- 26 Eylül 2023
- 2.259
- 3.033
- 48
- 27
o zaman bu adama hiç çocuk yapmaAilesi işin içindeyse benim değerim yok malesef onlar daha öncelikli
Kendim için yapmak istiyorum aslında :) malum sevmeye değer biri yok çevredeo
o zaman bu adama hiç çocuk yapma
Zaten onlar için istemiyorum ben kendim için istiyorum eşim de aynı şekilde. Onları dinlesek en başta isterdik. Ama ister istemez şu baskılar insanı üzüyorBaşkasına göre çocuk mu yapılır hem doğurup hem nasıl para getireceksiniz başkalarını mutlu etmeyi değilde kendinizi düşünün gerçekten daha güzel bir hayat yaşarsınız
Bence net çizgi çizin ailelere bu istekle olacak bişey değil bana böyle konuşsalar ben kızarımZaten onlar için istemiyorum ben kendim için istiyorum eşim de aynı şekilde. Onları dinlesek en başta isterdik. Ama ister istemez şu baskılar insanı üzüyor
İnşallah bir sağlık sıkıntıniz yoktur istediğiniz zaman vakti saati geldiğinde olur. Bunu ailelerinizin anlayışsızligi için söyledim yanlış anlamayin lütfen. Bir yakınım senelerdir tedavi görüyor çünkü çocuk için. Onlara da neler neler deniyor ne doktorlar tavsiye ediliyor bir bilseniz. Ama milletin ağzı torba değil...Zaten onlar için istemiyorum ben kendim için istiyorum eşim de aynı şekilde. Onları dinlesek en başta isterdik. Ama ister istemez şu baskılar insanı üzüyor
Teşekkür ederim inşallah sağolun zaten bende ameliyat falan oldum geçmişte ama şuan sadece polikistik over sendromu var kilo vermem lazım çok şükür başka sıkıntım yok. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallahİnşallah bir sağlık sıkıntıniz yoktur istediğiniz zaman vakti saati geldiğinde olur. Bunu ailelerinizin anlayışsızligi için söyledim yanlış anlamayin lütfen. Bir yakınım senelerdir tedavi görüyor çünkü çocuk için. Onlara da neler neler deniyor ne doktorlar tavsiye ediliyor bir bilseniz. Ama milletin ağzı torba değil...
Anneme kızıyorum zaten ama anlamıyor. Eşimin ailesine de kizicam yaparsalar artıkBence net çizgi çizin ailelere bu istekle olacak bişey değil bana böyle konuşsalar ben kızarım
Burada sizin ve eşinizin yani ikinizinde istemesi önemli.Taraflardan biri istemezse olmaz bu iş.Siz istemiyorsanız bitmiştir.Eşinizin düşüncesi ne bu arada?Kaynananız sizden para mı istiyor?Öyle bir durum varsa eşiniz annesine birsey demiyor mu?Kızlar ben bir yıllık evliyim son beş altı aydır çocuk düşünüyoruz ama şuanda yeni bir işe başladım ve çok yoğun çalışıyorum iki vasıta ile işe gidiyorum hatta. Şimdi benim derdim şu ki ; kayınvalidem, görümcem, annem, babam benden çocuk bekliyor. Kaynanam arada dua ediyor olsun diye. Görümcem eşime bile sormuş bir sıkıntı mı var diye. Babam zaten çok istiyor . Annem ise en çok baskı yapan kişi diyebilirim. Sürekli dua ediyor sonra neden olmuyor diye soruyor sıkıntı sende mi eşinde mi diyor . Zaten akrabaları tahmin edersiniz aynı şekilde sorup duruyolar Allah'tan yakın değiliz sadece anneme sormak ile yetiniyolar.
Yengem anneme torunu göstermediği için annem bana onun inadına bir an önce seninde olsun diyip duruyor.
Kaynanam eve para getirmemi istiyor çünkü eşim ve beni fakir görüyor kirada oturduğumuz için. Hem para isteyip hem torun istiyor.
Eltimin hemen çocuğu oldu ama benden kaç yaş büyük biri .
Şimdi ben bu insanlarla nasıl baş edeceğim gerçekten bunaldım ya. Daha 30 yaşında bile değilim.
Evliliğin başında ikimizde istemedik ama şuan istiyoruz o da istiyor tek sıkıntı ailelerin baskısı yani onlar karışmasa daha iyi olacakBurada sizin ve eşinizin yani ikinizinde istemesi önemli.Taraflardan biri istemezse olmaz bu iş.Siz istemiyorsanız bitmiştir.Eşinizin düşüncesi ne bu arada?
Ailenizle siz konuşun gerekirse biraz sert olsun çizgi çekin.Yengenize hava için çocuk yapmayacağınızı belirtin.Kv ile de eşiniz konuşsun.Hem para istiyorsun hem çocuk tarzında.Qnnesine karışmaması gerektiğini net biçimde anlatsın.Kaynanayla para konusu dediniz sizden para mı istiyor?Evliliğin başında ikimizde istemedik ama şuan istiyoruz o da istiyor tek sıkıntı ailelerin baskısı yani onlar karışmasa daha iyi olacak
Öyle yapicam teşekkür ederim. Hayır kaynanam bizden para istemiyor ama kendisi çok yokluk çekmiş sözde o yüzden biz zorda kalmayalım istiyor çok saçma bir şekilde sürekli para konusunu açıyor konuşurken artık hastalık derecesinde bu durumu ben anlamadım. Hep aman paranıza dikkat edin tarzında öğütler verirAilenizle siz konuşun gerekirse biraz sert olsun çizgi çekin.Yengenize hava için çocuk yapmayacağınızı belirtin.Kv ile de eşiniz konuşsun.Hem para istiyorsun hem çocuk tarzında.Qnnesine karışmaması gerektiğini net biçimde anlatsın.Kaynanayla para konusu dediniz sizden para mı istiyor?
O zaman kv'yi sallamayın duymazlıktan gelin.Sizden o konuda beklentisi yoksa tamam anne diyin.Siz cvp vermeyin bence.Siz cvp verirseniz bu eşinizle problem yaşamanıza sebep olur.Eşinizle konuşun eşiniz annesiyle konuşsun.Öyle yapicam teşekkür ederim. Hayır kaynanam bizden para istemiyor ama kendisi çok yokluk çekmiş sözde o yüzden biz zorda kalmayalım istiyor çok saçma bir şekilde sürekli para konusunu açıyor konuşurken artık hastalık derecesinde bu durumu ben anlamadım. Hep aman paranıza dikkat edin tarzında öğütler verir
Deyin ki kim bize önce ev alırsa ozaman çocuk yaparım ( ironidir) kimse sizin çocuk işinize karismaya hakkı yok. Bı yatak odası kalmisti karismadiklari. Kulağınızı tikayin keyfinize bakın bu işler öyle birilerinin baskısı ile olacak şeyler degilKızlar ben bir yıllık evliyim son beş altı aydır çocuk düşünüyoruz ama şuanda yeni bir işe başladım ve çok yoğun çalışıyorum iki vasıta ile işe gidiyorum hatta. Şimdi benim derdim şu ki ; kayınvalidem, görümcem, annem, babam benden çocuk bekliyor. Kaynanam arada dua ediyor olsun diye. Görümcem eşime bile sormuş bir sıkıntı mı var diye. Babam zaten çok istiyor . Annem ise en çok baskı yapan kişi diyebilirim. Sürekli dua ediyor sonra neden olmuyor diye soruyor sıkıntı sende mi eşinde mi diyor . Zaten akrabaları tahmin edersiniz aynı şekilde sorup duruyolar Allah'tan yakın değiliz sadece anneme sormak ile yetiniyolar.
Yengem anneme torunu göstermediği için annem bana onun inadına bir an önce seninde olsun diyip duruyor.
Kaynanam eve para getirmemi istiyor çünkü eşim ve beni fakir görüyor kirada oturduğumuz için. Hem para isteyip hem torun istiyor.
Şimdi ben bu insanlarla nasıl baş edeceğim gerçekten bunaldım ya. Daha 30 yaşında bile değilim.
E onlar sizin mahreminize saygı duymuyorlar o ne olacak. Eşinize bunu böyle anlatabilirsiniz mesela. Bu konunun bu haddi hududu var. Özel birşey sonuctaOnlar hemen olayı büyütür kavga çıkar diye diyemiyorum eşim hayatta demez çok saygı duyuyor onlara
En az 22grdan bileziklerim hazırsa ona göre yapacam ee biliyorsunuz çocuk hep masraf diye söyle hemen bırakırlarAnneme kızıyorum zaten ama anlamıyor. Eşimin ailesine de kizicam yaparsalar artık
Hepsine tek bir cevap "ben ne zaman istersem", sakın ola sırf onlar istiyor diye birşey yapmayın, hazırsanız, olur elbet ayrıca daha 1 yıllık evlisin, dur daha ne sorunu, dr lar sorun olarak görmek için en az 2 yıl diyor. Ayrıca çalışmakta istiyorsanız önce kendinizi hazırlayın işinize yakın bir eve geçin mesela, herşey oturduktan sonra çocuk.Kızlar ben bir yıllık evliyim son beş altı aydır çocuk düşünüyoruz ama şuanda yeni bir işe başladım ve çok yoğun çalışıyorum iki vasıta ile işe gidiyorum hatta. Şimdi benim derdim şu ki ; kayınvalidem, görümcem, annem, babam benden çocuk bekliyor. Kaynanam arada dua ediyor olsun diye. Görümcem eşime bile sormuş bir sıkıntı mı var diye. Babam zaten çok istiyor . Annem ise en çok baskı yapan kişi diyebilirim. Sürekli dua ediyor sonra neden olmuyor diye soruyor sıkıntı sende mi eşinde mi diyor . Zaten akrabaları tahmin edersiniz aynı şekilde sorup duruyolar Allah'tan yakın değiliz sadece anneme sormak ile yetiniyolar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?