Kv dügün altınlarım

Yorumlara bakınca inanamıyorum.
Yok altınları da vermemiş, yok ev almayacak, yok yaptırdığı evi kesin size vermeyecek, yok üzerine yatacaklar vs.
İnsanların tanımadıkları ve iki cümleden fazla bilgi sahibi olmadıkları insanlar hakkında bu kadar net yargılara ulaşıp notlarını vermeleri cidden çık garip.

Neyse konuya gelince, kayınvaliden cidden çok ayıp etmiş. Ama ben olsam verirdim. Kv için değil kp için.

Hem bir de şöyle düşünün, kp de ne kadar mahcup olmuştur karısının öyle yapmasına. Kaldı ki seti isterse daha da mahcup olacak. Bir de kv öyle yaptığı için vermezseniz kendinizi onun yerine koyun. Yüzünü kızartıp gelininden borç istiyor, ama alamıyor. Cidden kötü olmalı.

Dünya malı dünyada kalıyor. Emin olun hiç değmez.
aahh ahhhh sende dünyadan bir habersin...kp ile kv danışıklı dönüş yaptıysa ? neyin mahcupluğu ??
altın ve paralar verilmez. bitti. yarın çocuğunuza bir şey olsa para lazım olsa kv kp niz sizin gibi zort diye çıkartır mı sanıyorsunuz ? altınlarını verir mi kv niz sanıyorsunuz ?
banka kredisi alsınlar. bol bol veriyorlar.almayanı da dövüyorlar..

aahh ahhhh sende dünyadan bir habersin...kp ile kv danışıklı dönüş yaptıysa ? neyin mahcupluğu ??
altın ve paralar verilmez. bitti. yarın çocuğunuza bir şey olsa para lazım olsa kv kp niz sizin gibi zort diye çıkartır mı sanıyorsunuz ? altınlarını verir mi kv niz sanıyorsunuz ?
Benimkiler verirdi, çok da kendilerinden fedakarlık yaptılar maddi olarak. Ben de onlara verirdim.
Sizin görüşünüz tabi saygı duyuyorum ama herkes aynı değil.

Birikiminizden bahsetmeyin yoksa parayı verirsiniz ama yine bir sıkışıklık yaşarlarsa setiniz tekrar gündeme gelir:)) ben olsam setimi verebilirdim bozdurup zarar edecek olan onlar. Birde ev tapusu falan diyenler olmuş taş çatlasın 20 binliralık takı verildi diye kim kime evini tapusuyla verir. Oturun yapılan evde kira vermekten iyidir zaten 3-5 yılda kiraya vereceğiniz parayı biriktirebilirsiniz

Yanlis anlamayin sozum sizinle veya ailenizle alakali degil ama şu durumu sıkısık ama dugun yapmaya calisanlara ayar oluyorum. Durumun yoksa yapma ertele. Sonra gelinin altinlarini aliyosun. Ben cok sacma buluyorum artik. Benim kayinbabamda ayni simdi cok sıkıştı dugun yapacaklar neyle krediyle krediyi nasil odicekler artik hic bilmiyorum. Bana artik mantiksiz geliyor. Kiraz mevsimindeki gibi birgun hayal etmistim hep bende.
Konu sahibesi sende birkere laf agizdan cikmis kp isterse verirsin ama kv.isterse verme tabi bu benim sahsi fikrm

Merhaba kk güzelleri
2 buçuk yıllık evli 8 aylık hamileyim genel anlamda mutlu bi evliligim var.
Sorunum şu eşimin ailesi 6 aylık gelinken bize ev yapacakları sebebiyle dügün bileziklerimi istediler geri ödeyecegiz diyerek bende verdim.
Kendi kendime geri almıyayım diye düşünüydum hatta sonuçta evi bize yapıyolar diye.Neyse bende sadece setim kaldı.
Bu ara maddi anlamda sıkıştılar kaynımın dügünü olucak bu yıl üstüne eşimin dedesinin hastalıgı kprin onla ilgilendigi için doğru dürüst çalışamaması falan sıkıntıları telefnda bana anlatrken kp bizde burdayz baba aklında olsun dedim sagol kızım şimdilk yetmeye çalışyrz flan dedi en son kaynımın nişan işleri için fikir almak için aradı arkadan kvdenin bagrıntısı geldi o setini bize versn snra ona yaparz falan diye kpde daha sıkışmadk o kadar istemyrm ben flan diye sustrmaya çalıştı ama hala yırtınarak ben istiyorum versin diye bagrınıyo bn zaten dügn zamanı sıkışıklar diye kendimce vermeyi düşünüyorum kprn eninde sonunda geri verecegine güveniyrm çünkü ama böle kv görgüszce davranınca veresim falan kalmadı çok rahatsz oldum her şeyi sölemenin bi usulü var sonuçta sizce isterlerse kvnin densizligi takmayıp versemmi yoksa vermesemmi? :/
Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.. ☺

Verme. Onlara senden her şeyi isteyebilecekleri yüzü de verme

madem kayinpederine laf kondurmuorsun konu acmanin anlami nedir? setini vermege ztn gönüllüsün. kvden tavirlarinda alismisin ztn. yarin öbürgünde evin tapusunu vermediler altinlarim gitti diye konu acarsan sasirmam
Ne kadar sorunlu bi konuşma tarzın var senin arkadaşım görende seti senin boynundan alıyorum sanıcak. İnsan gibi fikir sorduk yazdın uzatıp seviye düşürme çabanı anlamadım. Toz kondurmamalk bi durum yok derdm kp degil zaten altının istenmeside degil kvnin isteme 'tavrı' dedigm gibi herşeyn bi usulü var.

Yanlız şunu anlamadım bazıları kız seti verecek diye dövecek :) bu ne kin nefret yahu kadının ailesini tanımıyoruz ev yapmışlar o kadarcık altınla yapılmaz kendilerine ev alsa altın +kredi olacaktı bazı gerçekleri kinlerinizle kapatmayin
☺ agzına sağlık fazla agresif yazanlar olmasa daha iyi olacak ama çok yaralı var böle konulardan şaşırmıyorum ☺

Ee konu sahibi de fikir soracakmış gibi konu açmış. Ama aslında seti vermeyi kafasına koymuş. Kim bence verme dese "ama şöyle ama böyle" diye aklama çabasına giriyor.
Seti zaten verebilirdm kvnin isteme tavrından sonra rahatsz olp kararsz kaldım daha iyi anlaşılabilmek içinde aile içi durumları aktarmaya çalışıyrm o kadar.

Arkadaşların yazdıklarını okuyamadim fakat önce şunu sormak istiyorum daha önce takıları aldıklarında ev yapmak için o ev yapılmaya başlandı mi yoksa hala beklemede misiniz. Eğer yapilmaya baslanmadi ise vermeyin 2 senede o takıların dönüşü olmadiysa 20 senede setinde dönüşü olmaz.
Yapıldı içi kaldı canım. Yapılmamş olsa vermeyi düşünmezdim hiç.

Hayatımda böyle görgüsüzlük görmedim.
Yahu madem durumları yok gelinin takı setine kadar düştüler ertelensin biraz düğün yani bu nedir?
Takı seti bu adı üstünde bilezik olur çeyrek altın olur anlarım da 5bine alınan şeyi bin liraya satıp zarar edecekler böyle bi enayilik olabilir mi?
Bi kere laf agzdan çıknca ertelemek olmazmış bende erteleyn zorlanmayn demiştm .

Set istenir miymiş hiç?Hadi borç para istenir filan ama takı setinin istenmesi oldukça tuhaf.İnsanın aklına gelmez be o seti istemek.
Sanırım ilk alındığında geleceğe dair planı o zamanlar yapmış kv.ilerde diğer oğlum evlendiğinde alırım gelinden diğer geline takarım diye bir düşünce içine girmiş anladigim kadarıyla.. Ayıp denen birşey var yahu hiç mi usül adap bilmiyolar.Ben olsam asla vermezdim çünkü kaynım evlenecek diye neden ben kendimden ödün vereyim,babamin oğlu mu o? Bi zahmet evlenmeyiversin cebinde parası yoksa..
Eşimin ailesini kendi ailemden ayırmam ama kvnin tavrını öz annemde yapsa rahatsz olurdm. Kv o düşüncelere girmiş olabilir böle konularda densiz davranşları var malesef benide o rahatsz ediyo

sen iyi misin ? altın para vs. ne veriyorsun neden verdin ? neden vermek istiyorsun. sana ne kaynının dügününüden.adam olmuş evlenmek kız dürtcek parasını da sen mi vericen ? kaynın boş gezenin boş kalfasımı yok mu parası? madem parası yoktu 1 sene daha beklesinler senin altınlarını mı kalmışlar..
nefret ediyorum paraya altına göz dikenden. vereni de hiç anlamıyorum. yarın öbürgün o altınlar paralar sizlerin garantisi. çocuklarına kalırdı.
verme.
Kaynımın dügününden babane diyemem oda kardeşm gibi çalıştı birikm yaptı ama dügün yapmak ev kurmak zor bilirsnzki. Normalde bana kalmazdı ama kprin babası hastalanınca kprin işleri aksadı çalışamadı halada öle ertelemekte olmazmış ayıp oolurmş bi şekilde yapılacak illa yani. Geri vermek üzere istiyolar zatn ama kvnin isteyişi beni gerdi

Valla zort diye☺bulur buluşturur verir bizimkiler öle bi durumda haklarını yiyemem.

Birikiminizden bahsetmeyin yoksa parayı verirsiniz ama yine bir sıkışıklık yaşarlarsa setiniz tekrar gündeme gelir:)) ben olsam setimi verebilirdim bozdurup zarar edecek olan onlar. Birde ev tapusu falan diyenler olmuş taş çatlasın 20 binliralık takı verildi diye kim kime evini tapusuyla verir. Oturun yapılan evde kira vermekten iyidir zaten 3-5 yılda kiraya vereceğiniz parayı biriktirebilirsiniz
Herşeyi bilmesinler doğru ☺ tapuyla verilecek canım miras gibi düşün şimdiden vericekler diger kardeşleri içinde var yerler onlarda evlendkçe inşaatı tamamlanp verilck.

Yanlis anlamayin sozum sizinle veya ailenizle alakali degil ama şu durumu sıkısık ama dugun yapmaya calisanlara ayar oluyorum. Durumun yoksa yapma ertele. Sonra gelinin altinlarini aliyosun. Ben cok sacma buluyorum artik. Benim kayinbabamda ayni simdi cok sıkıştı dugun yapacaklar neyle krediyle krediyi nasil odicekler artik hic bilmiyorum. Bana artik mantiksiz geliyor. Kiraz mevsimindeki gibi birgun hayal etmistim hep bende.
Konu sahibesi sende birkere laf agizdan cikmis kp isterse verirsin ama kv.isterse verme tabi bu benim sahsi fikrm
Sagol düşüncen için canım ilk zaman konuldgnda böle bi sıkışıklık yoktu snra eşimn dedesnin hastalıgı falan işler bozuldu bende ertelemelerini zorlanmamalarını söledm ama laf agızdan çıktı bi kere ayıp olr dediler. Bizimkilerin hiç krediylede işleride olmaz faiz olayı var diye bi şekilde işin içinden çıkarlar inşallah.

Merhaba kk güzelleri
Sorunum şu eşimin ailesi 6 aylık gelinken bize ev yapacakları sebebiyle dügün bileziklerimi istediler geri ödeyecegiz diyerek bende verdim.
Kendi kendime geri almıyayım diye düşünüydum hatta sonuçta evi bize yapıyolar diye.Neyse bende sadece setim kaldı.
Bu ara maddi anlamda sıkıştılar kaynımın dügünü olucak bu yıl üstüne eşimin dedesinin hastalıgı kprin onla ilgilendigi için doğru dürüst çalışamaması falan sıkıntıları telefnda bana anlatrken kp bizde burdayz baba aklında olsun dedim sagol kızım şimdilk yetmeye çalışyrz flan dedi en son kaynımın nişan işleri için fikir almak için aradı arkadan kvdenin bagrıntısı geldi o setini bize versn snra ona yaparz falan diye kpde daha sıkışmadk o kadar istemyrm ben flan diye sustrmaya çalıştı ama hala yırtınarak ben istiyorum versin diye bagrınıyo bn zaten dügn zamanı sıkışıklar diye kendimce vermeyi düşünüyorum kprn eninde sonunda geri verecegine güveniyrm çünkü ama böle kv görgüszce davranınca veresim falan kalmadı çok rahatsz oldum her şeyi sölemenin bi usulü var sonuçta sizce isterlerse kvnin densizligi takmayıp versemmi yoksa vermesemmi? :/

Merhaba kk güzelleri
sakın elinde kötü zamanlar için birşeyler bulunsun hiç mi kendini düşünmüyorsun. elden istenmiyor. kv kp sen eşinle iyiysen iyiler bi kötü ol o verdiklerin gelir mi bilmiyorum yinede sen bilirsin

Bozdurcaklar anladgm kadaryla bnden alıp ona vermek çok abes olur
seti senden alıp bozdurmalarıda çok abes ama imkanınız varsa biraz yardımcı olun der insan seti göndersin ne demek
pahalı bi setmi canm acaba aynısından eltine yapmak zor geldiği için seninkini yoketmeyemi çalışıyolar
hani buna aldık ona almazsak olmaz en iyisi büyük gelininkinide geri alalımda haksızlık olmasın diye düşünüyo belki kv
bence setini verme ama maddi olarak yardımcı ol tabiki kendi ailem gibi görüyorum diyosun evde yapmışlar size sende elinden geleni yap kv nin tavrını boşver kp in hatırına yap bence

Back
X