şimdi oturup bir liste yapıcam ve kıza yarın tüm kurallarımı sayıcam. kural derken ondan yapmasını istediklerimi yani. bi de eskiden çocuk baktığı ailenin telefon numarasını isticem kızdan. onlarla görüşücem. ben çocuğumu sokakta bulmadım ki bulsaydım da kimseye güvenemezdim. işine geliyorsa devam eder, gelmiyorsa etmez. ayrıca bizim yan apartmanda abimler oturuyor. onların da 10 aylık bebeği var. kayınvalidesi bakıyor. önemli bir durum olduğunda ben okuldayken atlar gelirler. ayrıca sevgilisi yok sanırım. evden çıkmayan biri dediğine göre. kamera kesin koyucam.
Ben sizin yerinizde olsam 21 yaşındaki birine çocuğumu emanet etmezdim. 21 yaş deli dolu çağlar, alır telefonu eline dakikalarca konuşur, açar TV'yi izler durur. Çocukla pek alakası olmaz. Genel kanı bu bende ama herkes bir olmayabilir elbette.
Ben olsam en az 35 yaşında, çocuklu birini bulurdum. Çocuklu derken çocuk büyütmüş (kendi çocuğu) demek istiyorum.
Bakıcının şivesi olması çok göze batmadığı sürece sorun teşkil etmezdi bende.
açık açık istediğiniz ve istemediğiniz herşeyi bakıcıyla konuşun lütfen. Siz nasıl büyütüyorsanız, nelere önem veriyorsanız aynısını ondanda isteyin. Kurallarınız net olsun. Esneme göstermeyin.
Bakıcının çocuğa yapma etme demesi belkide sizden çekindiği içindir. Herbirşeyi a dan z ye konuşun onunla.
Her anne farklıdır, dolayısıylada çocuk büyütme yöntemlerimizde farklıdır. Bu yüzden onun sizin gibi büyütmesini beklemeyin. Size ters gelen şeyleri elbetteki olacaktır ama dediğim gibi konuşmak konuşmak ve yine konuşmak ve tabi bir de kurallar.
Kolay gelsin size, bakıcı işi zordur:teselli:
oğluma yine huysuz dedi...
oğlum kızın yüzüne bakıyordu, kız dedi ki bakma bana rahatsız oluyorum... sonra oğlum bakmaya devam etti. kız kafasını tutup çevirdi başka yöne...
oğlum yerde yuvarlanıyordu malak gibi yuvarlanıyo dedi
Bebeğinizin bakışlarından bile rahatsız olan birisine gerçekten çok sabırlı davrandığınızı düşünüyorum.Bebek bu,nereye baktığını ne bilsin,üstelik baksa ne oluyor? deli mi bu kız?
Bakmakla görevlendirdiği çocuğa büyükbaş hayvan mı dedi,
hemde annesinin yanında :1shok:
şaka yapıyomuş.
Gerçekten çok komikmiş :mymeka:
Bir kere bir bebeğin bakışından rahatsız olabilen biri benim gözümde ruh hastasıdır.Biz bebek gördüğümüzde bize tepki versin,ne bileyim gülümsesin,dikkatini çekebilelim diye uğraşıyoruz.Abla bebeğin bakışından rahatsız olmuş,çocuk bakıcısı üstelik ne yaman çelişki
bana malak demesi değilde çocuk bakıyor diye kafasını başka yöne çevirmesi ilginç geldi
herkes baksın gülümsesin diye uğraşır ayrıca sen o bebekle ilgileniceksin bütün gün
bakıcak tabi dokunmak isticek bencede zaten kendini belli etmiş fazla söze gerek yok
bence bu kız yarın ona vereceğin şansı haketmiyor o son şansını bugün kullanmış arkadaşım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?