kızlar hayatınızdaki kişiye çok kızınca neler yaparsınız :??????

peki sabredip içine atarken karşındakini bunu anlamıyorsa bu sabrın sonu iyiye gider mi???

sabrın sonu her zaman iyidir
eğer karşıdaki insan seni yıpratıyorsa önlemini alır sabretmeye devam edersin
mesela akraba falan değilse ilişkini kesmeden mesafe koyarsın
psikiyatristin söylediğine göre eğer yakın biri ise onunla önce nazikbir açıklama yaparak konuşursun
anlamazsa direktif verirsin
ama ne olursa olsun ilişkiyi kesmemek ve sabretmek lazım
bir de bazıları çok bunalıp beddua ediyor bu çok yanlış
çünkü beddua insanın düzelme kapılarını kapatır, en iyisi düzelmesi için dua etmek

ben benimkiyle konusamıyorumda anlasamıyorumda hıcbırsey olmuyor sinirli benimki sinirliii:25:

Valla şimdiye kadar en fazla 10-15 dk falan susmuşumdur.. :ssz: sonra sıra bende... :27:

Ben çekersem o çekerse ip kopar... bazen gevşetmeyi bilmek lazım diye düşünüyorum ben de... :ssz:
mesel tatrışırken ipler gerginken nasıl yumuşatıp ipleri gevşetiyorsunuz ki bunun konuşma şekli ne bileyim var mı??

bir de aklıma şu geldi
biz insanlar bir şey yaparken iyi niyetle davranmalı, sonucuna göre iyi niyetimizden vazgeçmemeliyiz
mesela deriz ki ben ona neler yaptım, karşılığı ne oldu
ya da deriz ki kendimi enayi gibi hissettim
ya da iyilik ettim karşılığı ne oldu derler
ama insandaki iyi niyet bir lütuftur
ve başkaları yüzünden bu iyi niyeti köreltirse lütuftan mahrum kalır
bu sebeple başkalarının tavırlarına göre hareket etmek yerine yaptığımız her işte "Allah için yapmak" amacı olursa hiç üzülmezsiniz
biri sizi kızdırırsa "ben zaten kimse için değil, Allahın rızasını kazanmak için yapmıştım, bu iyi davranışa da devam edeceğim, başkalarının bana engel olması benim tavrımı değiştirmez" demeli
zaten "dünyadaki insanların çoğuna uyacak olursan seni Allahın yolundan saptırırlar" diye de ayet var

ben eşime kızınca onla kesinlikle konuşmam yüzüne bile bakmam suratımı asar otururm cevap vermem yok gibi davranırım bu ona çok koyar hemen yanaşır bana gönlümü almaya çalışır sorar niye kızıdn falan ozaman içimi bi boşaltırım ondan sora napar eder gönlümü alır eşşekk:):)

sabrın sonu her zaman iyidir
eğer karşıdaki insan seni yıpratıyorsa önlemini alır sabretmeye devam edersin
mesela akraba falan değilse ilişkini kesmeden mesafe koyarsın
psikiyatristin söylediğine göre eğer yakın biri ise onunla önce nazikbir açıklama yaparak konuşursun
anlamazsa direktif verirsin
ama ne olursa olsun ilişkiyi kesmemek ve sabretmek lazım
bir de bazıları çok bunalıp beddua ediyor bu çok yanlış
çünkü beddua insanın düzelme kapılarını kapatır, en iyisi düzelmesi için dua etmek
Çok güzel öneriler çok tşk ederim böle davranacağımızda sorun olmadan belkide kolayca atlatılablir ama bazen insan olmak zor diiyorummmm....

mesel tatrışırken ipler gerginken nasıl yumuşatıp ipleri gevşetiyorsunuz ki bunun konuşma şekli ne bileyim var mı??

eşim haklı olduğunda çok sinirliyken bağırıp çağırdığında tatlı dilli olurum tamam sevgilim sessiz ol özür dilerim der öperim sarılırım sımsıkı hiç bırakmam susana kadar hemen mayışır oda kikiki:D

bir de aklıma şu geldi
biz insanlar bir şey yaparken iyi niyetle davranmalı, sonucuna göre iyi niyetimizden vazgeçmemeliyiz
bu sebeple başkalarının tavırlarına göre hareket etmek yerine yaptığımız her işte "Allah için yapmak" amacı olursa hiç üzülmezsiniz
biri sizi kızdırırsa "ben zaten kimse için değil, Allahın rızasını kazanmak için yapmıştım, bu iyi davranışa da devam edeceğim, başkalarının bana engel olması benim tavrımı değiştirmez" demeli
zaten "dünyadaki insanların çoğuna uyacak olursan seni Allahın yolundan saptırırlar" diye de ayet var
Hımmmm.. çok doğru ya yoldan yola girer şekilden şekile giriyorsun insanlara uydukça ALLAH rzı olsun lütfen bilgilerinizi bizimle paylaşın sık sık ...

okulda rehber öğretmen söylemişti
eşi sinirlenince o susuyormuş
o sinirlenince eşi susuyormuş
yani öyle anlaşmışlar
çünkü sinirli anlarında birbirlerine cevap verirlerse kavga çıkar diye biri diğerinin sinirinin geçmesini bekliyormuş
başka bir arkadaş da sinirliyken eşine diyormuş ki : ben sinirliyim, sinirimi çıkaracak sen varsın, ben söylenince cevap verme, idare et
siz de karşınızdakiyle konuşup yukarıdaki gibi bir anlaşma yapabilirsiniz

bir de aklıma şu geldi

İyilik konusunda güzel şeyler söylemişsin.
Kalbimiz sevgi ile dolduğu vakit huzuru buluyoruz ve kendimizi yıpratmıyoruz.

Ama bunu yapabilmek için iyi olmanın , iyi niyetli olmanın senin de dediğin gibi bir lütuf olduğunu anlamamız lazım.
Bu devirde iyi olmak enayilikten sayılıyor niyeyse.
Halbuki hem çok iyi bir insan olup, hem de kendimizi hiç kimseye ezdirmeden hayatımızı devam ettirebiliriz.

Çoğu insan kötülüğün peşinde. Kötü niyetle, her şeyin altında pis niyetler arayarak hareket etmekte.
Bu da ego meselesidir ve aşmak güçtür.

Bir aşabilsek, iç huzuruna kavuşuruz. :31:

O zaman kızgın olsak dahi mantıkla hareket edebiliriz.

eşim haklı olduğunda çok sinirliyken bağırıp çağırdığında tatlı dilli olurum tamam sevgilim sessiz ol özür dilerim der öperim sarılırım sımsıkı hiç bırakmam susana kadar hemen mayışır oda kikiki:D
mantıklı bir yöntem gibi:1:

hahaa
tam kendi konuma gelmişim meğersem ki =)))
ben özünde kızarsam kırıldığımı belli ederim,dile getirmeden üzüldüğümü hissettiririm ki bi çkidüzen versin..
he hissetmedi mi,o zaman da ,mesela konumuz ilgisizlik.. 'son zamanlarda kendimi bulutlardan aşağı popo üstü düşmüş gibi hiissediyorum' gibi ben dili kullanmaya çalışırım..
Bazen sesimi yükseltirim,ama nedense hayatımdaki erkekler hep benim devamlı bağırıp çağırdığımı söylerler,
oysa ki bana göre çok sakin ve sabırlı bir insanımdır :))

ennn son yılbaşını geçirmeye yanına gitmiştim ve hiç ummadığım şeyler oldu.Bütüün bardaklarını duvara atıp kırdım,gerçekten çok rahatlatıcıydı
zamanında boşuna içime atmışım bazı şeyleri :)
öfkemi bu şekilde boşaltınca gerçekten terapi gibi oldu,rahatladığımı hissettim.
Sevgilim de ben biraz durulunca sıkı sıkı sarıldı,normal şartlar altında olsaydık ben de ona sarılır,hatta öper hemencecik barışırdım.Çünkü içindeki öfkeyi boşalttıktan sonra kavgayı uzatmak anlamsız...
Ama benim asla kabul edemeyeceğim şeyler yaşamıştık,o yüzden fazla yumuşamadan bavuluma giriştim :)))
işte şu son yöntemi tavsiye edebilirim
gerçekten kuş gibi hafifliyo insan :)
bir kavga anında bikaç tabak bardak da siz kırsanız,o hararetli tartışmada söyleyeceğiniz herşeyi söyleyip içinizi boşaltsanız...
sonra öpüşüp barışırsınız :)
içe atıp atıp davul gibi şişmekten de triplerle kaprisli gibi görünmekten de daha iyidir :p

Ama bunu yapabilmek için iyi olmanın , iyi niyetli olmanın senin de dediğin gibi bir lütuf olduğunu anlamamız lazım.
Halbuki hem çok iyi bir insan olup, hem de kendimizi hiç kimseye ezdirmeden hayatımızı devam ettirebiliriz.

Çoğu insan kötülüğün peşinde. Kötü niyetle, her şeyin altında pis niyetler arayarak hareket etmekte.

sanada çok katıldım şimdi misal iyi olup sabrderken karşındakine enayide olmadığını hissettirmek istemiyorum sınırlarını iyi çizmediğinde gerçekten gözünün yaşınada bakılmıyor...:5:

Bu konuya göre değişir aslında.. :ssz:

Ne bileyim haklı olmak beni daha güçlü kıldığı için eşim kızsın söylensin,susarım bazen susmak en büyük cezadır..daha fazla kızması bağırması için koz vermemiş oluyorum... Bazen çok damarıma basarsa sadece 1cümle ile kısa ama ağır sözlerle (kesinlikle hakaret değil) cevap veririm..yine susarım ve bu arada içindekileri dökmesini izlerim...Sonra zaten sessizlik olur biraz kendi kabuğumuza çekiliriz ama bu kısa sürer.. :ssz:

Sonra ben artık bağırmadan saygıyı çerçevesinde ama çok ağır konuşurum!!! :47:

amaç bağcıyı dövmek değil sonuçta.. :31:

bizler iyi niyetli olunca aslında karşımıza da iyi insanlar çıkıyor
arada sırada kötüler denk gelince biz de hemen kendimizi enayi yerine koyup iyi niyetimizi bozuyoruz
pire için yorgan yakmak bu
birkaç art niyetli için iyi niyetli insanlardan uzaklaşıyoruz
bir de kötü niyetli düşününce insan huzursuz oluyor
çünkü yaratılışa aykırı kötü niyet
zaten insan kalbi bir kuyumcu terazisi gibi hassasmış
kötülükler ve günahların ağırlığıyla paslanan kirlenen kalp, temizlenmez ve arınmazsa bir kantar gibi incelikleri hissetmezmiş

Bu konuya göre değişir aslında.. :ssz:

Ne bileyim haklı olmak beni daha güçlü kıldığı için eşim kızsın söylensin,susarım bazen susmak en büyük cezadır..daha fazla kızması bağırması için koz vermemiş oluyorum... Bazen çok damarıma basarsa sadece 1cümle ile kısa ama ağır sözlerle (kesinlikle hakaret değil) cevap veririm..yine susarım ve bu arada içindekileri dökmesini izlerim...Sonra zaten sessizlik olur biraz kendi kabuğumuza çekiliriz ama bu kısa sürer.. :ssz:

Sonra ben artık bağırmadan saygıyı çerçevesinde ama çok ağır konuşurum!!! :47:

amaç bağcıyı dövmek değil sonuçta.. :31:
amaç bağcı mı dövmek üzüm mü yemek doğru misal atalarımız demiş ya söz gümüşse sukut altın diye konuşan insan kötü sözle yara açıyor susan ise her zman kazanıyor yükseliyor ama kime ne kadar susabliriz oda ayrı bir konu :?:44:

Back