Annem babam bilmiyor zaten.. Bilseler ne tepki vereceklerini düşünmek bile istemiyorum... İşleri böyle ilerlettikten sonra çocuk oyuncağı gibi fikir değiştirmeleri çok zoruma gitti.. Ayrılayım diyor kabul etmiyorlar sözlenelim diyor kabul etmiyorlar. En son annesi bu gün git sen onlara iç güveyi ol demiş. Bizden çok onları arıyorsun demiş...
Fikir sormadı ki zaten. Kararımızı ailesine bildirdi... Önce mutlulukla karşıladılar sonra 180 derece döndüler... Annesi beni, erkek arkadaşımla annemin samimiyetini falan herşeyi kıskanıyor... Sürekli kıyaslıyor onlara öylesin bize böylesin diye... Ben annesine babasına karşı çıksım istemiyorum zaten yaşlı insanlar.. Hastalık sahibi ikiside... Nasıl yapacağız kırmadan üzmeden, karşı gelmeden.. Onun yolunu arıyoruz.. Restte çekti... Ama yok yani net bir şekilde neden istemediklerini kendileri de bilmiyorlar
şu iki mesajınızda da sonucu bagladıgınız nokta aynı,
ailesinin agzından cıkacak lafa gore hareket eden birinden bahsediyorsunuz.
elestiri degil fikir mi istiyorsunuz?
madem öyle; dogru tespit yapın,
psikologa da "kendi kararlarımı nasıl alırım, uygularım" diye sorsun,
"sizde sorun yok, aile sıkıntılı" diyen kisinin yerine de baska birine gidin bence.
Ailesine karşı zaten söylemesi gerekenleri söyledi. Rest çekti. Konuşmadılar. Tatlı dille konuşmayı denedi. Psikoloğa gittik ordan hareketle yaklaşım sergiledik ama çevresel faktörler kadını dolduruyor. Ablasına gelince bana hakaret ederek konuştu şu an erkek arkadaşım ablasıyla konuşmuyor. Mesaj atıyor ablası anca ara ara... Sözü ertelememizin sebebi de hakaretleri vs değildi.. Gayet tatlı dille hallettiler onu da ama niyetlerini daha sonra belli ettiler... Sorgulamamız gereken davranışları sorguladık zaten ben eleştiri değil fikir istedim... Sizin eleştirel gördüğünüz noktaları ben zaten eleştirdim cevaplarımı aldım.. Teşekkür ederim yorumun için
kıskanabilirler, aile ne istedigini bilmiyor olabilir, ogullarını kaybedeceklerini düsünmeye baslamıs olabilirler, sizinle daha samimi olunca huylarınızı sevmemis olabilirler vs. bir sürü olasılık var.
önemli olan evlilik kararı alan ciftin aileye isteklerini dogru sekilde belirtip kendi hayatlarını kurmak adına kararlı bir sekilde adım atabilmesi.
onlar hangi nedenle olursa olsun istemedikleri sürece ve siz de ayrılmamakta direttiginiz sürece zaten uzulecekler ki... aileyi karsına alma pahasına ne istedigini bilen ve bunların pesinden kosabilen insanla hayatınızı birlestirin.
aileye blöf yaparsanız restin de bir anlamı kalmaz.
rest ceken adam şu noktada agızlarından cıkacak iki kelimeyi bekliyor olmazdı.