Kizlar ltfn yazimi okuyup bana yorum yazarmisiniz? Okdr doldumki :(

Yavrucum damat adayı şimdiden ayak diretiyor dişli orta yolu yok benim dediğim yer diyor emin misin evlenmek için dertsiz başına dert mi istersin siyah saçlarına ak mı duşsun istersin otur oturduğun yerde kendi ulkende misler gibi alıştığın hayattan da kopma..

Ben ona kac kere söyledim, o kasabali olan yeri yazma diye, kac kere. Kendi kararlarini hep kendi veriyor. Cünkü ileride ne olacagini neolmiyacagini bilirmis, ne gibi zorluklarla karsilasacagimizi vs. Cok sabit fikirli bir insan ve söyle bir düsüncesi daha var, hani ben onun yasadigi yere gitmiyorum, gidemiyorumya cevresinden veya arkadaslarinin gözünde kücük düsüyormus. Yani "kiza bak sehir begenmiyor gibi vb." Hep güclü görünmek istiyor.

Ya kusura bakma ama istanbulu yazcakmış yani zamanında sonra da çaresizim ayakları
Senden fedakarlk yapmanı bekliyor ama o senin için hiç bişeyden ödün vermiyor..bilmiyorum çok sağlam durmuyor bence sevgiliniz çok böylesi aşkın peşinden aman aman gidilcek bi durum yok bi an evvel bi yol bulsun büyükşehire geçsin yoksa yok...

Ne alaka küçük görmekle ya saçmalamış
Söylemesin neden istanbuk derlerse hep orada yaşamak hayalimdi derdi olur bitrrdi millete hesap mı vercek çok saçma

Valla öğretmen maaşıyla istanbulda kirada ev geçindirmek zaten çok zor
Belki ay sonu gelmeyecek belki maaşı sadece kira yol fatura ya gidecek
Ama daha küçük yerlerde öğretmen maaşı daha iyi değerlendirilebiliyor.
Bu yüzden istanbul yazmamasını anlarım. Hem istanbulda zorunlu hizmet bölgesinde çalışacaktı oralar zaten felaket öğrenci profiline sahip yerler. Oturacağı yer de bu semtler olacak ve hayalindeki istanbul ile ilgisi bile olmayabilir oraların.

Kaç senelik öğretmen bilmiyorum ama sınıf öğretmenlerinin puanları maalesef bayağı yüksek olmalı ki şehir merkezine gelsin. O da nerden baksan 6-7 seneyi alır.
Türkiyedeki öğretmenlik sistemini pek bilmediğini düşünüyorum.

Türkiyeye geldiğinde çalışma alanın nedir bilmiyorum ama bence işini ayarla gel çalış tc uyruklu isen eş durumundan o senin yanına gelebilir böylece.
Ama almanyadaki gibi rahat olabilir misin iş konusunda bilemem...
Sizin iş zor görünüyor

sizin isiniz zor gibi gözüküyor. Hakkinizda hayirlisi olsun. anlayabiliyorum sizi.

Cnm tsk ederim. Tayinlik döneminde dogu, ic anadolu ve istanbul olan yerlere puani yetiyordu. Ben yurtdisinda yasadigim icin kasabali olan yerlerde durmam bogulurum gibime geliyor. Tamam esim yanimda olacak ama, yapamam ben. O yüzden istanbula gidip ikimiz fedakarlik yapalim dedim. Cünkü ben onun icin isimden, ailemden, yasadigim yerden onun icin vazgecip gidecektim. Beni dinlemedi tayinini oriya aldirdi. Ailemin trye ztn rizalari yok hele simdi kasabali olan yere hic yok.
Erkek arkadasimi anliyabiliyorum ama ona bende orda calisirm dedim. Evlenince skintida cekecez, mutluda olacaz veya olmicaz, sonucta el ele verdikten sonra herseyi beraber yaptiktan sonra herseyin üstesinden geliriz dedim. Sende dediklerinde haklisin. Istanbulda herkes yasamak zor diyor. Evet sinif ögrt. oldugu icin puani yetmiyor, merkezine gecmesi icin cok puani olmasi lazim bunun 120-130 fln olmasi lazim. Ben burda devlet yerinde asistanlik yapiyorum, trde yasamis olsaydim, yine devlet yerinde, bürolarda veya almanca tecrüman yerlerinde. O yurtdisinda hic yasamak istemiyor. Ben yapamam, zorlanirim diyor. Onun bakis acisindan bakinca evet zor birsey onun icin, kültür farki vs. Eyer gelmis olsaydi bile ilerde basima kalkar, senin yüzünden geldim, ben gidiyorum vs. Bu tür düsüncelerde aklimda o yüzden onu buriya zorla getiremem hakkimda yok buna. Gelmesini cok isterdim ama yok diyorum artik yapamaz buralarda.

Ben istanbuldan küçük bir anadolu şehrine geldim. kocamı çok seviyorum yine olsa yine onunla evlenirim. yalnız buraya alışamıyorum olmuyor. sen bunu kaldırabilecek misin? ben istanbuldan geldim alışamıyorum sen ülke değiştirip alışabilecek misin. Bunu sor kendine.

Sen istanbulun neresinden-neriye geldin tam olarak?

Şu yurtdışını amma büyüttünüz. Bizim tanidiklar gitmek için can attılar. Sırf gidebilmek için akraba evlilikleri yaptılar. Şimdi diyorlar ki aman Türkiye daha iyi. Nedense hem gidiyorlar hem de Türkiye daha iyi diyorlar. Orda çocuk parası var zart zart doguruyorlar para almak için. Facelerde lüks resimleri atıyorlar çocuk parasıyla. İşsizlik parası var varda var. Ondan gidiyorlar hep. Sonra da Türkiye kıymetli oluyor nedense.

Şu yurtdışını amma büyüttünüz. Bizim tanidiklar gitmek için can attılar. Sırf gidebilmek için akraba evlilikleri yaptılar. Şimdi diyorlar ki aman Türkiye daha iyi. Nedense hem gidiyorlar hem de Türkiye daha iyi diyorlar. Orda çocuk parası var zart zart doguruyorlar para almak için. Facelerde lüks resimleri atıyorlar çocuk parasıyla. İşsizlik parası var varda var. Ondan gidiyorlar hep. Sonra da Türkiye kıymetli oluyor nedense.

Alakaya maydanoz.. Küçük mu düşüyor.. Balık baştan kokar. İyi düşünün.. Alıştığınız buyudugunuz yeri bunun için mi birakacaksiniz.. İsteseydi sizi gercekten İstanbulu yazma şansı varken yazardi. Onun da işine gelmiş acikcasi.. Sizi takmıyor bile..Ailenizi dinleyin. Sonra çok büyük pismanliklar yaşarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…