• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah Kızlar nikah memurunu düğün salonuna getiren var mı?

benım düğünümdede memur geldı ama esım ne kadar para verdı hıc bılmıyorum sorar ögrenırım canım.şimdiden mutluluklar...

Bende üğünde olmasını istiyorum nikahın bakalım nişanlım bu rakamlara ne dicek walla çok istioyorum yaa... direticem bakalım...

alla alla nikah zaten düğünde kıyılmazmı :uhm: bizim orda hep düğünlerde nikah kıyılır hatta bizim nikahımızda düğünde kıyıldı nikah işlemlerinede 100 milyon vermiştik.

biz de düğün salonunda yapacağız nikahı, belediyeye cüzdan ücretiyle birlikte 146 lira verdik, gelen memura vereceğimiz ücret de bize kalmış. 100 yada 150 vermeyi düşünüyoruz.
fakat düğün salonu ilçe dışı olunca fiyat daha da artar o yüzden salonun olduğu ilçede nikah için başvurun.

bana yardımcı olun düğünüm için bir mekanı tuutum 25 haziranda memurun o tarihte orda olması için nikah dairesine başvurucam değil mi... bu işler nasıl oluyor? biri bana yardımcı olsun...

bende düğünde nikahım kıyılsın istemiyorumm..büyük ihtimal bi hafta öncesinde nikah salonuna gider halleders:)

bana yardımcı olun düğünüm için bir mekanı tuutum 25 haziranda memurun o tarihte orda olması için nikah dairesine başvurucam değil mi... bu işler nasıl oluyor? biri bana yardımcı olsun...

bence bir an önce başvurman lazım arkadaşım, çünkü çok yoğun bir tarih. bizim de 13 haziranda olacak ama ocağın ilk haftası hallettik bütün işleri.
nişanlının veya senin bağlı olduğun ilçeye başvuracaksınız, memuru ordan götüreceksniz ama düğün mekanı farklı bir ilçede olursa 300 lira gibi bir ücret artı memur ücreti alıyorlar. fakat önce kendi ilçenize başvurup izin kağıdı alıp sonra düğünün olacağı ilçenin nikah dairesine başvurursanız 100 lira artı memur ücreti alıyorlar. yani 200 lira karda olursun. anlamadığın bir şey olursa yine sorabilirsin canım a.s.

Canım o zaman once kendı baglı oldugumuz nıkah daıresın'e basvurcaz. Daha sonra dugun yerı hangı ılcede olacaksa oraya ızın kagıdımızla gıdıp ordan mı gun alacagız ? Bu konularda hıc bılgım yok :( yardımcı olursan sevınırım.

Antalya nüfüs müdürlüğünden nüfus kayıt örneği alırken müdüre hanım isterseniz burda isterseniz çağıracağınız herhangi biyerde kıyarım demişti harcı da 100 lira demişti (bu ücret de sabittir mesai dışı herhangi bi saat ve gün için),biz mülürlük binasının salonunu beğenmediğimiz için belediyeden tarih aldk ordada evlilik cüzdanları için 46 lira ödedik,nikah günü de memura 70 lira verilecek denildi(hafta sonu olduğu dolayısıyla mesai saati dışında sayıldığı için) mesai saati dışındaki nikahlar için memur nikah salonunda kıysa da sizin istediğiniz bir yere gelse de rakam aynı diye biliyorum.
Bence telaş etmeyin 500- 600 gibi bi rakam olacağını hiç sanmıyorum,şehirler arasında farklılık gösterebilir özellikle de en fazla istanbuldadır diye düşünüyorum bu rakam da 300den fazla değildir...

Son düzenleme:
Siz nikah tarihinizi aldınız mı almadınız mı bilmiyorum,ama alsaydınız zaten size sorulmuş olacaktı nerede olacağı bu nedenle almadığınızı farzederek cvplayayım;
Bağlı olduğunuz belediye ye gidip nikah işlemleri için gerekli belgelerin yazılı olduğu listeyi alın (girişte sorarsanız yönlendirirler zaten)bazı illerde farklılık gösterebilir (nüfus müdürlüğünden nüfus kayıt örneği,sağlık raporu,6 resim,talasemi testi----bizde bu kadar dı) belgelerle tekrar belediyeye gidip belgelerinizin hazır olduğunu söylüyorsunuz istediğiniz tarihi belirtiyorsunuz size sorulur zaten nerde olucak diye memurun gelmesini istediğiniz yani tuttuğunuz yeri ve saati belirtiyorsunuz onlar kaydediyorlar o kadar...
Tavsiyem biran önce gidip işlemlerinizi yaptırın ki istediğiniz saate alabilmek kolay olsun

ilçede oturuyorduk benimde kır düğünüm oldu memuru evinden gittik aldık biz hiç para vermedik ama nikah memurlarının 150 ile 300 arasında ücretler aldığını duyduk.belediyeye gidin işlemler yapılırken bilgi verirler zaten ücretler hakkında

arkadaslar nasıpse bende eylulde ızmırde evlenıcem ama dugun salonundakı gorevlılerın soeldıgıne gore nıkah memuru ole bellı bı para ıstemıyomus ne verırısen onu alıyomuss vermeyenler bıle oluyomuss sehırden sehıre de degıseblır taabii izmirde istenmıyomuss bilgilerinize

kızlar 400 lira almış bizim memur
260 lira aslında resmi olarak . gerisi taksi parası falanmış

biz nikah gününü almaya gittiğimiz zaman söyledik düğünün olacağı yeri ve 300 lira para ödendi, kaldı ki aynı semtte olduğu halde

Biz de getiricez Allah kısmet ederse şubatta.
Nikah memuru tanıdık ben kıyarım demiş ama evlendirme dairesine bu durumu nasıl izah edicez bilmiyorum. Merakla bekliyorum bakalım :17:

bizde getiricez ve hiç bi fikrimizde yok buda iyi oldu..mersindede alıyorlrdır kesin..ayak parası ne saçma ya..zaten belediye işlemelrii baya masraf bide memura ..ayrıca dini nikaha da hocaya da sanırım verilıyo tam olarak bilmyrm ama.yani 300 de çok pahalı ya yani cüzzi olsa 100 filnda off sormak lazım belediyeye

Back