• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızkardeşimin dolabında gebelik testi bulduk

rehber öğretmenle gidip konuşsun tabi konuşsunda
bence bunu duyduğunda size daha çok kızıcaktır haberi olmasa dahi siz kendi içinizde çözüm bulamıyorsunuz aile dışından biri ne yapsın ne kadar etkili olabilir

ya arkadaşım çaresizlik kötü bişey ne yapılır ne edilir bişey bilmiyoruz işte gel okula sor dedi anneme anne yüreği bu ne yapsın güvenmek istiyor ya demekki bişeyler yapmak istiyor ben ne yapayım rehberlikçiye soracak işte böle bişey dağıttınızmı diye sorup gelecek ondan sonrada bir hal çaresine bakılır ne bilim

umarım altından kötü birşey çıkmaz canım ama bana da nedense kızkardeşin masum gibi geldi.:31:

umarım altından kötü birşey çıkmaz canım ama bana da nedense kızkardeşin masum gibi geldi.:31:

inşallah canım inaşllah masum mu geldi sana inşallah öledir neden böle düşündün canım yazarmısın

Annem kendisine her duygumuzu anlatabileceğimiz konusunda o kadar güven vermiş ki bize ben şimdi istesem 'erkek arkadaşımla beraber olmak istiyorum' diyebilirim kendisine.. Hoş bir cümle değil tamam ama sadece her şeyi paylaşabileceğimi anlatmak için kullandım sadece:26: Bilmiyorum bunu nasıl başardı ama ailecek bilen birilerinden destek alarak aşabilirsiniz bunu..

Benim kardeşimle ilişkim pek iyi değildir aramızda 7 yaş var onun verdiği bir şey herhalde ama ben gidip kardeşime söylemiştim erkek arkadaşım olduğunu annemlere söyleyeceğini düşünmüştüm ama söylememiş.. Şimdi de diyor ki birini sevsem ilk sana söylerim sen ilk bana söylemiştin diyor..

Onun size yaklaşmasını sağlayabilmeniz için bir örnek olur diye düşündüm:26:

siz o testi gördüğünüzde eğer gerçekten korktuğu bir durum olsaydı o kadar rahat davranamazdı bence canım
yazmışsın ya yedi içti uyudu hiçbirşey olmamış gibi davrandı demişsin.bence suçlu olan korkusu olan bir kız bu kadar rahat olamaz.birde gidin isterse okula sorunda demez ya bu onun içinde hoş bir durum olmaz demek ki kendine güveniyor:31:

annenizim okula gitmesi sonra da bunu kardeşinizin duyması tüm köprüleri yıkacak bi davranış
ergen aklıyla annem benim için endişelendiğinden değil de hesap sormak maksatlı bu konuyla ilgileniyo diye düşünebilir
konunun muhatabı öğretmenler vs değil kardeşiniz sonuçta
arada müthiş bi iletişimsizlik varken üstüne tuz biber olacak bi davranış
rehber öğretmen dahi olsa ben evladıma hiç kimsenin acaba gözüyle bakmasına müsade etmezdim
doğru olan da budur.
okula gitmek yerine telefonla isim vermeden böyle bi uygulama olup olmadığının sorulması daha masum ve zararsız geliyo bana.
bu davranış onun size olan güvenini ve samimiyetini yerle bi edecek bişey

yorumları okuyorum demişsin,teşekkürler.
Yorumlar önemli çünkü yazanlar arasında kardeşinle yaşıt olanlar,kardeşin yaşında kızı olanlar,senin gibi abla olanlar,benzer sorun yaşayanlar,öğretmenler yani olaya farklı açılardan bakan kişiler var.

Hamilelik testinin ötesinde,kardeşinin aileyle iletişimi olmaması düşündürücü.Erkek arkadaşından haberiniz yok,yüzük takmışlar bilmiyorsunuz,habersiz para almış,neden aldığı meçhul,tasvip etmediğiniz arkadaşları var vs...
Yatıya gidiyor diyorsun,gittiği arkadaşlarının ailelerini tanıyor musunuz ? Bu yaşta bir kız fazla başıboş bırakılmaz.Henüz lise öğrencisi,hayatı tanımıyor,yanlış yollara sapabilir.Bir gözünüz sürekli üzerinde olacak.Ailede mutlaka yakın olduğu,sırlarını paylaştığı birisi olmalı.Ben gezmeye gidiyorum deyip kapıyı çekip çıkamaz.Nereye ve kiminle gittiğini söylemesi gerekir.
Anlatmıyor diye kendi haline bırakmanız sakıncalı.Karışan yok,görüşen yok diye kendi dünyasında,kendi doğrularıyla yaşıyor olabilir.Sizinle paylaşım içinde olması gerekir ki doğruyu yanlışı ayırabilsin.

annenizim okula gitmesi sonra da bunu kardeşinizin duyması tüm köprüleri yıkacak bi davranış
ergen aklıyla annem benim için endişelendiğinden değil de hesap sormak maksatlı bu konuyla ilgileniyo diye düşünebilir
konunun muhatabı öğretmenler vs değil kardeşiniz sonuçta
arada müthiş bi iletişimsizlik varken üstüne tuz biber olacak bi davranış
rehber öğretmen dahi olsa ben evladıma hiç kimsenin acaba gözüyle bakmasına müsade etmezdim
doğru olan da budur.
okula gitmek yerine telefonla isim vermeden böyle bi uygulama olup olmadığının sorulması daha masum ve zararsız geliyo bana.
bu davranış onun size olan güvenini ve samimiyetini yerle bi edecek bişey

neyse anneme tekrar söyleyeceğim telefonla rehber hocasına bağlanalım gitme diyeceğim bakalım ne diyor kafamız karışık ne yapıcağımızı bizde bilmiyoruz ki ilk defa gelio başımıza

bende arkadaşlar gibi düşünüyorum...
kesinlikle annenizin okula gitmesine engel olun...bu onu çok kıracak ve sizden uzaklaştıracaktır...
benim sormak istediğim annenizden 50 lira istediğinde ne yapacağını sormadı mı anneniz...
parayı ne amaçla arıyordu...
belki de bi arkadaşı için arıyordu dicem... ve belki test de arkadaşı içindi... bu yaşta çocuklar arkadaşlarına çok bağlı olurlar...
ama erkek arkadaşlıyla yüzük takması insanın kafasını karıştırıyor...
gebelik testini açmamış olması testi alıp eve gelene kadar adet görmesi ya da adet gününün bir kaç gün daha geçmesini beklemiş olması olabilir...ama inşallah değildir canım...
bence şu durumda biraz beklemek ama takip etmek gerekir...annenizin kavga etmesi kötü olmuş ama bi anne için çok zor bi durum farklı davranması da çok zordu zaten...
inşallah kardeşiniz haklıdır birşey yapmamıştır...
ama olaki yaptığını farzedelim bunu bi namus davasına çevirmeden sonuca ulaştırmaya çalışın... çok tehlikeli bir dönemde kardeşiniz inşallah minimum zararla atlatırsınız bu olayı...
ve lütfen çevreden kimseye anlatmayın... bilen kişi sayısı çoğaldıkça yapılan hatalarda çoğalır...

yorumları okuyorum demişsin,teşekkürler.
Yorumlar önemli çünkü yazanlar arasında kardeşinle yaşıt olanlar,kardeşin yaşında kızı olanlar,senin gibi abla olanlar,benzer sorun yaşayanlar,öğretmenler yani olaya farklı açılardan bakan kişiler var.

Hamilelik testinin ötesinde,kardeşinin aileyle iletişimi olmaması düşündürücü.Erkek arkadaşından haberiniz yok,yüzük takmışlar bilmiyorsunuz,habersiz para almış,neden aldığı meçhul,tasvip etmediğiniz arkadaşları var vs...
Yatıya gidiyor diyorsun,gittiği arkadaşlarının ailelerini tanıyor musunuz ? Bu yaşta bir kız fazla başıboş bırakılmaz.Henüz lise öğrencisi,hayatı tanımıyor,yanlış yollara sapabilir.Bir gözünüz sürekli üzerinde olacak.Ailede mutlaka yakın olduğu,sırlarını paylaştığı birisi olmalı.Ben gezmeye gidiyorum deyip kapıyı çekip çıkamaz.Nereye ve kiminle gittiğini söylemesi gerekir.
Anlatmıyor diye kendi haline bırakmanız sakıncalı.Karışan yok,görüşen yok diye kendi dünyasında,kendi doğrularıyla yaşıyor olabilir.Sizinle paylaşım içinde olması gerekir ki doğruyu yanlışı ayırabilsin.

tabikide okuyorum nadiren gözümden kaçan olmuş olabilir sadece çünkü çok yorum var haliyle karışabilyor...yorumlar fikirler önemli olduğu için konuyu açtım zaten..testin tarihine kadar fikir verdiniz saolasınız...anneme bazı burda öğrendiklerimi iletiyorum hatta gebelik testinin tarihini falan konuştuk öle diyolar internete dedim ...yatıya gitme konusunda annem babama kızıyor ona hep güvendi ve yolladı bu konuda babamda hata var ...sır paylaşmıyor ki ne yapalım yapısı böyle taş çatlasa sölemez bişeyi ..ben daha önce çok yaklaştım güleryüzle yaklaştım ki hepimiz öyle ama değiştiremiyosun ki ..gittiği yeri sölüyor annecimde güvenip yolluyor bilmiyorum belki hata belki yollamaması gerekiyor ..ama bu test işinin peşini asla ve asla bırakacak değiliz öyle yada böyle bunun ne iş olduğunu anlatacak...zorunda..çünkü bu son noktaydı..biz ona çookk öğüt veriyoruz çokk bazen dinliyor bazen dinlemiyor böyle işte şu iş bir hayırlısıyla sonuçlansa

bende arkadaşlar gibi düşünüyorum...
kesinlikle annenizin okula gitmesine engel olun...bu onu çok kıracak ve sizden uzaklaştıracaktır...
benim sormak istediğim annenizden 50 lira istediğinde ne yapacağını sormadı mı anneniz...
parayı ne amaçla arıyordu...
belki de bi arkadaşı için arıyordu dicem... ve belki test de arkadaşı içindi... bu yaşta çocuklar arkadaşlarına çok bağlı olurlar...
ama erkek arkadaşlıyla yüzük takması insanın kafasını karıştırıyor...
gebelik testini açmamış olması testi alıp eve gelene kadar adet görmesi ya da adet gününün bir kaç gün daha geçmesini beklemiş olması olabilir...ama inşallah değildir canım...
bence şu durumda biraz beklemek ama takip etmek gerekir...annenizin kavga etmesi kötü olmuş ama bi anne için çok zor bi durum farklı davranması da çok zordu zaten...
inşallah kardeşiniz haklıdır birşey yapmamıştır...
ama olaki yaptığını farzedelim bunu bi namus davasına çevirmeden sonuca ulaştırmaya çalışın... çok tehlikeli bir dönemde kardeşiniz inşallah minimum zararla atlatırsınız bu olayı...
ve lütfen çevreden kimseye anlatmayın... bilen kişi sayısı çoğaldıkça yapılan hatalarda çoğalır...

evet haklısınız dediğim gibi annemle tekrar konuşucam telden arayıp öğrenelim diyecem ..parayı isteme sebebini daha önce yazmıştım canım..avondan 50 liralık alışveriş yapmış ne zamandır annemden istiyodu ancimde veremiodu tabiki kendi kafasına göre nasılsa verirler die almış galiba sıkışıncada büyük ihtimal aldı parayı ..bunu da annem onunla konuşacaktır adaplı bir şekilde ama ondan daha büyük olan bi şey var ortada şimdilik bunun peşindeyiz...ablam bile bilmiyor sadece 3ümüzün arasında of çokz ormuş..yüzük meseleside var ama ayrılmış olduğunu düşünüyorum çünkü çocuğun yüzüğüde bunda ve asla takmıyor...bu yüzük olayı artık herkez de var bütün çocukların elinde biriyle çıkmaya başlasalar bile yüzük takmak modası oldu sizde görüyosunuzdur..buna da şimdilik neyse diyorum..en büyük sorun ortada hayırlısıyla yanıldığımızı görmek istiyorum biranönce

Yanılmıyorsanız eğer kardeşiniz böyle bir şey yaptıysa nasıl davranmayı düşünüyorsunuz? Bence şu an bunu da düşünmeye başlayın.. Umarım yapmamıştır ama yaptıysa da onu ilerleyen yaşamında da kaybetmemek için bir şeyler yapmaya başlamalısınız...

Yanılmıyorsanız eğer kardeşiniz böyle bir şey yaptıysa nasıl davranmayı düşünüyorsunuz? Bence şu an bunu da düşünmeye başlayın.. Umarım yapmamıştır ama yaptıysa da onu ilerleyen yaşamında da kaybetmemek için bir şeyler yapmaya başlamalısınız...

bilmiyorum ki nasıl davranılır ne yapılır inşallah yapmamıştır inşallah

Yaptıysa bile bu hayatın sonu değil en başından beri bunu anlatmaya çalışıyorum ama insanlar olayı benim namus davasına çevirdiğimi düşündüğü için konuşamıyorum sizinle muhattap olabilmeyi bekledim o yüzden :61:
Kardeşiniz 18 yaşını geçmiş ve evet böyle bir şeyi yaşaması için çok erken.. Zaten hata olmasının sebebi de bu, erken olduğu için böyle bir şeyi yaşaması hata.. Ama diyelim ki bunu yaşadı bu kendi kararıdır, çocukta sayılmaz mantığını kullanabilecek yaşta.. Sonuçta aile yapınızı o bizden daha iyi biliyor sizin böyle bir şeyi kabullenemeyeceğinizi bile bile böyle bir şey yaptıysa herhalde az da olsa düşünmüştür ben ne yapıyorum diye..
Bu durumda ona yaklaşımınız çok önemli çünkü yaptığı şeyden pişmansa size belli etmese de çok büyük bir çöküntü içindedir tutunacak bir dal arıyorsa ona kızarak bağırarak vs onun sizden de kopmasına sebep olursunuz..
He pişman değilse zaten kendisini savunacaktır..

Tekrar söylüyorum umarım yapmamıştır ama bunu 'namus' düşüncesi ile söylemiyorum erken olduğu düşüncesiyle söylüyorum.. Siz de böyle bakarsınız umarım olaya...

Son düzenleme:
kardeşiniz nasıl bi insan bilmiyorum.. yalan söyleme huyu varmı? ben ne yazık ki iyimser davranamıcam.. yaşı 18 diyosunuz.. demekki kaybedecek bişeyi yok.. böyle rahat davranabildiğine göre.. belki annenizin bunu araştırmıyacağını ona nasılsa güvendiğini düşündüğü için böyle rahattır... yada dediğim gibi kaybedecek bişeyim yok diyodur...rehber öğretmenle konuşsanız ne değişecek peki? diyelim okulda dağıtmamışlar.. o zaman ne olacak?

babanızın kızkardeşinize arkadaşlarına yatıya gitmesi için izin vermesi hatalı bir hareket diye nitelendirilemez bence. bu çocuğun karakterine göre yönlendirilmesi gereken bir durumdur, yani çocuğa göre izin verilir ya da verilmez. benim babam da senelerce gereğince serbest bıraktı bizi ve sonunda da pişman olacağınız şeyleri yapmayın derdi. biz iki kardeşiz, ablam evli ve asla pişman olacağımız şeyler, başımızı belaya sokacağımız şeyler yaşamadık. evinde kaldığım arkadaşlarımın ya da bende kalan arkadaşlarımın sayısını hatırlamıyorum bile. o yüzden bence böyle düşünmeyin. hayırlı haberler olsun inşallah..

Kardeşiniz reşit. Kendi hayatı, kararları, düşünceleri var artık. Saygı göstermeniz gerekiyor. Sizin gibi düşünmek zorunda değil bunu unutmayın. Cinselliği yaşadıysa bu çok normal, yaşı küçük değil. Anormal olan o rahat ve mutluyken sizin panik olmanız.

kardeşiniz nasıl bi insan bilmiyorum.. yalan söyleme huyu varmı? ben ne yazık ki iyimser davranamıcam.. yaşı 18 diyosunuz.. demekki kaybedecek bişeyi yok.. böyle rahat davranabildiğine göre.. belki annenizin bunu araştırmıyacağını ona nasılsa güvendiğini düşündüğü için böyle rahattır... yada dediğim gibi kaybedecek bişeyim yok diyodur...rehber öğretmenle konuşsanız ne değişecek peki? diyelim okulda dağıtmamışlar.. o zaman ne olacak?

bilmiyorum hiç bişey bilmiyorum ne olucak nasıl davranıcaz bilmiyorum ..rehber öğretmenine sorup dağıtılıp daıtılmadığı kesinleşir eğer bir mucize olur da okuldan verdikleri çıkarsa ki mucize görünüyor bu ama yinede bilmiyorum tabikide rahatlayacağız ya ama hayır dağıtmadık öle bişey yok derlerse işte ozaman neolur bilmiyorum bişeyler yapılacak illaki böyle bırakılmayacakki bu iş insan gibi anlattıracak sanırım annem ona gerçekten bilmiyorum neler olucak..bakalım herşey yarın belli olucak

Kardeşiniz reşit. Kendi hayatı, kararları, düşünceleri var artık. Saygı göstermeniz gerekiyor. Sizin gibi düşünmek zorunda değil bunu unutmayın. Cinselliği yaşadıysa bu çok normal, yaşı küçük değil. Anormal olan o rahat ve mutluyken sizin panik olmanız.

Şekerim evet çok doğruda işte toplumda süre gelmiş toplum ahlakı.. Sözüm meclisten dışarı lütfen diyeceklerimi tartışamlara çekmeyin :) :71: ama söz konusu aile için iletişimle hep kopuk böyle olaylarda ise nedense birden ilgi alaka artıyor ve bu sağlıklı şekilde artmıyor... Bunca zaman kız başına buyruk diyorsunuz ilgilenmiyorsunuz yok ters biri diye sonra böyle ne olduğu belli olmayan bir olay çıkıyor birden odak noktanız o kız oluyor.. çok ilginç bu ayrım kötü madem bugüne kadar karışmadınız şimdi o çoook rahatsa bu kadarda büyütmeyin diycemde herkes bir değil :34:
Bizde size yardımcı olmaya çalışıyoruz.. misal o günden beri eve gelmedimi kardeşiniz konuşmadınızmı hesap sorarcasına değil tüm iyilikle merak ediyoruz seni ne düşündün ne yaptın yargılamak için değil hayatını bilmek istiyoruz şeklinde bir konuşma.

Back