KIZLAR,BU KİBİRLİLİK Mİ?

Kibirle alakası yok. Bende hiç sevmem ortak yenen şeyleri. Hele yemek yaparken tahta kaşıkla bile tuzuna bakan biri varsa o yemek bitmiştir benim için. Ağzı yemeğin içinde olan insanların yaptıkları yemekten yemem. Ağızdan ağıza mikrop bulaşabilir, hastalık olabilir. Evinde hayvan besliyorsa titizliğine göre bakarım. Öyle kedisi köpeği mutfakta gezip burnunu oraya buraya sokuyorsa yiyemem. Sizi çok iyi anlıyorum, küçükken annemle güne gittiğimizde çocuklara ortak koyalardır. 1 tabak dolusu kek, 1 tabak dolusu börek, 1 tabak dolusu salata falan, tüm çocuklar oturup yerlerdi beraber, ben yiyemezdim, annem çantasında örtü taşırdı ayağının oraya yere sererdi ev sahibinden de ayrı servis rica ederdi ben orda yerdim.
Ayyy cnm yaaa,cocuklarada onem verelim dimiiii...kadinlar kendilerine hazirliyor cocuklara gelisi guzellll..ayyy,bazen bizde yapiyoruz,ama bundan sonra dikkat edicem.

Ayyy cnm yaaa,cocuklarada onem verelim dimiiii...kadinlar kendilerine hazirliyor cocuklara gelisi guzellll..ayyy,bazen bizde yapiyoruz,ama bundan sonra dikkat edicem.

Birçok çocuk yerdi ama ben yiyemezdim annemde güzel bir dille söylerdi :) Bazende şöyle yaparım. Mesela çok sevdiğim biridir, yemek yaparken denk gelmişimdir ve tahta kaşıkla yemeğin tadına bakmıştır. Bir sonraki görüşmemizde yemek yapmayla ilgili ya da temizlikle ilgili falan konu açılırsa direk söylerim, yemek yaparken temizliğe çok önem veririm bazıları kaşıkla tadına bakar ya asla yiyemem falan derim :)

Haklısın var öyle tipler bende muzdaribim onlardan
Hayvanda benimde ayrımım yok, ölen oğlumla yapışık yaşıyordum resmen suyunu benim bardağımdan içerdi
Sokak hayvanları da evime gelir yaralısı, hastası ama dikkat ediyoruz, hem evdeki hayvanlarımın hem de bizim sağlığımız için. Sevmeden duramıyorum ben onları, geçen gün ısırdı beni yaramaz bir oğlan, aşı oluyorum hala :) İlk yıllar hiç sakınmam yoktu ama sonra kedi tırmığı denilen bir enfeksiyon geçirdim 21 gün yattım hastanede ondan beridir hijyen kurallarını arttırdık :)
hım geçmiş olsun ya doğru dikkat etmek lazım, bende çok korkarım kedi tırmıgından vahşi olanlara yaklaşmam , hatta 2 gece önce mi ne bir kedi cıyak cıyak bagırıyordu gece 2 buçuk falan bir Allahın kulu da gidip bakmadı, bi komşum ışık tuttu sesin geldiği yere, dedim herhalde gider bakar hiç oralı bile olmadı,, mecburen ben gittim , birde karanlık korkuyorumda yani, telin ışıgıyla gittim, zavallıcık komşunun evin ilk katında aralık olan pencereden geçerken sıkışmış , çekip alayım dedim mümkünatı yok saldırıyo, o saatte zile bastım komşuyu kaldırdım , pencerenize kedi sıkışmış diye açtı da çıktı, ben olmasam emınım sabah kaça kadar orda sıkışık kalıcaktı kimbilir , benim komşular vicdansız bu konuda,,, Allah herkese hayvan sevgisi nasip etsin.

bu ne kibir ne bir hastalık bence.normal insanlar öyle ortamlarda yemek yiyemezler zaten.ne o öyle fare tutan kedilerin dolaştığı evde yemek ve ya çay içmek.midem kalktı resmen.bu durumlarda aynı bende sizin gibi davranırdım.ağzıma asla birşey alamazdım.

Dışardan öyle algılanabilir, ben suratımı ekşitmeden yerim veya mutlaka tadına bakarım sonra bir bahane bulurum. Annem o komşunun getirdiği kurabiyeyi neden yedin kadının mutfağını bilmiyorsun tabi ööögh falan derdi ama ben sen söylemeseydim bilmeyecektim diye cevap verirdim. Kadın sonra kurabiye nasıldı diye sorarsa kelebek hepsini yedi diye cevap verirdi bir de, hadi bakalım yeni bir tabak kurabiye :KK70:

Dışarda hiç yemek yemiyorsunuzdur ozaman değilmi. Restaurant falan gibi yerlerde? Anlattıklarınıza göre normal yememeniz hak verdim size.

Kibir değil,hastalık da değil.titizlik bu.ben de öyleyim.lisede üniversitede herkes birbirinin bardağından içerdi şaşar kalırdım:KK57: bizde çekirdek ailede bile biri su içtiyse diğeri o bardaktan içmez.oo o da abartı diyenlere peşinen cevabım yokluk yok kıtlık yok.su var sabun var bi sürü bardak niye içelim aynısından? ortaya yemeğe gelince eşimin ailesi de maalesef salata,mantı gibi şeyleri ortaya koyar,ben de tabağıma ayrı alırım.yoksa yiyemem herkes bilir ses etmez.
birinin pis olduğunu gördükten sonra insan nasıl yer ki?mesela bi komşumuz kepçeyle çorbanın tadına baktı sonra kepçeyi yine içine daldırdı gel de iç:KK12: gel de bundan sonra hazırladığı bişeyi ye:KK20: uzun oldu galiba.ama ben de bu konudan dertliydim OHHH İÇİMİ DÖKTÜM BEEE:KK53: :KK70::KK70:

Kibirlilik değil zannımca, aynı durum bende de mevcut.
İnsanın elinde olmuyor maalesef.
Annem çok titiz bir hatun, ablam-kardeşim biz de aynı şekilde yetiştik, bu şekilde yerleşince artık değişemeyen bir takıntı.

Kibirle alakası yok. Bende hiç sevmem ortak yenen şeyleri. Hele yemek yaparken tahta kaşıkla bile tuzuna bakan biri varsa o yemek bitmiştir benim için. Ağzı yemeğin içinde olan insanların yaptıkları yemekten yemem. Ağızdan ağıza mikrop bulaşabilir, hastalık olabilir. Evinde hayvan besliyorsa titizliğine göre bakarım. Öyle kedisi köpeği mutfakta gezip burnunu oraya buraya sokuyorsa yiyemem. Sizi çok iyi anlıyorum, küçükken annemle güne gittiğimizde çocuklara ortak koyalardır. 1 tabak dolusu kek, 1 tabak dolusu börek, 1 tabak dolusu salata falan, tüm çocuklar oturup yerlerdi beraber, ben yiyemezdim, annem çantasında örtü taşırdı ayağının oraya yere sererdi ev sahibinden de ayrı servis rica ederdi ben orda yerdim.
Ayy yerim yaa ne tatlı :D gözümde canlandı da benim de bi kızım olursa örtü taşıyayım yanımda.şöyle işlemeli olanından.masayada rica edilebilir ama örtü daha güzel geldi :KK39::KK9:

Ayy yerim yaa ne tatlı :D gözümde canlandı da benim de bi kızım olursa örtü taşıyayım yanımda.şöyle işlemeli olanından.masayada rica edilebilir ama örtü daha güzel geldi :KK39::KK9:

Hani anneler koltukta oturur ya sehpalarda yerlerdi, annemde yere sererdi, çocuk sonuçta belki dökülür diye. Evet evet benim o örtülerimin kenarını annem kendisi işlerdi :)

Dışarda hiç yemek yemiyorsunuzdur ozaman değilmi. Restaurant falan gibi yerlerde? Anlattıklarınıza göre normal yememeniz hak verdim size.
Cnmm,kesinlikle yemiyorum.kendi simidimi pogacami boregimi kurabiyelerimi,yaspastalarimi hepsini yapiyorumve bu konuda uzman sayilirimmm.yemedigim icin yapmak zorundaydim ve prof oldum diyebilirim.bazen misafirlerim yediklerini benim yaptigimi duyunca sok olurlar.biz hazir sandik derler.
Oturdugum ilde bir yer var sadece yedigim ictigim...
Esim bu konuda sikayetciii...seninle ha demeye cikip bir sey yiyelim diyor,her yerde yemiyorsun diye trip yapiyor ama bananeeeeeeeee.

Kibir değil bu, söylediğiniz şartlarda yemek yenmez ki,ben de herkesin yemeğini yiyemem.

Kibir değil,hastalık da değil.titizlik bu.ben de öyleyim.lisede üniversitede herkes birbirinin bardağından içerdi şaşar kalırdım:KK57: bizde çekirdek ailede bile biri su içtiyse diğeri o bardaktan içmez.oo o da abartı diyenlere peşinen cevabım yokluk yok kıtlık yok.su var sabun var bi sürü bardak niye içelim aynısından? ortaya yemeğe gelince eşimin ailesi de maalesef salata,mantı gibi şeyleri ortaya koyar,ben de tabağıma ayrı alırım.yoksa yiyemem herkes bilir ses etmez.
birinin pis olduğunu gördükten sonra insan nasıl yer ki?mesela bi komşumuz kepçeyle çorbanın tadına baktı sonra kepçeyi yine içine daldırdı gel de iç:KK12: gel de bundan sonra hazırladığı bişeyi ye:KK20: uzun oldu galiba.ama ben de bu konudan dertliydim OHHH İÇİMİ DÖKTÜM BEEE:KK53: :KK70::KK70:
Ben bide ne yapiyorum biliyormusun cnm,midemin almadigi birinde atiyorum kisir var.ben hic sevmem diyorum ki zorlamasin.ayyyy gun geliyor ,bir yerde iki tabak yerken oh ne guzel dedigimi duyunca hani sevmiyordun demeleriyle de karsilastim.ve artik bu hatayi yapmiyorum.

Ben de oyle ortak tabak kirli bardak vs yiyip icemem. Kendi su ictigim bardagi tezgahtan alip tekrar icmem. Yalniz bazi durumlar oluyo bakiyorum yemesem karsidakinin gucune gidecek, ozenmis bezenmis benim icin, igrensem de yalandan bi lokma aliyorum. Gecen cok yasli zavalli bi teyzeyi ziyaret ettim cay koydu ama bardak bildigin pis. Igrendim ictim eve geldim kustum. Ama teyzeyi kirmaktansa buna razi oldum. Yani demem o ki takinti olmamali, karsidakinin gucune gitmesindense biraz esneklik gosterilmeli

Yok ya ben de yiyemem, normalde cok takintili degilimdir ama pisliklerini gozumle goruyorsam agzima surmem yemeklerini.

Ben de her evde yiyemem, hatta sizinle aynıyız sanırım.Benim annem de çok temiz ve titizdi özellikle yemek hususunda.Ben kibirlilik olduğunu düşünmüyorum.Hele herkesin kaşıkladığı tencereden mümkün değil yiyemem.

Nasil yani,temiz degil mi?pismis nasil yani.ne demek...cigmi getirseydi.hahahaaa

Biraz karışıklık olmuş
Durum şu ki, evine hiç gitmedim, ama sağolsun ne pişirse getirir, annemlerin dediğine göre çokta lezzetliymiş ama kadın bana pis geliyor elimde değil boğazımdan geçmiyor yaptıkları.
Oysa sıcacık taptaze, hayır bişeyini görsem neyse ama kadın yemek vakti getiriyor belliki artık değil kötü değil
Olabiliyor yani napalım beni de böyle kabul etsin.
Tabi o bu durumdan haberdar değil kesinlikle..

Back