- 18 Kasım 2014
- 6.238
- 15.575
- 248
- Konu Sahibi betty_boop
-
Bu konuda katılmıyorum.düğün takılarını peşinat verip krediyle ev almıs.yani kardeşi kendi düğünü için hiç para harcamamış.madem o kadar normal ev almayı erteleyip düğünde gelen takıları bozup abisine verip al sen de düğünü yap diyemez miydi ? Madem iki kardeş birlik olmuslar niye hersey kardese abiye sıfır kazanç. İkincisi hadi bu insanlar evlendi 2 düğün 260 bin kac yılda ödünecek bu borc yada düğün masrafı ödücez derken ev alamıcak bu insanlar neden kardeşinin düğününü yaptı diye size mantıklı geliyor mu ? Ben borc istemediğim için tek kokteyl tarzı düğün yaptım ki akrabalarım cok yadırgadı.ama napiyim elalem ne der diye borca mı giriyim ?
Polemik için söylemiyorum ama adam abisinin parasızlıktan evlenemediğinin farkında ama kendi düğünü için lüks alısverisler yaptırıyor.bu sizce kullanılmak değil mi cidden merak ediyorum?
Ayrıca düğün daha olmamıs kardeşi abisi ona göre yeniden planlama yapabilir sadece lükslerinden vazgeçerek
ben sizin iliskinizin detayini buraya yazdiginiz kadariyla bilebilirim =)Annesinin dünyalar kadar emeği vardır orası ayrı mevzu. Ama benimki de konu sahibinin sevgilisinin kardeşine yaptığı gibi hem annesinin evini baştan sona düzenlerden hem de seneye evlenelim diyenlerden. Neyle evleneceksek. Yani bilmediğiniz yönler de var, annesinin koltuk kadar değeri yok mu demek çok alakasız ve duygu sömürüsünden vurmaya çalışan bakış açısı:) Konu sahibinin sevgilisinin kardeşinin de 100k tl değeri yok o zaman. Konumuz değer emek değil.:)
Hicbir sey demeyin:) ben konu sahibine anlattım bunları:)ben sizin iliskinizin detayini buraya yazdiginiz kadariyla bilebilirim =)
yazdiginiz sey de, "erkek arkadasim annesine koltuk aldi diye ortaligi atese verdim."
Dolayisiyla bir annenin koltuk kadar kiymeti yok mu diye sormam cok dogal. Bu yazdigim "duygu somurusunden vurmaya (neyi kimi vuruyorsam) calisan bakis açisiysa" sizin daha ortada resmiyet yokken yazdiginiz gibi ortaligi atese vermeniz hakkinda ne diyelim?
Bana cevap olarak yazdiniz, unuttunuz herhaldeHicbir sey demeyin:) ben konu sahibine anlattım bunları:)
Ilk başta yazdığımı konu sahibine yazmıştım, sonra siz beni alıntılamıssınız. Aminn Allah cümlemizi iyilerle karşılaştırsın (göz kırpan emojiBana cevap olarak yazdiniz, unuttunuz herhalde
Ben yine de Allah iyilerle karsilastirsin diyorum, herzaman diyecegim. Zira gun gectikce umudum azaliyor
Aynen saydiklarinizin hepsini bende kendi icimde tolere edebiliorm ama diger seyler.. bilemiyorum..Aslinda evlilik teklif etmemesi, ozel gun hatirlamamasi, hatasi olunca "ozur dilemesi" baska bir sey yapmamasi (ki baska ne yapilir, ben de baska bir sey yapmam ki, hataliysam hatami kabul ederim o kadar, yalvaracak hali yok bence)
bunlarin hicbiri problem degil...
Diger anlattiklariniz daha onemli.
Sen hemen evleneyim cocuk yapayim derdindesin .Yok olay o degilki aslinda mesela bnmde babam ev almayi orda oturmamizi teklif ediyor ama erkek arkadasm kabul etmiyor olmazmis.. benim derdim adamin bize dair en ufak bise yapmamasi ben 10binlik tek tas beklemiyorum mesela ama ne biliim yaa uffff zor isler valla
Merhabalar oncelikle :)Konunuzu okuyunca aklıma iki şey geldi:
1) anne ile tanıştınız, iki saat sohbet güzeldi filan. Ve istemeye geleceklerdi ama ertelendi. Belki de bu kadar büyük meblağlarda maddi desteğin size telaffuz edilmesinde daha sonrasında annesi ile görüştüklerinde evlilikten vazgeçmiş olma ihtimali var.
2) sevgilinizin erkek kardeşi nişanlısına durumu apaçık anlatabilir. Evlenmemiz için Abim şu andabu masrafların tümünü yapıyor ama o da evleneceği için bizim takılarla ona borcumuzu ödememiz gerekiyor diyebilir. Bunu siz dillendiremezsiniz elbette ama gerçekten evlenmek isteyen ve kardeşi için bu masrafı kendi bütçesinden yapan bir abi ise sevgiliniz, bu çözüm onların aklına çoktan gelmiş olmalıydı. Nihayetinde Doğu düğünleri çok kalabalık olur ki onların da 1,000 kişi misafirleri olacak diyorsunuz. Takılan takılarla hem sevgilinize geri Ödeme yapabilirler hem de yeni evli çifte de kalır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?