Kızımla ic çamaşır savaşımız

2 yasindan beri kulotlu corap giymem. Giydigimde de eve gelir gelmez ilk isim cikarmaktir.
30 yasina gelecegim butun kulotlu coraplarimin ayak uclari kesiktir. Boylece misafirlige gittigimde falan corabimi cikarip oturabilirim.
Anaokulunda oglen eve gelirdim ilk isim kulotlu corabimi cikarmak olurdu.
Kisin karda corapsiz gezdigimi hatirlarim. Annem giydirirdi ben cikarirdim. Herkese anneme kizina corap alalim paran yoksa diye dalga gecer laf sokardi. Ben buyuyunce bana direk soylenmeye basladilar. Yok cocugun olmaz soyle boyle.
Hamdolsun 2 cocugum oldu. Simdi disarida rezil olmamak icin mecbur corap giyiyorum ama evde en soguk gunde bile giymem. Misafirlikte de eve girer girmez cikaririm.
Isiriyor beni sanki corap anlatabiliyor muyum?
Kizinizla empati kurdum ve size cok kizdim giymek istemiyorsa dovmek ne demek?
Alternatifler bulmalisiniz.
Benimki de 2 yasindan 2.5 yasina kadar ciplak gezdi kis vakti. Disari cikarken ya da uykusunda giyiniyordu bir tek.
Hic inatlasmadim birakti huyunu.
Inatlasmayin.

2 yasindan beri kulotlu corap giymem. Giydigimde de eve gelir gelmez ilk isim cikarmaktir.
30 yasina gelecegim butun kulotlu coraplarimin ayak uclari kesiktir. Boylece misafirlige gittigimde falan corabimi cikarip oturabilirim.
Anaokulunda oglen eve gelirdim ilk isim kulotlu corabimi cikarmak olurdu.
Kisin karda corapsiz gezdigimi hatirlarim. Annem giydirirdi ben cikarirdim. Herkese anneme kizina corap alalim paran yoksa diye dalga gecer laf sokardi. Ben buyuyunce bana direk soylenmeye basladilar. Yok cocugun olmaz soyle boyle.
Hamdolsun 2 cocugum oldu. Simdi disarida rezil olmamak icin mecbur corap giyiyorum ama evde en soguk gunde bile giymem. Misafirlikte de eve girer girmez cikaririm.
Isiriyor beni sanki corap anlatabiliyor muyum?
Kizinizla empati kurdum ve size cok kizdim giymek istemiyorsa dovmek ne demek?
Alternatifler bulmalisiniz.
Benimki de 2 yasindan 2.5 yasina kadar ciplak gezdi kis vakti. Disari cikarken ya da uykusunda giyiniyordu bir tek.
Hic inatlasmadim birakti huyunu.
Inatlasmayin.
Bende çorap giymeyi sevmem eşim sana çekmiş diyor Mesela kapalı bir bayanım Başörtüsünden hiç rahatsız olmam Evde çorap giymem Dışarıdan gelince ilk işim çorabımı çıkarmak olur

Ayyy bu nazlı kızların böyle bi dönemi oluyo demekki. Benimki bide üstüne etek takıntılıydı myle kısa çocuk eteğide değil bildiğin basma etek gibi etek:-)
Çok şükür atlattık. İstediği şeyi ödüle çevirdim. Zorla giydirip dışarı çıkardığım gün ağlama krizinin ortasında şimdi susarsan ve kabullenirsen evde istediğini yapmana izin veriyorum diyodum. Okadar ağlıyodu ki Anne napim kendimi durduramıyorum diye devam ediyodu:-)
Bu sene yok 4buçuk yaşında ve kreşte 2. Senesi. Öğretmeniyle iletişime geçiyorum bi problemde o ordan ben evden konuşuyorz hiç uzamıyo artık mevzularımız:KK36:

Bende çorap giymeyi sevmem eşim sana çekmiş diyor Mesela kapalı bir bayanım Başörtüsünden hiç rahatsız olmam Evde çorap giymem Dışarıdan gelince ilk işim çorabımı çıkarmak olur
Aynen esarpla otururum ama corapla oturamam.
Cocuklarim da sevmiyor. Disari cikarken giydiriyorum. Kulotlu corabi sadece cok soguk havalarda.

benim kızım da aynı. 2,5 yaşında külotlu çorap giymek bir seremoni. desenli, karakterli filan aldık ama erkek çocuk gibi hep pantolon ile geziyor. kardeşim filan "kız çocuğu gibi giydirsene" diyor da işte sıkıyorsa giydir. siz de pantolon ile idare edin. külotlu çorap giymeyiversin. kreşte filan gyen kızları gördükçe özenirse kendi ister zaten. güç savaşı, ototrite sallanması filan da demeyin yaşadığınız şeye. karşınızda 4 yaşında bir çocuk var. yavaşça geri adım atabilirsiniz onu hırpalamaktan daha az zarar verir bu ona.

servis,giyinmeme,ağlama,geç kalma,gerginlik.:(((
benim kızım da 3 yaşında.
hiç bir kıyafeti beğenmiyor.
bugün sevdiğini yarın giymek istemiyor.

sabah uykulu ondan mı,yoksa benden ayrıldığı için mi sorun çıkarıyor bilemiyorum.
dün tam çıkarken yerde ağlarken altına yaptı.
baştan sona değiştik son dakika.
ağlaya ağlaya gitti servisde.:(

akşam erken yatmak istemiyor babası geç geliyor ve çok düşkün.

çorap giymeyene soğukta ne yapılır bilemedim.

Vallahi yazdim yazdim sildim.... eminim her yolu denemissinizdir...
Bizimkide yazin ortasinda eldiven ve bot giymek istiyordu vazgeciremedim tamam giy dedim... bahceye iner inmez diger kiz cocuklari bunu gorup yere yatinca gulerken bizimki cok utandi. Simdi de parmak arasi terlik falan giyiyor sokaga boyle inicem dediginde inde gulsunler sana diyorum birakiyor.
Utanmiyor demekki sizinki vazgecmedigine gore :KK17:

Sakın inatlaşmayın öncelikle sakin olun. Boşu boşuna aranızda ilişkiyi bozuyorsunuz. Öyle yükseldikleri durumlarda olan sizin aranızdaki ilişkiyi yıpratıp mutsuz anne mutsuz çocuk olmanızdan başka bir şeye yaramaz. 35 yaşındayım hiç atlet giymedim mesela. 12 ay soğuk su içerim genelde çorapsız yaşarım ve bunlar yüzünden hasta olmam. Bu tamamen alışkanlıkla ilgili birşey. Sizde sokak çocuklarını gözünüzün önüne getirin ve biraz içinizi ferah tutun. Bu konuyu kapatın aranızda da konuşmayın. İki kızımda çoraptan nefret eder ve hiç bir şekilde üzerlerini örtmezler. Ama öyle alışkın oldukları içinde birşey olmaz. Size bir iki ufak önerim var.

Öncelikle kreşe götürmek zaten bir zaman sorunu bunu iyi yönetmek için evden nasıl çıkmak istiyorsa bırakın öyle çıksın. Çantasına bolca yedek koyun okulda öğretmeni onu ikna eder merak etmeyin. Pijamasının üzerine montunu giydirip götürün.

H&M ve C&A mağazalarında çocukların sevdiği karakterli kilotlar var bir iki paket onlardan alın. Üzerlerinde prenses olanları severse kilot giyme alışkanlığı edinebilir. Olmadı slip kilot yerine boxer (şort tarzı) kilotlardan alın pjama altına onları giydirmekle başlayın.

Kilotlu çorabı unutun illa giydirmek istiyorsanız ayaksızları tercih edin ama onuda istemezse zorlamayın.

Kilotlu çorap sevmeyen tayttanda çok hoşlanmayabilir çok yapışıklar yerine biraz daha hafif bol ve mümkünse içi tüylü olmayan eşofman altları alın. Yine h&m bu konuda favorim çok alternatif var ve uygun fiyatlı.

Bir süre sonra hangisiyle rahat ettiğini göreceksiniz. İlla ince olur diyorsanız sadece yolda giyeceği yağmur pantolonlarından alın. thibonun internet sitesinde oluyor genelde. Onları evden çıkarken kapıda giydirip kreşin kapısından girergirmez çıkaracağını bilsin. Böylece kafasında onu mont gibi kodlar itiraz etmez. Hem termal oldukları için içi ince bile olsa soğuk geçirmez. Ayrıca parka giderkenden onu giyerse çamur falan olmaz rahatça oynar.

Ve lütfen onun kararlarına saygı gösterin bir süre sonra diğer kız çocuklarının küçük prensesler gibi giyindiklerini gördükçe etek ve çoraba karşı ilgisi artacaktır. Artmazsada zorlamayın benim görümcemin kızıda kilotlu çoraptan nefret eder. Kışın incenik giyiniyor ama birşey olmuyor merak etmeyin.

Şöyle yapabilirsin

Öncelikle inatlaşmamak gerekir. Çocuğa inatçı diyoruz, peki kiminle inatlaşıyor sizinle. Demek ki siz de inatçısınız. Olayı güç yarışı haline dönüştürmeyin. Sabahleyin külot giymesini istediğinizde aslında bunun çok rahatsız edici olduğunu, onun neden giymek istemediğini anladığınızı, bunu yapmak istemediğinizi ama şu sebeplerden dolayı istemesek de yapmak zorunda olduğunuzu anlatın. Bunun çok yorucu olduğunu biliyorum. Ama bir kaç gün belki etkili olur.

O anda giydirirken ilgisini başka yöne çekmeye çalışın. Bilmiyorum ne olabilir ama örneğin; onun ilgi duyduğu bir konu resim, hayvanlar, kitaplar, boyama, oyuncak, çizgi film her neyse çok sevdiği şey hakkında konuşun. Örneğin diyelim ki çocuk bir çizgi film karakterini seviyor olsun. O anda giydirirken şaşırmış bir ses tonuyla " aaa anneciğim biliyormusun dün ne oldu... " gibi ilgisini tamemen ona çekmeye çalışın, şaşıracağı cümleler kurun.

Bir arkadaş da yazmış. Ona katılıyorum. Onun sevebileceği tarzda çamaşır alın. Yıkayın onun görebileceği yere bırakın, yada "anneciğim alışveriş yaptım bana yardım edermisin poşetleri açmama" deyip onun çamaşırı görmesini sağlayın. Ama kendinize aldığınızı söyleyin. Ama isterse birini onunla paylaşabileceğinizi söyleyin.

Nasıl hallolur bu durum bilmem ama inatlaşmayla asla olmayacağı kesin. Hele ki azar-dayak-hırpalamak daha da zorlaştırır, aranızı açar.

gelişmeleri bize bildirin. Kolay gelsin.

Bence sizin evde böyle bir seçenek sunmuş olmanızdan dolayı çocuk bu hale gelmiş. Külot giymemek diye bir seçenek olabilir mi? Demek ki siz bu şekilde alıştırmışsiniz baştan.. Arada da olsa külot giydirmemissiniz. Yoksa çocuk külot giymeme diye bir seçeneği bilmezdi.

öğretmeniyle konuşsanda o söylese hani çorap çamaşır giymen gerek giymeden buraya gelemezsin falan gb şeyler söylese belki ondan çekinir biraz hem onlar çocuk psikolojisinden daha iyi anlar

bebekler icin termal taytlar oluyor ici yumusacik onlardan deneyin.
ben ogluma termal tayt giydiriyorum arada da kilotlu corap.

Merhabalar,
Öncelikle sizi çok iyi anlıyorum çünkü 3 yaşındaki kızımda bu gruptan -dı.Dı diyorum çünkü yavaş yavaş ve sabırla aştık bu durumu.Mesela benim fark ettiğim durum kızıma biri hediye olarak bir giyisi alırsa inanılmaz sahipleniyordu.Ablamla paslaştık bu konuda.Kendisi kızıma bol resimli külot,dize kadar giyilen inekli tavşanlı çorap vs. getirdi.
Ben aynısını aldığımda bir kıymeti olmuyordu sanırım.Teyzesi bunları getirdiğinde çocuk sanki ilk defa çorap ve külot görmüş gibiydi.(ki genelde bende aldıklarımı hediye paketinde veririm neyim eksik ayol beğenmiyor beni der üzülürdüm.)
Sonuç aaaaa anne ben teyzemin aldığını giycem,o çorabı teyzem almamış ben teyzemin aldığını istiyorum oldu.
Valla canım artık bir dönem bu durumdan o kadar sıkılmıştım ki ''Habunallahu veli vel velik ve niğmel vekil'' çekiyordum sesli olarak.
Gerçi şimdi bile çok kızsam bunu söylüyorum ve anneaaa sen bana mı kızdın diyor.

Anne kız aynı olan çoraplardan alsanız evde beraber giyseniz belki özenir sizde de görünce. beraber alışverişte hem size hem çocuğunuza kilotlar alsanız

biz kizim kucukken bu sorunu ayni giyerek cozmustuk ayni corap ayni patik ayni terlik vs. bu belli yasta olan bi sorun herkes yasiyo boyle dusunup sakin olun oda vazgececektir...

Evde de külot tayt vs giydirin alışsın bu duruma. Alışmadığı için ona acayip ve rahatsız edici geliyor. Biraz abes olacak ama alışmadık totoda don durmaz diye bir laf vardır ya.
Rahat edebileceği şekilde sıkmayan yumuşak dokulu dikişsiz iç çamaşırları çoraplar giydirin. Sevdiği desenlerde olsun ödül verin giydiğinde.
Umarım aşarsınız bu durumu...

Tüm yorumları tek tek okuyamadım işteyim.hepinize tesekkür ederim.ama okuduklarım külotlu çorap üzerine yazmış genellikle.bizim asıl derdimiz külot giymemek

Back