Kv dügün altınlarım

Ahh be canım bu kadar iyi niyetli olunmaz kii?!! Bir de birikimini vermeyi düşünüyosun aferin sana..
5 KURUŞA BİLE MUHTAÇ OLSALAR, O TAVIRDAN SONRA BEN OLSAM ASLA VERMEZDİM..
Herşeyin bir yolu yordamı var, o ne öyle tlfn görüşmesine bağrılarak altın mı istenir??
Çok sinir oldum kayınvalidene..

Aynen öle canım genelde insanlar yaralı bu konudan ama çok şükür ben kpre güveniyorum işleri iyiken bana kızı gibi harçlık verir telefnm bozulr alır aileme karşı sıkışrlarsa bana söle diye söler hep onun ihtiyacı varkn yüz çevirmek içime sinmiyo kvyi görmezden gelmek iyi olucak gibi olmadı bi laf çarpayım kvdeye içimde kalmasın ☺

Şimdi set gibi şeyler hediye ve manevi değeri olmalıdır. Hani gidip sen begenmissen diyorum. Annem bana düğünde takmam için inci bir kolye ve küpe aldı. Maddi bir değeri fazla yok. Benim tarzım değil çok fazla. Bir daha takacagimi hiç sanmıyorum. Ama manevi değeri var. Gözüm gibi saklıyorum. Bişey olacak kaybolacak vs diye odum kopuyor.

Biz evlendikten sonra borçlarımız sebebiyle altınları bozdurduk. Mesela ailemden gelen bilezikleri bozdurdum diye çok üzüldüm. Ama hani çeyrekler, tamlar vs onlar zaten bozdurulmak icin. Ama diger taki mahiyetinde ki altınlarin bence manevi değeri maddi değerinin yanında daha büyük. Hani altınları bozdurup ev icin taksite girmek yine bir derece. Çünkü dersin ki bunlar ailemden bana hatıra ben bunlar ile kendime ev aldım. Falan filan.

Neyse sen anladın benim bakış acısını. O sebeple sana önerim set yerine borç para vermen. Ama çok abartma. Hepsini verme mesela. Çünkü hamilesin kendini ve çocuğunu düşün. Bir miktar destek ol kayınpedere için rahat eder hem.

Gelinin çeyrek altınına bile göz koyar bunlar.
Vermem ben olsam, ne vericem eşimin kardeşi elin kızıyla evlenecek diye kendi setimi.
Koca adam evlenmeyi biliyorsa kendi düğününü yapmasını bilsin, bana mı düştü tasası?
Vermeyin tabii ki, kvnin istiyorum ben istiyorum versiiiğğn diye görgüsüz çığırmaları üstüne çeyrek altının kurdelesini bile vermezdim.
Setini verme, nakit para ya da çeyrek şeklinde kp'ye destek ol olacaksan, o set bir daha gelmez.

Yanlız şunu anlamadım bazıları kız seti verecek diye dövecek :) bu ne kin nefret yahu kadının ailesini tanımıyoruz ev yapmışlar o kadarcık altınla yapılmaz kendilerine ev alsa altın +kredi olacaktı bazı gerçekleri kinlerinizle kapatmayin

Yanlız şunu anlamadım bazıları kız seti verecek diye dövecek :) bu ne kin nefret yahu kadının ailesini tanımıyoruz ev yapmışlar o kadarcık altınla yapılmaz kendilerine ev alsa altın +kredi olacaktı bazı gerçekleri kinlerinizle kapatmayin
Ee konu sahibi de fikir soracakmış gibi konu açmış. Ama aslında seti vermeyi kafasına koymuş. Kim bence verme dese "ama şöyle ama böyle" diye aklama çabasına giriyor.

Ee konu sahibi de fikir soracakmış gibi konu açmış. Ama aslında seti vermeyi kafasına koymuş. Kim bence verme dese "ama şöyle ama böyle" diye aklama çabasına giriyor.
Evet o konuda haklısın ama millet neredeyse tapu ve ev için foto isteyecek ☺

Nie istiyor senden alıp öbür geline takıcak.. valla vermezdim giden gelmezz

Merhaba kk güzelleri
2 buçuk yıllık evli 8 aylık hamileyim genel anlamda mutlu bi evliligim var.
Sorunum şu eşimin ailesi 6 aylık gelinken bize ev yapacakları sebebiyle dügün bileziklerimi istediler geri ödeyecegiz diyerek bende verdim.
Kendi kendime geri almıyayım diye düşünüydum hatta sonuçta evi bize yapıyolar diye.Neyse bende sadece setim kaldı.
Bu ara maddi anlamda sıkıştılar kaynımın dügünü olucak bu yıl üstüne eşimin dedesinin hastalıgı kprin onla ilgilendigi için doğru dürüst çalışamaması falan sıkıntıları telefnda bana anlatrken kp bizde burdayz baba aklında olsun dedim sagol kızım şimdilk yetmeye çalışyrz flan dedi en son kaynımın nişan işleri için fikir almak için aradı arkadan kvdenin bagrıntısı geldi o setini bize versn snra ona yaparz falan diye kpde daha sıkışmadk o kadar istemyrm ben flan diye sustrmaya çalıştı ama hala yırtınarak ben istiyorum versin diye bagrınıyo bn zaten dügn zamanı sıkışıklar diye kendimce vermeyi düşünüyorum kprn eninde sonunda geri verecegine güveniyrm çünkü ama böle kv görgüszce davranınca veresim falan kalmadı çok rahatsz oldum her şeyi sölemenin bi usulü var sonuçta sizce isterlerse kvnin densizligi takmayıp versemmi yoksa vermesemmi? :/
Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.. ☺
Arkadaşların yazdıklarını okuyamadim fakat önce şunu sormak istiyorum daha önce takıları aldıklarında ev yapmak için o ev yapılmaya başlandı mi yoksa hala beklemede misiniz. Eğer yapilmaya baslanmadi ise vermeyin 2 senede o takıların dönüşü olmadiysa 20 senede setinde dönüşü olmaz.

Merhaba kk güzelleri
Sorunum şu eşimin ailesi 6 aylık gelinken bize ev yapacakları sebebiyle dügün bileziklerimi istediler geri ödeyecegiz diyerek bende verdim.
Kendi kendime geri almıyayım diye düşünüydum hatta sonuçta evi bize yapıyolar diye.Neyse bende sadece setim kaldı.
Bu ara maddi anlamda sıkıştılar kaynımın dügünü olucak bu yıl üstüne eşimin dedesinin hastalıgı kprin onla ilgilendigi için doğru dürüst çalışamaması falan sıkıntıları telefnda bana anlatrken kp bizde burdayz baba aklında olsun dedim sagol kızım şimdilk yetmeye çalışyrz flan dedi en son kaynımın nişan işleri için fikir almak için aradı arkadan kvdenin bagrıntısı geldi o setini bize versn snra ona yaparz falan diye kpde daha sıkışmadk o kadar istemyrm ben flan diye sustrmaya çalıştı ama hala yırtınarak ben istiyorum versin diye bagrınıyo bn zaten dügn zamanı sıkışıklar diye kendimce vermeyi düşünüyorum kprn eninde sonunda geri verecegine güveniyrm çünkü ama böle kv görgüszce davranınca veresim falan kalmadı çok rahatsz oldum her şeyi sölemenin bi usulü var sonuçta sizce isterlerse kvnin densizligi takmayıp versemmi yoksa vermesemmi? :/
Benim eski kv de de biz daha balayında iken çok sıkısıp takıları istemişti
Ben vermek istemedim , eski eşim de ailem zorda kalmıs demişti , babam da parayla mutluluk olmaz ver gtsın demişti , vermiştim

Birlac ay gecınce yine sıkısmıstu kadıncagız
Snr seti istedi , onu da verdim .çok ii niyetliydim ya:)))

Snr elimde bi alyansım kalmıstı,
En son oğlunu da geri verdim kendisine ve boşandım

Tabi boşanmaya sebep bunlar değildi de
SİZİN SETİNİZE Mİ GÜVENMİŞLER Bİ O MU KALMIS

GİDEN ŞEY ASLA GERİ GELMEZ
VERMEYİN DERİM BEN

Arkadaşların yazdıklarını okuyamadim fakat önce şunu sormak istiyorum daha önce takıları aldıklarında ev yapmak için o ev yapılmaya başlandı mi yoksa hala beklemede misiniz. Eğer yapilmaya baslanmadi ise vermeyin 2 senede o takıların dönüşü olmadiysa 20 senede setinde dönüşü olmaz.
Evet ev ne durumda ben de bunu merak ettim:)

Hayatımda böyle görgüsüzlük görmedim.
Yahu madem durumları yok gelinin takı setine kadar düştüler ertelensin biraz düğün yani bu nedir?
Takı seti bu adı üstünde bilezik olur çeyrek altın olur anlarım da 5bine alınan şeyi bin liraya satıp zarar edecekler böyle bi enayilik olabilir mi?

Set istenir miymiş hiç?Hadi borç para istenir filan ama takı setinin istenmesi oldukça tuhaf.İnsanın aklına gelmez be o seti istemek.
Sanırım ilk alındığında geleceğe dair planı o zamanlar yapmış kv.ilerde diğer oğlum evlendiğinde alırım gelinden diğer geline takarım diye bir düşünce içine girmiş anladigim kadarıyla.. Ayıp denen birşey var yahu hiç mi usül adap bilmiyolar.Ben olsam asla vermezdim çünkü kaynım evlenecek diye neden ben kendimden ödün vereyim,babamin oğlu mu o? Bi zahmet evlenmeyiversin cebinde parası yoksa..

Yorumlara bakınca inanamıyorum.
Yok altınları da vermemiş, yok ev almayacak, yok yaptırdığı evi kesin size vermeyecek, yok üzerine yatacaklar vs.
İnsanların tanımadıkları ve iki cümleden fazla bilgi sahibi olmadıkları insanlar hakkında bu kadar net yargılara ulaşıp notlarını vermeleri cidden çık garip.

Neyse konuya gelince, kayınvaliden cidden çok ayıp etmiş. Ama ben olsam verirdim. Kv için değil kp için.

Hem bir de şöyle düşünün, kp de ne kadar mahcup olmuştur karısının öyle yapmasına. Kaldı ki seti isterse daha da mahcup olacak. Bir de kv öyle yaptığı için vermezseniz kendinizi onun yerine koyun. Yüzünü kızartıp gelininden borç istiyor, ama alamıyor. Cidden kötü olmalı.

Dünya malı dünyada kalıyor. Emin olun hiç değmez.

Merhaba kk güzelleri
sen iyi misin ? altın para vs. ne veriyorsun neden verdin ? neden vermek istiyorsun. sana ne kaynının dügününüden.adam olmuş evlenmek kız dürtcek parasını da sen mi vericen ? kaynın boş gezenin boş kalfasımı yok mu parası? madem parası yoktu 1 sene daha beklesinler senin altınlarını mı kalmışlar..
nefret ediyorum paraya altına göz dikenden. vereni de hiç anlamıyorum. yarın öbürgün o altınlar paralar sizlerin garantisi. çocuklarına kalırdı.
verme.

Back
X