"rest ceken adam şu noktada agızlarından cıkacak iki kelimeyi bekliyor olmazdı" derken ne demek istediğinizi anlamadım. Ciddi anlamda anlamadım :) Ağızlarından çıkacak iki kelime beklemiyoruz çünkü... Bir yuva kurmak istiyoruz ve dediğiniz gibi değişik bi durumla karşılaştık. Kararlı olduğumuz içinde tatlılıkla halletmeye çalışıyoruz. Akıl akıldan üstündür diye fikir almaya çalışıyoruz. Kalp kırarak yapmak istesek zaten kimseye danışmamıza gerek kalmazdı...
kararlılık ve restin pratikteki karsılıgı anlattıklarınız degil...
rest cekiyorsa kararını vermiş ve caymayacagını da belirterek evlenmenizi istemeyen ailesini karşısına almıstır zaten.
dolayısıyla kırılan kırıldı çoktan.
kararınızı uygulayacaksınız, onlar da blöf yapmayı bırakıp ya onun restini gorecek ve işlerin iyice kopmasına kendileri sebep olacaklar, ya da ogullarından uzaklasmamak icin kabul etmek zorunda kalacaklar.
ailesi istememek, kabul etmemekte kararlı ise zaten şu kosullarda "tatlılıkla" halledebileceginiz bir durum yok, anlamadıgınız nokta da burası.
kararlarınız tamamen zıt yönde ise uzlasmanın saglanabilecegi bir ortam da olmuyor.
tabii aileye uyup siz de kırılabilirsiniz... o da bir karardır.
hatta hakaretlerden falan bahsettiginizi göz önünde bulundurursak cok daha dogru bir karar olur.
zaten ogluna "git ic güveysi ol" diyen kişiye uyum saglamaya calısmanız hata.
ailem bana böyle birsey dese artık kırdım kırmadım diye düşünmezdim bile, kendi isteklerini öncelikli kılıyorlarsa benim mutlulugumu da onemsemiyorlar anlamına gelir, ciddi anlamda aileci biri olmama ragmen o noktada onların kırılıp kırılmamalarını hesap ediyor da olmazdım.
ya da ne olursa olsun onlar ailem ve anneler haklıdır diyip isteklerimi degistirir gönül ilişkimi de noktalardım. bunun birey olmaktan uzak ve dogru olmayan bir tavır oldugunu düsünsem dahi olumsuz bir karar almak da tutarlı ve kararlı bir davranıs biçimi sonucta.
şu durumda yetiskin olmayan birinin büyümesini bekliyorsunuz maalesef.
şaşırtıcı olan ise kendinizi ve onu bu konuda eleştirmekten kaçınarak çözümsüzlüge kendi kendinizi itiyorsunuz...