• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah Kızlar nikah memurunu düğün salonuna getiren var mı?

2.5 senede bu kadar çok fiyat farkı,söyleyecek söz bulamıyorum...her konuda devlet, milleti soymaya devam ediyor,pesss

aynen öyle bugün moralim o kadar bozulduki bu konuda anlatamam...
bide diyolar nikahsız yaşayanlar çok çok olur tabi rapor almak bile 100 tl tutarsa nikahtada devlet soyar birazda nasılsa evleniyoruz. gelen yoluyo giden yoluyoo senağlama

kızlar devlette böyle bir kural yokki.o nikahı kıyacak memurun insafına kalmış bişey..ne rakamlardan bahsediyorsunuz..ankara atakuledeki 3000 vermiş biz 40 verdik,bizimki nikah değilmi,yada onunki başka özel bişeymi..
resmen nikah memuru cebe indiriyor..vicdan meselesi..mesela bizim nikahımızı bayan kıymıştı ama gün alırken erkek vardı..dediki haftasonu olduğu için ekstra ücret ödeniyor dedi bizde eyvallah dedik zaten mecburuz..neyse bunun için nikahı kıyacak bayanla konuşmaya gittik..ne kadar diye..kadın utandı sıkıldı,ya aslında ben böyle şeyleri sevmiyorum,keşke o arkadaş söylemeseymiş dedi...bizde dedik herkes ne kadar alıyorsa verelim bizde..yanındaki adamda 40 dedi bizde kadına verdik ama kadının resmen rengi attı...insan gibi insanmış yani..
nikah kıymak zaten onun görevi ayrı para diye bişey yok

deniz yıldızı bilgilerin için teşekkür ederim
simaer sanada teşekkürler yani sen 4 ay önceden mi gün aldın sanırım istanbulda oturanlar 3-4 ay önceden gün almalı öylemi
bu arada arkadaşlar deniz yıldızı arkadaşın nikahı dans eğlenceden sonra yani 2 saat sonra kıyılmış sizlerinde mi öyle oldu yani ben ilk girişte dans edilip sonra nikaha geçildiğini biliyordum
sizlerin nasıl oldu anlatırmısınız?

Evet canım 6 haziran için 16 ocakta gün aldık ve o gün full'dü. Normalde önce müzikle çıkış ve dans ardından nikah gerekiyor. ama nikah memuru başvuru sırasına göre düğünleri gezdiği için hemen seninkine yetişemiyor. O yüzden gecikmeli oluyor.Mesaela bizimde düğünümüz 19'da başlayacak (allah kısmet ederse) ama nikah memuru 19:45de gelebileceğini söyledi.Bizde çaresiz tamam dedik.

kızlar devlette böyle bir kural yokki.o nikahı kıyacak memurun insafına kalmış bişey..ne rakamlardan bahsediyorsunuz..ankara atakuledeki 3000 vermiş biz 40 verdik,bizimki nikah değilmi,yada onunki başka özel bişeymi..
resmen nikah memuru cebe indiriyor..vicdan meselesi..mesela bizim nikahımızı bayan kıymıştı ama gün alırken erkek vardı..dediki haftasonu olduğu için ekstra ücret ödeniyor dedi bizde eyvallah dedik zaten mecburuz..neyse bunun için nikahı kıyacak bayanla konuşmaya gittik..ne kadar diye..kadın utandı sıkıldı,ya aslında ben böyle şeyleri sevmiyorum,keşke o arkadaş söylemeseymiş dedi...bizde dedik herkes ne kadar alıyorsa verelim bizde..yanındaki adamda 40 dedi bizde kadına verdik ama kadının resmen rengi attı...insan gibi insanmış yani..

aynen sana katılıyorum canım yaaa...tamamen evlendirme dairesinde çalışanların insiyatifine kalmış bi konu bu... bizde bugün tüm işlemlerimizi hallettik..nikah da salonda olacak saat 21:00'de ve ekstra hiçbir ücret ödemedik. sadece 30 ytl nikah cüzdanı ücreti verdik o kadar...hatta topladığımız tüm evraklar içinde sadece çektirdiğimiz resimlere ücret ödedik...
ne kadar zor işlermiş vallaaa..

iyi hoş diyorsun ama belediyeler sitelerine nikah tarifesi koymuşlar. bunuda nikah memurları yapmadıya :uhm:

arkadaşlar ankarada olupta yakın bir tarihte nikahını salonda yapan varmı aranızda??

Evet canım 6 haziran için 16 ocakta gün aldık ve o gün full'dü. Normalde önce müzikle çıkış ve dans ardından nikah gerekiyor. ama nikah memuru başvuru sırasına göre düğünleri gezdiği için hemen seninkine yetişemiyor. O yüzden gecikmeli oluyor.Mesaela bizimde düğünümüz 19'da başlayacak (allah kısmet ederse) ama nikah memuru 19:45de gelebileceğini söyledi.Bizde çaresiz tamam dedik.

dolu olma konusunda ciddimisin canım yaa benim 19 nisanda ve biz daha gün falan almadık napacazkafamçokkarıştı

valla sana şöyle sölim istanbulda nikah salonunda nikah 430 milyon başka bir yere çağırırsan nikah memurunu 600 tl ye çıkıyor. bende anlam veremiyorum ben 1 ay sonra evleniyorum ve nikah dairesinde olucak düğün yapmıcam 430 tl verdik düşün yani sinir bozucu bir durum:(

nikah dairesinde kıyılacak nikahi için ücretler tamamen belediyelerle alakalı bir durum.
2,5 sene önce bahçelievler evlendirme dairesinde haftasonu nikahı 30 ytl iken, kadıköy evlendirme dairesinde 250 ytl idi.
ve bahçelieler belediyesi akşam 19:00 sonra ne nikah kıyıyordu ne de nikah memuru gönderiyordu. yani 19:00'a kadar evlendin evlendin, yoksa yok.

Canım ben 3.5 sene önce evlendim, düğün yapacağımız yere istedik nikah memurlarını. O zamanın parasıyla 600 TL gibi bir para vermiştik geldikleri için.

yoo hiç öyle abartılı rakamlar değil..
arkadaşlar söylemiş belediyede nikah daha bile pahalı..
evrak işlemleri için 150 vermiştik; bu zaten evlenebilmek için mecburi..
nikah memuru geldi ona da 150 verdik bittti
bu kadar..
kadıköy evlendirme dairesi 20 temmuz 2008 fiyatıdır :)

merhabalar. Ankara-Çankaya için bilgi vereyim. 1 hafta önce belediyeden gün aldık. Nikah 6 Haziran cumartesi öğlen 3'de dışarda olacak. Bunun için belediyeye cüzdan parasi vs de dahil olmak üzere 270 lira verdik. Bir de en son Tema'ya bağış yapmamız istendi. Onun için de 30 lira verdik. Toplam 300 lira ödeyerek çıktık. Eğer nikahı dışarda değil de belediyenin salonunda yaptırıyor olsaydık (Vedat Dalokay) yine aynı ücreti alacaklarmış, sadece adı memur ücreti değil de salon ücreti olacakmış :)

Çankaya belediyesi için;haftasonu 17'den sonra olursa da 320+30 istiyorlarmış.

Nikahtan önce ya da sonra memura ayrıca para verilmeyecekmiş. Sadece nikahtan bir gün önce memur cep telefonundan aranıp teyit alınacakmış.

Tabi bu dediklerim Çankaya belediyesi sınırları içindeki bir salona getirmek isterseniz.

OOO arkadaşlar nedir bu kadar yüksek rakamlar vallahi şok oldum.Şehirden şehire değişebilirde bu denli büyük bir fark olacağı hiç aklıma gelmedi.6 gün önce evlendim,nikah memurunu eğlence yaptığımız bara getirttik ve sadece 100 tl ödedik .

Nikah memuruna bile kazıklanmışız desenize :kızgın:
Ama belki geldikleri mekana göre yada geldikleri saate göre değişiyordur :uhm:
Biz saat akşam 20:00 gibi düğün yaptıracağımız yere getirttik memuru ve 3.5 sene önce tam 600 TL ödedik. Üstelikde gecikti, eşim aradı cepden nerde kaldınız diye :icecream:

yazılan rakamlara şaşırdım.belediyeye başvurduk talebimizi söyledik normalin biraz üstü bir rakam ödemiştik.ve düğün salonuna gelmişti memur.ayrılırken arkadaşım taksi çağırmış parasınıda ödemiş ama jest olsun diye yoksa memurum bir talebi olmamıştı.ama çok konuşan bir memurdu ben masada gülme krizine girirp davetlilere rezil olmuştum.herkese mutluluklar dilerim.

kızlar gecen gün kuzenimle kunuştum onlarında temmuzda düğünleri oda düğün salonuna getircekmiş nikah memuru etimesgut belediyesi için 200-250 ytl falan dedi bir bilgisi olan varmı??

arkadaşlar benimde 14 martta düğünüm var hatta şimdi araştırıyorum bulunduğunuz ilin tüm belediyelerini tek tek araştırın ankaradayım nikah memuru düğün salonuna gelicek ve nikah memuru ücretleri 90 ytl den başlayıp 300 e kadar çıkıyor en uygun belediyeyi buluyosunuz kedi belediyenizden izin aldıktan sonra hepsi geliyor

kızlar gecen gün kuzenimle kunuştum onlarında temmuzda düğünleri oda düğün salonuna getircekmiş nikah memuru etimesgut belediyesi için 200-250 ytl falan dedi bir bilgisi olan varmı??

Canım etimesgut belediyesi cüzdan fiyatı dahil 230 ytl ye geliyor

canım sen hangi belediyeyi araştırıyosun nekadar para istediler benimde düğün 19 nisanda

Back