Kızlar evden kaçsam ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

derya2897877

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2025
95
14
3
17
Kızlar Evden kaçsam beni devlet alırlar mı?
18 yaşındayım
Bundan önce konuştuğum biri vardı internet üzerinden buluşmak istediğini falan söylemişti gitmedim ailevi hayatımı anlattım biliyordu
Ama ben güvenmedim
Ailemden hayır görmedim ondan mı göreceğim diye düşündüm ilişkiyi kestim

Ailem yüzünden in düşünüyorum
Bana hiçbir yararları yok
Kendilerine karşı gram sevgi hissetmiyorum
Durmadan kırıcı konuşuyor
Eğitim hayatımdan da umut görmüyorum
Lise 2 de okudan almışlardı
3 sene evde kaldım temel de yok
O kadar sıkıldım ki anlatamam ölsem de kurtulsam diyorum

18 yaşındayım
Bundan önce konuştuğum biri vardı internet üzerinden buluşmak istediğini falan söylemişti gitmedim ailevi hayatımı anlattım biliyordu
Ama ben güvenmedim

Sığınma evıne alırlar .

Bi kere tanıştığınız adama ailevi sorunlarınızı dökerseniz, ilk kavgada anandan babandan ne gördün ki diye başlar cümleye. Her kötülüğü yapmayı mübah görür kendine.
Ne yaşarsanız yaşayın başkalarına belli etmeyin.

Ergenlik sancıları bu yaşadıklarınız, kendinize meşguliyet bulun, zihninizi boşaltın.

Diyelim evden kaçtınız, ne olacak sanıyorsunuz ? iyi şeyler kucak açmış sizi mi bekliyor? Hayır. Daha çok zorluk, sıkıntı, sorun.

Kendi ayaklarının üzerinde durmadan asla kaçmayı deneme. İşe girip çalışmaya başla kuaför olur çiçekçi olur bir şekilde ayakta durmaya çalış biseyler başarmaya başlarsan kendine güvenin gelir. İntihar, kaçmak bu tarz şeylerin sonu hüsran.. ileriye bak kendi önünü kendin aç. Hedef koy kendine.. içine kapanıp karamsar olma.. en azından dene çalışmayı..

18 yaşındayım
Ama ben güvenmedim

Ailen çalışmana okumana izin vermeyip seni eve kapatıp şiddet uyguluyorsa sığınma evi alabilir ama bu şartlar geçerli değilse çok düşük bir ihtimal.
Eve kapatılmadıysan çalışabilirsin, ailede sorun yaşayıp çözümü başkalarında ararsan daha beter hale gelirsin önce kendini sen kurtaracaksin.

Çalışmana izin verilmiyorsa mahalle aralarında konfeksiyonlar, market şubeleri var çok yakında olacağım evden uzak olmayacağım vb. diyerek aileni ikna edebilirsin.

18 yaşındayım
Ama ben güvenmedim

Sakın sakın aman diyim. Burda senin gibi ailesinin evinden kaçmaya çalışan bir üye vardı. Hiçbir erkek arkadaşına güvenme. Hele ki internetten konuşup tanışarak hiç olmaz. Liseye açıktan devam et. Sonra üniversiteye hazırlan bence. Ailen çalışmana bir şey diyor mu?

Kendi ayaklarının üzerinde durmadan asla kaçmayı deneme. İşe girip çalışmaya başla kuaför olur çiçekçi olur bir şekilde ayakta durmaya çalış biseyler başarmaya başlarsan kendine güvenin gelir. İntihar, kaçmak bu tarz şeylerin sonu hüsran.. ileriye bak kendi önünü kendin aç. Hedef koy kendine.. içine kapanıp karamsar olma.. en azından dene çalışmayı..
Ailem izin vermez çalışmama kuaför aklımdan geçti annem olmaz dedi

Sakın sakın aman diyim. Burda senin gibi ailesinin evinden kaçmaya çalışan bir üye vardı. Hiçbir erkek arkadaşına güvenme. Hele ki internetten konuşup tanışarak hiç olmaz. Liseye açıktan devam et. Sonra üniversiteye hazırlan bence. Ailen çalışmana bir şey diyor mu?
Zaten sonunu bildiğim için geri adım attım çocukla en az 8 ay konuşuyordum ama asla telefon no arama gibi şeyler olmadı güvenmedim

Ailem izin vermez çalışmama kuaför aklımdan geçti annem olmaz dedi
Neden sana karşı bu kadar güvensizlik duyuyorlar? Neden bu kadar baskı uyguluyorlar? Lise2 ye kadar gönderip neden aldılar?

Hep böyle tutucu olsalar lise 2 ye kadar gidemezdin.

Seni lise 2de neden okuldan aldılar?
Ben lise 2 ailemden şiddet görüyordum ve iğrenç laflar duyuyordum onlarda alışmıştı sessizliğime küçüklüğümden belli yediğim için onlarda alışmıştı karşı gelmiyordum
Susmadim lise 2 de bağırmaya başladım.
Çünkü arkadaşlarımın ailesine bakıyordum
Arkadaşlarım şiddet görmüyordu anne kız gibiydiler

Bende anneme
Sizin bana vurma hakkınız yok dedim onlarda seni arkadaşların değiştirdi dedi okuldan aldı

Nasıl çalışayım
Nasıl çalışayım ne demek arkadaşım ? Çalışmak isteyen her türlü iş bulur kendine. Marketlere başvuru yap. Zincir marketler lise mezunu alıyor ama semtine yakın normal marketlere sorabilirsin. Ne bileyim ufak işletmelere sor ses tonun ve diksiyonun düzgünse sekreter olarak işe alabilirler. En olmadı git bir tekstilde paketlemeci olarak başla. Çalışmak isteyene seçenek çok. Ya da ismek kurslarına yazıl dikiş nakış vs bir şeyler öğrendikten sonra gelinlikçilerde işe başlayabilirsin :KK25:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X