler kullanılmayacaktır). Tümü aynı 6 (altı) adet resim.

4-SAĞLIK RAPORU
Sağlık ocakları ve Ana Çocuk Sağlığı Merkezlerinden alınacak, resimli mühür ve imza ile tasdikli, genelgenin gereği tetkiklerin yapıldığına dair bilgileri kapsayan ve son 6 (altı) ay içerisinde alınmış belgelerdir.

5-NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ
Tüm nüfus müdürlüklerinden alınabilen bu belgenin, tasdik edilmiş ve imzalanmış olmasına dikkat edilecektir.

6-İKAMETGAH
Çiftlerin birinin Üsküdar ilçesinde oturduğuna dair ikametgah belgesi.

7-ÖZEL BELGELER

İDDET KARARI:Medeni durumu değişen bayanların, tescil tarihinden itibaren 300 (üç yüz) günlük evlenme yasağının mahkeme kararı ile kaldırılması.

BEKARLIK VE DOĞUM BELGESİ: Yabancı uyruklu başvuru sahiplerinin hazırlaması gereken belgedir. Noter onaylı pasaport çevirileri gerekmektedir.Hangi şartları kapsadığı konusunda Memurluğumuzdan bilgi alınabilir.

8-ÜCRET
Belediyemizde kıyılacak nikah akitleri hizmetleri karşılığında alınacak ücretlere ait tarife,

(Törensiz Odada)
* Hafta içi kıyılacak nikah ücreti : 80.00 TL

(Törenli Salonda)
* Hafta içi nikah salonunda kıyılacak nikahlar için salon tahsis ücreti : 130.00 TL

* Hafta sonu nikah salonunda kıyılacak nikahlar için salon tahsis ücreti : 430.00 TL

* (Hafta İçi Gündüz) Düğün salonu, restorant vs. gibi yerlerde kıyılacak nikahlar için
araç tahsis ücreti : 230.00 TL

*(Akşam ve Hafta Sonları )Düğün salonu, restorant vs. gibi yerlerde kıyılacak nikahlar için araç tahsis ücreti : 360.00 TL

* Nikah nakil ücreti : 30.00 TL

Not: Aile Cüzdanı ücreti yukarıdaki tarifeye dahildir.(30.00 TL)

şok oldum bu ne pahalılık,suya düştü ümitlerkötükedihüso

* Hafta sonu nikah salonunda kıyılacak nikahlar için salon tahsis ücreti : 430.00 TL

ouf bu ne böyle ne kadar pahalı sanki belediye başkanı geliyor

ya arkadaşlar bu fiyatlar ne böyle :S nikah memuru mu bize hediye veriyor biz mi ona altın takıyoruz...

ben ıstıyorum yaa cok ıstıyorum sonucta bı kere olcak bişeyy

hepimiz istiyoruz canım.öyle ya da böyle bir şekilde getirilecek lakin kızdığımız nokta bu kadar yüksek fiyatta olması.

kızlar bende mayısta evleniyorum ocak ayında ütün işlemleri hallettik nikah memurunun düğün salonuna gelmesini istedik fiyatıda çok pahalı değil 100tl ye geliyor. bunu nikah dairesine sorabilirsiniz ordan size cevap verirler. ama ben hiç 500e gelende duymadım standart fiyat 100 diye bliyorum canınızı sıkmayın çok pahalı olsaydı düğünlerde hiçkimse çağırmazdı zaten biz ayarladık konuştuk 100 e gelcek.

canım ben düğün salonuna ücretle gittiklerini ilk defa duyuyorum benim nikahımada düğün salonuna geldi nikah mememuru ama hiç bir ücret talep etmedi bizde teklif etmedik zaten

merhaba akadaşlar
benim düğünümde 1 ağustos'da,düğünüm yapılacağı yere nikah memuru 100 ytl ye geliyor.

Arkadaşlar yıldırım nikahıyla evlenen biri oldu mu aranız da 1 gün içinde tüm işlemleri halledebiliyormuyuz ?

canım mutluluklar diliyorum benim düğünüm otelde olmuştu nikah dairesinde kıyılmadı nikahım otele gelmesini istemiştim nikah memurunun 200 ytlye gelmişti.bence o zaman bir anlamı kalmıyor nikah dairesine gelincea.s

Back