- 23 Eylül 2021
- 27
- 31
- 38
- Konu Sahibi derya2897877
Çalışmanıza izin vermiyorlarsa yaşadığınız yerde halk eğitimin meslek ve hobi kursları benzeri şeyler varsa oraya gitseniz elinize bir beceri alsanız en azından gelecekte aç açıkta kalmazsınız
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Haklısın birikmiş param var eğitim için saklıyorum açıktan okuyorum sınavlar iyi günler geçiyor az da kaldı mezun olmama yks şuan çalışmaya başladım 5 saat çalışıyorum ama kendimde umut görmüyorum 3 senem çöp temelim yok18 yaşında para yok pul yok, birikim yok, eğitim yok, meslek yok, kaçıp ne yapacaksın? Rezil olursun. Eğitimine devam et de eline bir meslek al. Çalış desem ilk okul mezunu olarak yapacağın iş ya tuvaletçilik ya bulaşıkçılık. Allah akıl fikir versin. Dışarısı aile evinden daha iyi olmayacak.
Bir şeyler ? Çok bağırdım bana vurma hakkınız yok dedim
Ailem eski düşünceli insalar kendimi korurken elimden düşenleri farkında değildim ailem okuldan durmadan beni alıyordu baban da özür dile
Bize karşı gelme ne dersek o başka bir şey yok
Bende ben hayvan değilim durmadan yediğin dayaklara sus sesiz ol kimseye bir şey deme
ben ikokulda en çok dayak yerdim yine çocukluk aklı işte gülerdim bir şey demezdim
Belimdeki morlukları kimse görmesin diye yazın boğazlı badi ile giderdim
Dişlerim düşerdi, kulağımdaki kanları temizledim hepsini içme atardım
Sadece bana yapılırdı bu sebebini sorsam yaramasın derdi
Bir çocuktan ne beklersin ?
Bahane arama elinden geleni yap. Nice kızlar var tüm imkansızlıklara rağmen başaran.Haklısın birikmiş param var eğitim için saklıyorum açıktan okuyorum sınavlar iyi günler geçiyor az da kaldı mezun olmama yks şuan çalışmaya başladım 5 saat çalışıyorum ama kendimde umut görmüyorum 3 senem çöp temelim yok
Bunu yazan da sensin. Okuldan aldilar diyen de. Neyse ben senin konun hakkında yorumumu daha önce de yapmıştım. Univeristede iyi bölümü kazanamam dersen liseden mezun olup kpss ye girebilirsin. 2 senede o evden çıkmış olursun boyleceAilem okul okumanızı istiyor okuyun diyor bir işte çalışmamızı istemezler bundan önce benimde aklıma geldi bu çalışayım diye de ailem izin vermez çalışmama
Canı sıkılmış yazmış şimdiki gençler hepimizden uyanık kaç tabi durman hata sonra esraya mügeye çıkarsin. Liseyi bitirmek bile zor geliyor sizin gibilere ki çalışmak falan hikaye senden bir halt olmaz. Kocaya kaç bir hayalim yok ablacım
Ailem okuyun diyor ama beni lise 2 de okuldan aldılarBunu yazan da sensin. Okuldan aldilar diyen de. Neyse ben senin konun hakkında yorumumu daha önce de yapmıştım. Univeristede iyi bölümü kazanamam dersen liseden mezun olup kpss ye girebilirsin. 2 senede o evden çıkmış olursun boylece
Ama tabi ders çalışmak lazım bunun için.
Bende yapmaya çalışıyorum çalışıyorum YouTube de izliyorum hocaları temel oluşturuyorumAlt yapım yok deme YouTube de birsürü videolar var üstelik okuldan belki daha iyi anlarsın defalarca başa sardırıp dinlersin tekrar edersin konular üzerinden defalarca testler çözersin . Bayramda 50 küsür üstü bi ablayla tanıştık bi misafirlik sırasında üniversite ikinci dönemim dedi kadın nasıl mutlu oldum onun mutluluğuyla .
Okumasına izin vermeyen aile çalışmasına izin verir mi ki? Hiç sanmıyorum. Muhtemelen evlenene kadar 'namusunu koruyalim' sonrasını kocası düşünsün modundalar.Nasıl çalışayım ne demek arkadaşım ? Çalışmak isteyen her türlü iş bulur kendine. Marketlere başvuru yap. Zincir marketler lise mezunu alıyor ama semtine yakın normal marketlere sorabilirsin. Ne bileyim ufak işletmelere sor ses tonun ve diksiyonun düzgünse sekreter olarak işe alabilirler. En olmadı git bir tekstilde paketlemeci olarak başla. Çalışmak isteyene seçenek çok. Ya da ismek kurslarına yazıl dikiş nakış vs bir şeyler öğrendikten sonra gelinlikçilerde işe başlayabilirsin![]()
Kırmadı kaldırdıKonu sahibi neden ?
Neden aileniz okuldan aldı telefonunuzu kırdı
Sadece yabancıların hayatlarını telefondan izlediğiniz için olamaz bu saçma bi sebeb ? Asıl olay nedir ?
Bende kaldırıldıyı kırıldı okumuş olabilirim .Kırmadı kaldırdı
Kirildi nerde yazmışım bulamadım ben klavye hatası hızı yazıyorum
Yemin ederim annem durmadan sen İnternete YouTube de kadınların hayatlarına bakıyorsun onlar ile hayatını karşılaştırıyorsun sen öyle bir yerde yaşamıyorsun bizim kurallarımız uymalisin dediği için kaldırdı
Sırf ben beni dövmeye hakin yok dediğim için yengemin yanında rezil rusfa etti
Yengemde bana kızdı nasıl
anne evladına nasıl vurmaz diye en az 1 saat tartıştık
Yengemin yanında beni rezil etti
ben sadece annemin bana kullandı 1 cümleyi tek söyledim yengem annemin suratına 10 dk baktı şok geçirdi
mesela ben amilayata girmeye korkuyorum bunun sebebi amilaytin acısı değilde
Daha çok beni zorla kapatırlar eşarp takarlar
Diye sorsan günah derler
Ama kendileri ne namaz ne dua ne kuran açtıklarını görmedim
Sanırım tek çare okumak bundan sonra daha çok çalışacağım
Babam izin vermez gururundanOkumasına izin vermeyen aile çalışmasına izin verir mi ki? Hiç sanmıyorum. Muhtemelen evlenene kadar 'namusunu koruyalim' sonrasını kocası düşünsün modundalar.
Ise gir fabrika vs illa evlilik falan mi olacak 18 yasinda resitsin hayatinin bir yerinden baslamalisin ki yukselesin hem çalış hem aciktan oku devam et insanlar bir yerlere tirnaklari ile kaziyarak geliyor armut pis agzima düş yok kimsenin de ailesi dört dörtlük değil zatenKızlar Evden kaçsam beni devlet alırlar mı?
18 yaşındayım
Bundan önce konuştuğum biri vardı internet üzerinden buluşmak istediğini falan söylemişti gitmedim ailevi hayatımı anlattım biliyordu
Ama ben güvenmedim
Ailemden hayır görmedim ondan mı göreceğim diye düşündüm ilişkiyi kestim
Ailem yüzünden in düşünüyorum
Bana hiçbir yararları yok
Kendilerine karşı gram sevgi hissetmiyorum
Durmadan kırıcı konuşuyor
Eğitim hayatımdan da umut görmüyorum
Lise 2 de okudan almışlardı
3 sene evde kaldım temel de yok
O kadar sıkıldım ki anlatamam ölsem de kurtulsam diyorum
Burun estetiği olacağımBende kaldırıldıyı kırıldı okumuş olabilirim .
Ameliyat ne ameliyatı ? Ameliyat olunca neden sizi kapatacaklar ki .
Ailenizden korktum şuan siz böyle anlatınca
Ne değişik bir aile ona buna özeniyorsun die okuldan alıp eve kapatıp burun estetiğine izin veriyor psikolojik destek lazımBurun estetiği olacağım
Bundan önce kapatirlardı
babam çokça söyledi ben istemedim
Burnum ergi dedim yakışmıyor
O bahane ile uzatım
Aİlem açık giyinmeme izin vermiyor
Kapalı hanımlar gibi giyiniyorum
Sadece saçım açık öyle düşünün
Ben alıştım korkmayın boşverin
Zaten son bir senem kalmış hangi meslek giderse okurum üniversiteye gideceğim
Bir miktar param da var ünite için birikiyorum
Eninde sonunda okuyacağım
Kesin öyledir öyle olsa baştan liseye yollamazlardi sen kocaya kaçmaya karar vermez onlar seni zorla kocaya verirdi. 18 yaşındasın gidecek yerin yok ailenin sözünü dinle kendini kurtarma kadar koca falan boş iş. Elinde meslek yoksa bitersin. Aile diyeceğin çalışayım size de para vericem ekonomi malum. Gerçi para biriktiriyorum yazmışsın demek ki ailen para veriyor :)Liseyi de açıktan okuyorum sırf üniversite çıkar vb durum olur diye de para biriktiiyorum
Geleceğim için parayı çarçur etmek yerine lazım olur diye para birikiyorum
Lise bitirmek de zor gelmiyor 9 da belgeler ile bitirdim
Ailem eğitim hayatımı mahvetti
Açığa geçtim 4 dönem mezun olmama az kaldı
Keşke on yargılarınızı atsanız
Çalışmak da istedim ailem izin vermedi
Okulunu bitir , iş bul çalış öyle git , öyle körü körüne beş parasız kaçılmaz, bu devirde kaçmak pek akıllıca değil, otur plan yap kendine bir düzen kurmaya çalış...Aklımdan çokça geçti sert tepkiler aldım evde şuan açık öğrenmeden çalışıyorum güzel geçiyor sınavlar ama temelim yok çalışıyorum evde ders yapabildigim kadar