• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar kendimi çok baskı altında hissediyorum?

aşırı terbiyesizlik bu kimseye sormam. kendinizi ekonomik ve psikolojik olarak hazır hissediyorsanız yaparsınız. sanki çok önemi var koştur koştur çocuk yapmanın. 1 yıllık evlilik. ben olsam açık açık konuşurum. illa sorun mu olması gerekiyor çocuk yapmıyorsanız kafaya bak
Kendi annemi tersliyorum zaten ama eşimin ailesine bişey diyemiyorum malesef
He benimkininde terslesemde aynı şeyler devam ediyor

Canım eşime ne söylersem soyliyim o ailesini çok seviyor saygı duyuyor. Ailesi alyansi bile en yüksek ayardan aldırmak istedi Allah korusun ilerde sıkıntıya girersek bozduralim diye. çok eski kafa insanlar tabiki dediklerini yapmadım ama sözde bizi düşünüyor gibi davranıp maddi açıdan özellikle çok karışıyor yedigimize ictigimize bile. Kadına cevap versem eşimi karşıma almış olucam çok alıngan pireyi deve yapan insanlar
İşin çok zor o zaman canım eğer eşin destek değilse yalnızsın demektir kendimden biliyorum o yüzden annesine bağlı olan erkekler evliliklerinde denge kuramıyorlar o zaman kaynana de ki tamam anne çocuk yapıcam ama ben çocuktan sonra çalışamam bize maddi destekde bulunursan yapıcam de bak bakalım nişana çocuk yap diyecek mi 😃 yediğine içtiğine de karışıyor demişsin bunun içinde anne biz yemekleri sizde yesek olur mu para toplamak istiyoruz de 😂 o zaman bidaha bişey demez bence

Ya bunların soyu tükenir diye bekliyorum ama daha da artıyor herhalde. Ne kadar benciller. Her şeyin zamanı vardır. Evlilikte yaşadığınız sıkıntıyı, stresi siz ve eşiniz haricinde hiç kimse anlayamaz. Ve en büyük terbiyesizlik çocuk olmayınca sizde veya eşinizde bir sorun, sıkıntı aramaları yani illa ki biriniz de tuhaflık vardır aksi halde çocuksuz olmaz kafasındalar ne kadar çirkin bi düşünce.

Ya bunların soyu tükenir diye bekliyorum ama daha da artıyor herhalde. Ne kadar benciller. Her şeyin zamanı vardır. Evlilikte yaşadığınız sıkıntıyı, stresi siz ve eşiniz haricinde hiç kimse anlayamaz. Ve en büyük terbiyesizlik çocuk olmayınca sizde veya eşinizde bir sorun, sıkıntı aramaları yani illa ki biriniz de tuhaflık vardır aksi halde çocuksuz olmaz kafasındalar ne kadar çirkin bi düşünce.
Ay bı huzur vermedilerki

5yıl banada aynı şekilde sordular en son dayanamayıp çok istiyorsanız siz yapın biz sevelim dedim sinir oluyorum böyle insanlara sizene yani ağızlarının paylarını vermediğin sürece devam eder bu durum.
5yılın sonunda çocuk yaptım ve inanırmısın ne zaman çocuk yapacaksın diye soran kimseden bir gram yardım almadım hepsi yok oldu nedense. Milletin çenesi kapansın diyede istemediğin halde çocuk yapma sakın

Kızlar ben bir yıllık evliyim son beş altı aydır çocuk düşünüyoruz ama şuanda yeni bir işe başladım ve çok yoğun çalışıyorum iki vasıta ile işe gidiyorum hatta. Şimdi benim derdim şu ki ; kayınvalidem, görümcem, annem, babam benden çocuk bekliyor. Kaynanam arada dua ediyor olsun diye. Görümcem eşime bile sormuş bir sıkıntı mı var diye. Babam zaten çok istiyor . Annem ise en çok baskı yapan kişi diyebilirim. Sürekli dua ediyor sonra neden olmuyor diye soruyor sıkıntı sende mi eşinde mi diyor . Zaten akrabaları tahmin edersiniz aynı şekilde sorup duruyolar Allah'tan yakın değiliz sadece anneme sormak ile yetiniyolar.
Yengem anneme torunu göstermediği için annem bana onun inadına bir an önce seninde olsun diyip duruyor.
Kaynanam eve para getirmemi istiyor çünkü eşim ve beni fakir görüyor kirada oturduğumuz için. Hem para isteyip hem torun istiyor.
Eltimin hemen çocuğu oldu ama benden kaç yaş büyük biri .
Şimdi ben bu insanlarla nasıl baş edeceğim gerçekten bunaldım ya. Daha 30 yaşında bile değilim.
Kaynanan görümcen annen baban ve diğerleri,onlara ne sizin çocuğunuzdan,sizin hayatınız değil mi niye baskı altında hissediyorsunuz ne isterseniz onu yaşayın

İşin çok zor o zaman canım eğer eşin destek değilse yalnızsın demektir kendimden biliyorum o yüzden annesine bağlı olan erkekler evliliklerinde denge kuramıyorlar o zaman kaynana de ki tamam anne çocuk yapıcam ama ben çocuktan sonra çalışamam bize maddi destekde bulunursan yapıcam de bak bakalım nişana çocuk yap diyecek mi 😃 yediğine içtiğine de karışıyor demişsin bunun içinde anne biz yemekleri sizde yesek olur mu para toplamak istiyoruz de 😂 o zaman bidaha bişey demez bence
Ya malesef eşim sadece annesine değil tüm ailesine aşırı bağlı biri ve hep ailesi hep haklıdır doğrudur. Bu yüzünü nişanlıyken gördüm öncesine bana çok bağlı olduğunu söylüyordu. Ailesi uzakta yaşıyor o yüzden şuan çok sıkıntı olmuyor onlar gelmediği sürece ya da biz gitmedigimiz sürece ama ailesini gördü mü beni unutan biri. He eve para getireyim istiyor kadın oğluşu rahat etsin diye ama lafa geldi mi fakirler de çocuk büyütüyor diyor

5yıl banada aynı şekilde sordular en son dayanamayıp çok istiyorsanız siz yapın biz sevelim dedim sinir oluyorum böyle insanlara sizene yani ağızlarının paylarını vermediğin sürece devam eder bu durum.
5yılın sonunda çocuk yaptım ve inanırmısın ne zaman çocuk yapacaksın diye soran kimseden bir gram yardım almadım hepsi yok oldu nedense. Milletin çenesi kapansın diyede istemediğin halde çocuk yapma sakın
Yok istiyorum zaten ama karışsınlarda istemiyorum

Kaynananızın çalışmanızı istemesi de garip yahu onları ne ilgilendirir ki
Oğlu rahat etsin diye işte bizi fakir gördüğü için. Tamam tek maaş yetmiyor ama ben zaten bunun bilincinde olan biriyim zaten çalışmak için okudum onlara ne oluyor

Oğlu rahat etsin diye işte bizi fakir gördüğü için. Tamam tek maaş yetmiyor ama ben zaten bunun bilincinde olan biriyim zaten çalışmak için okudum onlara ne oluyor
Belki de çalışmazsın yani kendi keyfiniz,eşiniz çalışır azla yetinirsiniz,insanlar herşeye yorum yapma hakkını nerden buluyorlarsa

Belki de çalışmazsın yani kendi keyfiniz,eşiniz çalışır azla yetinirsiniz,insanlar herşeye yorum yapma hakkını nerden buluyorlarsa
Onlara göre keyfi çalışmamak gibi bişey yokki kadını mecbur görüyorlar hâlbuki kendi kızı da ev hanımı. Ama kadının oğulları çok değerli. Zaten o istiyor diye çalışmıyorum ama sözde bizi düşünüyor

Back