- 23 Temmuz 2015
- 2.032
- 3.703
- 36
-
- Konu Sahibi usuyenprenses
Allah razı olsun evet annem ben ve kardeşim çalışıyoruz öyle şunu alalım bunu alalım gibi huyumuz da yok zaten çok tutumluyuzdur geçineceğimize eminim.Simdi imkaniniz varsa bir dk durmadan ayrilin.. Siz kendinizi korursaniz kimse ne laf eder ne de bisey yapmaya cesaret eder.
Daha fazla o evde kalirsaniz ilerde belki simdi ki gibi calismazsiniz issiz falan olursunuz omur boyu bu adami cekmek zorunda kalirsiniz.
Allah yardimciniz olsun boylelerinin baba olmaya hakki yok
Çok teşekkürler umarım artık her şey daha güzel olur.Canım ya benimde annem babam ayrı bizde annem, erkek kardeşim ve ben yaşıyoruz. Ha durumumuz çok mu iyi hayır ama çok şükür Allah yardım ediyor.
Ev konusunda da düzgün bir mahallede 2+1 ev gayet yeterli olur. Bulunduğunuz şehirde siteler varsa oralarda daha rahat edersiniz. Ev sahibi de kirasını düzenli ödedikten sonra sıkıntı çıkarmaz. Dediğin gibi erkek gibi dur karşısında yeterli.
Hayatınızda başarılar ve mutluluklar dilerim
iyi ki rabbim var ona güveniyorum o bizlere doğru yolu gösterecek, bir gün elbet bizde mutlu olacağız.Kolay olmayacak elbet alisacaksiniz. Baba karı çekmek kolay değil yaşayan bilir .Annene acil şifa diliyorum .Sana da sabır diliyorum.Inşallah cektikleriniz bir gün son bulur ve sizde mutlu günler yasamanin tadına varirsiniz. Hiç bir şey imkansız değil .Yeter ki isteyin .
aaaa gerçekten mi bana umut oldunuz çok teşekkürlerÖncelikle Allah yardımcınız olsun diyorum. Bir evin içinde ne yaşandığını dört duvar arasında kalan bilir. Böyle bir karar verdiyseniz hem de bunca sene sonra kararınızdan asla dönmeyin.
Bir tanıdığımız var o kadın 3 kızıyla ayrıldı eşinden. Ilk ayrıldıklarında evlerine gitmiştik evde sadece 2 çekyat vardı inan yerde halı su içmeye bardak bile yoktu. Çok güçlü durdular hayata karşı tabi.kızlar ve anneleri bir ev alıp borcunu bile bitirdiler. Şimdi hepsi evli işinde gücünde. Eşleride dünya iyisi insanlar. Kadın da şimdi torun seviyo. Geçenlerde karşılaştık böyle olacağını bilseydim 2 dk kahrını çekmezdim diyor.
O zamanlarda bile yapılabildiyse şimdi haydi haydi yaparsınız. İçinizi ferah tutun
işte o kadar çok sorunum var ki heyt bee psikolojim bozulmaya az kaldısorun kim odaklı ben tam anlamadım şimdi?
nişanlısından ayrılması mı?
annesinin hastalığı mı?
işten ayrılma kararsızlığı mı?
babası mı?
hepsi mi?
Allah razı olsun canım ben diyorum ki annem 45 yaşında anne daha gençsin hiçbir şey için geç değil belki sana gerçekten değer verecek insan çıkar karşına öyle şey olur mu diyor çocuklar annesi babası başkasıyla evlensin istemez sen istiyorsun diyor ama annem evlendiğinden beri bir kere bile güzel söz duymadı ki ben istiyorum tabiki artık o da mutlu olsunBöyle adamla sağlıklı kalınır mı ya? Bir insan eşinden sevgi ilgi görmeden nasıl evliliğini devam ettirebilir? En iyi kararı vermişsiniz. Annenizin en büyük şansı sizsiniz.
Haklısın gerçekten.Simdi imkaniniz varsa bir dk durmadan ayrilin.. Siz kendinizi korursaniz kimse ne laf eder ne de bisey yapmaya cesaret eder.
Daha fazla o evde kalirsaniz ilerde belki simdi ki gibi calismazsiniz issiz falan olursunuz omur boyu bu adami cekmek zorunda kalirsiniz.
Allah yardimciniz olsun boylelerinin baba olmaya hakki yok
Hepiniz evleneceksiniz ve anneniz yalnız kalacak ..1 ay önce nişan attım özet geçmek gerekirse bana iş yerinde erkeklerle çalıştığımı ima ettiği ve hayvansın insan olamadın dediği için o canımdan çok sevdiğim nişanlımdan ayrıldım, hala da seviyorum neyse..
Bunun üstüne 4 gün önce falan bitanecik annemin rahim ağzında kanserli virüs olduğunu kansere çevirebileceğini öğrendim..
Şimdi asıl konu beni asıl vuran noktaya gelelim.
Babamm baba demek ne kadar doğruysa işte...
Biraz babamdan bahsedeyim kararı siz verin.
Babam sürekli eve gece gelir, bizimle akşam yemeği yemez, yıllardır pazarlarını veya izinli günlerini arkadaşlarıyla geçirir.
Bizi sürekli aşağılar, anneme ya da bize asla iyi sözü yoktur. İnsanların içinde sürekli bizi kötüler, annem çalışıyor annemin tüm maaşını elinden alıyor.
Babamın sürekli borcu var ben de çok para verdim ama borcu bitmiyor.Artık daha az para vermek istedik diye eve ekmek almıyor ya da dolapta hiçbir şey yok söylüyoruz bizim de pazara çıkma vaktimiz yok pazara çıkmıyor.
Babam emekli şuan da esnaf. Parasının nereye gittiğini neden bu kadar borcu olduğunu soruyoruz bağırıyor size hesap mı vericem diyor ama bizim paramızın hesabını soruyor.
Nişanlım işten çık dediğinde benden ayrılır korkusu ile işten çıkmazsan S***** G** (Defol) bu evden dedi babam bana, sanki paramı veriyor da ..
Evde gülmemiz veya konuşmamız yasak çünkü babam kızar bütün gün müşterileri çekiyorum sizinle uğraşamam der..
Kendisi her gün dışarıda ama bizim evden adım atmamız yasak akrabalara bile yalvara yalvara gideriz.
Babam herkesin özel şöförlüğünü yapar ama bizi bir yere bırakmaz halbuki arabasını bile annem aldı, annemi geçen bu kanserli virüs olayını öğrendiğimizde hastaneye götürmedi annem yolu bilmiyorum demiş dolmuşla git demiş sonra da sormamış bile sonuçları..
Annemi zamanında çok dövdü bana da arkadaşlarım ziyarete gelmeden önceki tartışmamızda annemi savunup cevap verdim diye kumanda atıp dudağımı patlatmışlığı var.Artık dövmüyor Allahtan.
Bir şey konuşmaya çalışırım dangalaksın sen sus der, cevap veriyorum diye sivri dillisin seni kimse almaz der.
Hep annem babanın ahını alma dedi sustum araba almak için kredi çektim elimden aldı aslında vermeyecektim annem hakkımı helal etmem bak ver dedi o yüzden verdim.
Neyse çok uzatıp canınızı sıkmayacağım.
Anneme yıllardır boşan sana bakarım diyorum boşanmıyor, muhtacız diyor halbuki bize yarardan çok zararı var.
Bayram da param yok dedi köye götürmedi biz kendi paramızla onsuz gittik.Anneme mesaj geldi babamdan
''Canım sesini duymak istedim özür dilerim bana neden mesaj atmıyorsun bayramın kutlu olsun gibi bir şey''
Annem kendisine geldi diye sevinmiş.
Ama kesin yanlışıkla attı.Anne dedim bu adam sana ne zaman canım dedi senden hayatı boyunca hiç özür dilemedi şimdi neden özür dilesin.Babam sana attım demiş gülmüş.
Sonra babam bir sürpriz yapıp yanımıza geldi guya sürpriz vicdan rahatlatacak Bize anneniz manyak salak pis gibi şeyler söyler hep..
Şimdi ben anneme durumu iyice izah ettim babamla konuşmuş inkar etmiş ama yemin et deyince yemin etmemiş annem dedi başkasına atmış.
Babam da bildiğiniz namus bekçisidir.Daha öncede buluşalım mı, aşkım sigara al tarzı mesajlarını görmüşlüğüm var.Adamdan resmen iğreniyorum artık.Babam daha önce evden bir kere gittik sizi gebertirim diyerek geldi eve getirdi bizi.Şimdi kabullenmiş ama ben gitmem siz gidin demiş.
Annem de dün akşam gidelim buradan sen ev araştır dedi.Zaten erkek gibi kızım her şeyi hallederim ben nakliyesi evi her neyse işte.
Şimdi annem ayrılmam ama ayrı evde kalırız dedi öyle şey mi olur dedim tazminat alalım bu adamdan neymiş boşanmayacakmış o da başkasıyla evlenemeyecekmiş cezaya bak sen, sonra ikna ettim.Boşanacak.
Şimdi bir de bu hastalığı kızlar nişanlımdan ayrıldığımdan daha fazla acı çekiyorum şuan psikolojim pek iyi değil.Boşanmalı mı sizce ileri de babasız bunlar diye bize 3 kadınız diye zarar verirler mi hiç kirada oturmadık ev sahipleri komşular güvenebilir miyiz yani nasıl olur ileride evleneceğimiz kişi başlarında babaları yok diye bizi ezmeye kalkar mı ezdirmem gerçi ama off kafam çok karışık yardım edin lütfen.
annem artık nefret ettiğini onun yüzünü görmek istemediğini sesini duymaya tahammül edemediğini söylüyor severek değil zorla evlendirilmişler zaten akrabalar umarım dediğin gibi olmaz da sonu gene hüsran olmaz.Hepiniz evleneceksiniz ve anneniz yalnız kalacak ..
Bende aynı şeyleri yaşadım seni o kadar iyi anlıyorumki sinirden dolan gözlerini canım annem cefakar annem diyisini cok iyi anliyorum . Ama şöyle de bi durum var annen babanı seviyorsa ayrilmak onu daha da hasta eder .bizde denemistik Bi sureligine ayrı takılmak ayri evler bana iyi gelmişti ama annem hastalanmisti . Sonra baristilar . Baristilar dedigime bakma 1 gün iyi 3 gün kötü 2 gün beter. Allah yardımcınız olsun srni anlıyor canı yurekten kolayliklar diliyorum
teşekkür ederim umarım her şey güzel oluröncelikle anneniz için geçmiş olsun Allah acil şifalar versin inşAllah. bir evde gülmek kahkaha atmak insan olabilmek bir insana neden bu kadar batabilir? artık sizin için mutlu olma zamanıııı :) :) :) mutlu olmak sizin en büyük hakkınız heleki hayatınızı cehenneme çevirmiş bir adamla geçirmiş insanlar olarak . bırakın artık dışardaki insanların düşüncelerini onlaramı yaşıyoruz biz? onlarla beraber mi yaşadınız bu problemleri onlar da hissettimi sizin hissetttiklerinizi ? kendinize inşAllah sağlıklı, mutlu huzur ve bereketli bir ev kurarsınız Allah her zaman sizin yanınızda unutmayın Allahtan ümidinizi kesmeyin bol bol dua edin ayrıca sakın hayata küsüpte kendinize zarar verecek fikrlerde bulunmayın bu dünya yaşamak için :) :) nişan konusundada kendinize sıkıntı yapmayın ayrılığın konusunu bilmediğim için bu konuda bişi diyemeyeceğim ayrıca annenizin tarafaı akrabaları da size yardımcı ve destek olsunlar inşAllah hep mutlu olursunuz hayatımızda bazen sınavlara tabiii tutuluyoruz önemli olan bu sınavlardan sabırla çıkabilmek :):)