KIZLAR,NASIL DAVRANMALI VE NE YAPMALIYIM?

Evet ger

onuda bilmiyorum.
bende cok ucarıydım lıse zamanı okuldan kacardım ders calısmazdım evdekılerle cok kavga ettım sıgara ıckım ve erkeklerle konusma durumum olmadı ama evdekılerle cok catıstım amcam hep orta yolu buldu bızımkılerle amcam hep babama anlasamıyosan alıcaksın kızını psıkolga gıdıceksın derdı tavsıyem duzenlı olarak psıkolga gıdın ayrıca tembeldım ama su an muhendısım yanı hepımız hatalar yapıyoruz cunku genctık bılmıyoduk ama ılerde ne olacagınıda bılemezsınız sırtınızı donmeyın bence akıllı cocuga her anne baba bakar onemlı olan zor olanı basarmaktır:)

Kizlar sorun kizim.ben 33 yasindayim.kizim lise ikiye gidiyor.ve artik nasil davranacagimi bilemiyorum.ortaokula giderken,telefonunda erkeklerle ilgili mesajlar gorum.ask mesk...ilk cok tepki verdimmm...ikinciyine gordum,arkadas oldummm...oturdum guzelce konustum.olabilir arkadasin,ama erkek arkadasin olabilir ,yasin daha kucuk.sevgili bulmak icin ,dedim.tabikide hoslanabilirsin,ama o orada kalabilir,dedim.arkadaslariyla sinemaya ,tiyatroya alisverise gonderiyorum.ve diyorum ki,bunu sana guvendigim icin izin veriyorum.guveni mi sarsma annem.babsi alir takar koluna alisverise yemege ,gezmelere goturur.
Ortaokuldayken bir gun okula gittim,okula gelmedigini soylediler.ben sokkk icindeyimmm.baktim kosuyor okula geliyor....telefonunu ver dedim,sinifta dedi,elimi cebineattim,bu nededimmmm....
Eve geldik telefonun sarjini istedim,sarjin ucunu kirdi..beni salak saniyor.hani bazen saf kadinlar oluryaaaa...ve o durumda da kizmadimmm,arkadas gibi konustum.

Aradan uc ay gecti ne karistirdim telini ne takip ettimm.guvenmek istiyorum..bir gun esim aradi.X in facesi varmii.yok dedim.arkadasim uyardi beni dedi.kizin facede abuk subuk seyler paylasiyor dedi...ben sok oldum.bizi kardesini dahi engellemis.bende farkli face hesabindan girdimm.sok oldummm.ruj surmus duaklarini sisirmis,bir erkekte yazmis,yerim o duadklariii..kizimda sen yicen tabi kim yicekkk..kizlarrr bunu yazarkennn oluyorum resmennnnn.tanisaniz hic oyle gorunen bir kiz degilll.ben bunlari gordukce tiksiniyorum ondannnnn.evlat ama mahvoluyorum....

Ve gunlerce kavga..her seyi yasakladimmmmm.bir kac ay surdu bu durum.ve bir gun bir arkadasim geldi.oturuyoruz.kizida kizimla yasit.ayni okuldalar.kizlardan bahsedilince,sevgilisi varmi diye sordu.ben anladim bir sey oldugunu.bir sey mi var (.cunku akli basinda bir kadin orta sona giden bir kiz icin bu soruyu sormaz.) seni sevdigim,kizininda kotu olmasini istemedigim icin sana soyluyorum dedi.ama kalbimin sesini bir duysanizzzz...basimdaki cinlamayiiiii,burnumdaki ve karnimdaki siziyi anlatamammm...benim kizim okulda sizinkinin sinifina giriyor ve sinifta bombosmus,biriyle opusuyormussss......kizlarrr bu kadarini beklemiyordummm.bu kadar degillll...
Ne diyosunnn sennnn,dedimmm.bak dinke dedi,okulda hep erkeklerleee dolaniyor,bir ogretmeni var onunla cok laubaliiiymisss...al kizini konus dedii.o gitti ben yikildim.

Esim geldi,onunlada konustummm.inanirmisiniz cinnet gecirdim resmennnn....ve dovdum kizimiiiiii.gercekten dovdummmm...

Ve aradan iki sene gectiii,simdi gecen gun yazililari zayif gelince,telefonunu aldim.baktimmm.yine yikildimmm.kiz arkadaslariyla oyle igrenc konusmalar.kizlarda oyle. Arkadasi diyor ki gel icelim kanka,bizi kim toplar.valla ben icerken beni xx toplardi.annem duysa s...er....

Kizlarrr oluyorum su anda bunlari yazan benmiyimmmmm...ailem duysa kizimin bunlari yaptigini yiklirlar...biz cok duzgun bir aileyiz...esimin aileside oyleeeeee...dusunun orta ikiye kadar kizimi ve oglumu okula goturup getirdimmm.oglen yemeklerinde yanlarina gittiiimmm.asiri pipirikliyimmmmm..yeme saatelri,uyku saatleriii,her seyyy duzgundur bizim evimizde...kimse basi bos degildir.aksamlari yemege gotururuzzzz.otururken baba canim tatli cekti desin,hadi hep beraber cikiyoruz.der babasi.oglumunda kiziminda bir sey demesi yetiyor,aninda gideriz.oturur plan yapariz hafta sonlari icin.bazen babsiyla telden bile plan yapmis olurlar. Bizi bir gorseniz abla kardes,esimide abisi sanirlarrr...arkadas gibi gezeriz.eve gelir babamla sunu planladik anne der...disaridan her kez der senin kadar cocuklarina duskun birini gormedik....

Ben nasil davranmaliyim.birazdan okuldan gelecekkk..ne yapicam bennnnn...telefonu bende ..sacma sapan resimler cekmis...erkeklerin mesajlariiiii,tvitiirrr,face,bilmedigim bir cok seye uyeeeeeee....offfffffffff

öncelikle belirtiyim çok dini bütün bir insan değilim ve annemde değil. Fakat daha ilkokuldan beri beni günah allah görüyor ayıp vs diye yetiştirdi hep. Aman erkeklere güvenme elini dahi tutmasınlar sonra hep daha fazlasını isterler vs diye. Bunun yanında ne giyimime karıştı ne gezmeme ne makyajıma. Ben mini etekte çok giydim makyajımıda yaptım 18 olunca. Ki daha küçükken bile yapsam bişi demezdi bilirim. Şunuda hep söyledi tabiki olucak erkek arkadaşın olsun dedi hatta hep. Fakat dikatli davran hep arkadaşlarınla kalabalıkken onunla da gez diye. Ve bunları ben ergenlikteyken değil 5. sınıftan itibaren anlattı. Bence anneler kızlarıyla bunları konuşmalı ayıptan günahtan bahsetmeli. Çünkü sadece ayıp yeterli değil bence allahın tüm yaptıklarımızı bilmesi hiçbirşeyin gizli kalmayacağı ve insanların ağır başlı duran kızlara daha çok değer verdiğini bilmeli. Beni annem böyle yetiştirdi ve bende çok etkili oldu. Arladaşlarım hep senin peşindeki kadar çok benim peşimde erkek olsa kesin kötü yola düşerdim yoldan çıkardım diye. Çünkü kimseyle sevgili gibi olmadım. Flörtlerim oldu tabiki ama hep mesafeli. Üniverste de hep dışardan şık ve süslü olduğum için erkekler görüşmek istedi fakat ben yine hep mesafeli oldum. Bu mesafem yüzünden görüşmek istemeyenlerde oldu tabiki :D dışardan bakınca hiç böyle durmuyorsun diyenler oldu :) 2.sınıfta eşimle tanıştım ve oda peşimi bırakmadı okul bitince evlendik. Anlatmak istediğim herşeye karışmak kural koymak bence olmuyor. Serbest bırakıcaksınız böyle önemli ahlaki konularda sadece kurallar koyucaksınız

Ya şu ortaokul çocuğunu okula getirip götürmek nedir hadi o neyse de öğle gelip yemek yedirmek nedir? Biz de böyle veliler görüyoruz okulda yok artık diyoruz. Bir de çocuğun her istediğini yapmakla onla arkadaş olmaya çalışmakla olmuyo bu işler. Yazdıklarınızdan çıkardığım kadarı ile çocuğa ayıp günah yasak tühhh eeer gibi öğretmişsiniz bunları yasak olam şey dikkat çeker. Ve tiksinmek nedir. Sonra ortaya 12 yaşında plan yapıp düşünüp kendi yaşıtı arkadaşlarına tecavüz eden öğrenciler çıkıyo. Haberlerde görmüşsünüzdür. Çünkü hala cinsellik bizim ülkemizde eğitim verilmesi gereken ni konu olarak değil bir tabu yasak günah olarak görülüyor. He günah orası ayrı ama çocuklara öyle anlatırsan ya soğuk ya da tam tersine o konuya çok sıcak insanlar olarak yetişirler.
hiç sizin gibi düşünmüyorum bence ayıp ve günah olmadığı sürece cinsellik aaa normal diye görülür. En azından bu onu 18 ine kadar durdurur. Ondan sonrada aklı başında hareket eder zaten. Ama herşeye günah yasak dememek lazım. Giyime kuşama karışmıcak aileler. Böylece kendine özgüveni olur. Ama erkekler konusunda uyarmalı bence.

Bu hangi şehirde hangi okul acaba... yani evet okul içerisinde ilişkiler olabilir bunlar çok normal de ama okul içerisinde bu kadar ileri ilişkilerin olmasına anlam veremedim... yani idare bunu bir şekilde öğrenir... kızınız her türlü idarenin gözüne batar derse giren öğretmenler kesinlikle anlarlar... yani bizim zamanımızda da vardı böyle kızlar ama bütün okul tanırdı onları... sizin kızınızıda mutlaka tanıyorlardır ve bunca zaman idare tarafından okula çağırılmamanızda garip... bu söylediklerinizin hepsi bir okul içerisinde oluyorsa mutlaka en başından haberiniz olurdu yani... göze batar çünkü dikkat çeker... daha fazla ayrıntıya girmek istemiyorum ama öğretmenlik yapan arkadaşlarım ve akrabalarım var ve hepside lise öğrencilerine ders veriyorlar... malesefki ne öğrenciler var ama bir öğretmen ders verdiği bütün öğrencilerini çok iyi tanır... ne olduklarını ve ne yaptıklarını çok iyi bilir...

Öncelikle size iyi bir psikolog bulmanızı öneririm. dışardan yardım almanız şart gibi duruyor. sadece kızınızın değil, sizin de psikolojik desteğe ihtiyacınız var bence. Üstüne basa basa kızınızdan TİKSİNDİĞİNİZİ söylüyorsunuz. Bu bana çok tuhaf geldi. üstelik dövmüşsünüz de.

Lütfen bir daha kızınıza vurmayın. Şiddet hiç bir sorunu çözmediği gibi, zaten sorunlu bir ergenlik geçiren kızınızın sizden iyice kopmasına, size olan saygısını tamamen kaybetmesine sebep olacaktır.
Bir anne olarak bu tür krizler karşısında öncelikle sizin güçlü ve kontrollü durmanız gerekir ki, çocuk sizi ciddiyetle dinleyip size saygı duysun. Yoksa aranızdaki uçurum iyice açılır...

su donemlerde liaede olupta bunları yapmayan o kadar az kızlar var ki ben hic sasırmadım ama bir anne olarak hayal kırıklıgı yasamanız cok ama cok normal sosyal agların etkisi cok . erkeklerle bu denlı yakın ılıskıler kuran kız cocuklarının bilincaltlarında sevgi aclıgı arsızlıgı oldugunu okumustum bir dergide ne kadar kısıtlasanız da ne yaparsanız yapın ruhunuz duymaz yapar kısıtlayınca bir süre sonra sizden ailesinden de uzaklasır eger bir konusma yapılacaksa esiniz yanş babası yapmalı esinşz butun bunları biliyor mu ben onu merak ettim yaklasımı nasıl ? acilen iyi bir psikologa götürmelisiniz ve kendininizi suclamayın egitim tabiki önemli ama alamayan kabul etmeyen bir cocuk karsısında ne yapabilirsniz en saglıklısı bir uzmanla görüsmek umarım daha kötülerini yasamadan sorunu cöZersiniz

Tek suç çocukta değil... Sizde büyük hatalar var demekki çocuğuda böyle yansıyor... Uzman a gidin yardım alın... Bide çocuğun her istediği yapılmaz.
Evdeki interneti kapattırın telefonu da alın elinden eski telefon verin... Akıllı telefon olmasın... Bu şekilde frenlersiniz ancak
bu sekilde ancak cocugu depresyona sokar ve ailesinden uzaklastırır ben asla katılmıyorum

Kendinizde göremediğiniz, size normal gelen yanlışlarınız var öncelikle..
Aslında gerekeni de söylemiş herkes.
Bazı şeyler normal bu dönem için ama bazı şeyler de fazla evet..
Jinekoloğa değil psikologa gidin.
Çocuğunuza yabancı gibi, uzak davranmayın. O....u laflarına hele hiç girmiyorum.
Sizin çocuğunuz olduğu gerçeği hatalarla değişmiyor.
Ve bence de fedakarlıklarınızı geçmişinizi kendinize saklayın, şahsen ben nefret ederim.

Nice çok abartılı tepkilerin var kendinden örnekler vermen falan çok gereksiz kızından tiksinmen ayrı bi saçmalık insan evladını sevabıyla günahıyla sever kendinle kıyaslayıp ondan tiksinmen senin acilen psikoloğa görünmen gerektiğinin göstergesi.

Kendine gel. Dayakla, kızını aşağılayarak neyi çözeceğini sanıyorsun? Bu ancak onu daha çok felaketlere iter. Kusura bakma bencil olduğunu düşünüyorum jinekoloğa götürmek neyin nesi? Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz? Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz derken onun yaptıklarını normal bulmuyorum ama çözüm onu jinekoloğa götürerek bir hata yaptıysa bunu belgeleyerek onu aşağılayarak mı gelecek?

Yapma Allah aşkına ona sevgiyle yaklaş bugüne kadar veremediğin şeyler varsa bunları ver sevgiyle ver etkileyerek ver iterek değil. Kızına sen annesi olarak bu kadar değer veriyorsan onun kendine, bedenine gereken değeri vermemesi çok normal.

Yani gerçekten sinir bozucu bir tavrın var kızın daha küçük onu şekillendirecek olan sensin daha iyi veya daha kötü olması senin elinde bilmem kaçıncı baskı ama acilen psikoloğa gidin.

Nice cok yanlis davraniyosun. Kizi iyice kendinden nefret ettirip disardaki ortamina aurukluyosun. O kiz 16 yasinda. Ve akli biraz degisik calisiyor. Sen ortaokulda bunu farkettiginde pedagog yardimi almaliydin. Ama ustunu ortmussun sorunun simdi kizini dovuyosun.

Annemle benzer seyler yasadim. Beni lisedeyken artik kimse senle evlenmicek diye korkutuyodu. :) ortaokuldan sonra seni liseye yollamicam diyodu devamli. Kazaninca mecbur yolladi. Beni sevemedi annem o gunlerden sonra hic.

Kizim duzelir mi diyip duruyosun. Elbet duzelicek. Su an fazla sorumsuz caninin istedigini yapan bir ergen. Bu sureci en az hasarla atlatmasi icin ona destek ol.

Ayip yasak gunah kavramlari senin kizini korkutmaz bosuna bunlari kullanma. En azindan bende hic ise yaramiyodu. Yarasaydi zaten boyle olmazdi. Kizin normal kiz arkadaslar edinemiyor bence. Orda bir sorun var. Kiz arkadaslariyla sadece sinemaya gitmek keyif vermiyor ona. Bu uzucu bir sey. Eksiklik.

Onun eksikliklerini tamamlamasina yardimci ol lutfen.

Bakın şimdi cidden uğraşıp yazıyorum

1. Konuya soğukkanlılıkla yaklaşmaya çalışın. Ağlamaktan şişmiş gözlerle kızınızı suçlu psikolojisine sokmayın. Geri teper. Soğuk ve sert olun ama konuşun. Konuşmanızda her insanın genç yaşlarında ilerde pişman olabileceği şeyler yaptığını, bunu anlamanın en doğru yolunun bir psikologla görüşmek olduğunu, kendi hatalarınızı anlamak için de bunun gerekli olduğunu söyleyin.

2. Gördüğünüz mesajlar her neyse cinsellikle ilgili kısımlarını unutun. Yanlış kızınızın ahlaksız, edepsiz bilmemne olmasında falan değil. Tecrübesiz ve çocuk sayılabilecek yaşta kendisine zarar verebilecek ilişkiler içerisinde olma ihtimalinde. Bunu kabul edin. Uzaydan gelmiş gibi bakmasını istemiyorsanız sakın ama sakın içerisinde ahlaksızlık,namus barındıran cümleler kurmayın.

3. Genel konuşun hataları hakkında. Bu yaptıkların bizi üzdü çünkü biz en çok senin mutluluğunu isteriz. Bu yaptıklarını da ya mutsuz olduğun için yapıyorsun, ya da ilerde yaptığın için mutsuz olacaksın. Her hatanda arkandayız ama senin mutluluğun için tekrarlamamanı isteriz diyin.

4. Ağıt yakmayın. Ağıt yakmayın. Ağıt yakmayın. Yuvamız bitti, her şey gitti temalı konuşmalarınıza son verin. Siz bir çocuk yaptınız ve artık tüm sorumluluğu omuzlarınızda. Kızınız hala sizin kızınız, hala en değerli varlığınız. Hissedin ve hissettirin. Hatalar insanlar içindir, en çok da çocuklar için.

5. Telefon karıştırmayın, sürekli sorgulamayın. Kısıtlamalar koyun ve arkadan arkadan izleyin.

6. Sürekli hatasını hatırlatmayın.

7. Haftada 1 kez olacak şekilde psikolojik destek alın. Önce siz, sonra o, sonra beraber.

8.Geçmişinizi, kızınız için yaptığınız fedakarlıklarınızı, ne kadar namuslu olduğunuzu kendinize saklayın. Kızınızı kendinizden soğutmayın.

Bu kadar özendim yazdım, 33 yaşındasınız, artık anne olma zamanınız geldi, anne asıl böyle zamanlarda olunur.

Kızınızın arkasında durun. Yoksa çökecektir.

Su yazdiklarini kaydediyorum bir yere. Ileride hepimize lazim olabolecek ogutler vermissin.

kızınız biyolojik gelisimi süresince hormonları ve arzularıni "hissediyor" iken korkutarak, asagılayarak veya baskılayarak vazgecmesini isterseniz hicbir seyi degistiremezsiniz...
uzaklasma veya kendisini inkar gibi uc noktalara itmis olursunuz.

ona yasayacagı her seyde kendi dengini secmesi ve maalesef toplumumuzda kadının yuklenmek zorunda kaldıgı konuları anlamasını saglayacak sekilde davranmanız gerekiyor,
siz onun cinsel durtulerini "dogal" karsılamaya baslar ancak saygı sınırını korursanız o da kendisinden utanıp icine kapanmak veya tam tersi, sizin reddedeceginizi bildigi icin kendi yontemleri ile tanımaya calısmak yerine, dogallık ile saygıyı yanyana getiren bir kadın olmayı ogrenir...
ancak bunu "tiksinmeyle" yapamayacagınız aşikar,
once kendinizle ilgili sorunları aşıp sonra onun libidosu ve kafası karısık bir ergen olması ile ilgili ne yapacagınızı dusunmeniz, bu donemleri olabildigi kadar sorunsuz gecirmesini saglamak icin bir psikologa goturmeniz iyi olacaktır...

Keskeee.keskee..gun icinde sizinle konustummm.bu siteden.ve tamam kizlar boyle boyle soyluyor.ve dinliycem onlari dedim.kizim geldi.watsaptan sifresini actirdim.kizlar sok icindeyim.sokk.evet abartmisimmm..oncekini.hafif kaldi ogrendiklerimin yaninda.kizim bir cok erkekle beraberr.hic bir yazisma silinmemeis.tum erkeklerle sex konulari.fotograf yollamak.ben onun karnini doyurupbebek gibi yatirirkeno gece ikilerekadar erkeklerle agzima bile alamiyacagim konusmalar.ben bu gun oldum.esimde.esim gittievden.odada agladi agladive gitti.

Bitti bizim hayatimiz.yarin onu muayeneye goturucem.ben bu kadarini beklemiyordum.keske size anlattiklarimkadar olsaydi her sey.bitti gitti.ve sinifin bir coguda boyle konusuyor.kizlar.takip edin cocuklarinizi.ben ona guvendim.ilk tahmin ettigimde,ona guvendigimi soyledim.ve .........

Erkek cocuklar bile daha masum kaldi kizimin yaninda.dusunebilyormusunuz benim ne kadar kotu oldugumu......benim liseyi namusumla bitirdigim,aclikla bitirdigim.yoklukla bitirdigimmm,ayakkabisiz montsuz bitirdigimmm,dayakla bitirdigim okuldannn kizim orospu olarak ciktiiii...ben omerdivenlerde yuruken o bahcede gezerken hic bunlari yasayacagim hayal bile edemezdim.

Esim okuldan alicam dedi.gitsin bu evden dediii.yarin gelince gormiyim onu bu evde dediii.dedi de dediiiiii.ben ona vurmadimmm.dovdun mudiyen kizlarrr,bu sefer vurmadimmm...dayak bile daha durust kaldiiiii...sadce agliyorummm..esimle bizi bir sinava soktu rabbimmm..
Hep bu ayet gelirdi aklima.biz sizi evlatlariniz ve mallarinizla sinariz...ve hepdua ederdim.rabbim cocuklarimi alma benden...ama ne bileyim,ben bunun anlamini olumsandim sadece.amabaska sekildede sinav olunuyormus.
Ooo siz bu kafayla devam ettikçe o kızın evden kaçması yakındır. Muayeneymiş! Siz iyi misiniz allah aşkına?

Keskeee.keskee..gun icinde sizinle konustummm.bu siteden.ve tamam kizlar boyle boyle soyluyor.ve dinliycem onlari dedim.kizim geldi.watsaptan sifresini actirdim.kizlar sok icindeyim.sokk.evet abartmisimmm..oncekini.hafif kaldi ogrendiklerimin yaninda.kizim bir cok erkekle beraberr.hic bir yazisma silinmemeis.tum erkeklerle sex konulari.fotograf yollamak.ben onun karnini doyurupbebek gibi yatirirkeno gece ikilerekadar erkeklerle agzima bile alamiyacagim konusmalar.ben bu gun oldum.esimde.esim gittievden.odada agladi agladive gitti.

Bitti bizim hayatimiz.yarin onu muayeneye goturucem.ben bu kadarini beklemiyordum.keske size anlattiklarimkadar olsaydi her sey.bitti gitti.ve sinifin bir coguda boyle konusuyor.kizlar.takip edin cocuklarinizi.ben ona guvendim.ilk tahmin ettigimde,ona guvendigimi soyledim.ve .........

Erkek cocuklar bile daha masum kaldi kizimin yaninda.dusunebilyormusunuz benim ne kadar kotu oldugumu......benim liseyi namusumla bitirdigim,aclikla bitirdigim.yoklukla bitirdigimmm,ayakkabisiz montsuz bitirdigimmm,dayakla bitirdigim okuldannn kizim orospu olarak ciktiiii...ben omerdivenlerde yuruken o bahcede gezerken hic bunlari yasayacagim hayal bile edemezdim.

Esim okuldan alicam dedi.gitsin bu evden dediii.yarin gelince gormiyim onu bu evde dediii.dedi de dediiiiii.ben ona vurmadimmm.dovdun mudiyen kizlarrr,bu sefer vurmadimmm...dayak bile daha durust kaldiiiii...sadce agliyorummm..esimle bizi bir sinava soktu rabbimmm..
Hep bu ayet gelirdi aklima.biz sizi evlatlariniz ve mallarinizla sinariz...ve hepdua ederdim.rabbim cocuklarimi alma benden...ama ne bileyim,ben bunun anlamini olumsandim sadece.amabaska sekildede sinav olunuyormus.

Muayeneye goturceginize psikologa goturseniz. Ogrenip elinize ne gecicek?

psikologlar hep konuşurlar ve çok uzun süre gidilmesi gerekir, kızınız sıkılır sıkılmaz bilemem terapi yanında destek olarak,kızınıza seveceği ve bırakamayacağı bir iş yada hobi gibi birşey edindirin. o işle uğraşınca ödüllendirin,mümkünse onun tüm enerjisini emecek bir iş olsun ki serseri arkadaşlarınla takılmaya erkekleri düşünmeye, (tabi o işinne gelmediği için öyle görüyordur)sizin sürekli üzülüp sıkılıp kızmanızı görmeye fırsatı olmasın,böylece ergen enerjisi ile geri dönülmez hatalara sebep olmaz.tabi diğer arkadaşların dediği gibi içinde olanla ne yapsanız başa çıkılmaz.

kaç yaşında yahu bu kız ?
ne bilim kimisi normal demiş, bir çözümüm yok ama bende okuldan kaçtım lisedeyken anneminde haberi dahilinde arkadaşımıza filan gittik.
ben türkiye şartlarına göre bence ortalama bir ailede büyüdüm, babam doğum günü partilerine izin verirdi belki ama eve gelin derdi, lise 1 deyken sevgilimle ve arkadaşlarımla eve gelirdik ara ara,
babam dışarıda gezeceğine kapının önüne gelsin derdi gelirdi.
lisedeyken hiç alkol almadım, sigara içmedim.
en büyük kavgaları makyaj yaparak okula gitmeye calıştığımda yapardık abimle.
lise 1 deyken sevgilimden ayrılınca annem benimle cocuk gibi aglamıstı yanı arkadasım gibi değilde arkadaştı annem benimle.
lisedeyken kimseyle öpüşmedim, cinsel içerikli mesajlar göndermedim.
en büyük baskıyı acık giyinmemek için görürdüm, ara ara giydim ara ara giymedim.
şimd 27 yasındayım 1 cocugum var askılıda gıyıyorum yırtık kotta mini elbisede.
yani aşırı değildik
fakat elbetet aşırıları vardı bizim sınıfta mesela lisedeyken biriyle kactı , sözüm ona bakıre olmadıgı için ayrıldı, daha sonra kına gecelerine giden calgıcı cocuklardan bırıne kactı 1.5 sene evlı kaldı ayrıldı. 3. evlılıgınıde 2 sene once yaptı 2 ay surdu. suan bekar ama bırı var hayatında cok guzel bır kız ama adı cıkık herkez bilir yani öğretmenlerle gezdi, içkili okula geldi, gögüs bacak açardı. iyi bir kız belki ama hepsini yaptı . ben onunla ara ara bir cafede bulusuyorum yanı ben degıl arkadas grubumuz.
annem soruyor xx varmıydı?
suanda bır ıs yerınde calısıyorum aynı okuldan mezun olan cocuk soruyor xx sızın sınıftamıydı?

çözüm önerim yok ama kadınında abarttıgını yazaraktan ustune gıtmeyın suanda oda cok saskın cok dogal bence

belkide kızınız sadece yazışmak dışında bişey yapmadı bahsettiğiniz arkadaşlarıyla. sordunuz mu?
yazarak daha cesaretli oluyorlar bu yaşlarda. en ummadığın silik karakter bile klavye başında aslan kesilebiliyor. yoksa sanmıyorum ki bu kadar cesaretli olsun kızınız.
yaşadıklarınız çok zor. ama hangimiz annelerimizi babalarımızı üzecek şeyler yapmadık ki?
biraz sakin olmaya ve mantıklı düşünmeye çalışın lütfen. üzülmeniz kızmanız kırılmanız çok normal ama sakinliğinizi muhafaza etmeye çalışın.
çocuklarınız ve eşinizle güzel günleriniz olur umarım.

Facebook olayı bana da endişe verici geliyor ama bu dönemin ortaokullu kızları böyle, gayet düzgün ölçülü ailelerden gelen kızların profil sayfaları orta yaşlı adamlardan gelen beğeniler, iltifatlarla dolu. Diğer sosyal ağlarda öyle, özellikle ask.fm'i çok uygunsuz buluyorum o yaş grubu için. Anonim iletişim kurma ve videolu cevap gönderme seçeneği olduğu için çok tehlikeli. Sosyal medyayı yasaklamaya kalkan ebeveynlerin asla başarı sağlayamayacağına eminim, ama çocuğun dinlediği birine internette paylaşılan görüntülerin sonsuza kadar kayıt altında kalıp isteyen herkesin eline geçebileceğini, komedi yahut mastürbasyon malzemesi olabileceğini anlattırmaları gerekiyor. Lise zamanlarında hem sosyal medyayı daha iyi kullanmayı öğreniyor, hem de her erkek ilgisinin istenilen tarzda olmadığını anlamaya başlıyor kız çocukları, önemli olan az biraz olgunluk kazanana kadar altından kalkamayacakları hatalar yapmalarını engellemek.

Neyse zaten bunlar sizin için geçmiş konular. Şuanki duruma ise bence çok takılmayın, benim de ebeveynlik konusunda çok çaba harcayan bir ailem vardı, -zaten belli bir eğitim seviyesine sahip ve mental sıkıntılar yaşamayan tüm yeni nesil aileler öyleler-, yüksek puanlarla girilen kaliteli bir anadolu lisesinde okudum, lise 2-3'te bizde içki içerdik, içki içmeyi çok cool bulurduk, dışarı çıktığımızda içkili 'derneklerde' zaman geçirirdik, hatta bir öğlen arası sınıfça votka-vişne yapmışlığımız vardı katılmayan kimse yoktu. Ve gerçekten birbirimizi toparlardık gerektiğinde. Evet salakçaydı ama o zamanlar eğlenceli geliyordu bize. Sonra zaten üniversite sınavlarına hazırlanmaya verdik kendimizi, o arada da biraz büyüdük sanırım, son sınıfça içkili ortamımız mezun olmadan önce sevdiğimiz hocalarımızla birlikte pikniğe gittiğimiz zamandı, orada da kimsenin toparlanmaya ihtiyacı olmamıştı.

Sonuç olarak ne kendimde, ne arkadaşlarımda bir zararını görmedim lise deneyimlerimin, tüm sınıf arkadaşlarım Türkiye'nin gözde devlet okullarına, kaliteli bölümlere girdi. Hiçbirimiz alkolik değiliz, hatta yazarken düşündüm en son aylar önce alkol almışım ben, o da yemeğin yanına eşlik etmesi için bir kadeh birşey.

ne muayenesi ya. yapmayın. kızı iyice zıvanadan çıkaracaksınız.hayatınızda bitmedi. önce terapi sonra o okulu değiştirmek.eşinizde saçmalamasın ne demek gitsin bu evden,okuldan alacağım. öğretmenleriyle görüşeceksiniz. onlarla birlikte bunu çözmeye çalışacaksınız. sonrada başka bir okul araştırın.kızınızada o.. demeyin. 15 yaşında bu kız daha. çocuk. libidosu yüksek olan çocuklardan demekki. böyle çocuklar azda olsa var.
dediğim gibi hayatınız bitmedi,sadece büyük bir sorununuz var. ve bunun çözümüde var. diğer arkadaşlarda yazmış zaten. herkesin ortak noktası terapi. buna hemen başlayın. ailecek

Back