Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
mantıklııı :))bide sende bizi dinlesenn![]()
valla okuyamadım sonuna kadar sıkıldım :) son durum ne ? konu sahibi yorum yapmıyor galiba
kendi için almış olsa içi rahat etsin diye muhakkak kullanırdı bence yakın bi arkadaşı için aldı ve onu deşifre etmemek için sakladı.. hatta o parayıda bu kadar ısrarlı istemesi çocuk aldırma için para biriktiriyorlardır bu nedenle olabilir...
yok güzelim akşam konuşcaktı demekii müsait olmadılar..![]()
iyi de arkdası hamileyse para biriktiriyolarsa neden tekrar test yapmak için alsınalr ki :S emin olmak için mi emin değillerse neden para biriktiriyolar?
aynen banada ovulasyon testi gibi geliyo
benim 12 -13 yaşlarındaydım orta 2 de ydim sanıyorum bizim ailedede herşey ayıp günahtıbu testin amacı gebelik ihtimali yoğun olan günleri belirmek değil mi?
Okulda neden dağıtsınlar ?
Acaba biri verdi de o anda okuldan verdiler mi dedi..
able gelmedi ya çok merak ediyorum.
benim 12 -13 yaşlarındaydım orta 2 de ydim sanıyorum bizim ailedede herşey ayıp günahtı
rahmetli annecim içine kapanık tutucu sayılabilecek biriydi nur içinde yatsın regl ve diğer tüm şeyleri kulaktan duyma öğrendim ailemden kimse bir şey anlatmadı herneyse orta okulda arkadaşım bana otobüste bir erkeğin oturduğu yere okalktığında oturduğumda hamile kalabileceyimi söylemişti
ve buna benzer hikayelerle ben çok korkardım hamilemiyim diye
tabi konu sahibi arkadaşın kardeşi liseye gidiyor eminim benden çok bilgisi vardır
ama tam bir birliktelik yaşamasa bile acabamı diyerek bulunduruyo olabilirmi diye düşündüm..
konu çok uzundu tüm sayfaları okumadan yazıyorum. birşey kaçırmışsam kusuruma bakmayın.
size tavsiyem ne okula gidip durumu öğrenmeye kalkın ne doktora götürün nede babaya söyleyin. hepsi kötü sonuçlar doğurur.
bizzat bu durumda kalmış bir tanıdığımızın kızı var. annesi şüphe içinde doktora götürdü kızını sene geçti üzerinden bana anlattı ablası gibi görerek ve ağlıyordu hemde öyle böyle değil. ve annemi asla affetmiyecem birgün bunu bana yaşattığı için pişman olacak falan diyordu.
bu çok zor kötü bir durum olur onun için. bir doktora kızlık yestine gitmek,düşünüyorumda ben olsam birdaha o eve girmem kaçar giderim yani. Allah korusun aynısını yapabilir ki zaten şu durumda kız çıkmış çıkmamış pekte farketmeyecek. siz böyle birşeyi doktor yoluyla öğrenseniz ne yapacaksınız kızı dışarımı atacaksınız. yada olmadığını öğrendiniz o zaman ne olacak,yüzüne nasıl bakacaksınız. okula gidip durumu araştırayım derkende daha bir rezil etme durumunuz olabilir. birileri duyar falan mazallah
okullarda kesinlikle böyle birşey dağıtılmaz! tamamiyle heyecana kapılıp söylenmiş bir yalan. benim şahsi fikrimde testin olmasının sebebi; birinci olarak samimi sizinde tanıdığınız bir arkadaşının adına alınmış olabilir (ele vermemesinin sebebi). ben zamanında yapmıştım mesela biri adına almış ve saklamasında yarımcı olmuştum ki kızkardeşiniz rahatlıkla arkadaşına benim kilitli dolabim var ben alırım senin yerine saklarım demiştir.
yada kendisi yüzeysel birşeyler yaşayıp almış olabilir. kullanmamasının sebebide testi yapmaya fırsat kalmadan hasta olmuştur.
siz yada ablanız hanginizle iyi geçiniyorsa,biz yapamayız derseniz annenizle düzgün bir şekilde konuşun gerekirse tehtit edin babana söyleyeceğiz diye. yada siz sır tutmaya çalışırcasına yanına yanaşın. bana söyle bende annemi ikna edeyim falan deyin,yoksa doktora götürecek babama söyleyecek falan diyebilirsiniz. size durumu bu gece anlatsın. ve dışarı salmanız çok kötü olmuş. zira şuan korktuğu için herşeyi yapabilir. size belli etmiyor ama çok stresli olduğuna eminim. ne kadar öyle görünmeye kalkışsada yerine koyarsanız kendinizi anlarsınız. Allah yardımcınız olsun. ve ne çıkarsa çıksın o sizin kardeşiniz onu koruyup kollayın ve bir daha hata yapmadan size güvenip anlatabileceği bir abla olun.
bu arada bildiğim kadarıyla liselerde bakire olmayan kız varsa atılıyor.buna dair bi kural bi yaptırım yok,ama tecavüz bile olsa böyle oluyor.internette araştırın tecavüze uğradığı için olay öğrenilince okuldan ayrılmak zorunda bırakılan çok kız var.benim çevremde gördüğüm kadarıyla da böyle oldu.tabi bunun için olayın bilinmesi gerek.