• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kizlar ltfn yazimi okuyup bana yorum yazarmisiniz? Okdr doldumki :(

kelebekx1234

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2015
80
9
88
Merhaba kizlar, aklim cok karisik, lütfen bana yardimci olun, bir akil verin, ne yapiyim, okdr doldumki :(
Cocuklugumdan beri sevdigim birsi var, türkiyede yasiyor - ic anadolu, ayni memleketliyiz. Ben yurtdisinda yasiyorum. Sevdigim o cocuk benimle evlenmek istedigini söyledi. Kendisi sinifögretmeni. Mesleginin yüzünden kasaba/köyde yasamak zorunda. Kendisi 28 yasinda bende 24. Ilk baslarda onun yurtdisinda yasar, yapar, alisir diye umut etmistim. Daha sonra düsündüm almanca ögrenmesi lazim, kültür farki, meslegi, arkadaslari vs. olmaz yapamaz dedim. Kendiside zaten yurtdisini hic istemiyormus, istese bile - yurtdisina geldigi zaman mesleginden istifa etmesi gerekiyormus bunu ne kendisi nede ben istiyorum - sonucta bunun vebalini alamam onuda düsünüyorum. Onun icin gercekten zor bir durum. Benim tr gitmemi istiyor. Benim herzmn trde hayalim büyüksehirlerde ist. izmir vb. gibi yerlerde yasamak vardi - cünkü nasil burda calisiyorsam, oralardada calisirim, iyi bir yasantim/yasantimiz olur diye düsünüyordum.
Tayin dönemi zamani vardi, ozmnlar istanbula tayinini aldirabiliyordu - ama beni dinlemedi, orayi yazmadi. Benim istemedigim kasabali olan yeri yazdi - sebep ise istanbulda yapamazmis maddi sorunu - bende ona calisirim diye söylemistim. Sonucta evlenince her zorluklara, sikintilarla karsilasabiliyoruz. Daha sonra istemedigim o sehire tayinini aldirdi ve gitti. Ailemde beni oriya vermek istemiyorlar, aslinda ailem beni tr hic vermek istemiyor. Sen bilirsin, biz karismayiz deselerde rizalari pek yok. Ben ama ne sevdigimden vazgecebiliyorum nede ailemden ve yasadigim yerden. Sonucta bende burda calisiyorum güzel bir isim var (Devlet yerinde asistanim), rahatim. Her ülke arasindada iyi ve kötü yönleride var. Yurtdisinda calismazsan bile devlet sana para veriyor vs. Hersey para degil ama, yasama sarti vs. ve tabiki aliskanliklarim var. Etraftanda tanidiklar, arkadaslarim fln sen trde yapamazsin, alisamazsin diye diye aklimi karstirdilar iyice. Gercekten yapamazmiyim fln diye bir korku girdi. Ailem seni versek bile iyi yerlerde yasamani istiyoruz diyorlar. Erkek arkadasim simdi bana cok sinirli, sen beni degil sehiri seciyorsun diyor. Bende ona ben istesem bile ailem istemiyor diyorum Ve ona istanbula tayinini aldir, ikimizde fedakarlik yapalim mutlu olalim diyorum, hemide ailemin gönlü olur. Beni basindan dinlemedigi icin (yani ozmn tayin dönemi istanbulu yazmadigi icin) simdi bu kasabali olan yerden nezmn cikacagi hic belli degil, 3 sene mi 5 sene mi hic belli degil. Sen beni anlamiyorsun, cok caresizim diyor. Ne olacagini, ne yapacagimi hic bilmiyorum. Kasabali olan yere gitsem bile orda belkide mutlu olamam, calismicam, sonucta kücük biyer vs. tüm aklima binbirtürlü sorular geliyor. Erkek arkadasim diger taraftan bana baski yapiyor. Beni korkutuyor. Seni vermezlerse, benim burdan nezmn cikacagim hic belli degilse, nezmna kadar beklicez, ne degisecek, hic birsey degismiyecek, caresizim diyor. Simdi ise aramiz acildi kac gündür hic konusmuyoruz. Bende cok caresizim :( günlerdir hic birsey yemiyorum, cok üzülüyorum. Binbir türlü sorular aklimi kemiriyor. Sonucta o ordan cikamiyor, aileminde gönlü yok - buda demek oluyor ki farkli insanlarla evlenmemiz.
Yazimi okuyup ve yorum yazdiginiz icin cok tsk ederim...
 
Benim anlamadığım tek şey niye Trde yapamayasın ordan göçmedin mi sanki, insanlar yurtdışında prenses prens gibi yaşandığını sanıyor galiba. Senin kendi tercihin önemli ama başka insanların bu tip yok yapamazsın edemezsin yorumları öyle komik ki ben izmirliyim ama ailemin tayini nedeniyle uzak illerin ilçelerinde de yaşadım önceden ve hala ölmedim canlıyım.
 
Bura senin vatanın ama ailen orada yol yakınken sevdiğin kişi uzmeden bitir alışkanlıklar asla değişmez boşanmak tan iyidir ayrılman
 
Bence de yapamazsınız Türkiyede..(yazdıklarınizdan belli) Ayni olmuyor.. Bu erkek arkadaşınız için de geçerli.. Aileniz arkadaşlarınız sizi bildiği için söylemiştir.Zamana bırakın.. Ama işiniz zor.Bir tarafın büyük bir fedakarlık yapmasi lazim. Bu fedakarlığın sonunda mutsuz olmak da var .
 
1) Kendisi kaç yıllık öğretmen?
2) Hizmet puanı kaçmış sorar mısın?
3) Bu yeni gittiği yerde 1 yılı mı doldu henüz yoksa yeni mi gitti?
 
Ailenizim sozlerini dikkate alin bence. Allah yardimciniz olsun, sevgi her seyin ustesinden gelemiyor bazen. Sizin durumunuzda, daha cok seven yaparsa yapar fedakarlik ama mutluluk garanti olur mu bilemezsiniz.
 
Alışamazsın, gerçekten alışamazsın, sevgi her şeyin çözümü değil.
Attan inip eşeğe binme, kimse için Türkiye'ye yerleşme, millet can atıyor buradan kurtulmaya.
 
Srn tr de yapamazsin.o da almanyada yapamaz.Bence herkes hakli.Orta yol yok şu anda cunku tayini ist aldiramiyor simdilik.....her çiçek kendi toprağinda kalmali
Kesinlikle katılıyorum.
Bir bahar çiçeğini karlı toprağa ekerseniz ne olur? O çiçek solar ve ölür.
O yüzden anne babanızı dinleyin, onların onay vermediği evlilik yolunda gitmiyor, yapmayın.
 
Valla zor isiniz ,yurt disindasin aliskanliklar var tamam seviyorsunuz ama gercekten sevmek bazen yetmiyor iste:110:o gelse tutunamazsa orda diyecek senin yuzunden meslegimi biraktim olmiyacak,sen gitsen simdiden yasayacaklarini yazmissin,yapamiyacaksin:KK12:en iyisi artik bi karar ver onada sanada yazik,yipratmayin birbirinizi bitmesi sanki daha hayirli olur gibime geliyor benim,yinede sen bilirsin iyi dusun..
 
Yani sanki türkiye çağdışı geri kalmış bi yer de burada yapazsın diyorlar ,
Sizin aksinize düşünüyorum aslında istanbulda yapamazsınız.avrupanın en zengin şehirlerinden birinde bi süre yaşamış yaşamış bir istanbullu olarak söylüyorum bence sizin memleketler çok sıkıcı buradaki hayata adapte olmak kolay olmayabilir.
Bizim Kasabalar size daha rahat gelir :)
 
Siz ailenizi bırakmayı onlardan uzak kalmayı bile göze alıp başka bir ülkeye yerlesiyorsunuz. Ama karşınız da ki kişi hem evlenmek istiyor hemde birlikte yaşayacağınız yere kendisi karar veriyor sizinde istekleriniz olduğu halde. Sonra da beni değil sehiri seciyorsun diyor. Karşılıklı fedakarlık şart. Evlenirsiniz 4,5 yıl sonra yeniden tayin zamanı gelir esiniz olduğu halde yine sizin isteğinizi hiçe sayıp başka bir yere yerleşir boyle devam eder.

Ailenizi dinleyin.
 
Ya hu herkes her yere alışamaz. Bunu anlamayacak bir şey yok. Ben İstanbul'da doğdum büyüdüm. Memleketime gidiyorum Karadeniz havası mis gibi suyu tertemiz ama olmuyor sıkılıyorum. Oraya gidersen ölürsün dememişler zaten.
İnsanların alışkanlıkları var. Bunu anlamak çok zor olmasa gerek. Belli bir yaşam standardı var. Ben sinemaya gitmeyi çok severim. Memleketime her tür film gelmiyor. Kitap almak isterim kitapçı yok. Çalışmak istiyorum iş yok. Evde oturursam daralıyorum. Bir cafeye gidip oturmak isterim e yok. Ne yapayım saksı gibi evde mi oturayım? Herkesin yapısı farklı. Sen yaparsın o yapamaz. Ben yapamam. En basiti denizi olmayan yerde bile duramam. Benim hayatta ki en büyük deprasanım deniz kokusu.
Belli bir yaşam tarzın varsa alışamazsın arkadaşım. Sonuç olarak orada doğmuş ve büyümüşsün. Sadece sevgi yeterli olmuyor evlilik için. Sevdiğin adam keşke biraz daha ikinizin yerine düşünseydi, bu ikinizin kararı olmalıydı. Ortak yer olabilirdi. İzmir yazabilirdi mesela, Kocaeli yakın orayı yazabilirdi.
 
Mesele Türkiye Almanya çağdaşlık çağdısılık meselesi değil.. yani mesele aileden uzağa başka bir ortama gitmek..bir bayanın evlendikten sonra ailesine çok ihtiyacı oluyor doğup büyüdüğün yeri bırakıp gitmek zor hele evlendikten sonra işin heyecanı geçince iyice birilerini arar olursun yalnızlık hissediyor insan.. Ama eşinize çok güveniyorsanız ona birşey diyemem.. Çok zor bir seçim..vazgeçmekte zor aklınızda hep acabalar kalacak acaba çok mu Mutlu olurduk.. Ama karşınızdaki kişi tayinini sizin istediğiniz yere aldırma şansı olduğu halde aldırmadı büyük bencillik yaptı şimdi beklemenizin sorumlusu da o boşuna suçlu aramasın..bu ancak sizin verebileceğiniz bir karar. İnsanoğlu herşeye alışıyor yalnızlığa kimsesiZliğe eşinin aileye düşkünlüğüne her şeye ama değer mi asıl mesele bu umarım doğru karar verirsiniz..
 
Back
X