madem öyle neden sizle paylaşmadı o zaman.okulda bunu dagıttılar fln diye.üniversitede olabilirde lise böyle bişey için cok erken.ama bilinçlendirmek mi amac cocuklar bunuda bilsin diye yapılmış olabilirmi diyorumda sacma geliyor yinede.türkiye burası oda var.hersey olabilir yapılabilir de
bence şu anda siz böyle bir şey yapmış mı yapmamış mı bunu düşünmekten önce, psikolojisinin nasıl olduğunu öğrenmeye çalışın. belki de yaptığı hatalar sebebiyle çok zor günler geçiriyordur ve sizi de uğraştırmamak için, siz de üstüne gitmeyin diye yrahat görünmek zorunda kalıyordur ve bu onun gerginliğini bin kat daha arttırır. kötü şeylerin yaşanmaması için üstüne gitmeyin ve konuşmaya çalışın daha çok. hayırlısı olsun umarım iyi haberler gelir, korktuğunuz olmaz
ortaokulda dağıtılırdı pedler ergenlik ile ilgili kitapçıklar ve ilkokulda diş macunu ve fırçası... Ama ben de pek sanmıyorum gebelik testi vereceklerini. Böyle bir şey verilse bile Üniversite gibi bir alanda verilebilir onun da bizim ülkemizde olacağını pek sanmıyorum:44:
Annenin okula gitmesini ben de tastiklemem en son başvuracağı şey olsun çünkü hassas bir konu rezalete döner. Sana büyük görev düşmekte...Alcaksın karşına güzelce konuşacaksın bir şey yapmamıştır ondan rahattır belki de rahatlığı bir roldür içini kimse ondan iyi bilemez.Baktınız konuşmakla olmuyor tartışmakla olmuyor okuldan bilgi almaktan başka bir çareniz kalmaz. Rehberlikçisiyle görüşün.
Arkadaşı için almış olabilir(ben mesela arkadaşıma bu konuda yardımcı olmuştum) ya da en kötü ihtimal bir hata yaptı genç olduğu için telaşa kapıldı adeti başlayınca da telaşlarının yersiz olduğunu öğrendi belki bir gün lazım olur diye de kimse bakmaz özelim diye de kilitli dolabında sakladı.:44:
Canım bana kardeşin yalan söylüyor gibi geldi.
Bence gebelik testi satın almış. Ama şu da var niye kullanmamış?
Şimdi sen genç kızsın ve hamile olduğundan şüpheleniyorsun diyelim.
Bir korku bir telaş içinde alır almaz koşa koşa gider uygularsın değil mi?
Niye bekletesin?
Belki bir arkadaşı için filan aldı.
Olabilir mi?
Ertesi gün gidip verecekti arkadaşına, o da okulda deneyecekti.
okulda dagıtılıp dagıtılmadıgı hakkında bilgiyi ancak okulu arayıp ögrenmenizi tavsiye ederim.oda kafanızdaki soru işaretleri netleşssin diye.annenizin gitmesi kardesinizinde annenizinde rencide olması demek olur.internette okulun numarasını bulun arayın ve giderin bu merakınızı.en azından kafanızdaki bi sorudan kurtulursunuz
Arkadaşını satmak istememiş olabilir.
Kendi de suçlu olmadığı için rahattır ama söylediği yalan çocukça
yani pazartesi herşey ortaya çıkacak ama korkmuyor?
Tekrar ediyorum Bir arkadaşıyla konuş bence..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?