• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızkardeşimin dolabında gebelik testi bulduk

madem öyle neden sizle paylaşmadı o zaman.okulda bunu dagıttılar fln diye.üniversitede olabilirde lise böyle bişey için cok erken.ama bilinçlendirmek mi amac cocuklar bunuda bilsin diye yapılmış olabilirmi diyorumda sacma geliyor yinede.türkiye burası oda var.hersey olabilir yapılabilir de

üniversitede olabilir ama lisede sanmıyorum yaa
lisede reşit olmamış öğrenciler de var. onlar ne yapsın testi.

bence şu anda siz böyle bir şey yapmış mı yapmamış mı bunu düşünmekten önce, psikolojisinin nasıl olduğunu öğrenmeye çalışın. belki de yaptığı hatalar sebebiyle çok zor günler geçiriyordur ve sizi de uğraştırmamak için, siz de üstüne gitmeyin diye yrahat görünmek zorunda kalıyordur ve bu onun gerginliğini bin kat daha arttırır. kötü şeylerin yaşanmaması için üstüne gitmeyin ve konuşmaya çalışın daha çok. hayırlısı olsun umarım iyi haberler gelir, korktuğunuz olmaz

madem öyle neden sizle paylaşmadı o zaman.okulda bunu dagıttılar fln diye.üniversitede olabilirde lise böyle bişey için cok erken.ama bilinçlendirmek mi amac cocuklar bunuda bilsin diye yapılmış olabilirmi diyorumda sacma geliyor yinede.türkiye burası oda var.hersey olabilir yapılabilir de

evet saçma ama nolur nolmaz diye böle düşünmeye çalışıyorum zaten okulda bi tuhaf veli toplantısı bile olmuyo çağıran yok eden yok annem kendiliğinden gidiyor...inşalah doğru sölüyosundur kardeşim

able canım ünide komdom dağıtılıyor böyle hmm bahar şenliklerinde falan ama devlet eliyle değil.
hani sponsorlar vs yapıyor bunu her ünide kabul etmez ayrıca..
devlet eliyle dağıtıldı diyelim ama lisede değil mi senin kardeşin ?
lise çok ayrı yani ben şahsen mümkün değil diyorum.
şayet öyle birşey olmuş olsaydı inan duyulurdu çünkü tr de hiçbir okulda yok.
biliyorum kardeşinin söyledikleri doğru olsun istiyorsun,inşallah da çıkar ama pek öyle görünmüyor.
şu dk sen en kötü şeyleri düşünüyorsun ama daha kötüleri de var. o yüzden sakin ol.
kardeşin daha yanlış bir yolsa sapmadan ablası olarak yakınlaş.
ters biri galiba olsun,sen alttan al..
arkadaşından çıkınca buluşun olmaz mı? annem çok üzüldü de ? ben okula gitsin istemiyorum senden duymak istiyorum de .. biraz duygusal davran.

türkiyede bilmiyorum ama yurtdisinda böyle seyler dagitiliyor, üniverstede gördüm bende. erkeklere prezervatif, kizlara da böyle sacma sapan testler. en kötü ihtimal aklina gelmis ama insallah birsey yoktur...paket bendede vardi, attim neme lazim odamda bulup yanlis anlarlar diye...belki kardeisniz de atmamistirr

Son düzenleme:
bence şu anda siz böyle bir şey yapmış mı yapmamış mı bunu düşünmekten önce, psikolojisinin nasıl olduğunu öğrenmeye çalışın. belki de yaptığı hatalar sebebiyle çok zor günler geçiriyordur ve sizi de uğraştırmamak için, siz de üstüne gitmeyin diye yrahat görünmek zorunda kalıyordur ve bu onun gerginliğini bin kat daha arttırır. kötü şeylerin yaşanmaması için üstüne gitmeyin ve konuşmaya çalışın daha çok. hayırlısı olsun umarım iyi haberler gelir, korktuğunuz olmaz

evet üstüne gitmiyoruzki dışarıya bile çıktı hava alsın diye ses çıkarmadı annem..hiç şüpe duyucamız hareketi olmaadı herzamanki gibiydi neşeliydi bilmiyorum

Şimdi para çalmaya biriktirdim diye bi kılıf uydurulabilir ama gebelik testine okulda verildi diye kılıf uydurulmaz.. Öyle bişey yapmış olsa telaş yapardı yüzü kızarır ter basardı siz bu ne diye sorduğunuzda o gayet sakin cevap vermiş.. Bence kardeşiniz doğru söylüyor.. kendinizden düşünün böyle bişi olsa o testi yapıp hemen yok etmezmiydiniz? Bukadar rahat davranıyorsa yoktur öyle bişey bu arkadaşlarla gezmeye parayı alıp saklamaya benzemez çünkü.. Babanızada sakın söylemeyin çok feci şeyler olur doktora felan görtürmek ister psikolojisi bozulur. Anneniz bayan bir hocayla okulda böyle bişey olup olmadığını konuşsun hatta numarası varsa arayıp öğrenebilirsiniz yada bir arkaaşına sorun okuldan.. Pazartesiye kadar bu kuşkuyla beklenmez..

dersleri nasıl ?
son zamanlarda stresi gerginliği arttıysa tek başına boyundan büyük sıkıntılarla uğraşıyor olabilir.
able farz et ki bu hatayı yaptı ,herşeyin beteri var.. hata hatayı çekiyor.
bunu önlemen lazım

ortaokulda dağıtılırdı pedler ergenlik ile ilgili kitapçıklar ve ilkokulda diş macunu ve fırçası... Ama ben de pek sanmıyorum gebelik testi vereceklerini. Böyle bir şey verilse bile Üniversite gibi bir alanda verilebilir onun da bizim ülkemizde olacağını pek sanmıyorum:44:

Annenin okula gitmesini ben de tastiklemem en son başvuracağı şey olsun çünkü hassas bir konu rezalete döner. Sana büyük görev düşmekte...Alcaksın karşına güzelce konuşacaksın bir şey yapmamıştır ondan rahattır belki de rahatlığı bir roldür içini kimse ondan iyi bilemez.Baktınız konuşmakla olmuyor tartışmakla olmuyor okuldan bilgi almaktan başka bir çareniz kalmaz. Rehberlikçisiyle görüşün.

Arkadaşı için almış olabilir(ben mesela arkadaşıma bu konuda yardımcı olmuştum) ya da en kötü ihtimal bir hata yaptı genç olduğu için telaşa kapıldı adeti başlayınca da telaşlarının yersiz olduğunu öğrendi belki bir gün lazım olur diye de kimse bakmaz özelim diye de kilitli dolabında sakladı.:44:

Canım bana kardeşin yalan söylüyor gibi geldi.
Bence gebelik testi satın almış. Ama şu da var niye kullanmamış?
Şimdi sen genç kızsın ve hamile olduğundan şüpheleniyorsun diyelim.
Bir korku bir telaş içinde alır almaz koşa koşa gider uygularsın değil mi?
Niye bekletesin?
Belki bir arkadaşı için filan aldı.
Olabilir mi?
Ertesi gün gidip verecekti arkadaşına, o da okulda deneyecekti.

ortaokulda dağıtılırdı pedler ergenlik ile ilgili kitapçıklar ve ilkokulda diş macunu ve fırçası... Ama ben de pek sanmıyorum gebelik testi vereceklerini. Böyle bir şey verilse bile Üniversite gibi bir alanda verilebilir onun da bizim ülkemizde olacağını pek sanmıyorum:44:

Annenin okula gitmesini ben de tastiklemem en son başvuracağı şey olsun çünkü hassas bir konu rezalete döner. Sana büyük görev düşmekte...Alcaksın karşına güzelce konuşacaksın bir şey yapmamıştır ondan rahattır belki de rahatlığı bir roldür içini kimse ondan iyi bilemez.Baktınız konuşmakla olmuyor tartışmakla olmuyor okuldan bilgi almaktan başka bir çareniz kalmaz. Rehberlikçisiyle görüşün.

Arkadaşı için almış olabilir(ben mesela arkadaşıma bu konuda yardımcı olmuştum) ya da en kötü ihtimal bir hata yaptı genç olduğu için telaşa kapıldı adeti başlayınca da telaşlarının yersiz olduğunu öğrendi belki bir gün lazım olur diye de kimse bakmaz özelim diye de kilitli dolabında sakladı.:44:

arkadaşına da olabilir belki..arkadaş ortamı çok kötü ..annem istemior bazılarıyla görüşmesini ama dinleyen kim...bu akşam konuucam gaiba

Sakın üstüne gitmeyin.Ergen bu ne yapacağı belli olmaz.Hayatta ölümden başka her şeyin caresi var
Oturup güzelce konuşun dünyanın sonu değil ya.Hiç bir şey o çocuğun hayatından daha değerli değil.

okulda dagıtılıp dagıtılmadıgı hakkında bilgiyi ancak okulu arayıp ögrenmenizi tavsiye ederim.oda kafanızdaki soru işaretleri netleşssin diye.annenizin gitmesi kardesinizinde annenizinde rencide olması demek olur.internette okulun numarasını bulun arayın ve giderin bu merakınızı.en azından kafanızdaki bi sorudan kurtulursunuz

Canım bana kardeşin yalan söylüyor gibi geldi.
Bence gebelik testi satın almış. Ama şu da var niye kullanmamış?
Şimdi sen genç kızsın ve hamile olduğundan şüpheleniyorsun diyelim.
Bir korku bir telaş içinde alır almaz koşa koşa gider uygularsın değil mi?
Niye bekletesin?
Belki bir arkadaşı için filan aldı.
Olabilir mi?
Ertesi gün gidip verecekti arkadaşına, o da okulda deneyecekti.

evet ben kendimden şüpelensem asla bekletmem hemen sonuca bakarım adet olsamda atarım onu saklamam ki...taa geçen seneden beri ordaymış dolabında...keşke şu testlerin üstünde tarih olsayı da baksaydık

Arkadaşını satmak istememiş olabilir.
Kendi de suçlu olmadığı için rahattır ama söylediği yalan çocukça
yani pazartesi herşey ortaya çıkacak ama korkmuyor?

okulda dagıtılıp dagıtılmadıgı hakkında bilgiyi ancak okulu arayıp ögrenmenizi tavsiye ederim.oda kafanızdaki soru işaretleri netleşssin diye.annenizin gitmesi kardesinizinde annenizinde rencide olması demek olur.internette okulun numarasını bulun arayın ve giderin bu merakınızı.en azından kafanızdaki bi sorudan kurtulursunuz

evet sırf bu sorudan kurtumak için sorucam müdüre gizlice diyor.

Arkadaşını satmak istememiş olabilir.
Kendi de suçlu olmadığı için rahattır ama söylediği yalan çocukça
yani pazartesi herşey ortaya çıkacak ama korkmuyor?

evet rahat hatta geziyor şuanda bana dese annem pazartesi gelicem diye ölürdüm biterdim heralde suçlu olaydı ..arkadaş konusunu bizde düşündük ele vermek istemedi galiba diye bakaalım yaa çıkar heralde bişekilde
Tekrar ediyorum Bir arkadaşıyla konuş bence..

evet buda geldi annemin aklına arkadaşlarına sorsam dedi yakın arkadaşlarıya anlaşma yapmış olabilir ağzımız bir olsun diye...

çok zor bir durum ...ama okulda dağıtılma olayı tamamen o anda ki şaşkınlıktan verilen bir cevap kesinlikle böyle bir şey olamaz okulda,hatırlıyorum sadece ped dağıtılırdı diğeri imkansız
kesin bir şeylerden şüphelendi belki tam beraber olmasada erkek arkadaşıyla bir şeyler yaşadı ve korktu umarım öyledir ...
arkadaşının olacağını da pek tahmin etmiyorum
ama içinizi kurt gibi kemireceğine babaya şimdilik belli etmeden alın karşınıza açıkça konuşun
başka çare yok .

Back