- 19 Mart 2010
- 21.479
- 15.166
- 498
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
ee o zaman rahatsızsa para vermesin ve ilişkiyi bitirsin çocuk değil ki bu kız.
ama bitirmiyosa da sürekli bu konuları açarsa o bitirmeden nişanlısı bitirecek gibi görünüyor. ben bu konuda onu uyarmak istedim
kimse kaldırmaz bence bu konuların bu kadar gündeme gelmesini.
ben de evliyim hiç bir zaman ne nişanlıyken, ne sevgiliyken, ne evlilikte paranın lafı dahi geçmedi , kimde varsa o verir bu kadar basit
ne demek bu onu verdim bunu verdim
konu sahibi kusura bakmasın ama hayat bu değil bana ayıp geliyor böyle şeyler
işte bu cümlen özetliyor her şeyi aslında
bu düşüncen çok yanlış bana göre ben sadece açık yüreklilikle uyarıyorum, kimse hele bir erkek asla bu konuların böyle konuşulmasına dayanamaz
sen ne yapsam diye düşünürken bir bakarsın atmış bile nişanı
mesele para değil desen de mesele para, ben hiç paramız olmadığı bir dönemde bile eşimin çok istediği saçma birşeyi zorla aldırmıştım. çünkü mutluluğu önemli
sen para bende ve seni baskılayacağım , madem para benden çıkıyor zevk amaçlı şeyler alamazsın mesajı veriyorsun çok yanlış bu sanki sen onu paranla satın alıyormuşsun onun özgürlüğünü kısıtlıyormuşsun imajı veriyor
erkekler böyle şeylere gelmez sonunda sen üzülrsün arkadaşım
eğer gerçekten bu kişiyle evlenmek istiyorsan bence bu konuyu sonsuza kadar kapat
bence adamlık parayla olmuyorayıp olan bir adamın, annesinin pazar parasını nişanlısına verdirmesidir
ben yine söylüyorum para vermekten rahatsız olduğumu hiç bir zaman söylemedim sizin kendi anneniz babanız istediğinde vermez misiniz verirsiniz olduğu ölçüde bende öyle yaptım onlar annem babam olacak canım ciğerim olacak dedim ama beni canı ciğeri gibi görmediklerini anlayınca üzülüyorum o kadar evet gayet ayıp bu konuları konuşmak ama hem yetim hem öksüz birinede anlayış göstermemek kucak açmamak daha ayıp bana göre insan biraz düşünür bu kız tek başına hala nasıl mücadele veriyo diye ama millet kendi derdinde hiç çaba yok benim gösterdiğim çabanın çeyreği yok bi alışmışlar durumumuz yok diye ama çabanda yok ki kardeşim biraz çaba istiyorum ya parada istemiyorum karşına al konuş kızım böyle böyle diye nişandan önce sormucan ozaman ne istiyon diye yapamıyacağın belli kızım durumumuz bu bi küçük altın aldık onu takacaz bende kabulüm sizin güzel yüreğiniz sağ olsun diyecem ama alay eder gibi ne istiyorsun deniliyor sonra durumumuz yok deniliyor
bence adamlık parayla olmuyor
ben buna samimiyet derim , kimde varsa o verir ne var ki bunda
konu sahibi kabul edemiyorsa bunu o zaman atsın nişanı bu kadar basit
ama nişanı atmak istemiyor sadece yaptıklarını sürekli gündeme getirip yönetmek istiyor
bana göre aşkta sevgide bu tip yarışlara yer yok
ama herkesin kendi düşüncesi
ben yine söylüyorum para vermekten rahatsız olduğumu hiç bir zaman söylemedim sizin kendi anneniz babanız istediğinde vermez misiniz verirsiniz olduğu ölçüde bende öyle yaptım onlar annem babam olacak canım ciğerim olacak dedim ama beni canı ciğeri gibi görmediklerini anlayınca üzülüyorum o kadar evet gayet ayıp bu konuları konuşmak ama hem yetim hem öksüz birinede anlayış göstermemek kucak açmamak daha ayıp bana göre insan biraz düşünür bu kız tek başına hala nasıl mücadele veriyo diye ama millet kendi derdinde hiç çaba yok benim gösterdiğim çabanın çeyreği yok bi alışmışlar durumumuz yok diye ama çabanda yok ki kardeşim biraz çaba istiyorum ya parada istemiyorum karşına al konuş kızım böyle böyle diye nişandan önce sormucan ozaman ne istiyon diye yapamıyacağın belli kızım durumumuz bu bi küçük altın aldık onu takacaz bende kabulüm sizin güzel yüreğiniz sağ olsun diyecem ama alay eder gibi ne istiyorsun deniliyor sonra durumumuz yok deniliyor
Bu evlendikten sonrada değişmeyecek.. Önlemini almalısın. Sorumluluklarını bilmeli. Yarın herşey sana bakar, birde adam beslersin..
ona sorumluluk almayı öğretmelisin. Mesela mobilyanı aldır borca sok, beyaz eşyanı aldır borca sok.. cebinde yol parası ve 3 kuruş harçlığı kalsın. Maaşı alınca oraya yatırsın. Bunu yaparkende hiç bir şeyine kefil olma sakın. mobilya ve beyaz eşyada benim gibi uçma, evlenincede borç ödemek zorunda kalma.. mesela mobilya+beyaz eşya 10000 liramı tutuyor ayda maaşı 1300 liraysa 1000 lira ödesin ayda 10 ay. böylece eşyalarınızıda almış olursunuz, parasınıda çar çur etmemiş olur.
iyi de sence senin isteğinle insanların değişmesi mümkün mü?
kimse asla değişmez. eğer katlanamıyorsan yapılacak tek şey var
katlanırım diyorsan da bu konuları tamamen kafandan sileceksin, yok silemem nişanlıma bu konuda söylediklerime devam edicem dersen de sonucunda üzülen sen olursun
ben sana samimiyetle söylüyorum
ya deveyi güdücen ya bu diyardan gidicen
hep bi taraf veriyosa?
o zaman iki seçenek var ya kabul edip vermeye devam edecek
ya da kabul etmeyip vemeyecek asla
hem verip hem söylenmek huzursuzluk kavga çıkarmak diye bir seçenek yok bana göre
ben veriyorum diye karşımdakine de zorla verdiremem ya
tek yapabileceğim vermemektir.
bir de babasının borçları için para mı verdinizben 25 nişanlım 24 yaşında yaşını çıkmaya başladıktan sonra öğrendim ben 30 yaşınaddır falan sanıyordum hiç küçük göstermiyordu:44:
babasıyla arası hiççç iyi değil çünkü çok sorumsuz bir adam eviyle alakası yok ve nişanlım bu tutumundan dolayı pek sevmez babasını ama annesiyle arası iyi
çalışıyorum kendimi bildim bileli ve yapabildiğim gücüm yettiği kadar yaptığım birikimim var. ama yarısını babasının boçları yüzünden harcadım
bir de babasının borçları için para mı verdiniz
peki bu para sizden borç olarak mı alındı
yoksa geri gelmeyesiye mi alındı ?
hep bi taraf veriyosa?
aslında aynı şeyi söylüyoruz ama ben direk ayrıl demeye çekindim
bir de babasının borçları için para mı verdiniz
peki bu para sizden borç olarak mı alındı
yoksa geri gelmeyesiye mi alındı ?
param bankada dedim günü geldi çekemem dedim faziyle veririm dedi babasıama verilen bişi olmadı
param bankada dedim günü geldi çekemem dedim faziyle veririm dedi babasıama verilen bişi olmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?