Kızlar ek gıdalara ne zaman başlayacaksınız?

bende 4. ayini doldursun yavas yavas ek gidaya baslicam. Doktorumuz öyle demisti. Ama hic hazir bisey vermeyi düsünmüyorum. evde kendim yapicam. Yalniz neler yapilabilecegini arastirmam lazim. Sebze meyve püreleri yiyebiliyormus sanirim. Tarif bilenler bizimle paylasirsa seviniriz.

ben yavaş yavaş verıom bişiyler 2 gundur minicik ekmek parçaları verıyom yalana yalana yutuyor :) geçen 2 kaşık tarhana içirdimmm sankı 2 kaşıkla karnı doymuş gibi hissetim oh be dedim :)3.ayı bıtsın mınık mınık alıştırıcam arkadaş hıç bışey vermedı 7-8 aylıktı hala meıyodu bı lokma bişey yemıyordum şimdi 1,5 yaşında ne yemeği bılıyor ne çiğnemeyi hiç bişey yemıyor çok pişman erkenden başlamadığına..

hah ağzına sağlık bende anltmk istediğim buydu ama saolsunlar önyargyla aaa bebğe bunlar verlrmi die başlıolarr...bende mnk mnk ekmelerle yemeğin suyundan veriorum ne bilim peynr yumrta vs dünde elma yalattım..domates suyu veriyorum bi damlaa..ki benm oğlum 3 ay 20 günlük 4 ten gün almış durumda 10 gün sonrada opuyorumnanaktan 5ten gün alcakk..

ayy bende demin ilk defa elma suyu sıktım bi çay kaşığı vericektim ama öyle bi yalandıki bayıldı bayıldı valla heralde 6-7 çay kaşığı vermişimdir :))) çok sevddi çook benimde çok hoşuma gitti :)

hah ağzına sağlık bende anltmk istediğim buydu ama saolsunlar önyargyla aaa bebğe bunlar verlrmi die başlıolarr...bende mnk mnk ekmelerle yemeğin suyundan veriorum ne bilim peynr yumrta vs dünde elma yalattım..domates suyu veriyorum bi damlaa..ki benm oğlum 3 ay 20 günlük 4 ten gün almış durumda 10 gün sonrada opuyorumnanaktan 5ten gün alcakk..

zemuszemus

kızlar kesınlıle katılıyorum ede heşeydn tatırırum 4 gundurda kendı mamasından muhallebi ypıp yedırıyorum.

ben ilk kızıma ilk 6 ay anne sütü dısında hiçbirsey vermedim 6. ayda sebze haslama ile ek gıdaya basladık fakat cocuk kesinlikle kabul etmedi. ilk bir yıl ciddi yeme problemi yasadık. anne sütü dısında hiçbirşeyi istemedi, aksama kadar aç aç benim işten gelmemi bekleyip gelince de sabaha kadar deli gibi durmadan emiyordu. sonunda normal gıdaya gecebilsin diye 14. ayda anne sütünü kesmek zorunda kaldık. malesef yemekle arası hic düzelmedi hala zorla yediriyoruz.
ıkincisinde kesin kurallar koymıycam ufak ufak bişeyler tattırıyorum sımdiden, 4. ayda da dr ile görüsüp baslamak istiyorum ek gıdaya. aynı seyleri tekrar yasamak istemiyorum.

kesinlikle cok zor gunlermis hazirancim ikincisinde bebisini erken baslat kesinlikle..

bende 4 bıtsın baslıcam hemen gecengun 1 kasık tarhana corbası dunde azıcık erık kompostosu verdım önce suratını burusturdu snra devamını istedı...

Bende 3 gündür 3-4 kaşık elma suyu veriyorum gerçi dün 6-7 kaşık oldu ama sürekli yalanınca yerimseniben

valla bn hıc bısey vermıyom anne sutunden baska daha 2,5 aylık sımdı yazılanları okuyumca kafam karıstı :KK43: ne zaman baslıycaz yanı 4.aydan sonra mı. dr.6 ay bısey vermene gerek yok dedı eşimde vardı yanımda esım hayatta verdırmez bana bısey

ben de 4. ayda doktor kontrolune gittigimizde doktor kontrol edip karar verecek ama ben 4. ay ek gidaya gecmek istemiyorum biraz daha emsin istiyorum en az 2 ay daha bu arada simdiden mutfak alisverisine gittigimde gerber marka meyve sebze purelerini alip ebde stok yapmaya basladim yavas yavas cunku burda organic sebze meyve bulmak cok zor hep hormonlu o yuzden en azindan organic aliyorum arka bahceyede yaza dogru birseyler ekecegiz organik uretim yapacagiz kizim icin yani :))

ben de düşünüyorum kuzum için bişeyler ekmek insallah yapabilirim pek anlama ama cok istiyorum..en azından domates salatalık falan..meyva zaten annemlerin bahçesinde var.:emir_bebek::ecrin_bebek:

bir aksilik olmazsa 6 ay sadece anne sütüyle devam etmeyi düşünüyorum.

benim de ufaktan ufaktan diline değdirdiğim şeyler oldu .Doktoruyla konuşup 4.ayında başlamak istiyorum.Tabiki anne sütü ağırlıkta .Ben kızımda herşeyi kendim hazırlamıştım Hazır bir şey vermemiştim Pirinç ununu bile evde yapmıştım.Oğlumada hazır vermek istemiyorum.

bende emziğe alışsın diye bir ara ucundan azcık pekmez ve bal bandırıyordum tabi doktor teyzemizin haberi yok :kedi: ama emziğe falan alışmadı bende bir daha vermedim..arada vitaminini verirken su veriyorum 1,2 çay kaşığı onun dışında emmeye devam..tek denememiz bu oldu yani..

BıR AKSıLıK olmazsa eğer ay anne sütü alsın istiyorumm ben sadece arada hani biz meyve yerkenn ağzına 1 2 damla mandalina sıkıyorum suratını buruşturuyo yemeği sevmeyecek galiba bu ay drumuzz ek hiçbirşey vermene gerek yok sadece anne sütü yeterli dedi ...

X