- 18 Kasım 2007
- 2.264
- 137
- 363
- 39
valla canım ben cok tutumluyum herseyımden arttırıp birikim yapmaya calısıyom ama kayınpederım hiç para tutmuyo bitincede gelıp ben den istiyo ben buna karsıyım onların para tutması lazım zaten dügünü kendımız yaptık hala borc oduyoruz bileziklerımıde sattı ben karsıyım maaşı olupta para isteyene yoksa gercekten ihtiyacı olsa tabıkı seve seve verırdım
canım senı cok ıyı anlıyorum ezilen taraf bizim ailelerımız oluyo
allah kolaylık ,eşinede birazz akıl versin tabiki ailesi ama kendi ailesinide düşünmek zorunda.canını sıkma belki rızkınız da bereketlenir inş
canım ben 2 yıl beraber durdum kayınvalıdemle ve devamlı sömürdüler şimdi tayınım cıktı anca şimdi rahata erdım eşimlede acıkca konustum bı daha para verırsen ben yokum dıye cunku kayınpederım cok keyfıne düşkün benım parama kıyamayıpta almadıgım seylerı o alıyo eee ozaman katlanacak
ya evlatlarımız mutlu olsun bız karısmayalım demıyolar sız bızden kac kusak buyuksunuz anlamaları gerekıyo bazı seylerı
bencede konuş yoksa bu gidişle sömürüye devam hatta borclarından bahset
Allaha çok şükür hiç öyle bir sorunumuz olmadı.. bizde yoksa onlar bize verir.
onlarda yoksa biz veririz hep birbirimizi tamamlarız.... aramızda hiç 3 aldın 5 verdin hesabı olmaz..
Sağolsunlar düğünden sonrada altınlarıma falan dokunmadılar sadece nakit olanı verdik..
o da zaten hakkıydı çok masraf yaptı kayınpederim düğün üstü borçlanmıştı..
arabamızı alırkende çeyreklerimi bozdurdum.. bileziklerimin hepsi ve diğer takılar duruor..
onlarıda Allah nasip ederde ev alıcak olursak gözümü kırpmadan bozdururum...
Zaten kayınpederim şimdi bize ev almak için çabalıyor..
hakkım geçtiyse eğer helal olsun.. ama bilirimki sıkışsam hep yanımda olurlar..
çalışmama rağmen hep sorar harçlığın var mı? birşeye ihtiyacın var mı? diye
Allah başımızdan eksik etmesin..
Aslında aile birbirini tamamlayandır. Kimin ihtiyacı varsa diğeri ona el atmak zorundadır. Ama her ikisinin de ihtiyacı varsa birinin birine yüklenmesini ben doğru bulmuyorum. Emekli maaşı ile geçinen birinin oğlunun 'Nasıl olsa babamın maaşı var bize bakar' deyip çalışmayıp onlara yük olmasının doğru olmaması gibi çocukları için hiçbir gelecek hazırlamayan babanın oğlunun da ihtiyacı olduğu halde (ihtiyacı olduğu halde çünkü çocuk ihtiyacından fazla kazanıyorsa babasıdır, ailesidir yine yardım etmelidir) ona yüklenmesi de doğru değildir. Bana kalırsa maddi durumunuz iyiyse, aç değilseniz, başınızı sokacak bir eviniz, çocuklarınızın geleceği için ufak bir paranız varsa eşiniz kime yardım ederse etsin boşverin. Bu dünyanın bir de ahireti var. Ama sizin de ihtiyacınız varsa hele ki siz de çalışıp eşinize destek olmak zorundaysanız, ortak tasarrufunuzu kim olursa olsun sizin rızanız dışında başkası ile paylaşıyorsa o zaman o evde huzursuzluk kaçınılmazdır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?