Kızımla ic çamaşır savaşımız

Külotlu çorapla pijama arasında sıkışmışsınız.İkisinden de vazgeçip orta yol bulmaya çalışabilirsiniz.Mesela kalın veya polar eşofman gibi...İnatlaşmayın,alternatiflerle uzlaşma yoluna gidin bence.

Benim kızım 9 yasinda hala kilotlu coraptan nefret ediyor.kilot konusunda çok Seçici Boxer giyiyor. Kucuklugunden beri bizde böyleydik. Değişmedi yani.okulda zorunlu giyiyor. Bu yüzden aldigim çorap sayısı bini gecti.eve gelince olmadı bu diyor atıyor kenara.aslında hepsi aynı çorapların.hersabah bizde sıkıntı yaşıyoruz. Bi çorap buldum biraz rahat etti.gittim 2 3 tane aldım da biraz rahat ettim.okul dışında etek elbise giymiyor bu yüzden. Sıkılıyor. Yani değişmezler. Ben anlıyorum sizi.cok sinir bir durum.basit gibi görünüyor ama hergün tekrarlaninca insanı deli ediyor. Ah bizim birde ayakkabı takintimiz var ki.öf ben daha sayarim da küçük ağlıyor. Kolay gelsin konu sahibi.yukarıda bir arkadas demiş ya polar eşofman giydirin diye,kilotlu çorabı giymeyen çocuk onu hiç giymez. Beden dersleri olduğu gün bizim evde kıyamet kopuyor eşofman krizi yaşıyoruz. Kalın pamuklu giysileri çorap gibi giymiyor.

Son düzenleme:
konu külot ve okul açıldığından beri var bu sıkıntı galiba

külotları ile dalga vs geçen olabilir mi

bir de hani sabah külot kavgası çıkması için gece külotsuz yatması ya da sabah temiz olsun diye yenisini giydirmeniz lazım gibi geldi

akşam yattığı külot üzerine pantolonunu giysin

o da kesmiyor ise külot üstü pijamasının üzerine giydir pantolonu

benim oğlan bir kere unutup öyle giymiş

hatta bir kere de külot değiştirecek yere ikisini üst üste giymişti 3,5 yaşında iken

okulda fark etmiş ama çıkarınca çantasına külot lkoymak garip geldiği için iki külotla gezmiş akşama kadar o zaman da 5 yaşında idi

bu arada kendisi giyinecek yaşta kızınız giyecekleri koyun dolaba seçsin giyinsin

Tutarli olmalisiniz. Evdede giydirin. Her zaman giymesi gerekirir. Aglayinca dovmeyin ama umirsamayin. Dikkatini dagitin. Gidin resimli camasirlar alin birlikte o kendi secsin begensin. Ama evde giydirmeyip disarda giydormeniz yanlis. Cocuk annem bi giydiriyo bi giydirmiyo diyip daha cok hircinlasir. Dovmenizi bagirmanizi hic dogru bulmuyorum. Ayrica coxuk nasil yetistirilir bi kac kitap okuyun. Bagiris cagrisla halledemessiniz.

nedir bu külotlu corap takintisi,anlamiyorum...bende hic bi zaman giymedim kimse giydiremezdi ve hasta olmadim bu yuzden..Kulot konusu skinti olabilir ama ben krese baslayinca kizima zorla kulotlu corap giydirmeyi dusunmuyorum.

Bu tür hareketleri dolmuşlarda da çok görüyorum, annesine vuran, bağıran, saygısızlık yapan çocuklar, malesef anneler babalar çocuklarını çok fazla şımartıyor, onlar sussun diye her istediğini yapıyor böyle olunca da çocuk doğal olarak istediğini yaptırmak için bağırıp çağırıyor çünkü biliyor ki ilk siz alttan alacaksınız, o sussun diye istediğini yapacaksınız.
Sert dilden anlamıyorsa yumuşak gitmeye çalışabilirsiniz, huyuna gidin mesela bugün giyersen yarın tatlı alırım vs., ya da şöyle yapın normal davranın o bağırınca bağırın sonra yine normale dönün, o ağlayınca sizde ağlayın tepinin sonra yine sakin davranın, onu taklit edin yani bir nevi, denemekten zarar gelmez.

ahhh aynı benim kızım!!! daha bebekken başladı çorap kavgalarımız ASLA giymiyor kışın buz gibi havada evde çorap giymez ama terlik giyer çıplak ayağına.geçen yıl külot giymemeye başladı bu sene de atlet giymiyor.okula giderken hepsini giyiyor ama o çorabı çok dikkatli giydiriyorum ayak parmaklarını rahatsız etmeyecek şekilde bazen ters giydiriyorum.bir yere gidince montundan önce çorabını çıkarır.külot olarak boxeri daha çok tercih ediyor.değişmiyor yani zorlamayın

kilotun yerine konulabilecek birşeyler deneyebilirsiniz. boxer, şort, tayt.. hiç biri işe yaramazsada giydirin kalın kalın pantolonları. bu arada bizim bir tanıdık vardı, aynı sizin gibi bağıra çağıra giydiriyordu. çocukta annesine gıcıklık olsun diye biraz sonra çıkarıp geri atıyordu.

Herkese Zaman ayırıp yazdığı için çok tesekkür ederim,önerilerin hepsini denemiştim diyebilirim,bi süreliğine vazgeçmeyi deneyeceğim artık...elbiseyi eteği külotu külotlu çorabı unutacağız da İnşallah pantolonun yada polar eşofmanın içine tayt giymeyi sorun edecek ...çünkü biraz önce güzelce konuştum annecim bu konu yüzünden ikimizde üzülüyoruz artık bi süreliğine külot giymemene izin vereceğiz,biraz daha büyüyünce kendin giyersin dedim.tamam dedi çok Mutlu oldu.sabah giyeceklerimizi ayarlayalım dedim.pembe incecik bi tayt seçti ,tamam hava çok soğuk olduğu için üstüne de şu pantolonu giyelim dedim.anında kendini yere atıp kafasını vurmaya saçını yolmaya başladı ben de yaptıklarına çok üzülüyorum dedim odadan çıktım babası yanına gidene kadar da ağladı ?
İnanın çaresiz kalıyorum

Canım yaa valla bızde de kriz var. Oglum herseye tepkılı hiç bişeyden memnun kalmıyor devam stres içindeyım hasta etti beni gercktn. Bunu yaşamayan bilemez. Allah sabır versin.

Herkese Zaman ayırıp yazdığı için çok tesekkür ederim,önerilerin hepsini denemiştim diyebilirim,bi süreliğine vazgeçmeyi deneyeceğim artık...elbiseyi eteği külotu külotlu çorabı unutacağız da İnşallah pantolonun yada polar eşofmanın içine tayt giymeyi sorun edecek ...çünkü biraz önce güzelce konuştum annecim bu konu yüzünden ikimizde üzülüyoruz artık bi süreliğine külot giymemene izin vereceğiz,biraz daha büyüyünce kendin giyersin dedim.tamam dedi çok Mutlu oldu.sabah giyeceklerimizi ayarlayalım dedim.pembe incecik bi tayt seçti ,tamam hava çok soğuk olduğu için üstüne de şu pantolonu giyelim dedim.anında kendini yere atıp kafasını vurmaya saçını yolmaya başladı ben de yaptıklarına çok üzülüyorum dedim odadan çıktım babası yanına gidene kadar da ağladı ?
İnanın çaresiz kalıyorum

şimdi tepkisi normal değil

biz burdan ne desek boş bence uzman yardımı alın

tamam ağlasın bağırsın vs vs ama kafaları vurmak saç yolmak abartılı şeyler

bir de ne giymesini istemiyorsanız kaldırın dolaptan

çocuğa seçim hakkı verin ama sizin istedikleriniz arasından

benim oğlum eşofmancı mesela

rahat koşulurmuş

arkadaşının doğum günü partisi vardı pantolon giy dedim esasen o pantolonu sever ama partide arkadaşları olur da ya iyi koşamazsa imiş

neyse giydirdim surat düştü vs vs

iyi dedim sen bilirsin herkes pantolon giyer kızlar süslenir gelir vs vs

giydi eşofmanı

aradan bir süre geçti evden çıkacağız neyse ben giyeyim pantolonu dedi

gittik tabii herkes pantolon giymiş

ona da gösterdim bundan sonra senin söylediğin gibi giyinirim dedi

bir de hasta oldu doktora götürdüm 2 saat okula gidemedi ertesi gün kalın pantolon giyer misin dedim tabii sen ne dersen onu giyerim yeter ki hasta olmayayım dedi

benimki de çok büyük değil 5 yaşında

dolabını mevsim değişikliğinde toplayıp kaldırıyoruz

içinden seçme şansı var ama orada olanlardan seçiyor

mesela tişörtlerden birinin kolu sıvanınca durmuyormuş onu giymek istemiyormuş

gerekçesi mantıklı okulda yemek yerken ya da elini yıkarken rahatsız ediyormuş

anında kaldırdık onu okulda giymiyor evde giyerse de ben kıvırıyorum kolunu

makul gerekçeleri dinleyip uygulamak makul olmayana da cevap lazım

kızınız ilk külot giymemeye nasıl karar verdi bunu hatırlıyor musunuz

zira ben külot giyme desem herhalde bana deli misin der gibi bakar benimki

Ona çocuk muamelesi yapmayın kendini yere atması vurması ağlaması bunlar hep siz istedigini yaptığınız için yol olmuş bırakın giymiyorsa zorlamayın istediği zaman giyer ince taytla rahat ediyorsa onu giysin nice çocuklar var sokakta ayaklarında bırakın çorabı bu soğukta ayakkabı yok!!! Durum devam ederse pedagog yardımı alın belli ki altında yatan sebepler var siz ne kadar uzulurseniz çocuğunuzu daha olumsuz etkilersiniz

Arkadaşlar artık cinnet geçirme aşamasındayım ,dün kulot giymemesine izin verdikten sonra geceden itibaren ciplak durmak istediğini söyledi,o kadar ki kızmayacağım vurmayacağım diye söz verdiğim icin kendime ağladım yalvardım ama giymedi ,okula da gidemedi,anneme bıraktık orada zorla bi tayt giydirmişler yine ayakta çorap bile yok,ben isten çıkıp gittim başladı ağlamaya ,eve girdik yine soyundu,altı cirilciplak,sonra esimin ögrencisi geldi liseye giden genç,onun yanında da oyle duracak,yalvardım dil döktüm yine giymedi ve tutamadım zorla vurarak giydirdim pijamasını ,çünkü babasıyla durmak istiyor ve çıplak be öğrenci var
Ben ne yapacağım

Arkadaşlar artık cinnet geçirme aşamasındayım ,dün kulot giymemesine izin verdikten sonra geceden itibaren ciplak durmak istediğini söyledi,o kadar ki kızmayacağım vurmayacağım diye söz verdiğim icin kendime ağladım yalvardım ama giymedi ,okula da gidemedi,anneme bıraktık orada zorla bi tayt giydirmişler yine ayakta çorap bile yok,ben isten çıkıp gittim başladı ağlamaya ,eve girdik yine soyundu,altı cirilciplak,sonra esimin ögrencisi geldi liseye giden genç,onun yanında da oyle duracak,yalvardım dil döktüm yine giymedi ve tutamadım zorla vurarak giydirdim pijamasını ,çünkü babasıyla durmak istiyor ve çıplak be öğrenci var
Ben ne yapacağım
Allah sabir versin ama dayak daha arsizsizlastirir ben im oglumda ayni inan 4 aydir cise alissin diye ugrasiyorum vurmadim hic ama inat iste yoruluyorsun ama annelik boyle birsey uzun entari gibi birseyler al altina caktirmadan sort giydir cok dar olmayan renkli patikler giydir birde boyle dene bol bol la havle cek tatlim

Ben ne yapacağım

dursaydı çıplak

çocuğa da rica etseydiniz de biraz ablaların üstleri giyinik olduğunu onun öyle ablaları beğendiğini vs söyleseydi

okula neden gitmedi

madem giyinmiyor okula gitsin öyle

çok ciddiyim bir daha gitmez, çocuklar gereken tepkiyi verir, onlar vermezse öğretmen verir

bırakın biraz dursun çıplak

tanımadığı yabancılar bile laf eder

ablalar nasıl giyinir vs vs internetten açın böyle giyim blokları vs

Son düzenleme:
Allah sabir versin ama dayak daha arsizsizlastirir ben im oglumda ayni inan 4 aydir cise alissin diye ugrasiyorum vurmadim hic ama inat iste yoruluyorsun ama annelik boyle birsey uzun entari gibi birseyler al altina caktirmadan sort giydir cok dar olmayan renkli patikler giydir birde boyle dene bol bol la havle cek tatlim
Tabii ki Canını yakacak bir sey yapmıyorum ama tüyüne bile değmek istemezken beni çok zorda bırakıyor

Back