Kızlar evden kaçsam ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızlar Evden kaçsam beni devlet alırlar mı?
18 yaşındayım
Bundan önce konuştuğum biri vardı internet üzerinden buluşmak istediğini falan söylemişti gitmedim ailevi hayatımı anlattım biliyordu
Ama ben güvenmedim
Ailemden hayır görmedim ondan mı göreceğim diye düşündüm ilişkiyi kestim

Ailem yüzünden in düşünüyorum
Bana hiçbir yararları yok
Kendilerine karşı gram sevgi hissetmiyorum
Durmadan kırıcı konuşuyor
Eğitim hayatımdan da umut görmüyorum
Lise 2 de okudan almışlardı
3 sene evde kaldım temel de yok
O kadar sıkıldım ki anlatamam ölsem de kurtulsam diyorum
Tam olarak ne yaşıyorsun bilemem ama en kötü aile sokaklardan ve bu yaşta evlilikten çok çok iyidir diye düşünüyorum. Öncelikle sıkıntılı bi dönemden geçtiğin için kendine bi meşgale bulman gerekiyor. Okula gidemiyorsan açık öğretime yazılıp oradan kredili okuyabilirsin akabinde bi fabrikada lojistik depoda çalışabilirsin maaşları da yine asgari ücretten bi tık fazla oluyor. Hem kafan dağılır hem para kazanır hem de kendi ayakların üzerinde durabilirsin. Varsayalım ailen gerçekten çok kötü bunları onların yanında yapamıyorsun. Devlete sığınırsan kadın sığınma merkezine alınırsın çalışma imkanı sunuyorlar zaten meslek edinme kurslarına da okumana da yardımcı oluyorlar ve sığınma evinden ayrılırken maddi destek verip evini kurmana da yardımcı oluyorlar. Ama önce kendin kararlı olup çok istemelisin. Ben sende hayata karşı aşırı bi umutsuzluk sezdim. Yaşın çok küçük önünde çok uzun bi hayat var sakın evden kaçma. İntiharı da düşüneceğine kendini yaşatmak için çaba harca. Allah o nefesi kesmiyorsa senin için hala umut var demektir kardeşim

Nasıl çalışayım derken devlet seni zaten temelli almaz alsa da sen yapamazsın sığınma evinde sığınma evınden çıkmış insanların konuları vardı yaşanmaz elinden telefonuna kadar alıyorlar günde 3 dk telefon izni var falan die okuduğum çay bile bi kahvaltı da varmış başka yok ne kadar dayanırsın bilinmez çoğu kadın asla gitmem bidaha oraya kafasında

Eğer kafanda çocuk esirgemeye alınırım memuriyet verilir düşüncelerin varsa onun için çok geç en az 3 sene devlet koruması altında kalmış olup devlet çocuğu olman lazım memuriyet ıcın . Yani bugün kaçıp devlete sığındın diyelim iş imkanı buldun çalışıyorsun sığınma evinden ayrılmak istedin asgari ücretle kirasıydı yeme içme fatura asla yetıstıremezsin . Okulunu dısardanda olsa bitirmeye bak meslegını eline al ondan sonra adım at dısardaki hayataa

Nasıl çalışayım ne demek arkadaşım ? Çalışmak isteyen her türlü iş bulur kendine. Marketlere başvuru yap. Zincir marketler lise mezunu alıyor ama semtine yakın normal marketlere sorabilirsin. Ne bileyim ufak işletmelere sor ses tonun ve diksiyonun düzgünse sekreter olarak işe alabilirler. En olmadı git bir tekstilde paketlemeci olarak başla. Çalışmak isteyene seçenek çok. Ya da ismek kurslarına yazıl dikiş nakış vs bir şeyler öğrendikten sonra gelinlikçilerde işe başlayabilirsin :KK25:
Lise 2 de okuldan alınmış konu sahibi aile çalışmaya izin vermıyor yapacağı tek şey evde ders çalışıp dısardan sınavları vermek

Neden sana karşı bu kadar güvensizlik duyuyorlar? Neden bu kadar baskı uyguluyorlar? Lise2 ye kadar gönderip neden aldılar?

Hep böyle tutucu olsalar lise 2 ye kadar gidemezdin.
Çünkü yediğim dayaklara sesiz kalmadım
Çok iğrenç lafları vardı ve ben burda söylemek istemiyorum çokça küfürler söylerdi
Yedigim dayak öyle böyle değildi küçüklüğümden belli yiyordum onlar alışmıştı sessizliğime
Lise 2 de arkadaşlarim ailelerine bakıyordum anne kız arkadaş gibiydiler
Ve bende sesiz kalmadım bana vurmaya hakkiz yok dedim
Hep kendimi savunuyordum iğrenç lafları duymak iztemedim
Onlarda okuldan aldılar ve telefonumu kaldırdılar
Çünkü onlara göre ben telefondan internette yurt dışında yaşayan kadınlar ile hayatlarımı karşılaştırıyorum

Lise 2 de okuldan alınmış konu sahibi aile çalışmaya izin vermıyor yapacağı tek şey evde ders çalışıp dısardan sınavları vermek
Maalesef bu tarz insanlar buna müsaade etmezler. zamanında okula gidiyordun doğru dursaydın da bitirseydin der. Ama çalışmaya ikna edebilir. Hem kendi ruhunu tedavi edebilir. hemde ailesi para konusunda eve destek verdiği için ses etmez diye düşüyorum. kendi düşüncem tabii. zamanla da para biriktirip çıkar gidersin şiddet gördüğün evden. ailenin diğer fertlerini geçiyorum ama bir annenin böyle davranması çok değişik geliyor bana.

Bi kere tanıştığınız adama ailevi sorunlarınızı dökerseniz, ilk kavgada anandan babandan ne gördün ki diye başlar cümleye. Her kötülüğü yapmayı mübah görür kendine.
Ne yaşarsanız yaşayın başkalarına belli etmeyin.

Ergenlik sancıları bu yaşadıklarınız, kendinize meşguliyet bulun, zihninizi boşaltın.

Diyelim evden kaçtınız, ne olacak sanıyorsunuz ? iyi şeyler kucak açmış sizi mi bekliyor? Hayır. Daha çok zorluk, sıkıntı, sorun.
İlk tanıştığınız adama değil sadece arkadaş akrabaya da bunlar çoğunlukla anlatılmaz ben ciddi görmüyordum internet üzeri olduğu için zaten boş diyordum güveniyordum zaten ilk kez biri ile konuşmuştum

Ergenlik ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum yaşadığım şeyler ve üzüldüm durumlar ergenlik diye kapatılacak konular değil

Evden kaçarsam zaten farkındayım zorluk sıkıntı çok olacak ama o korkuyu aileme vermek istiyorum it gibi itelenip kalkıyorum
Yedigim sözler öyle böyle değil

Canı sıkılmış yazmış şimdiki gençler hepimizden uyanık kaç tabi durman hata sonra esraya mügeye çıkarsin. Liseyi bitirmek bile zor geliyor sizin gibilere ki çalışmak falan hikaye senden bir halt olmaz. Kocaya kaç

Ailem izin vermez çalışmama kuaför aklımdan geçti annem olmaz dedi
İkna etmek senin elinde.. evet bazı hayatlar çok zor yetistirme yurdunda büyüyüp 18 ine gelince yurttan atılacagini bildiğinden sokakta kalmamak için yazlari çalışıp birsekilde ayakta kalmaya çalışan gençler var. Örnek veriyorum sana sadece elinde belli ki telefon var internete giriyorsun gratisin sitesine gir iş basvurusunda bulun veya başka iş araştır.. ailem izin vermez diyip kestirip atma karamsar olma.. yine diyorum biseyler başarmak senin elinde..

Maalesef bu tarz insanlar buna müsaade etmezler. zamanında okula gidiyordun doğru dursaydın da bitirseydin der. Ama çalışmaya ikna edebilir. Hem kendi ruhunu tedavi edebilir. hemde ailesi para konusunda eve destek verdiği için ses etmez diye düşüyorum. kendi düşüncem tabii. zamanla da para biriktirip çıkar gidersin şiddet gördüğün evden. ailenin diğer fertlerini geçiyorum ama bir annenin böyle davranması çok değişik geliyor bana.
Temele de bakmak lazım neden diye ? Neden şiddet var yani okuldan alacak aile liseye göndermez zaten muhtemelen bişeyler oldu ki okuldan alınıp elinden telefon falan alındı bunlar bilindik hikayeler . Altında yatan asıl sebeb ne

Şiddet için gerekçesi hiç bisey olamaz ama ne bileyim ya anne baba nasıl kıyar evladına aklım almıyor .

Konu sahibi neden ?

Neden aileniz okuldan aldı telefonunuzu kırdı

Sadece yabancıların hayatlarını telefondan izlediğiniz için olamaz bu saçma bi sebeb ? Asıl olay nedir ?

İlk tanıştığınız adama değil sadece arkadaş akrabaya da bunlar çoğunlukla anlatılmaz ben ciddi görmüyordum internet üzeri olduğu için zaten boş diyordum güveniyordum zaten ilk kez biri ile konuşmuştum

Ergenlik ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum yaşadığım şeyler ve üzüldüm durumlar ergenlik diye kapatılacak konular değil

Evden kaçarsam zaten farkındayım zorluk sıkıntı çok olacak ama o korkuyu aileme vermek istiyorum it gibi itelenip kalkıyorum
Yedigim sözler öyle böyle değil
Ailemi korkutmak istiyorum demen bile yaşın gereği, ve yine tamamen ergenlik durumu. Üzgünüm..

Eski konularında ailenin yalnızca sana böyle davrandığını, kardeşlerine böyle olmadığını yazmışsın, buradaki cevaplarına da bakarak acaba sorun sende olabilir mi ablacım ? Yanlış anlama beni, ama insan senin yaşlarında daha tahammülsüz, daha asabi oluyor. Senin beklentilerin ailen ile uyuşmuyor belli, buradan sancılanıyor ilişkiniz.

31 yaşındayım, hala annemle kedi köpek gibi didişiriz. Ama günün sonunda beni ondan çok düşünen kimse olamaz. Bunu şu an anlaman mümkün değil :)

Büyük hatalar yapmadan önce ailen ile bi terapiye git. Eminim sorununuzu bu çözecektir.
Evden kaçmak, birine veya bir kuruma, olayları yalnızca daha çözümsüz yapar.

İşin gücün yok, gidecek yerin yok, evden kaçıp napacan? Sokaklarda sürünmek, birilerinin mezesi mi olmak istiyorsun? Otur oturduğun yerde, kendine bir hedef belirle.

Temele de bakmak lazım neden diye ? Neden şiddet var yani okuldan alacak aile liseye göndermez zaten muhtemelen bişeyler oldu ki okuldan alınıp elinden telefon falan alındı bunlar bilindik hikayeler . Altında yatan asıl sebeb ne

Şiddet için gerekçesi hiç bisey olamaz ama ne bileyim ya anne baba nasıl kıyar evladına aklım almıyor .
Bir şeyler ? Çok bağırdım bana vurma hakkınız yok dedim
Ailem eski düşünceli insalar kendimi korurken elimden düşenleri farkında değildim ailem okuldan durmadan beni alıyordu baban da özür dile
Bize karşı gelme ne dersek o başka bir şey yok
Bende ben hayvan değilim durmadan yediğin dayaklara sus sesiz ol kimseye bir şey deme
ben ikokulda en çok dayak yerdim yine çocukluk aklı işte gülerdim bir şey demezdim
Belimdeki morlukları kimse görmesin diye yazın boğazlı badi ile giderdim
Dişlerim düşerdi, kulağımdaki kanları temizledim hepsini içme atardım
Sadece bana yapılırdı bu sebebini sorsam yaramasın derdi
Bir çocuktan ne beklersin ?

18 yaşında para yok pul yok, birikim yok, eğitim yok, meslek yok, kaçıp ne yapacaksın? Rezil olursun. Eğitimine devam et de eline bir meslek al. Çalış desem ilk okul mezunu olarak yapacağın iş ya tuvaletçilik ya bulaşıkçılık. Allah akıl fikir versin. Dışarısı aile evinden daha iyi olmayacak.

İkna etmek senin elinde.. evet bazı hayatlar çok zor yetistirme yurdunda büyüyüp 18 ine gelince yurttan atılacagini bildiğinden sokakta kalmamak için yazlari çalışıp birsekilde ayakta kalmaya çalışan gençler var. Örnek veriyorum sana sadece elinde belli ki telefon var internete giriyorsun gratisin sitesine gir iş basvurusunda bulun veya başka iş araştır.. ailem izin vermez diyip kestirip atma karamsar olma.. yine diyorum biseyler başarmak senin elinde..
Aklımdan çokça geçti sert tepkiler aldım evde şuan açık öğrenmeden çalışıyorum güzel geçiyor sınavlar ama temelim yok çalışıyorum evde ders yapabildigim kadar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X