ben nasıl anladım acaba...B ne ya iki konu okudum ikisi de birbirinden bozuk imla hataları dolu anlamadım)
Doğru söylüyosun sanırım..bekleyip görelim ben esime 5 yıldır hep dedim zaten simdi böyle bir durum olusursa demek daha dogru sanırım...
Oda senin sorunun :)ben nasıl anladım acaba...
anlamayan sensin amaOda senin sorunun :)
Anlamasam da rahatım canım biraz kafam ağrıdıanlamayan sensin ama
Konu sahibi de zaten yakın. Yerden ev tutulmasını istiyorKadın sokakta mı Kalsın buyutmüş çocukları kimse sahip çıkmasın yarın birgün seninde başına gelir eşi de yok zaten merhamet edin hoşlanmadığınız Davranışları uygun bir dille söyleyin herşeyi kafanıza takmayın insan yükü herkese ağır gelir yakın yerden ev bulun düzgünce Konuşmak işi kolaylaştırır
Bence esinizle KV bin olmadığı uygun bi zamanda ciddi ciddi konusun ve ağız birliği yapın. Kv te de bunu açık açık söyleyin yoksa aman kırılmasın ayıp olmasın diye üzülen siz olursunuz
sanirim siz haklisiniz daha öncede kv istemedigini belirtmis ise artik diyecek birsey yok demek oluyorki kv duymazliga geliyor herhalde vakti zamani gelince konusulsunEvet fakat zaten daha önce böyle birşey istemediğini belirtmiş kaç defa. Şimdi ortada konu yokken açarsa eşi inada da bindirebilir bence.
Ben 5 yıllık evliyim..2 aylık gelinkken kp kanserdi vefat etti..
kaynım o zaman lise talebesiydi..2 sene önce askere gitmeden evvel kız kaçırdı kız kaynanama akraba...kız kaynanamla koyde kalıyo kaynım askerde haziranda dönecek..kız kasabada oturmak istiyo köyde kalmak istemiyo..
görümcem eltimin dügününden sonra o donem bana anneme ayrı ev tutarız kardeşim askerden gelince kasabaya gelcekmişler dedi..ne ona ne sana nede bana yük olmasın biz konustuk dedi annemede burdan ev tutarız oturur rahat rahat dedi...bende kabul ettim ev tutmayı kv ye..bu arada kayınvalidem genç 50 yaşında...
gecen bir kere telefonda tartismamız olmustu ne istiyosun yanina gelelim berabermi yasayalim demisti..bende sen onları geçicen anne demistim senin kızınla yanındaki gelinin o zaman anlaşmış banada dediler bende tamam dedim diye söyledim..
bu pazar günü kasbaya gelmişler akrabaların arabasiyla..eltim ablasında oda iki akşamdır bendeydi kizina gitti şimdi..
.korkum şu hep lafı falanca burdamı oturuyo eltisi nerse oturuyo acaba kaynansı dul onda kalıyo yok filanca dul şunda kalıyoya getiriyo dünden beri...
akşam eşim kahveye çıkmak istedi izin vermedim annen burda nereye otur konuşun dedim...yarin döncek dedim..yok oğlu kahveye gitsinmişte..
annemlere misafir kız gelmişti kardesimin üniden arkadaşi banada sende istersen git ben evde yalnız kalırim yabancimıyım diyo...
sanki hani o misafir değil evin sahibi gibi sanki zemin hazırlıyo kaynım gelince bize yerlesmek icin..kac kere esime dedim olmaz diye.
herşeye laf sokuyo hemen kaynanam..dün Ev telefonu faturasını odedik mesela ordan annemler 2 dk mesafe gelirde dünürüne uğramaz hiç kv de..bende masus aradım geliyoruz dedim..kızlar pardüsesini çıkartmadan oturdu ya dakikalarca...hiç birşey içmedi falan.
.annemlerdeki misafir kıza ee sen nasıl dönücen niye sorgulamalar bi imalar..
.bende saçimı boyamak istiyodum kardesime carşıdan boya alalim mı boyasana saçımı dedim..
ordan annemlerin yanında bana eşine sordun mu demez mi...sanki yanindaki gelini soruyo da..
ona ses çıkaramıyo..benim esim pasif beni savunmuyo..eltimin esi annesine karsi koruyo karısını Koruyo hatta hanım köylüye çıkardılar adını karısı çok serbest diye...
anlayacağınız boyle biri kaynanam...ben onla asla yapamam..eşimde sessiz birsey diyemeyenlerden..esini ezdiren erkeklerden...ben çok direniyorum ya haziranda kaynım askerden geldikten sonra ev açtıklarinda kaynanam bizde kalmak isterse off düşüncesi bile kötü...
bugün gitti bizden evine döncek aksama esimle bu konuyu konussam mi sizce sert bir dille..ne yapmalıyım Ne demeliyim esime..
eşim biraz olsun hayır demeyi bilse..benden yana olsa..görümce ve eltim ev hanımı ben çalışan bayanım..benim başıma atmaya çalışıyolar sanırım..acilen akla ihtiyacım var...
Özet: Kizlar cep telefonundan giriyorum işteyim ondan hızlı yazdım...ozet şu kaynim askerde eltim köyde kv ile yasıyo..askerden gelince ev tutacaklarmış kasabada...kayınvalidemede ev tutucaz guya ama o bize kapak atmaya çalışıyo ima ediyo hep...eşim pasif benim hep söyledim ben bakmam diye calisiyorum...herseye laf sokan karisan biri..daha dün sac boyama karistı kocana sordun mu diye...annemlerdeki misafir kıza sorgulama yapıyo nasıl gidicen evine diye...hep laf sokma hep imalar..bu aksam konusmalimiyim esimle sizce...
Zaten benim korkumda o esimi pasife alıp istedigini yaptırirsa diye..tek evladı o degil ki..hem köyde evi var suan oturduğu..görumceyle konustum bugun telefonda kv geldimi diye sordum geldi dedi...pazara gitmişler eltimle..ev işini sordum gorumce ayni fikirde ayri ev tutariz kalır diyo...su an beklemedeyim bakalım zaman ne gösterecek...arkadaşlarin dedigi gibi zamani gelince yine tepkimi veririm..ikili durumlarda esime ima ediyorum zaten bir sen evladi degilsin diye..hem ikimizde çalişiyoruz diye...benimde bununla alakalı bır konum vardı.. beraber yasıyoruz eşimin annesiyle, iyi bir insan oldugu halde, olmuyor, yanı düzenin değişiyor,eşinle ilişkin değişiyor, hep bir resmiyet, ne kadar ıyı olsada farkında olmadan bıle karısabılıyor ve bu da malesef zamanla ınsanı yoruyor.. umarım boyle bısey yazamazsınız.. ben zor gunler yasıyorum, sırf beraber yasamaktan, eşinizle erkenden konusun ben cok gec kaldım...
Şöyle ki kaynanamın babaannesi ile eltimin dedesini babası hala dayı çocuklariymiş..bende anlamadim kac yıldır pek içlerine girmek niyetinde degilim..O değil de kaynınızın kaçırdığı kız nasıl oluyor de kaynananızın akrabası oluyor? Resmen adama akrabasını kaçırmış. Böyle bir durumu nasıl kabul edilebilir??? Siz zaten nasıl bir ailede yaşıyosunuz anlamadım.
Aynen tam düsüncem bu...herseye laf sokuyo deli ediyo..Konu sahibi de zaten yakın. Yerden ev tutulmasını istiyor
Aynı evde yaşamayı istememek sokağa atmak değil ki
Öle olsa ben kaynanamla aynı evde aşayacagıma kendimi sokağa atarım daha iyi
Kadın da ev tutulmasından yana ama imaları duyunca eşini falan kandırın evine yerleşir diye korkuyor ki bence haklı olarak
yuhhh moruk mu bu kadarıda biraz fazla beeBen bizim yaslilarimizin kafa yapisini anlayamiyorum. Mis gibi huzurevi var. Ye,ic,yat,beleş...
Ne kadar meraklilar cocuklariyla yasamaya. Hani oyle uyumlu,genclere zorluk cikarmayacak turden olsalar neyse. Bildigin hayattan zevk almayi bilmeyen,ota b.ka kizan mendebur moruklar hepsi..
Zorla oglanlarinin evine atarlar kendilerini.. Ya kendileri ya gelinleri rezillik cikarir,birbirlerinin a.zina ederler. Adi da 'oglumla yasiyorum' olur...
Yaw oglunun evinde dertten olecegine,bakimevinde bakimsizliktan öl bence.
eee sen neden cat cat cvp vermiyosun kocan benim sacıma karısmazKizlar cep telefonundan giriyorum işteyim ondan hızlı yazdım...ozet şu kaynim askerde eltim köyde kv ile yasıyo..askerden gelince ev tutacaklarmış kasabada...kayınvalidemede ev tutucaz guya ama o bize kapak atmaya çalışıyo ima ediyo hep...eşim pasif benim hep söyledim ben bakmam diye calisiyorum...herseye laf sokan karisan biri..daha dün sac boyama karistı kocana sordun mu diye...annemlerdeki misafir kıza sorgulama yapıyo nasıl gidicen evine diye...hep laf sokma hep imalar..bu aksam konusmalimiyim esimle sizce...
eee sana bu lafı dedi de sende o kaynananı merdivenlerden atmadın haa aferin daha cok laf duyarsın esinden bekmele her lafa atlıycak savuncak sen kendini savun o anda neden hemen oglun evlenmis seni ilgilendirmez demedin sana mı sorucaktı demedin yada onun yaptıgı ille bi sürü hata vardır vur yüzüneElden ayaktan düşkun hasta falan olsakendi isini yapamaz olsa amenna...zamanında beni istemedi düğüne haftalar kala ertelemeyi bile düşündü..ben esimden once sozlendim ayrildim esimden saklamadim esimde gidip söylemis annesine o nu hep söyleyip duruyodu...2 yıl evvel evimi tasırken annemjn yanindada demez mi..ogluma dedim sozlenip ayrildığını kimseler duymasın köyde evde mi kaldın derler yoksa sana diye bana laf sokuyo durup duruken hemde mesela..hic bir seye katilmadı hem maddi hem manevi...ne yuzle gelmek ister ama demi..insanda bir haysiyet olur..
gencsizn anladıkta sende yaşlancak morukkkkk olucan o zaman allah sana yardımcı olsunMendebur moruklar ne kadar ççirkin bir tabir..
millet abisinin kızını alıyo sende uzak akrabaysa bisey yokO değil de kaynınızın kaçırdığı kız nasıl oluyor de kaynananızın akrabası oluyor? Resmen adama akrabasını kaçırmış. Böyle bir durumu nasıl kabul edilebilir??? Siz zaten nasıl bir ailede yaşıyosunuz anlamadım.