Kızlar ek gıdalara ne zaman başlayacaksınız?

ne yalan söleym başlamak istiorum açıkcası dr bakalım nedicek ama geçen ay 6 ay anne sütü emsin dedii..ama ben tattrma taraftarıyım yemeğin suyundan peynr domates reçel vs az bişi tattrıorumm..marketten meyve püresi aldım heves ettim açımda verim 1 kaşık bari bakalım napcak:)geçende danino vermştmm.3 kaşık...:))))bi arada pirinçunu verdm 2 kaşık:)ne bilim yerken veriom bişilerr.demnde meyve suyu içerken 1 çay kaşığı verdm bence hiçbr saknca yoooookkk.herkesn kendi görüşü tabi saygı duyarım..sevgiler canlarım:))
tansu çiller gibi knştum hehhehehe

bende emziğe alışsın diye bir ara ucundan azcık pekmez ve bal bandırıyordum tabi doktor teyzemizin haberi yok :kedi: ama emziğe falan alışmadı bende bir daha vermedim..arada vitaminini verirken su veriyorum 1,2 çay kaşığı onun dışında emmeye devam..tek denememiz bu oldu yani..

canım işine karışmak gibi olmasın ama bal alerjiktir ve bebeklere bu aylarda verilmesi yasak diye biliyorum...

evet bal cok slerde tv de dinledim 1 yasindan kucuk bebeklere verildiginde (Allah korusun) bebeklerin olumune bile cindeki bir maddeyi 1 yasindan kucuk bebeklerin bobrekleri sindiremiyormus....

Kizlar nette bebeklere verilecek ek gidalar hakkinda biraz arastirdim. Ilk ek gida olarak meyve suyu ve püresi bebeklere uygunmus. Sizinlede paylasiyim dedim. buyrun.............

:emir_bebek: :emir_bebek: :emir_bebek: :emir_bebek: :emir_bebek:

Meyve suyu ve püresi:

ılk verilecek ek gıdadır. Öncelikle elma suyu(tercihen tatlı) ile başlanır. Elma iyice yıkandıktan sonra soyulur cam rendede rendelenir süzülerek soyu elde edilir. ılk denemede 1-2 çay kaşığı veriniz. Daha sonra her gün taze hazırladığınız meyve suyunun miktarını arttırarak bir haftanın sonunda tam bir elmanın suyu verilebilir. Her hafta armut, mandalina, portakal, havuç, şeftali gibi değişik meyve suları denenebilir. Meyve sularına şeker eklenmemelidir. Çilek gibi alerji yapma ihtimali yüksek olan meyveleri daha ileride veriniz. Aynı hafta içinde birden fazla meyve çeşidi vermeyiniz. Dördüncü aydan itibaren muz dahil olmak üzere meyve pürelerine başlanabilir.

X