Kızlar fikirleşelim mi :(

insanlar sözüm bozulmuş gibi değil de hapisten yeni çıkmışım gibi davranıyor. "geçmiş olsun"lar, "allah kurtarmış"lar...
Boşver tatlım bizim milletin öyle garip huyları var iste. Ben attığım zamanlarda önce kim attı senmi erkek tarafımı diye soranları bile duydum. Sanırsın mahkemedeyiz ve mahkeme reisi soruyor ilk kursunu kim sıktı nefsi müdafaamı yoksa cana kasıtmı var diye araştırıyor :KK53: bende bazılarına dalga olsun diye hepimiz toplanıp ortak karar aldık diyordum,hayır sanane yani biten bitmiş :63: aldırma tatlım basın Sağolsun diyenler bile Çıkabilir. Sen duanı et,hakkında en Hayırlısı neyse o olsun

tek bi sebep yoktu aslında. çok birikti. en son nişan alışverişinde tartıştık beni bıraktı gitti, ertesi gün akşam bize geldiler, babam "siz hayırdır, noluyoruz, sıkıntınız ne" dedi. çok aşırı ağırlarına gitmiş artık aile olamazmışız.

başından beri hep sıkıntı çıkardılar seninkiler gibi, ben sesimi çıkarmadım hiç. pek çok şeyi sineye çektim, en son bırakıp gitmesinde patladım. onlar da bahane arıyormuş, anca bulabildiler.

Diyecek laf bulamıyorum artık bunlara... Benim bildiğim anneler babalar evlatları yuva kursun mutlu olsun isterler ama bunlar mutsuz etmek için ellerinden gelen herşeyi yapıyorlar!

Psikoloji okuyorum ben ve onlara fazla mantıklı geldim her konuda... Onlar da erkek arkadaşımı yönetebileceğim kanısına vardılar kendilerince. 5 yıldır birlikteyiz ve 4 yıldır erkek arkadaşım ailesinden ayrı yaşıyor. Fikirler değişiyor kararlar değişiyor haliyle. Onlar hala erkek arkadaşımın kendi başına karar alabileceğine inanmak istemiyorlar. Bu yüzden de hoşlarına gitmeyen tüm kararlardan beni sorumlu tutuyorlar. Benim çıkarımım bu :KK70:
Ooo baştan söylesene ama bunuuu psikoloji okuyor fitnenin okulunu okumuş kafasındadır şimdi o garipler:KK70:birde oğullarına 4 sene içinde büyümüş olmakla beraber gelen olgunluğu da senin üzerine yıkmışlardır tabi. E sen böyle mantıklı mantıklı konuşunca kusur bulamayıp neye saracaklarını bilememişler. Icten içe çok korkmuşlar senden bence

Boşver tatlım bizim milletin öyle garip huyları var iste. Ben attığım zamanlarda önce kim attı senmi erkek tarafımı diye soranları bile duydum. Sanırsın mahkemedeyiz ve mahkeme reisi soruyor ilk kursunu kim sıktı nefsi müdafaamı yoksa cana kasıtmı var diye araştırıyor :KK53: bende bazılarına dalga olsun diye hepimiz toplanıp ortak karar aldık diyordum,hayır sanane yani biten bitmiş :63: aldırma tatlım basın Sağolsun diyenler bile Çıkabilir. Sen duanı et,hakkında en Hayırlısı neyse o olsun

bi kişi sormuş "kim attı" diye, ama en ilginci "e ben elbise almıştım, kasadan takacağım seti getirtmiştim, onlar nolcak" diyen komşuydu :KK70:

Bu gün en sonunda delirdim. Sanki anne ben travesti olcam cinsiyet değiştircem dedin ya dedim. Alt tarafı yuva kurmak istediğini söyledin ne bu havaları dedim. Alsınlar turşunu kursunlar dedim. Şok oldu :KK70: sinir sistemim arada bozuluyor ama Allahtan çabuk toparlıyorum
:KK70:Travesti olsa bu kadar karsı çıkmazlar ya Töbe töbe. Bende salon kadını çizgimden kaymıştım zamanında :KK53: Böyle analar oldukça daha cok cennet mahallesine bağlarız biz, dengesizler ya. Insan ne isterki baska, evladının tertemiz bi yuva kurup torun torba sahibi olmaktan başka :KK20:

Diyecek laf bulamıyorum artık bunlara... Benim bildiğim anneler babalar evlatları yuva kursun mutlu olsun isterler ama bunlar mutsuz etmek için ellerinden gelen herşeyi yapıyorlar!

öyle. sana da ondan diyorum, ben bu hikayeyi biliyorum...

Ooo baştan söylesene ama bunuuu psikoloji okuyor fitnenin okulunu okumuş kafasındadır şimdi o garipler:KK70:birde oğullarına 4 sene içinde büyümüş olmakla beraber gelen olgunluğu da senin üzerine yıkmışlardır tabi. E sen böyle mantıklı mantıklı konuşunca kusur bulamayıp neye saracaklarını bilememişler. Icten içe çok korkmuşlar senden bence

Sanırım öyle oluyor hala... Kıskanıyorlar annemle olan ilişkisini de bir yandan

bi kişi sormuş "kim attı" diye, ama en ilginci "e ben elbise almıştım, kasadan takacağım seti getirtmiştim, onlar nolcak" diyen komşuydu :KK70:
Yuhh :KK57: o daha kötüymüş be. Ne hastalıklı tipler var böyle zamanlarda ortaya çıkıyor işte :KK14: hayır ortada müstakbel bi yuva Yıkılmış tabiri caizse, benim elbisem ne olacal diyor. Elbisen batsın:KK11:

Yuhh :KK57: o daha kötüymüş be. Ne hastalıklı tipler var böyle zamanlarda ortaya çıkıyor işte :KK14: hayır ortada müstakbel bi yuva Yıkılmış tabiri caizse, benim elbisem ne olacal diyor. Elbisen batsın:KK11:

ha bi de kuzenim aradı, "kesin mi canım bak biletimi iptal ettiricem param yanmasın" dedi :KK14:

ama sözden beri sürekli sıkıntı olduğundan ben bi sakinim ya.

:KK70:Travesti olsa bu kadar karsı çıkmazlar ya Töbe töbe. Bende salon kadını çizgimden kaymıştım zamanında :KK53: Böyle analar oldukça daha cok cennet mahallesine bağlarız biz, dengesizler ya. Insan ne isterki baska, evladının tertemiz bi yuva kurup torun torba sahibi olmaktan başka :KK20:

Ben ne zaman kaycam bakalım çizgimden :KK70: . Bende diyorum ya yaşını başını almışsın. Bırak evladın mutlu olsun yuva kursun.. Neyin derdinler anlamıyorum. Yarına çıkacağımız belli değil hala kötülük peşindeler

Annem babam bilmiyor zaten.. Bilseler ne tepki vereceklerini düşünmek bile istemiyorum... İşleri böyle ilerlettikten sonra çocuk oyuncağı gibi fikir değiştirmeleri çok zoruma gitti.. Ayrılayım diyor kabul etmiyorlar sözlenelim diyor kabul etmiyorlar. En son annesi bu gün git sen onlara iç güveyi ol demiş. Bizden çok onları arıyorsun demiş...

Fikir sormadı ki zaten. Kararımızı ailesine bildirdi... Önce mutlulukla karşıladılar sonra 180 derece döndüler... Annesi beni, erkek arkadaşımla annemin samimiyetini falan herşeyi kıskanıyor... Sürekli kıyaslıyor onlara öylesin bize böylesin diye... Ben annesine babasına karşı çıksım istemiyorum zaten yaşlı insanlar.. Hastalık sahibi ikiside... Nasıl yapacağız kırmadan üzmeden, karşı gelmeden.. Onun yolunu arıyoruz.. Restte çekti... Ama yok yani net bir şekilde neden istemediklerini kendileri de bilmiyorlar

şu iki mesajınızda da sonucu bagladıgınız nokta aynı,
ailesinin agzından cıkacak lafa gore hareket eden birinden bahsediyorsunuz.

elestiri degil fikir mi istiyorsunuz?
madem öyle; dogru tespit yapın,
psikologa da "kendi kararlarımı nasıl alırım, uygularım" diye sorsun,
"sizde sorun yok, aile sıkıntılı" diyen kisinin yerine de baska birine gidin bence.

Ailesine karşı zaten söylemesi gerekenleri söyledi. Rest çekti. Konuşmadılar. Tatlı dille konuşmayı denedi. Psikoloğa gittik ordan hareketle yaklaşım sergiledik ama çevresel faktörler kadını dolduruyor. Ablasına gelince bana hakaret ederek konuştu şu an erkek arkadaşım ablasıyla konuşmuyor. Mesaj atıyor ablası anca ara ara... Sözü ertelememizin sebebi de hakaretleri vs değildi.. Gayet tatlı dille hallettiler onu da ama niyetlerini daha sonra belli ettiler... Sorgulamamız gereken davranışları sorguladık zaten ben eleştiri değil fikir istedim... Sizin eleştirel gördüğünüz noktaları ben zaten eleştirdim cevaplarımı aldım.. Teşekkür ederim yorumun için

kıskanabilirler, aile ne istedigini bilmiyor olabilir, ogullarını kaybedeceklerini düsünmeye baslamıs olabilirler, sizinle daha samimi olunca huylarınızı sevmemis olabilirler vs. bir sürü olasılık var.
önemli olan evlilik kararı alan ciftin aileye isteklerini dogru sekilde belirtip kendi hayatlarını kurmak adına kararlı bir sekilde adım atabilmesi.

onlar hangi nedenle olursa olsun istemedikleri sürece ve siz de ayrılmamakta direttiginiz sürece zaten uzulecekler ki... aileyi karsına alma pahasına ne istedigini bilen ve bunların pesinden kosabilen insanla hayatınızı birlestirin.
aileye blöf yaparsanız restin de bir anlamı kalmaz.
rest ceken adam şu noktada agızlarından cıkacak iki kelimeyi bekliyor olmazdı.

Ben ne zaman kaycam bakalım çizgimden :KK70: . Bende diyorum ya yaşını başını almışsın. Bırak evladın mutlu olsun yuva kursun.. Neyin derdinler anlamıyorum. Yarına çıkacağımız belli değil hala kötülük peşindeler
Aynen tatlım bende anlamıyorum bazılarını, kazık çakmayı planlıyorlar heralde. Surda yaşayacağı en fazla 10 sene, ondada arkamdan hayır dua değilde iyiki öbür tarafa gittide rahat ettik dedirtmek icin uğraşıyorlar töbe Töbe ya :KK53: sen bence durum ciddilesirse ailene yavastan cıtlat durumu, sonra işler iyice karışınca toparlayıp anlatması daha zor oluyor.

ha bi de kuzenim aradı, "kesin mi canım bak biletimi iptal ettiricem param yanmasın" dedi :KK14:

ama sözden beri sürekli sıkıntı olduğundan ben bi sakinim ya.
Cok tatlısın sen ya, ne güzel sakin sakin anlatıyorsun :KK19: tiplere bak Allah'ım, iyi dayanmısın tatlım ben Nişanı kim Attı diyene bile baya sinir olmustumda yarın arayıp yanaklarınımı sıksam ne yapsam o_O

şu iki mesajınızda da sonucu bagladıgınız nokta aynı,
ailesinin agzından cıkacak lafa gore hareket eden birinden bahsediyorsunuz.

elestiri degil fikir mi istiyorsunuz?
madem öyle; dogru tespit yapın,
psikologa da "kendi kararlarımı nasıl alırım, uygularım" diye sorsun,
"sizde sorun yok, aile sıkıntılı" diyen kisinin yerine de baska birine gidin bence.

kıskanabilirler, aile ne istedigini bilmiyor olabilir, ogullarını kaybedeceklerini düsünmeye baslamıs olabilirler, sizinle daha samimi olunca huylarınızı sevmemis olabilirler vs. bir sürü olasılık var.
önemli olan evlilik kararı alan ciftin aileye isteklerini dogru sekilde belirtip kendi hayatlarını kurmak adına kararlı bir sekilde adım atabilmesi.

onlar hangi nedenle olursa olsun istemedikleri sürece ve siz de ayrılmamakta direttiginiz sürece zaten uzulecekler ki... aileyi karsına alma pahasına ne istedigini bilen ve bunların pesinden kosabilen insanla hayatınızı birlestirin.
aileye blöf yaparsanız restin de bir anlamı kalmaz.
rest ceken adam şu noktada agızlarından cıkacak iki kelimeyi bekliyor olmazdı.

"rest ceken adam şu noktada agızlarından cıkacak iki kelimeyi bekliyor olmazdı" derken ne demek istediğinizi anlamadım. Ciddi anlamda anlamadım :) Ağızlarından çıkacak iki kelime beklemiyoruz çünkü... Bir yuva kurmak istiyoruz ve dediğiniz gibi değişik bi durumla karşılaştık. Kararlı olduğumuz içinde tatlılıkla halletmeye çalışıyoruz. Akıl akıldan üstündür diye fikir almaya çalışıyoruz. Kalp kırarak yapmak istesek zaten kimseye danışmamıza gerek kalmazdı...

Cok tatlısın sen ya, ne güzel sakin sakin anlatıyorsun :KK19: tiplere bak Allah'ım, iyi dayanmısın tatlım ben Nişanı kim Attı diyene bile baya sinir olmustumda yarın arayıp yanaklarınımı sıksam ne yapsam o_O

valla kız onu deyince pek sakin kalamadım, eskişehir tekel savaşları diye bi olay vardı ordaki ahmet abi'ye bağladım. "veririm ben parasını" dedim, "ay yok ben parasında değilim" falan dedi de zaten konuştuğunun yarısını anlamadım otobüsteydim. :KK70:

"rest ceken adam şu noktada agızlarından cıkacak iki kelimeyi bekliyor olmazdı" derken ne demek istediğinizi anlamadım. Ciddi anlamda anlamadım :) Ağızlarından çıkacak iki kelime beklemiyoruz çünkü... Bir yuva kurmak istiyoruz ve dediğiniz gibi değişik bi durumla karşılaştık. Kararlı olduğumuz içinde tatlılıkla halletmeye çalışıyoruz. Akıl akıldan üstündür diye fikir almaya çalışıyoruz. Kalp kırarak yapmak istesek zaten kimseye danışmamıza gerek kalmazdı...

tatlılıkla hallolmuyor söyleyeyim de. genel olarak hiçbir şekilde hallolmuyor.

Aynen tatlım bende anlamıyorum bazılarını, kazık çakmayı planlıyorlar heralde. Surda yaşayacağı en fazla 10 sene, ondada arkamdan hayır dua değilde iyiki öbür tarafa gittide rahat ettik dedirtmek icin uğraşıyorlar töbe Töbe ya :KK53: sen bence durum ciddilesirse ailene yavastan cıtlat durumu, sonra işler iyice karışınca toparlayıp anlatması daha zor oluyor.

Anneme hafiften söylemeye başladım zaten. Dengesizler biraz falan diye.. Tabi olayları anlatamam asla :KK43:

X