Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Kızlar gerçekten çok kötüyüm dışkı

aycoregimisali

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2022
734
238
Kızlar selam kısaca özet geçeceğim.
Temmuz ayından beri inanılmaz kötüyüm. 2 sene önce güzel bir markanın meyve suyu gibi bir kollajenini kullanmıştım. Temmuzda yine içtim 10 gün(toplam 60 gün içmek gerekiyordu) ama sıcaktan bozuldu mu bilmiyorum bağırsaklarımı mahvetti full ishal oldum. Bıraktım onu. Geceleri sıcaktan hep uyanıyordum cam açık yatıyordum sabaha belim üşümüş şekilde büyük tuvalete koşarak gidiyodum. Kan ter içinde. Sonra kan değerlerime baktırdım. Demirim referans aralıklarında olsa da doktor düşük olduğunu söyledi. Ferrosanol duodenal isimli Demir ilacına başlattı. 40 gün günde 1 tane içmem gerekiyordu. 12 gün içebildim böyle bir karın ağrısı kramp ishal görmedim hayatımda. Sanırım ölüyorum diyodum artık kizlar size anlatamam. 12 gün dayandım sonra bırakmak zorunda kaldım. Dışkıma bakıldı virüs kan va hiçbir şey çıkmadı. Gastroenterolog doktora gittim sıcaklardan ve stresten olabilir dedi. Probiyotik verdi Reflor. Kutu bitene kdar onu içtim tamam ishali kesti ama o da feci bi gaz yaptı ama kızlar böyle tuvalete gidince pat diye bi gaz. Neyse o da bitti şuan hiçbir ilaç vs içmiyorum ama her gece 4 te kan ter içinde büyük tuvalete uyanıyorum. Dışkım tam ishal değil ama çok yumuşak ve sulu. Hatta kizlar böyle sanki kapı gıcırtısı gibi gazla başlıyor dışkım ve bugun yemek yedikten sonra gazla sıvı dışkı kaçırdım. Çok kötüyüm. Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleme:
Demir ilaclari ishal yapmaz. Hicbir sorununuz yok muymus yani sonuc olarak?
Yapıyor gerçekten. Prospektusunda da yazıyor. İnternette forumda da okudum birisi 2 aydır ishalim Demir ilacını içtiğimden beri yazmış.
Kan ve dışkı değerlerime göre bir sorun yok gözüküyor ama vücudumun sıcaklık merkezi o kadar bozuldu ki dışkı yaparken böyle başımdan aşağı kadar terliyorum. Geceleri ter içinde uyanıp dışkı için wc ye koşuyorum

Bu kolajen takviyelerini rastgele kullanmamak gerekiyor. Ben herkesin kullandığı ve önerdiği bilinen bir markanın almıştım. Baktım benim de bağırsaklarım bozuldu bıraktım hemen. Çok tehlikeliler.

Her gün sabah akşam activianın probiyotik yoğurtunu yiyin. Zamanla düzelir inşallah. Antibiyotikler de bağırsak bozuyor ben antibiyotik kullanırken hep öyle yapıyorum.

Çok teşekkürler onu alayım o halde. Kollajen 2 sene önce kullandığımda çok iyi gelmişti keşke yazın başlamasaydım bence bozulmuştu sıcaktan firmaya yzdım ama hayır dediler. Ondan sonra kan verip Demir ilacına başlayınca her şey daha fena oldu. Sıcaklar da çok etkiledi beni. Hala düzelemedim çok korkuyorum 3 ay olacak

ishal ve karın ağrısına iyi gelen şeyler: (yani bana iyi gelenler) yoğurda kahve katıp yemek. haşlanmış patates tuzlayıp yemek. çok kötüysem bir kaşık kahveye limon sıkıp yemek
daha hafif sulu yoğurtlu beslenmek
bol su içmek
bunların dışında ben takviye gıda alacaksam holistik marketten alıyorum annemdenetimde ve hasan hüsnü eren i takip edebilirsin. oradaki probiyotikleri kullandım hiç problem yaşamadım.
çok geçmiş olsun

İçiyorum aslında ama daha da dikkat edeyim çok teşekkürler
Bide çok yağlı ve acı yememeye çalışın en azından bide bunlara dikkat ederek deneyin belki sadece yiyip içtiklerinizden oluyodur. O demir ilacını ben de çok kullanmıştım ishal olmadı ama dışkıyı siyah yapıyo yan etkisi zaten. Muz haşlanmış patates gibi klasik kabız yapan yiyeceklerden yiyin bi süre deneyin bakalım geçmiş olsun

Bol bol doğal probiyotik al ilaç vs hikaye.. vücudunu bozma git doğal yoğurt mayala onu ye vs bağırsaklarını iyi gelen şeyler ye ve bol su iç susuz kalmasın vucudun

Kolajen dediğimiz işlem görmüş protein tozudur. Proteini bu şekilde vücuda almak hiç sağlıklı değil (Dr beyanı). Sandığımız kadar masum değil.
Öte yandan demir eksikliği ilaçları bağırsak florasını bozabiliyor; prospektüste de yazar kabızlık/ishal yapacağı.
Stres bağırsak sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Tekrar bir uzman görüşü almanızı tavsiye ediyorum. Geçmiş olsun.

Çok teşekkürler

yaz günü diye çok çiğ meyve yiyor musunuz?
yiyorsanız yemeyin aşırı gaz yapıyor meyveler -muz sabah yiyebilirsiniz
ayran süt tüketmeyin direkt suya tuz mineral katarak tüketin

bağırsak floranızı toplarlamanız için öneriler verilmiş zaten

gastro'ya gittiğinizde sadece gaita tahlili mi yaptı? bağırsalara baktırmanız gerekebilir
düzelmezse İBH servisine randevu almaya çalışın

not: 15 senelik ülseratif kolit hastasıyım

salgın var diyolardı ishalli. hangi şehirdesiniz bilmiyorum fakat benim ankarada 3 4 tane arkadaşım öyle ishal yaşadı.

Demir ilaclari ishal yapmaz. Hicbir sorununuz yok muymus yani sonuc olarak?

bu arada demir ilaçları ishal yapıyor. kullanan ve pek de hoş olmayan sonuçlar hem yaşamış hem de yaşamış tanıdığı olan biri olarak söylüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…