Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
peki sabredip içine atarken karşındakini bunu anlamıyorsa bu sabrın sonu iyiye gider mi???
ne kadar süre susmak zorunda kalır ki insan acaba![]()
mesel tatrışırken ipler gerginken nasıl yumuşatıp ipleri gevşetiyorsunuz ki bunun konuşma şekli ne bileyim var mı??Valla şimdiye kadar en fazla 10-15 dk falan susmuşumdur..sonra sıra bende...
Ben çekersem o çekerse ip kopar... bazen gevşetmeyi bilmek lazım diye düşünüyorum ben de...![]()
Çok güzel öneriler çok tşk ederim böle davranacağımızda sorun olmadan belkide kolayca atlatılablir ama bazen insan olmak zor diiyorummmm....sabrın sonu her zaman iyidir
eğer karşıdaki insan seni yıpratıyorsa önlemini alır sabretmeye devam edersin
mesela akraba falan değilse ilişkini kesmeden mesafe koyarsın
psikiyatristin söylediğine göre eğer yakın biri ise onunla önce nazikbir açıklama yaparak konuşursun
anlamazsa direktif verirsin
ama ne olursa olsun ilişkiyi kesmemek ve sabretmek lazım
bir de bazıları çok bunalıp beddua ediyor bu çok yanlış
çünkü beddua insanın düzelme kapılarını kapatır, en iyisi düzelmesi için dua etmek
mesel tatrışırken ipler gerginken nasıl yumuşatıp ipleri gevşetiyorsunuz ki bunun konuşma şekli ne bileyim var mı??
Hımmmm.. çok doğru ya yoldan yola girer şekilden şekile giriyorsun insanlara uydukça ALLAH rzı olsun lütfen bilgilerinizi bizimle paylaşın sık sık ...bir de aklıma şu geldi
biz insanlar bir şey yaparken iyi niyetle davranmalı, sonucuna göre iyi niyetimizden vazgeçmemeliyiz
mesela deriz ki ben ona neler yaptım, karşılığı ne oldu
ya da deriz ki kendimi enayi gibi hissettim
ya da iyilik ettim karşılığı ne oldu derler
ama insandaki iyi niyet bir lütuftur
ve başkaları yüzünden bu iyi niyeti köreltirse lütuftan mahrum kalır
bu sebeple başkalarının tavırlarına göre hareket etmek yerine yaptığımız her işte "Allah için yapmak" amacı olursa hiç üzülmezsiniz
biri sizi kızdırırsa "ben zaten kimse için değil, Allahın rızasını kazanmak için yapmıştım, bu iyi davranışa da devam edeceğim, başkalarının bana engel olması benim tavrımı değiştirmez" demeli
zaten "dünyadaki insanların çoğuna uyacak olursan seni Allahın yolundan saptırırlar" diye de ayet var
mesel tatrışırken ipler gerginken nasıl yumuşatıp ipleri gevşetiyorsunuz ki bunun konuşma şekli ne bileyim var mı??
Hımmmm.. çok doğru ya yoldan yola girer şekilden şekile giriyorsun insanlara uydukça ALLAH rzı olsun lütfen bilgilerinizi bizimle paylaşın sık sık ...
bir de aklıma şu geldi
biz insanlar bir şey yaparken iyi niyetle davranmalı, sonucuna göre iyi niyetimizden vazgeçmemeliyiz
mesela deriz ki ben ona neler yaptım, karşılığı ne oldu
ya da deriz ki kendimi enayi gibi hissettim
ya da iyilik ettim karşılığı ne oldu derler
ama insandaki iyi niyet bir lütuftur
ve başkaları yüzünden bu iyi niyeti köreltirse lütuftan mahrum kalır
bu sebeple başkalarının tavırlarına göre hareket etmek yerine yaptığımız her işte "Allah için yapmak" amacı olursa hiç üzülmezsiniz
biri sizi kızdırırsa "ben zaten kimse için değil, Allahın rızasını kazanmak için yapmıştım, bu iyi davranışa da devam edeceğim, başkalarının bana engel olması benim tavrımı değiştirmez" demeli
zaten "dünyadaki insanların çoğuna uyacak olursan seni Allahın yolundan saptırırlar" diye de ayet var
mantıklı bir yöntem gibieşim haklı olduğunda çok sinirliyken bağırıp çağırdığında tatlı dilli olurum tamam sevgilim sessiz ol özür dilerim der öperim sarılırım sımsıkı hiç bırakmam susana kadar hemen mayışır oda kikiki![]()
sanada çok katıldım şimdi misal iyi olup sabrderken karşındakine enayide olmadığını hissettirmek istemiyorum sınırlarını iyi çizmediğinde gerçekten gözünün yaşınada bakılmıyor...İyilik konusunda güzel şeyler söylemişsin.
Kalbimiz sevgi ile dolduğu vakit huzuru buluyoruz ve kendimizi yıpratmıyoruz.
Ama bunu yapabilmek için iyi olmanın , iyi niyetli olmanın senin de dediğin gibi bir lütuf olduğunu anlamamız lazım.
Bu devirde iyi olmak enayilikten sayılıyor niyeyse.
Halbuki hem çok iyi bir insan olup, hem de kendimizi hiç kimseye ezdirmeden hayatımızı devam ettirebiliriz.
Çoğu insan kötülüğün peşinde. Kötü niyetle, her şeyin altında pis niyetler arayarak hareket etmekte.
Bu da ego meselesidir ve aşmak güçtür.
Bir aşabilsek, iç huzuruna kavuşuruz.
O zaman kızgın olsak dahi mantıkla hareket edebiliriz.
İyilik konusunda güzel şeyler söylemişsin.
Kalbimiz sevgi ile dolduğu vakit huzuru buluyoruz ve kendimizi yıpratmıyoruz.
Ama bunu yapabilmek için iyi olmanın , iyi niyetli olmanın senin de dediğin gibi bir lütuf olduğunu anlamamız lazım.
Bu devirde iyi olmak enayilikten sayılıyor niyeyse.
Halbuki hem çok iyi bir insan olup, hem de kendimizi hiç kimseye ezdirmeden hayatımızı devam ettirebiliriz.
Çoğu insan kötülüğün peşinde. Kötü niyetle, her şeyin altında pis niyetler arayarak hareket etmekte.
Bu da ego meselesidir ve aşmak güçtür.
Bir aşabilsek, iç huzuruna kavuşuruz.
O zaman kızgın olsak dahi mantıkla hareket edebiliriz.
amaç bağcı mı dövmek üzüm mü yemek doğru misal atalarımız demiş ya söz gümüşse sukut altın diye konuşan insan kötü sözle yara açıyor susan ise her zman kazanıyor yükseliyor ama kime ne kadar susabliriz oda ayrı bir konu :?:44:Bu konuya göre değişir aslında..
Ne bileyim haklı olmak beni daha güçlü kıldığı için eşim kızsın söylensin,susarım bazen susmak en büyük cezadır..daha fazla kızması bağırması için koz vermemiş oluyorum... Bazen çok damarıma basarsa sadece 1cümle ile kısa ama ağır sözlerle (kesinlikle hakaret değil) cevap veririm..yine susarım ve bu arada içindekileri dökmesini izlerim...Sonra zaten sessizlik olur biraz kendi kabuğumuza çekiliriz ama bu kısa sürer..![]()
Sonra ben artık bağırmadan saygıyı çerçevesinde ama çok ağır konuşurum!!!
amaç bağcıyı dövmek değil sonuçta..![]()