- 24 Ekim 2012
- 8.286
- 9.877
- 248
okulda rehber öğretmen söylemişti
eşi sinirlenince o susuyormuş
o sinirlenince eşi susuyormuş
yani öyle anlaşmışlar
çünkü sinirli anlarında birbirlerine cevap verirlerse kavga çıkar diye biri diğerinin sinirinin geçmesini bekliyormuş
başka bir arkadaş da sinirliyken eşine diyormuş ki : ben sinirliyim, sinirimi çıkaracak sen varsın, ben söylenince cevap verme, idare et
siz de karşınızdakiyle konuşup yukarıdaki gibi bir anlaşma yapabilirsiniz
ben kızgın olduğum an anında o problemi öfkeli bir biçimde çözmeye çalışırdım. bir süre sonra gördüm ki faydası yok işler daha da sarpa sarıyor başka bir yöntem buldum kendimceözellikle telefonda konuşurken sinirlendiysem o an telefonu kapatalım diyorum kapatırsak 10 dk sonra geçiyor öfkem o zaman hallediliyor her şey. ama sevgilim kapatmayıp üstüme gelmeye devam ederse kıyamet kopuyor en iyisi öfkeli anda muhattap olmamak zaten sonra öfke diniyor.
sanada çok katıldım şimdi misal iyi olup sabrderken karşındakine enayide olmadığını hissettirmek istemiyorum sınırlarını iyi çizmediğinde gerçekten gözünün yaşınada bakılmıyor...
bizler iyi niyetli olunca aslında karşımıza da iyi insanlar çıkıyor
arada sırada kötüler denk gelince biz de hemen kendimizi enayi yerine koyup iyi niyetimizi bozuyoruz
pire için yorgan yakmak bu
birkaç art niyetli için iyi niyetli insanlardan uzaklaşıyoruz
bir de kötü niyetli düşününce insan huzursuz oluyor
çünkü yaratılışa aykırı kötü niyet
zaten insan kalbi bir kuyumcu terazisi gibi hassasmış
kötülükler ve günahların ağırlığıyla paslanan kirlenen kalp, temizlenmez ve arınmazsa bir kantar gibi incelikleri hissetmezmiş
sizin söylediğiniz bilimsel bir yöntem zaten
beynin öfke bölümü yanlış hatırlamıyorsam hipotalamus
öfkelenince mantık şarteliniz kapanıyor, hipotalamus devreye giriyor
öfke anında o ortamdan uzaklaşır ya da bir süre bir şey yapmazsanız, bekleme süreniz uzadıkça sakinleşirsiniz ve mantık tekrar devreye girer
alkışşşşşşşş
ben aslında bana haksızlık edenin gözünün yaşına bakmam.
Bana değer vermediğini hissettiğim insanın suratına da bakmam.
Ancak kendini defalarca deneme yapıp bana kanıtlaması gerekir, o zaman belki tekrar görüşürüm.
Yani sabretme konusunu enayi gibi üstlenmem asla.
Kendini ezdirmeden ve yıpranmadan yapmak lazım bazı şeyleri.
Yani evet kızabilirsin ama bırak gitsin kızdığında.
üsteleyip kendimizi kötü niyetlerle yıpratmayalım anlamında dedim.
Herkes uyuşmak zorunda değiliz. Kimseye bağımlı da olmamamız lazım.
Bu sebeple serbest bırakınca her şey halloluyor bir şekilde. :97:
Kesinlikle doğru. Iyi bir insan, iyi enerji yayar zaten ve nasıl bir frekansımız varsa ona uygun insanları çekeriz karşımıza.
Kötülerle arama ya mesafe koyarım ya da tamamen uzak durururum onlardan.
Görmem, bakmam, duymam, dikkate almam.
Bu durumda kendim de kötü olmuyorum ve mis gibi devam ediyorum yaşantıma.
amaç bağcı mı dövmek üzüm mü yemek doğru misal atalarımız demiş ya söz gümüşse sukut altın diye konuşan insan kötü sözle yara açıyor susan ise her zman kazanıyor yükseliyor ama kime ne kadar susabliriz oda ayrı bir konu :?:44:
ben çok tezcanlıyım ve kırılganım sanırım burcumdan kaynaklanıyor :) ama artık kendimi kontrol etmeye çalışıyorum. bir sorun varsa hemen çözülsün bir şey istiyorsam hemen olsun ya da alınsın istiyorum. çok çabuk parlıyorum. yavaş yavaş düzelmeye başladı artık susmak uzaklaşmak gerçekten iyi geliyor. bir de şu anında isteklerimin olması olayını aşsam benden mutlusu olmayacak :)
burcun neydi?
.................................................
yengeç yükselenim de yengeç :)
bir de aklıma şu geldi
biz insanlar bir şey yaparken iyi niyetle davranmalı, sonucuna göre iyi niyetimizden vazgeçmemeliyiz
mesela deriz ki ben ona neler yaptım, karşılığı ne oldu
ya da deriz ki kendimi enayi gibi hissettim
ya da iyilik ettim karşılığı ne oldu derler
ama insandaki iyi niyet bir lütuftur
ve başkaları yüzünden bu iyi niyeti köreltirse lütuftan mahrum kalır
bu sebeple başkalarının tavırlarına göre hareket etmek yerine yaptığımız her işte "Allah için yapmak" amacı olursa hiç üzülmezsiniz
biri sizi kızdırırsa "ben zaten kimse için değil, Allahın rızasını kazanmak için yapmıştım, bu iyi davranışa da devam edeceğim, başkalarının bana engel olması benim tavrımı değiştirmez" demeli
zaten "dünyadaki insanların çoğuna uyacak olursan seni Allahın yolundan saptırırlar" diye de ayet var
:) birazcık zorsunuz .....
askitotomsu ŞU konuya da bir yorum yapın yahıuuişte bunu saflık enayilik olarak görenlere uysak ya da darbe yediklerimizden dolayı huyumuzu değiştirsek kendimize zarar veririz
kimseye uymayacağız o yüzden
http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/585411-tanidik-araciligiyla-tanisma-sikintilarim.html peki şu konuyada bir yorum yapabilr misin biraz bağlantılı aslında biraz uzun ama :S
yengeç burcu erkekleri nasıl oluyo kızlar :?
yengeç burcu erkekleri nasıl oluyo kızlar :?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?