kızlar ilişkim sallanıyor:(

Zor bir durum. Ama erkek bir şeylerden de fedakarlık yapması gerekiyor. Siz evleneceksiniz ve nişanlısınız bunun için uğraş vermesi lazım sadece tv almakla bitmiyor iş. Biz daha nişanlı bile değiliz ama bütün beyaz eşyaları şimdiden aldık ilerde sorun çıkmasın diye. Ben bunu yaptım sen şunu yaptın değilde güzelce konuşup böyle yapsak daha iyi olur demen daha iyi sanırım.

ben 25 nişanlım 24 yaşında yaşını çıkmaya başladıktan sonra öğrendim ben 30 yaşınaddır falan sanıyordum hiç küçük göstermiyordu:44:

babasıyla arası hiççç iyi değil çünkü çok sorumsuz bir adam eviyle alakası yok ve nişanlım bu tutumundan dolayı pek sevmez babasını ama annesiyle arası iyi

çalışıyorum kendimi bildim bileli ve yapabildiğim gücüm yettiği kadar yaptığım birikimim var. ama yarısını babasının boçları yüzünden harcadım

evet nişanlın borçtan korkmuyo belli..
o zaman kime bu kadar güveniyo anlamadım...
ailesinden öyle görmüş...:26:

babasina bak oglunu al, sanki kendi cok sorumluda bide babasina kiziyo
bence iyi düsün

bence para konuları hiç hoş konular değil
ne vermiş olursan ol gündeme getirip nişanlının gururunu kırman hoş değil, sen böyle yaparsan daha gelgitler yaşarken bir bakmışsın nişanlın son noktayı koymuş bile
hoş mu sence pazar parasını verdim falan demek.
kadınlar olarak özgürlük istiyoruz ama erkekleri bir rahat bırakmıyoruz, bırak istediğini alsın . O sana karışıyor mu yani aldıklarına ?
zor bir tarzın var evlenmek yürek ister , bunu yapıcı olmak adına söylüyorum lütfen bu itici para konularından vazgeç hayatta her şey para değil
bu tarz davranırsan kaşıkla verip sapıyla göz çıkartanlardan olursun
mutluluğu düşünüyorsan ya bu para meselelerini sil kafandan ( rüyanda bile miras görmüşsün )
ya da senin hayalindeki harcamaları yapacak birini bul

nişanlın daha şimdiden bunları konuşuyorsak sonumuz belli demekte haklı sanki biraz

babasıyla durumu buyken mirasa nasıl güvenebiliyo nişanlın, babasıda sorumsuzsa onunda şahsi borcu vardır sağa sola, bide eşim şimdi söyledi playstation korsan oyun kabul etmiyomuş her oyun en az 100 lira buna bağlanırsa işin zor

sanırım biraz daha düşünmelisin bunlar seni gerçkten sömürüyo...:26:

canım bende nişanlıyım zaman zaman aynı sorunları yaşıyoruz yani seni çok çok iyi anlıyorum.
niaşnlımın ailesi borç içinde ve nişanlım sürekli onları ödüyor.nişan yapbilmek için bile kredi çekti.düşün artık durumu hiç birikim yapmamışlar bizim oğlumuz var diye.nişanlım kredi ödüyor yani bide borçlarının yanında.aynen bende çeyiz yapmakiçin uğraşıyorum karşı tarfta tık yok.bir iğne bile almış değiller.2013 haziran da düğün yaparız diyorlar ama hiç umudum yok benim.tek tesellim nişanlım benim yanımda her zman haklısın ailem sonuçta evleninceye kadar yardım etmek zorundayım diyor.evleninve böyle olmayacak diye söz verdi.güveniyorum ama inşallah pişman olmam

duyanda kız yatlar katlar istiyo zanneder, parası varsa istediğini alsın tabiki, evlilik bir ortaklıktır ve taraflar üstüne düşeni yaparlar bi tarafın üstüne çökmek olmaz günahtır, annesinin pazar parasına kadar vermiş bu kız bence hata, verdikçe isterler çünkü

ihtiyaçlar önceliklidir. Bekar adam değilki aklına eseni istediği gibi alsın. bir düğün en az 40.000 liraya mal oluyor ( ev eşyası -düğün masrafı vs..) ailesinde yok, kendisinde yok üstelik gereksiz demeyimde ihtiyaç önceliği olmayan şeylere para harcıyor. Senin durumun çok zor tatlım. Bana kalırsa hiç bir şeye karışma. Aldığın ettiğin hiç bir şeyden bahsetme. Son ana kadar bekle bakalım hareket etmeye başlayacakmı. Genelde erkek tarafı pek kıpırdamıyor son ana kadar. Son anda senden hareket yoksa onlar harekete geçiyor.Varsa nasıl olsa yapıyorlar diye gene kıpırdamıyorlar.

ayranı yok içmeye... derler adama, evine bişey almamışken 600 liraya oyun almak çokmu elzem, o zaman bir kıza evlilik hayali kurdurmıcaksın, ben buyum arkadaş diceksin, keyfimin peşinde gezerim diceksin

böyle düşünmemeye çalışıyorum ama zaman zaman kullanılıyormuyum demektende kendimi alamıyorum

Bu evlendikten sonrada değişmeyecek.. Önlemini almalısın. Sorumluluklarını bilmeli. Yarın herşey sana bakar, birde adam beslersin..
ona sorumluluk almayı öğretmelisin. Mesela mobilyanı aldır borca sok, beyaz eşyanı aldır borca sok.. cebinde yol parası ve 3 kuruş harçlığı kalsın. Maaşı alınca oraya yatırsın. Bunu yaparkende hiç bir şeyine kefil olma sakın. mobilya ve beyaz eşyada benim gibi uçma, evlenincede borç ödemek zorunda kalma.. mesela mobilya+beyaz eşya 10000 liramı tutuyor ayda maaşı 1300 liraysa 1000 lira ödesin ayda 10 ay. böylece eşyalarınızıda almış olursunuz, parasınıda çar çur etmemiş olur.

Son düzenleme:

siz sürekli emek verdiğiniz bi ilişkide hiçbir karşılık görmezseniz mutlu olurmusunuz ben bunların hesabını yapacak bi insan olsam bu kadar sürdürmezdim bu ilişkiyi evet aldıklarıma karışıyor ben onun kendine aldığı şeylerin hiç birine bugüne kadar karışmadım çünkü ortada ciddi bişi yoktu durumumuz yokken çeyiz almamız gerekirken fuzuli bir harcama yapmasına kızdım o kadar ben verdiğim hiç birşeyi yüzlerine vurmadım helal hoş olsun yine isteseler yaparım bunu defalarca söyledim mesele para değil ya neden anlaşılmıyorum acaba etrafımda beni fevkulade yaşatacak okadar çok insan var ki ama ben aşkı seçtim nişanlım ilk başta borçları olduğunu söyledi bana kabul ettim o na bitirmesi için yardım ettim benim üzüldüğüm konu en ufak bişi istediğimde sen ne yaptın ki oldu annemiz babamız bile dese nasıl üzülüyoruz nişan yapılmadan önce ailesi sordu ne istersin diye bi bilezik dedim olmadı künye alırsınız dedim durumumuz yok dediler çıktım işin içinden ama benden para istediklerinde benim birikimim o benim geleceğim dediğimde verecez faiziyle verecez dediler ses çıkarmadım kaç sene geçti hiç bişi söylemedim ama başka şeylere özen gösterir insan biraz bende insanım çaba görmek istiyorum artık

ee o zaman rahatsızsa para vermesin ve ilişkiyi bitirsin çocuk değil ki bu kız.
ama bitirmiyosa da sürekli bu konuları açarsa o bitirmeden nişanlısı bitirecek gibi görünüyor. ben bu konuda onu uyarmak istedim
kimse kaldırmaz bence bu konuların bu kadar gündeme gelmesini.
ben de evliyim hiç bir zaman ne nişanlıyken, ne sevgiliyken, ne evlilikte paranın lafı dahi geçmedi , kimde varsa o verir bu kadar basit
ne demek bu onu verdim bunu verdim
konu sahibi kusura bakmasın ama hayat bu değil bana ayıp geliyor böyle şeyler

sen birikim yapmaya devam et neticede aldığın ettiğin şeyler illaki lazım olucak o gider başkası gelir sen gene kendini sağlama almaya bak, hayata çokta romantik bakmamak gerek

seni kullanıyo bu adamlar resmen yaaa! alamıcaksan ne diye ne istersin diye soruyolar, bi mirastır tutturmuşlar belki yalandır bu hikaye ne biliyosun, resmen paranı çekiyolar yaşın küçük değilki 3 kere evlenirdin şimdiye kadar, lütfen kendini kullandırma, benim için para önemli değil falan diye düşünme tabiki önemli

ayıp olan bir adamın, annesinin pazar parasını nişanlısına verdirmesidir

işte bu cümlen özetliyor her şeyi aslında
bu düşüncen çok yanlış bana göre ben sadece açık yüreklilikle uyarıyorum, kimse hele bir erkek asla bu konuların böyle konuşulmasına dayanamaz
sen ne yapsam diye düşünürken bir bakarsın atmış bile nişanı
mesele para değil desen de mesele para, ben hiç paramız olmadığı bir dönemde bile eşimin çok istediği saçma birşeyi zorla aldırmıştım. çünkü mutluluğu önemli
sen para bende ve seni baskılayacağım , madem para benden çıkıyor zevk amaçlı şeyler alamazsın mesajı veriyorsun çok yanlış bu sanki sen onu paranla satın alıyormuşsun onun özgürlüğünü kısıtlıyormuşsun imajı veriyor
erkekler böyle şeylere gelmez sonunda sen üzülrsün arkadaşım
eğer gerçekten bu kişiyle evlenmek istiyorsan bence bu konuyu sonsuza kadar kapat

Canım öncelikle anne ve babanın mekanı cennet olsun..

Bende nişanlıyım çok şükür ki böyle şeyler yaşamadım.. Şuan nişanlımın evi tadilatta kasım da düğünümüz var Allah kısmet ederse. Ama benimde erkek tarafı biraz rahat yani bu sene düğün var tatile vs. gidiyorlar işte şimdide umreye gidecekler. Ama nişanlım hem çalışıyor hemde evde ustalara koşturuyor sağolsun. Hatta ben evde çok değişiklik de istemedim boşuna masraf bir kaç yıl idare ederiz dedim sonra yaptırırız dedim oda sen nasıl istersen dedi.

Kusura bakma ama senin nişanlın ve ailesi senin iyiliğini suistimal ediyorlar. Hani sen kızsın ve tek başına alışıp birşeyler yapmışsın şimdi onlar senden borç adı altında para alıyorlar. Çok ayıp sana destek olmaları gerekirken böyle yapmaları. Çok iyi düşün ona göre karar ver. Herkes her istediği olsun ister ama bazen şartlar buna el vermez birde öncelikli ihtiyaçlar vardır buzdolabı gibi playstation gibi değil . Almasın demiyorum ama önceliği evinin eksikleri olsun sonra istediğini alsın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…