• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar ablalarıma çok üzüldüm gönül koymakta haksızmıyım sizce?

Sen sonuna kadar haklısın konu sahibi. İnsanın içinde kalp var taş yok bu durumda kim olsa üzülür. İnsanların kişisel yorumları üzerinden cevap vermek istemiyorum da kimi demiş mecburlar mı kimi demiş çıkar bekleyerek mi yaptın.. yani okadar şaşırıyorum ki bu tarz yorumlara , nasıl bir ailede büyüdünüz siz bu yorumu yaptıracak nasıl bir aile ilişkiniz vardı da böyle oldunuz diyesim geliyor da tutuyorum kendimi😅
14 yaşındaki bir çocuk tüm sorumluluğu üstlenip bu işin altından kalkar mıyım kalkamaz mıyım diye düşünmeden ablalarına yardıma gidiyor ama bir tanesi bile doğumuna gelmiyor ve insanlar da bekliyor ki bu kız üzülmesin .. hayret ediyorum

Ilginç gerçekten. Söz konusu olan kişiler ablalarınız. Siz geçmişte onlara faydalı olmamış dahi olsanız (kaldi ki zaten o yaşlarınızda ergen sayılırsınız) ablalarinızdan böyle bir beklentiye girebilirsiniz. Bu kadar doğal bir beklenti olamaz bence. Doğum yapmışsınız, bir gün dahi olsa kardeşinin yanında olmaması için geçerli bir sebep degil sundukları gerekçeler. Zaten o kadar geçerli bir gerekçe olmuş olsaydılar sonrasında bir haftalığına tatile de gidemezlerdi diye düşünüyorum.

Sen sonuna kadar haklısın konu sahibi. İnsanın içinde kalp var taş yok bu durumda kim olsa üzülür. İnsanların kişisel yorumları üzerinden cevap vermek istemiyorum da kimi demiş mecburlar mı kimi demiş çıkar bekleyerek mi yaptın.. yani okadar şaşırıyorum ki bu tarz yorumlara , nasıl bir ailede büyüdünüz siz bu yorumu yaptıracak nasıl bir aile ilişkiniz vardı da böyle oldunuz diyesim geliyor da tutuyorum kendimi😅
14 yaşındaki bir çocuk tüm sorumluluğu üstlenip bu işin altından kalkar mıyım kalkamaz mıyım diye düşünmeden ablalarına yardıma gidiyor ama bir tanesi bile doğumuna gelmiyor ve insanlar da bekliyor ki bu kız üzülmesin .. hayret ediyorum
Çıkar la beklenti ile bir ilgisi yok aslında hani diyoruz ya ahde feva diye en azından 3 abladan 1 diyebilirdi biz tecrübeliyiz 2 şer 3 çer çocuk doğurduk gidelim akıl verelim neyi nasıl yapacağını gösterelim ben benim gibi 3 4 ay kalsın demiyorum sonuçta eşleri var belki eşi aylarca göndermek istemez o zaman benim eşim yoktu ben kaldım 3 ay ama en azından 1 gün gelseler oda yeterdi o sezrryan çıkışı onları görüp evladım güvenli elde deseydim yeterdi

Ablam yeni doğum yaptığında 17-18 yaşındaydım ve 1 hafta anca dayanabilmiştim çok zordu siz bir de 3 ay kalmışsınız. Sizin gibi aylarca kalamasalar cumadan pazara gelebilirlerdi, ben sizi haklı buldum ve gerçekten üzüldüm.
Umarım çocuklarınızı sağlıkla mutlulukla büyütürsünüz.
Şuan 2 hamileliğim kimseyi beklemiyorum yanımda annem olacak annem bana yetti ilk çocuğum da gene yeter tevrübelendim yalnız bile olsam gelirim üstesinden işte insanın ne olursa olsun annesi gibi olmuyor

İyilik yap denize at olayına inanmıyorum. Bu alemin kerizi biz miyiz de sürekli iyilik yapıp denize atıyoruz?

Haklısınız umarım yüzlerine tüm bunları söylemissinizdir. Gelmemelerini bir nebze anlarım ama manevi bir destek bile yok. Ben bu durumda olsam kız kardeşime ve bebeğine hediyeler alır yanında olmaya çalışır sürekli sorardım en azından gönlünü ederdim.
Görmeye bile gelmediler getirdikleri hediyeyi geçtim oğlum 2 yaşına girdi en büyük ablamı 1 kere gördü oda bu sene yine tatile geldiklerinde gördü maalesef bağzıı yorum yapanlara anlatamıyorum çıkar veya beklenti değil eğer biz kardeşsek hani kardeş kardeşe destek olur ya ihtiyacı olduğu zaman ona ben küçücük çoçükken bunu yapmam gerektiğini düşündüm koşup gittim benim gibi aylarca kalsınlar demiyorum bakmak zorundalar demiyorum benim eksik hissettiğim an sezrryan dan çıktığımda 3 ablamdan 1 en azından yanımda evladım güvenli ellerde demek isterdim

Hanımlar ben daha 14 15 yaşında iken ablalarımın hamilelik dönemleri geçti en küçük ablamın 2 çocuğunada hamile iken ben vardım doğumuna 3 ay kala 14 saatlik yoldan sırf destek yardımcı olmak için gittim 3 ay boyunca her işini gördüm doğum yaptı toparlanana kadar ben yine yanındaydım uyurdu bebeği ağlardı sırf uyanmasın sabaha kadar uyumuyor diğe bebeğini alır göğsünü açar emzirmesini sağlar altını değişir yatağına yatırırdım daha o yaşta aynı şekilde diğer ablalarımın da doğumunda gittim misafirlerine kadar ağırladım ben evlendim hamile kaldım doğumum yaklaştı 3 ablamdan 1 bile gelmedi yanıma insan doğumda 3 ablasından 1 bile yanında görmek ister cesaret verseler yanındayız deseler yine yeterdi aylarca kalmasalarda olurdu benim sadece annem yanımdaydı görümcem bile hastanede her dakika başımdaydı bana çocukların okulunu bahane ettiler okula gidiyor çocuklar gülüm bizi maruz gör dediler 2 gün sonra bir baktım k.maraş tan bursaya 1 haftalığına tatile gidiyorlar nedense benim doğumuma gelirken okul var tatile giderken gezmeye giderken okul yok şuan 2 hamileliğim asla tenezzül etmiyorum tecrübelendim sonuçta kimseye güvenerek çocuk yapmıyor um üstesinden gelirim ama 3 ünün de yüzüne karşı sadece hamilelik değil ne konuda yardıma ihtiyacınız desteğe ihtiyacınız olursa sakın benden medet ummayın ağzınızın payını alırsınız dedim tepkimde üzülmekte haksızmıyım sizce
Yaşadıklarımın anlattıklarınızla ayni. Fazlası var eksiği yok. Ben de zor bi gebelik geçiriyorum fakat gebe kalmadan önce hepsiyle tüm ilisigimi sıfırladım. Allah bana onların gerçek yüzlerini öyle zor zamanımda gösterdi ki şükür ettim. Yıllarca psikolojik tedavi görmek zorunda kaldım bana söyledikleri bir cümle ile. Bazı insanlar vefasız bazı insanlarla karındaş da olsan aynı kanı tasiyamiyosun. Suan ne kadar zorlansamda yanımda asla görmek istemeyeceğim kişiler.
Siz fazlasıyla fedakarlık yapmışsınız simdi o günlerin ekmeğini yemeniz gereken zamanlar. Yerinizde olsam resti çeker bir kalemde silerim. Cunku zamanında kapatilmayan her kapı sizi daha da zor bi güne hazırlıyor.

Yardım etme kısmı herkese göre değişir farklı yorumlar gelecektir ama manen bile destek olmamalarına kırılmakta çok haklısınız, onlar 14 yaşındaki çocuktan medet ummuş çocuktur dememiş ama siz hamile kalınca belki de bir zamanlar sizin yaşlarınızda olan çocuklarını 1 günlüğüne dahi olsa bırakıp gelmemişler.

Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın🙏 Bundan sonra da kendiniz ve yavrularınızdan başka kimseye fazla kıymet vermeyin.
Bana asıl üzen benim tek 1 ablam sunduğu her maruziyete ses çıkarmaz peki der gönül koymazdım 3 ablamın birden bahane uydurması oldu ben 1 küçük kız 3 ablaya koştum yettim 3 abladan 1 tanesi bana koşmadı

Verdiginiz tepkiye rağmen hâlâ yanlışlarını farkına varmadilarsa siz de verdiginiz tepkiden dolayı pişmanlık duymayın.

14 yaşında
Hanımlar ben daha 14 15 yaşında iken ablalarımın hamilelik dönemleri geçti en küçük ablamın 2 çocuğunada hamile iken ben vardım doğumuna 3 ay kala 14 saatlik yoldan sırf destek yardımcı olmak için gittim 3 ay boyunca her işini gördüm doğum yaptı toparlanana kadar ben yine yanındaydım uyurdu bebeği ağlardı sırf uyanmasın sabaha kadar uyumuyor diğe bebeğini alır göğsünü açar emzirmesini sağlar altını değişir yatağına yatırırdım daha o yaşta aynı şekilde diğer ablalarımın da doğumunda gittim misafirlerine kadar ağırladım ben evlendim hamile kaldım doğumum yaklaştı 3 ablamdan 1 bile gelmedi yanıma insan doğumda 3 ablasından 1 bile yanında görmek ister cesaret verseler yanındayız deseler yine yeterdi aylarca kalmasalarda olurdu benim sadece annem yanımdaydı görümcem bile hastanede her dakika başımdaydı bana çocukların okulunu bahane ettiler okula gidiyor çocuklar gülüm bizi maruz gör dediler 2 gün sonra bir baktım k.maraş tan bursaya 1 haftalığına tatile gidiyorlar nedense benim doğumuma gelirken okul var tatile giderken gezmeye giderken okul yok şuan 2 hamileliğim asla tenezzül etmiyorum tecrübelendim sonuçta kimseye güvenerek çocuk yapmıyor um üstesinden gelirim ama 3 ünün de yüzüne karşı sadece hamilelik değil ne konuda yardıma ihtiyacınız desteğe ihtiyacınız olursa sakın benden medet ummayın ağzınızın payını alırsınız dedim tepkimde üzülmekte haksızmıyım sizce
14 yaşında küçücük çocukken birlikte onun bebekleriyle 3 ay ilgilenen kardeşe çok büyük vefasızlık bu. Sınır koyun kesinlikle

Görmeye bile gelmediler getirdikleri hediyeyi geçtim oğlum 2 yaşına girdi en büyük ablamı 1 kere gördü oda bu sene yine tatile geldiklerinde gördü maalesef bağzıı yorum yapanlara anlatamıyorum çıkar veya beklenti değil eğer biz kardeşsek hani kardeş kardeşe destek olur ya ihtiyacı olduğu zaman ona ben küçücük çoçükken bunu yapmam gerektiğini düşündüm koşup gittim benim gibi aylarca kalsınlar demiyorum bakmak zorundalar demiyorum benim eksik hissettiğim an sezrryan dan çıktığımda 3 ablamdan 1 en azından yanımda evladım güvenli ellerde demek isterdim

Elbette birebir karşılık için yapılmaz iyilik ama benim ablalarım da benim bunca yaptığıma karşı yabancı gibi bir köşede duracaklarsa o zaman ben de yabancılarmış gibi davranırım. Siz haklısınız.

• Beğen
Reactions: hlz
Tepkinde çok haklısın doğruyu da demişsin yüzlerine.tatil mi önemli kardeşinin yanında olmak mı?sen niye yükleniyorsun ki bu kadar sorumluluğu 14yaşında.bunlar ilerde her şeyi sana yüklerler misal annen baban hastalandı sen bak derler.zaten anne babana bakarsın da o üçü de evlat dimi.bu kadar sorumluluk alma bir daha herkese yaptığı kadar yap.

Başından doğum geçen insan öz kardeşine nasılsın, ne haldesin, senin için ne yapabilirim demeli ilgilenmeli. Çok haklısın. Sen hiç yardım etmemiş olsan bile yapmalılar. Sonuna kadar da haklısın.
Özel değilse 14-15 yaşında aylarca nasıl kalabildiniz, okulunuz aksamış olmalı.

Bayanın biri de demiş çıkar düşünerek mi yardım etmiştiniz 14 yaşında bir. Çocuk acaba doğum yapacak bir kadından nasıl çıkar bekler o yaşta hangi çocuk evlenirim doğururum onlarda bana gelir diğe düşünür ya daha 14 yaşında oyun çocuğusun eğitimini okulunu düşünürsün o an tatil yapmak istemişler dir diyor o an bende okulumu düşünüp okulumdan geri kalmayayım diğe düşünebilirdim insanlar neyi nerden anlayacağını bilmeden yorum yapmaları kızdırıyor beni ya
BU saçma yorumlara hiç takılmayın.14/15 yaşında bir genç olarak azlası ile yapmışsınız.Hatta nasıl yaptınız çok becerikli bir çocukmuşsunuz. Bu karşılık beklemek değil.Olur mu hiç.Aile demek böyle zamanlarda el uzatmak demektir.Bunlar için klavye kahramanlığı yorumlar derim ben.İyi demişsiniz biraz had bildirmek lazım...

Size haksızsınız diyemem elbette.
Gönül kırılıyor böyle durumlarda.
Ama insan aile olunca her şeyi bir anda bırakıp da size yardıma gelemiyor olabilir. Çocukları var,okulları var,çalışıyorlarsa işleri var,şehir dışındalarsa mesafeler var. Ama siz 14 yaşındayken onlarla muhtemelen aynı şehirdeydiniz ve onların şu anki sorumluluklarının hiç birisi sizde yoktu. Rahattınız. Biri 14 yaşımdayken yapabildiklerimi şu an da benden istese yapamam yani. Çünkü arada başka faktörler var artık.

Bana asıl üzen benim tek 1 ablam sunduğu her maruziyete ses çıkarmaz peki der gönül koymazdım 3 ablamın birden bahane uydurması oldu ben 1 küçük kız 3 ablaya koştum yettim 3 abladan 1 tanesi bana koşmadı
Haklısınız, dediğiniz gibi bari bir tanesi 1 günlüğüne bile olsa gelseydi.
Boş verin hamile halinizle sıkmayın canınızı, demek ki her kardeş kardeşlik yapmıyor sanki tek çocukmuş gibi düşünün kendinizi.

3 ünün de yüzüne karşı sadece hamilelik değil ne konuda yardıma ihtiyacınız desteğe ihtiyacınız olursa sakın benden medet ummayın ağzınızın payını alırsınız dedim tepkimde üzülmekte haksızmıyım sizce
Buna tepkileri noldu merak ettim kesin üste çıkmaya çalışmışlardır.

31 yaşında anne oldum 6 kızın en küçüğüyüm ama yaşım da küçük değildi ama üç ablam uzak olmasina rağmen yanıma geldiler. Annem gelecekti zaten kayınvalide ve görümcem de vardı ama onların yanıma gelmesi bana destek olması o kadar kıymetliydi ki sözlerle anlatamam. Kırılmakta haklısınız yaşınız da küçükmüş ve zamanında siz de onların yanında olmuşsunuz. İyi demişsiniz ben de olsam böyle bir yardım beklerdim

Back