kızlar bugün bakıcı işe başladı... nolur bana akıl verin

esther

let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
4.777
37
158
daha önce bahsetmiştim. 21 yaşında bir kız bu. bekar. bugün başladı yanımızda. beraber baktık öğleye kadar oğluma. ilk başta çok kötü oldum oğlumu bir yabancının kucağında görünce. odaya gidip ağladım. az daha vazgeçip çalışmama kararı alacaktım. gerçi hala emin değilim de. kız iyi hoş da biraz şive konuşuyor. aslında konuşması düzgün ama arada ağzından kaçıyo gibi. bi de oğlumun altını değiştirttim buna. oğlum kıpır kıpır tabi. bu da oğluma huysuz dedi. ben de bebeğimi huysuz mu buldun dedim. yok yani çok hareketli dedi. ben sinir oldum tabi. bebekler böyle olur dedim.

daha önce 2 yaşında bi çocuğa bakmış. tabi o koca çocuk. bakması daha kolay olur. kız biraz sessiz. kısık sesle konuşuyor. ben yanında ben olduğum için öyle davrandığını düşünüyorum yalnız kalsalar daha sesli olur heralde. oğlum önlüğünü ağzına sokuyor kız hemen ağzına alma pis diyor. çocuk kapıya uzanıyor mesela açma diyor. habire yapma etme dedi durdu çocuğa. ben herşeye müdahale etmekten hoşlanmam ama mesela sokaktan gelince ellerini yıkamak istersen banyo burada diye gösterdim. sürekli uyarmak hoşuma gitmiyor. 4 günlük deneme sürecimiz var kafam sarmazsa bırakıcam. ama ilk günden belli olmaz diye fazla müdahale etmedim. bir şans vereyim dedim.

bana akıl verin ne düşündünüz kız hakkında ve ben nasıl davranmalıyım neler konuşmalıyım onunla?

ah be canım yaa yanında sen olduğun sürece anlaman çok zor ama bence kameran varsa sakla bi yerlere akşama kaydetsin sen yokken bak bakalım ne yapıo benim teyzem vakti zamanında çok çekmişti bakıcı işinden bu yöntemi uygulamıştı sonunda zaten şuan oda tedirgindir sen varsın die iise bile kasılabilir

Ben sizin yerinizde olsam 21 yaşındaki birine çocuğumu emanet etmezdim. 21 yaş deli dolu çağlar, alır telefonu eline dakikalarca konuşur, açar TV'yi izler durur. Çocukla pek alakası olmaz. Genel kanı bu bende ama herkes bir olmayabilir elbette.

Ben olsam en az 35 yaşında, çocuklu birini bulurdum. Çocuklu derken çocuk büyütmüş (kendi çocuğu) demek istiyorum.

Bakıcının şivesi olması çok göze batmadığı sürece sorun teşkil etmezdi bende.

açık açık istediğiniz ve istemediğiniz herşeyi bakıcıyla konuşun lütfen. Siz nasıl büyütüyorsanız, nelere önem veriyorsanız aynısını ondanda isteyin. Kurallarınız net olsun. Esneme göstermeyin.

Bakıcının çocuğa yapma etme demesi belkide sizden çekindiği içindir. Herbirşeyi a dan z ye konuşun onunla.

Her anne farklıdır, dolayısıylada çocuk büyütme yöntemlerimizde farklıdır. Bu yüzden onun sizin gibi büyütmesini beklemeyin. Size ters gelen şeyleri elbetteki olacaktır ama dediğim gibi konuşmak konuşmak ve yine konuşmak ve tabi bir de kurallar.

Kolay gelsin size, bakıcı işi zordur:teselli:

bebeğini birine emanet etmek çok zor gerçekten ama bence çok genç yani benim yaşımda :roflol: bazı şeylere tahamüllü daha az olabilir 2 yaşındaki bi çocujla 6 aylık bebek arasında dağlar kadar fark var..
özelliklede çocuğa yapma etme demesi bence çocuğa biraz sınır koyar gibi olmuş sonuçta evinde bi çocuk özgür davranmalı..
herşeyden kısıtlarsan bence olmaz..yinde bu benim düşüncem tabi..
ah be canım dikkatli izle kızı neler duyuyoruz bakıcılar hakkında tabi çok iyi olanlarıda var inşallah bu doğru insandır..

Bebeğin kaç aylık?Neyse sonuçta henüz aylık ...

Moralini bozmayım ama bebeğimi tecrübesiz bir genç kıza teslim etmezdim.

Bebek bakıcılığı ile çocuk bakıcılığı çok farklı..

Bebek sözkonusu olunca mutlaka, kendi çocuğu olsun başka çocuk olsun, birkaç çocuk büyütmüş tecrübeli, orta yaşa yakın vs. bir bayan tercih ederdim..

Olumsuz birtakım durumlarda panik yapabilir, ne yapacağını bilemez, birşey olmaz der, çünkü ne olacağını bilemez zaten..
Ama tecrübeli bir bayan tecrübelerine dayanarak daha iyi bakar..

Benim düşüncelerim bunlar..

ben 21 yaşımdaki halimi düşünüyorum da, bakabilir miydimm, hayır, 23 yaşımda hamile kalmıştım, onda bile ağlamıştım istemiyorum diye, tabi bu krtiter olamaz, ama tecrübeli birisi sabırlı birisi daha çok içini rahat ettirir,

ben şive den de birazcık rahatsız olurum, bebeğin yanında düzgün türkçe konuşmalı, ben burada kendi aramızda kızlı falan konuşuyorum ama evde asla, çok dikkat ediyorum,

ama ilk günden belli olmaz 4 gün denem süreni kullan bakiimm, ne çıkacak içine sinmezse değiştirirsin

mesela b

bence isteklerini açık açık söyle neler yapması yada neler yapması gerektiğini anlat ki
oda ona göre davranıp ne yapacağını bilsin
mesele eve geldiğinde bebeğime dokunmadan önce ellerini yıkamanı istiyorum çünkü
hassasım diye kırıcı olmadan söyle

ben kesinlikle bu kizi yollardim cnm senin yaninda bile yapma etme huysuz gibi kelimeler kullaniyorsa.... cocuk nerden anlasin yapmayi etmeyi kötükedihüso

aman cnm bence bu kizdan vazgec kesinlikle bakamaz bende 18 yasinda anne oldum tek basima büyüttüm 4 yasindaki oglumu gecelerce uykusuz kaldim sabirliydim ama kendi evladimdi ....

o bu duygulari daha tatmadigi icin sanmiyorum....... yapamaz bizim gibi ince düsünemez ......

uyar tabi hayatim hatalarini kizin yüzüne söyle ki anlasin ...

eger baska bi imkanin yoksa bu kizla denemek istiyorum dersen mutlaka eve kamera yerlestir

Hayatım bende moralini bozmak istemem ama kuzum arkadaşıma katılıyorım benim eşim basında çalışıyor ve iş arkadaşının 9 aylık bir bebği vardı genç bir bayana dinamik olur bebeğimle daha iyi anlaşır tahammül edebilir gençler genelde bebekleri sever düşüncesiyle baktırmaya başladı ve nitekim 1 ayın sonunda bebek sadece 200 gr alıyor ve daha sonra işyerinden bir kamera isyiyerek eve yerleştirdiler ve 3. günün sonunda bir izledi,ler kamerayı kız paso tv nin karşısında yatıyor ve çocuğun elinde biberomn paso mama içmiş çocuk emeklerken yorulduğu yerde uyuyakalmış ve en önemlisi çocuğun kakaları bezin kenarından dışına taşınca kız anca yattığı yerden kalkıp çocuğun altını değiştirmiş
Ama lütfen moralini bozuyormuşum gibi algılama belki benimki uç bir örnek herkes böyle olcak diyede bişey yo ama bence evde en çok oturduğun yere bir kamera koy bence kafandaki soru işaretlerini ancak bu şekilde yok edebilirsin ve hemde için rahat olur be canım bilmiyorum benim aklıma gelen sana tavsiye edebilceğim fikir bu yinede dikkat et hayatım allah işini rast getirsin

canm 21 yaşındaki kişi tecrübesine güvenmemek gerek.
daha önce kime bakarsa baksın eski toprak gibi hem sabırlı hemde bilgili olmaz.
ki huysuz demesi de hoş değil.
bende 21 yaşındayım kendimden 13 yaş küçük kardeşime annem çalıştığı için ben bakmıştım
ama ben bile kendi tecrübelerime güvenemiyorum ki kaldıki o el..
bazen ben dayanamıyorum kızıyorum o hiç dayanamaz senin duygunu taşımıyor çünki..
benden tavsiye 35 yaştan aşşağı bakıcı düşünme.
birde onu psikolojik analize sokup kişiliğini tanımaya çalış iş görüşmesinde..
allah yardımcın olsun

bencede 21 yaş çok genç ve bekar bence biraz daha olgun ve evli çocuğu olan birini bulsan daha iyi olurben 24 yaşındayım kendi çocuğuma bile tahmmülüm azalıyor bazen uyusada bi nefes alsam diyorum genç kız sevgilisi varmı arkaşlarında dediği gibi saatelerce telde çene çalıp çocuğu umursamama riski yüksek sabrı çabuk tükenebilir bencede dene yemek yedirtir banyo yaptırsın mesela
yada yemeğini hazırlat eli yatkınmı böyle şeylere çocuğun aniden boğazına bişey kaçsa yada ateşi çıksa nasıl davranıcak panikmi bunları bilmen lazım bence

ay çocuğun psikolojiside bozulur. benim kızım 7 aylık azarlanmadan anlıyor.
nerden bilinecek akşama kadar bebeği azarlayıp ağlatmadığı.
moralini bozmak değil amacım cnm yanlış anlama

Canım benim bakıcım seninkinden daha küçük 19 yaşında,
Büyük oğluma bakmıştı ama küçüğü olunca bende güvenemedim kendim ücretsiz izin aldım bir yıldır evdeyim.. Sonuçta bebek bu, ilk oğlumu 4 aylıkken bırakıp işe başlamıştım ağlaya ağlaya gitmiştim işten.
küçük oğlum 1 yaşında işe başladığmda 19 yaşında olsada güvenerek bırakabilirm artık. çünkü bu sürede herşeyi öğrendi.
Büyük oğlum 5 yaşında bugüne kadar 4 bakıcı değştirdik,İyisinide bulmak zor,
evli cocuklu olanı çocuğu bırakamadım bugün benle gelsin der onu eve getirir,bekar olanın sevgilisi olur onunla konuşur,yaşlı olanı cocuğun peşinden koşamaz..
Hani hep derler ya aldığın elektrik önemli , iyi elektrik aldıysan çalıştır,ama arkadaşların dediği gibi çocuğ bakmakla bebeğe bakmakta bir olmuyor malesefff

bencede yaş önemli değil ayrıca herkezin kişiliği aynı değil
önemli olan senin gözlemlerin
gözlemlerine güven anlarsın zaten nasıl biri olduğunu
tecrübesiz olabilir ama önemli olan temiz niyetli olgun biri ve bebeği sevecek biri olması
yani en önemli şey bebeğe sevgi verebilmesi

ayyyy aynı şehirde olsak ben bakardım valla
hemde misler gibi:))))
ohhhhhhhh

pregant canım ince eleyip sık dokuman lazım sanırım...
beg nasıl bi bakıcıymış öyle yazık çocuğa ya kimbilir ne kadar ağlamıştır canım yaaa

şimdi oturup bir liste yapıcam ve kıza yarın tüm kurallarımı sayıcam. kural derken ondan yapmasını istediklerimi yani. bi de eskiden çocuk baktığı ailenin telefon numarasını isticem kızdan. onlarla görüşücem. ben çocuğumu sokakta bulmadım ki bulsaydım da kimseye güvenemezdim. işine geliyorsa devam eder, gelmiyorsa etmez. ayrıca bizim yan apartmanda abimler oturuyor. onların da 10 aylık bebeği var. kayınvalidesi bakıyor. önemli bir durum olduğunda ben okuldayken atlar gelirler. ayrıca sevgilisi yok sanırım. evden çıkmayan biri dediğine göre. kamera kesin koyucam.

kamera olayı süper kesin yap..,
bakalım senin bu yapacaklarına karşı nasıl bi tepki vericek inşalah iyi biridirde bi sorun çıkmaz.

inşallah canım. tepki vermeye ne hakkı var ki? kendine güvenmiyorsa bkmasın bebeğe. bi gün anne olunca anlar beni

Kamera koymak uzun zaman alacaksa,casus kalemler varmış,onlardan da alabilirsin,bir arkadaş söylemişti,hafıza kartıyla uzun süre kayıt yapabiliyormuş,netten araştırabilirsin,en azından bebekle konuşuyor mu,bağırıyor mu oynuyor mu dinleyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…