• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızına yardım konusu açan Bayan...

canım ben senın adresı aldım saolsun yesılım ablamdan
dün sözum vardı bu hafta telasla gectı sana en kısa sürede kargo ederım cok fazla var bebk kıyafetı
yengemde falan onlarda evden toparlasın ortaklasa yolluycaz cok öptum
RABBIM yar ve yardımcın olsunn

arkadaşlar çok saolun ben çıkıcam yarın yazdıklarınızı okurum hayırlı günler

ya arkadaşım
tamam iyi hoş anladık ihityacın varda
ozman sana herkess adres ver tel ver dedi
bende dahil...gönderdin mi onlara adres,tel vs...
şimdi dönüp neden bu konu açıldı anlam veremedim
ozman sana zaten cok kısı yardım talebinde bulundu bende dahıll
suan tam olarak yapmak ıstedıgın ne ben anlamadım

ya arkadaşım
tamam iyi hoş anladık ihityacın varda
ozman sana herkess adres ver tel ver dedi
bende dahil...gönderdin mi onlara adres,tel vs...
şimdi dönüp neden bu konu açıldı anlam veremedim
ozman sana zaten cok kısı yardım talebinde bulundu bende dahıll
suan tam olarak yapmak ıstedıgın ne ben anlamadım

arkadaşım insanlara yaranmak hakikaten imkansız.
sen neden herkese adres yollamadın diye kızıyorsun.
bir başkasıda neden herkese adres telefon yolluyor.gelen eşyalar yetmedimi?bu kadar çok eşyayı ne yapacak diye bana sordufisfisfis
şimdi ne yapsın bu kız.
o yüzden bunun hesabını burdan değil özelden sorun bence...

arkadaşım insanlara yaranmak hakikaten imkansız.
sen neden herkese adres yollamadın diye kızıyorsun.
bir başkasıda neden herkese adres telefon yolluyor.gelen eşyalar yetmedimi?bu kadar çok eşyayı ne yapacak diye bana sordufisfisfis
şimdi ne yapsın bu kız.
o yüzden bunun hesabını burdan değil özelden sorun bence...

evet haklısın,bende özelden mesaj gönderdim,iletişim bilgilerini istedim,göndermek isterse yardımcı olurum ancak göndermezse kimseye zorla yardım yapamayız,birazcık sabredelm bence,bunu da dile getirmeyi düşünmüyorum,göndermezse bile tekrar özelden mesaj yazıp gönder demem,kişisel tercihidir,yargılamam :lepi:

arkadaşlar lütfen inanmayan yazmasın.
artık gerçekten kabak tadı verdi bu konu.
ben ayşenin evine gittim.bizzat gördüm.evi içgüveysinden hallice.eğer kendisi izin verirse fotoğraflarınıda koyarım.
çoğumuzun mecbur kalmasa oturmayacağımız bir ev.
yanlış anlama olmasın.ayşe tertemiz ve eskiden durumu daha iyi olduğu için az çok eşyası var.
hani durumu çok iyi bahçeli evde oturuyor diyenlereydi bu lafım.
bütün raporlarıda gördüm.
ortada yalan dolan yok.
en azından bana göre.
ben ayşeye inanıyorum.
gençliğinin verdiği heyecanla kendini ifade edememiş olabilir bazen.
lütfen rica ediyorum inanmayanlar yazmasın.
burda ayşeye destek olmak isteyenler yazsın..

cnm resimleri eklemenin bir mahsuru yok.birde şunu söylüycem özlempau arkadaşım ben bir çok kişiye adres ve telimi verdim konum farklı yerlere sapınca kapattırdım.çoğu kişi irtibat kurmadı.sadece 3 kargo geçti elime.onlarında resmini kronick çekti.neler geldiini görün istedim.bende dahil demişsin adres almakla iş hallolduysa herkese verdim cnm.bu son mesajım bize yardım etmek isteyen olursa özelime yazınız ben buradan cevap vermemeye gayret göstericem.sevgiler

arkadaşın yardıma ihtiyacı olduğuna inanıyorum

ben hala yollayamadım ama aklımda yollayacam .....kusura bakam cnm uygun değildik

ben hiç birşey anlamadım kimse kızmasın yadırgamasın lütfen ama sanırım bu arkadaşın ikinci üyeliği diğer adı ExpiRuser diye kayıtlıymış eğitimciymiş ve 1981 doğumluymuş şimdiki yaşı 21 ev hanımı üyeliğimi yanlışlıkla sildirdim diyo bilmiyorum kafam karıştı benim belki ben yanlış konulara baktım günahını almak istemiyorum ayrıca arkadaşın ikinci el topikte sattığı şeyler var telsizler oyuncaklar falan durumu bu kadarkötü ise bunları nerden buldu aldı belki birileri yollamıştır neyse ben sustum

expireuser silinen tüm üyelerin ortak adıdır.10 farklı kişinin mesajları bu nick altında görülür.
lütfen araştırmadan töhmet altında bırakan mesajlar yazmayın.
ayrıca bu arkadaşın durumu daha önce kötü değilmiş.taksitle maksitle alıyormuş ihtiyacı olanı.
eşyalar o zamandan kalma.takdir edersinizki elde kalmayınca evdekiler satılabilir.
buraya her ihtiyacım var zor durumdayım diye yazan ille çırılçıplakmı olmalı?.ille açlıktan nefesimi kokmalı?
insan o anda olmadığı içinde ihtiyaçlı olabilir.
şunun ayrımını yapalım lütfen.
ayrıca artık çekincelerinizi burda dile getirmemenizi rica edeceğim.
inananında inanmayanında canı sağolsun.
ama inanmayan artık burda yazmasın lütfen.
bu topik tartışma topiği değil...

dscn4399w.jpg
dscn4401.jpg
dscn4402t.jpg

dscn4404c.jpg
dscn4405.jpg

Son düzenleme:
arkadaşım sen avukatımısın ki ne oluyoruz ya sana ne oluyo ben zaten emin olmadığımı yazdım telsiz oyuncak vs birilerinin vermiş olabileceğini de söyledim yorum yapmak yapmamak benim bileceğim iş

evet avukatıyım.ve bu topikte tartışma istemiyoruz.
ne eşya gönderenler satışa konulan eşyalarını tanımaktan aciz nede ayşe burdan aldıklarını burda satacak kadar saf...
bu konu kabak tadı verdi artık.
şüphelerin varsa yaz ayşeye al cevabını.
bende şimdi senin için emin olmadığım bir şeyleri yazsam hoşuna gidermi?
bilmiyorum daha nasıl anlatılır....

arkadaşlar bu fotoğrafları çekeli 10 gün kadar oldu sanırım.
yayınlamayada niyetim yoktu.
çünkü konu uzadıkça ayşe kırılıyor,onu kıranlarda hak sahibi oluyordu.karşılıklı gereğinden fazla uzamıştı bu konu.
ama bahçeli evde oturuyor lafları çıktıktan sonra yayınlamayı borç bildim.
bahçesine atılan çeri çöpü bilip buraya yazan insanlar belliki reeldeki olayları sanala taşımaya çalıştılar.
ev gördüğünüz gibi çok çok kötü değil.
ama bana sorsanız böyle bir banyoyu mutfağı kullanmak istermisin diye,çıok mecbur değilsem istemem derim.
ayşe tertemiz ve elindekilerle ortamı güzelleştirmiş.
bizim ona yardım etme amacımız hepten fakir fukara olması,iki döşek bi yorgan oturması değil.
sadece şu anda sıkışmış,elinde yok ve bazı ihtiyaçları var elinin bollaşmasını bekleyemeyecek.
olay budur...
daha ötesini sorgulamaya gerek yok diye düşünüyorum.

hepsini okudum ve çok üzüldüm. ben inanıyorum arkadaşımıza. allah yardımcısı olsun. benim çocuğum yok ama kendin için birşeyler istersen gönderebilirim ayşe. yazabilirsin bana bu konuda.

Günlerdir takip ediyorum fakat yurtdışında olduğum ve daha birkaç ay daha dönmeyeceğim için elimden birşey gelmiyor. Ama çok üzüldüm. Ayşe'nin durumuna değil, insanız hepimizin kötü günleri olmuştur, olacaktır. O çok güçlü bir kadın.
Ama ben günlerdir konuşulalara üzüldüm. ıncitmemek için hiç yazmadım bu konuda, sessizce izledim; ama artık yazma ihtiyacı hissettim.
Şudur ki; ne anlamı kaldı yardım etmenin şimdi? Kadının evini fotoğraftan kontrol etmeden rahatlamadı içimiz, ona bütün dertlerini döktürecek kadar sorgulamadan ikna olmadık. Çok kırdık, çok yaraladık, ne anlamı kaldı şimdi?
Ayşe'nin elindekileri sattığı topiğine kadar araştıranlar, daha önceki konularda yazdıklarını da okusalardı da neden sattığını, ne hastalıklarla mücadele ettiğini görselerdi. Madem bu kadar araştırmacıydılar.
"ıyilik ya denize at, balık bilmezse Halik bilir." bu söz bizim değil mi?
Yazılacak çok şey var ama; koşullardan dolayı bir iğne katkım olamayan birşeye daha fazla burnumu sokmak istemiyorum.
Sevgiler herkese. Gurur kırmamak dileğiyle.

evet avukatıyım.ve bu topikte tartışma istemiyoruz.
ne eşya gönderenler satışa konulan eşyalarını tanımaktan aciz nede ayşe burdan aldıklarını burda satacak kadar saf...
bu konu kabak tadı verdi artık.
şüphelerin varsa yaz ayşeye al cevabını.
bende şimdi senin için emin olmadığım bir şeyleri yazsam hoşuna gidermi?
bilmiyorum daha nasıl anlatılır....

evet çok haklısın krocumkaydirigubbakcemile5

şüpheleriniz varsa sorun özelden ayşeye...

gene mi ikna olmadınız o zaman yardım etmeyin...size zorla yardım yapın diyen yok :olmaz:içinize sinmeyen yardım yardım değildir.

Allah kabul etsin:Saruboceq: Allah rızası için yardım yaptığımdan içime tam iyice sinmeden yardım yapmam...

arkadaşlar bu arada yardım severleri bu aileye de yardım etmeye davet ediyorum....

http://www.kadinlarkulubu.com/yardi...-izleyin-neler-yapabiliriz-8.html#post7757527

a.s.​

Son düzenleme:
bu arada arkadaşıda çağırayım yazsın sorucaklarınız varsa

canım çok üzüldüm burada önemli olan yardımlaşmak maddi veya manevi farketmez düşüp kalmayan 1 Allah konuyu baştan okumadım şimdi
gördüm elimizden geleni gücümüzün yettiyince yardımcı oluruz inşallah allah yar ve yardımcınız olsun

Ayşe arkadaşımız için başka sitelerde de başlıklar var.
ınsanların kafasını karıştıran konu da işte bu.
Her sitede yardım başlıkları açılıyor ve eminim en az 5 kişi bişiler yolluyor.
bunun sürekli istenmesi garip geliyor banada.
Bende kendisine bişiler yolladım ama bir mesaj atıp teşekkür etmedi.
Olur dedim yoğundur atlamışdır vs ama bikaç gün sonra benim için başlık açarmısın diye mesaj attı bana. Bu insanları kullanmak anlamına geliyor benim için.
sizin için anlamı ne bilmem ama benim için böyle.
Yani bir teşekküre zaman yok ama benim için başlık aç demeye zaman var.
Yine olsa elimde bişiler yine yollarmıyım bilmiyorum.
Bunları yazmak size karşı sorumlu hissettiğimdendir.
Kimseyle polemiğe girmek istemiyorum ve suçlamak asla istemiyorum.
Ama benim gözümde durum bu.

çok zengin olduğu halde iflas edip çok zor durumda kalan insanları bilirim. düşmez kalkmaz bir Allah. yarın ne olacağımız hiç belli değil. yardımlaşmak güzeldir tabi bizim kültürümüzde fazlasıyla var zaten bu. keşke herkes birşeyler verebilse. bazen dolaplar dolup taşıyor. benim bulunduğum semtte de kullanılmış eşyaları verecek kimse bulamıyorum. eş dost sayesinde oraya buraya dağıtıyorum. ne olacakki dolaplarda kalıp, çürüyeceğine bari birinin işine yarasın ve arkamızdan Allah razı olsun desinler. ama buradan yapılan yardımlar nereye kadar olur bilemem tabi. bulunduğu mahallenin muhtarlığı, ilçe kaymakamlığı, valilikler falan da bu tür ihtiyaç sahiplerini tespit edip yardım ediyor diye biliyorum. arkadaşın oralara da başvurmasını öneririm.
ama tabi yardım gönderen arkadaşlara teşekkür etmeyip, sonra da benim yerime başlık açarmısın diye mesaj göndermesi de hiç hoş değil. neden böyle davrandığını kendisi daha iyi açıklar tabi, ama bu tip şeyler ayrıntı da olsa önemlidir bence.
ama yine de yardım edebilecek arkadaşların yardımlarını esirgememesini isterim. en azından o masum iki yavru için yapılmalı. Allah ikisine de şifa versin, en kısa zamanda sağlıklarına kavuşsunlar inşallah ve ailenin de en kısa zamanda maddi manevi toparlanmasını dilerim.

Back